Uppåkra IF/Staffanstorps GIF - HBK/HIF

I tisdags spelade vi en träningsmatch på en av konstgräsplanerna i Staffanstorp. Riktigt kallt, men ändå helt ok för att spela fotboll. Hemmalaget kom trea i div 3 sydvästra Skåne i år och hade fått några nyförvärv från Dalby GIF. Vi valde att spela med samma uppställning som förra träningsmatchen. Laget såg ut så här: Josse - Malin, Emma N, Carro - Maria - Lindell, Matilda, Pilan, Linnea - Hallqvist, jag. På bänken började Dastida, Tilda och Jönsson. Speltiden var 3x30 min.
 
Uppåkra/Staffanstorp satte direkt en hög press och vi hade svårt att få tag i bollen. De skapade tidigt några jättechanser. Vi kunde rensa i sista stund eller så missade de målet. Josse räddade några frilägen. De hade bra passningsspel och tog mycket löpningar, som vi hade svårt att följa. Efterhand hittade vi rätt i våra positioner och vi stoppade hemmalaget från att skapa lika mycket. Vi kom också in på deras planhalva och skapade några fasta situationer. Emma slog två bra hörnor, som vi var nära att få huvudet på i straffområdet. Vi hade även två frisparkar på offensiv planhalva, som Emma slog in bra framför mål. Uppåkra/Staffanstorp började skapa chanser på snabba omställningar, när vi flyttade upp mer. De var väldigt giftiga och hittade luckor mellan våra backar, när vi inte var samlade. I slutet av de första 30 minuterna, så fick jag en boll ute på vänsterkanten och jag kunde ta mig in i straffområdet. Väldigt nära mål, så hittade jag Hallqvist snett inåt bakåt och hon satte 1-0. Inte så rättvist sett till matchbilden, men skönt att vi var effektiva när läget dök upp. Vi hade något läge i slutet, då vi spelade bak till en som kom med fart utanför straffområdet, men skotten gick inte på mål. 1-0 stod sig till domaren blåste. Inledningen kändes inte bra, men ju längre matchen gick ju mer skapade vi.
 
Vi startar den andra delen med samma lag som i första, men nu känns det som vi är med från starten. Det är vi som pressar dem och skapar några chanser i början. Tyvärr är det de som kvitterar. Vi har en fin chans och jag är nära att hitta Hallqvist på en snabb omställning. Istället bryter de och en spelare får med sig bollen hela vägen från mittlinjen och kan trycka in 1-1. Ganska snabbt gör de 2-1, då vi slarvar och inte får undan bollen från vårt straffområde. Dastida kommer in som anfallare och Tilda som högerback. De gör sedan 3-1 på en snabb omställning. Vi är bra med i matchen och det känns lite tungt att släppa in mål fast vi inte är sämre än dem just nu. Vi får sedan en frispark långt ute vid våra bänk. Emma N slår den perfekt över deras backlinje och jag kommer först på bollen och kan lobba in reduceringen. På ytterligare en snabb omställning gör de 4-2. Vi skapar flera bra målchanser. De bästa är när Dastida kommer runt på högerkanten och försöker slå ett inlägg till mig. Det första är på marken och det andra är i luften, men deras mittback når precis bollarna båda gångerna. Linnea har också en jättechans när hon får tag på en inspark och driver in i straffområdet. Skottet blir för löst och målvakten räddar. 4-3 sitter till slut när jag får bollen av Linnea uppe vid mittlinjen. Jag tar mig förbi en ytterback och driver mot straffområdet. Jag har en back efter mig, men kan ta mig hela vägen in i straffområdet. Ganska nära mål, så skjuter jag. Målvakten är på bollen, men hon släpper in den ändå. Vi spelar betydligt bättre i andra delen och jag tycker matchen är helt jämn. Tyvärr förlorar vi ändå mitten delen med 4-2.
 
I sista tredjedelen kommer Jönsson in och spelar anfall med mig. Jag tycker vi håller uppe spelet bra. Båda lagen skapar målchanser, men ser samtidigt lite trötta ut. Malin tar en riktigt bra löpning och får bollen ute på vänsterkanten. Hon spelar in bollen framför mål. Jag och Jönsson är båda där. Jag är på bollen, men kan inte få den på mål. Uppåkra/Staffanstorp gör det enda målet i sista delen. Det är ytterligare en snabb omställning. Josse ser ut att rädda bollen, men på något sätt går den in. Hemmalaget gjorde ytterligare ett mål, men det blev bortdömt för offside. Vi har några bra lägen att spela fram varandra till frilägen, men de bryter precis varje gång. De vinner matchen med 5-3.
 
Jag tycker vi gör en bra match med undantag av inledningen. Josse gör några riktigt fina räddningar. Emma N känns väldigt stabil som mittback. Kul att se Pilan i vårt lag igen. Efter inledningen fungerade samarbetet på mitten med Matilda och Maria riktigt bra. De vann mycket boll och fick springa mycket. Hallqvist gör en riktigt bra match och är lika bra i anfallet som på kanten. Dastida, Tilda och Jönsson gör alla väldigt pigga inhopp och visar återigen hur bred trupp vi har. Kul med publik, som struntade i kylan, för att heja på oss!

Pappaledig!

Jimmy har fortsatt sin pappaledighet den här veckan. Malva och han verkar ha det hur bra som helst om dagarna. Igår var de och Peter med Fetknoppsfröerna i S:t Lars parken i Lund. Mysigast är ändå när jag kommer hem på eftermiddagen och Malva kommer krypandes och ser jätteglad ut.
 

Dömning och träning

I söndags var jag på Olympic cup igen och dömde fotboll. Den här gången var det F9/10 och P16. Ännu större skillnad än sist. P16 spelade riktigt bra och flickorna var söta. Ett av lagen kunde inte förstå hur de kunde vara hemmalag, trots att de inte tränade där...
 
På eftermiddagen var det dags för fotbollsträning i Harlösa. Vi var inte så många som vi brukar. Vi övade en uppspelsövning först och spelade sedan resten. Unga mot gamla. Vi var nästan bara backar och körde lite på chans. De spelade mer disciplinerat än oss, men vi gjorde fler mål. Jessica N gjorde sitt första inomhusmål för säsongen och passade på att panga in några till av bara farten.

Rååcupen!

I lördags var det dags för den första inomhuscupen. Vi åkte tidigt till Helsingborg. Alla verkade laddade. Laget bestod av Josse i mål, Lina, Carro, Jessica N och Emma N var backar och jag, Emma L, Linda och Matilda spelade anfallare. Motståndet var bra och bestod bara av lag som hade spelat eller ska spela i division 2. Kul med mycket publik som hade kommit för att heja!
 
Första matchen var mot hemmalaget Råå IF. Vi inledde bra och jag gjorde första målet. Råå var bra, men vi hade flera fina lägen att utöka. Efter lite slarv, så kvitterade Råå kvitterade. Carro bröt sedan ett uppspel och jag "tog" bollen av henne och rundade målvakten och gjorde 2-1. Tyvärr släppte vi in 2-2 med 18 sekunder kvar. Bra första match, men synd att släppa in ett mål med så kort tid kvar.
 
I nästa match mötte vi Hittarps IK. Det visade sig vara ett riktigt bra lag. Vi fick mest försvara oss mot deras individuellt skickliga spelare. De pressade oss högt och vi hade svårt att hitta något spel. Vi hade en farlig frispark, men inte mycket annat. De vann med 3-0 och om vi inte kämpat så bra så hade det blivit fler mål till för dem.
 
I tredje matchen väntade Lunds BOIS, som hade slagit Hittarp i inledningsmatchen. Den här matchen förde vi och tog tidigt ledningen. Emma L gjorde 1-0, efter en retur på mitt skott. Vi skapade många chanser, men deras målvakt räddade det mesta med både skicklighet och tur. De kom upp i några kontringar, som vi räddade i sista stund. Emma N pangade sedan in 2-0, efter att Jessica spelade fram henne på en frispark. 2-0 slutade matchen, men här hade vi kontroll.
 
Nu hade vi chans att gå vidare. Efter en lång paus mötte vi Köpingebro IF, som inte hade vunnit någon match. Vi var inte alls med och de gjorde mål på mål. 0-5 stod det efter halva matchen. Vi spelade upp oss i slutet, men kom inte närmare än 5-2. Lina och Emma L gjorde våra mål.
 
Inför sista matchen var det nära att vi fortfarande hade haft chans att gå vidare, då Lunds BOIS och Råå IF nästan spelade lika precis innan. Nu hade vi bara ära och placering att spela om. Tyvärr fick vi en lika dålig start som sist, men den här gången låg vi "bara" under med 0-4. Vi spelade sedan upp oss och jag fick in 4-1 från dålig vinkel. Vi pressade högt och vann mycket boll, men blev sedan stressade istället för att lugnt hitta en medspelare i bättre läge. Vi fick inte in några fler mål, men spelet kändes bättre än i näst sista matchen.
 
Vi kom sist i gruppen, men det var små marginaler. Hade vi vunnit sista matchen, så hade vi kommit trea. Det var kul att spela och jag tycker vi gjorde det bra med undantag av inledningarna i de två sista matcherna. Sådana genomklappningar måste vi kunna undvika. Eskilsminne DIF vann cupen före Husie IF, Hittarps IK och Råå IF. Nu laddar vi för nya cuper!
 
Glada trots förlust!
 
Fler bilder finns på: http://fotboll2013.bildburken.se/#!album-562

Tacomys

I fredags på kvällen åkte vi till Bunkeflostrand. Marina bjöd på taco. Vi hade sedan soffmys resten av kvällen. Jag och Jennifer spelade spel och tittade på Idol. Malva underhöll sig själv och gosade med alla. Vi försökte sedan natta Malva, men det slutade med att Malva nattade Jennifer.:) William kom hem under kvällen och då passade Malva på att gosa med honom också. Hon gillar att mysa med allas hår. Jimmy och Bosse roade sig med jobb nästan hela kvällen.

Veckan går fort!

I tisdags på kvällen hade jag tänkt att träna med domarna, men det var inställt och bara jag och en kille kom, så det blev till att cykla hem. Matchen var spännande och det kändes så nära ett tag. Portugal var bättre, men det hade varit kul om Sverige skrällt.
 
I onsdags var vi på ögonakuten med Jimmy. Han hade fått svetsblänk på tisdagen och det såg ut som han var jätteledsen. Väldigt röda ögon, som bara rann och rann. Malva gillade att vara på sjukhuset. Korridoren var hur kul som helst att gå fram och tillbaka i och böja sig ner och peka på alla gula och röda prickar, som ledde in i de två väntrummen. Jimmy låg sen hemma hela dagen och blundade. Ida och Malte kom på besök. Vi åt gulaschsoppa och barnen lekte. Malte gillade Malvas hoppgunga och även många av hennes saker var goda att bita på.
 
 
På kvällen var det fotbollsträning. Vi var inte så många som vi brukar, men det var kallt och lite småregningt. Uppvärmningen var kvadraten och sedan några varv med teknik. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Jag och Dastida körde tillsammans. Vi spelade sedan five-a-side restan av träningen. Unga mot gamla. Två avbytare i varje lag. De unga spelade riktigt bra hela matchen och vi hade svårt med deras offensiva backar. De vann de första matcherna och vi de sista. Riktigt bra tempo och spel från båda lagen. Det bådar gott inför cuperna som börjar nu!
 
I torsdags hann vi med både sångstund och bad. Malva var lite ledsen på Kompassen. Det bjöds på tårta och en indisk mamma frågade om inte Malva skulle ha. Jag tyckte inte det var en bra idé, men Malva tyckte annat och blev först glad när hon fick gröt. Hon var inte helt nöjd sen heller och somnade i min famn när jag klädde på henne. På badet fick hon en kompis, som var ett år. De gick och kollade på varandra i bebisbassängen.
 
Vi spelade cup med korpen på kvällen och Gott & Blandat stod för motståndet. Vi kändes bättre, men den stod 0-0 i pausen. De jobbade bra, men var inte så taktiska. Jag gjorde 1-0 efter en fin pass av Claudio. 2-0 fick jag in på ett skott från kanten. De bytte sen målvakt till en tjej och jag lyckades få in två skott som gick mellan benen på henne. 4-0 slutade det hela och kvartsfinal nästa söndag!
 
Idag har vi varit på cirkelfys förälder. Malva satt först som förstenad och bara tittade. Sedan kröp hon omkring och gav två av de andra barnen blöta pussar, så att saliven rann. Båda två började gråta. Malva försökte trösta den minsta genom att sätta tillbaka nappen, men det hjälpte inte. Hon tyckte det var konstigt att de inte gillade att mysa!;)
 
Det gäller att gå ut hårt!

"Mammaledig" igen

Nu är jag tillbaka som mammaledig eller egentligen har jag bara frivecka. Jag och Malva roar oss på Öppna förskolan. Malva är lite snuvig, men väldigt pigg. Hon leker med allt möjligt och tycker det är kul att gå runt mellan alla rummen. Idag hände en äcklig sak på Kompassen. En annan mamma lyfte upp ett barn när vi skulle gå hem. Plötligt säger hon att hon har bajs på fingrarna. Vi kommer fram till att hon har fått det från en stövel, som har hundbajs på sig. Den lilla flickan har haft fingrarna i munnen. Inte så trevligt. De tvättar snabbt av flickans fingrar och stöveln, så att inte fler barn får för sig att smaka. Mamman som lyfte upp barnen tyckte det var så äckligt så att hon kräktes utanför. Tur att det inte var Malva som råkade ut för detta!
 

Olympic cup!

På söndag kväll var jag och dömde min första innecup för året. Det var p8 och p11 som spelade. Väldigt stor skillnad i spel. Vi dömde semi och final i p11 och MFF vann. p8 var mest söta. Taktiken gick sådär, men alla sprang och kämpade. Det roligaste var när det blev frispark utanför straffområdet, då frågade killarna mig vem som skulle få lägga. I en annan match så släppte Husie tidigt in ett mål och då kom en kille ut och var ledsen och sa: Vi kommer förlora med 100-0. De var också riktigt grymma på målgester och firade som de hade vunnit VM-guld varje gång det blev mål!:)

Träning

I söndags på fotbollsträningen var vi över 20. Riktigt bra med tanke på årsfesten dagen innan. En tjej från Sjöbo som provtränade och gjorde det bra. Själv var jag lite trött efter jobbet, men en inneträning vill jag helst inte missa. Vi värmde upp med lite passningar inom laget och så blev det spel resten av träningen. Mitt lag spelade riktigt bra från början. Kul att spela med Sofia, som är duktig på att avgöra själv eller hitta bra passningar. Vi hade Sandra i mål som till och med offrade sitt finger och duktiga backar, som gärna kom upp med fina löpningar i anfallen. Sista matcherna tröttnade vi lite, men vi fick ändå in några mål.

Förfest!

Igår var det dags för årsfest! Jag skulle jobba min sista natt och kunde inte komma, men tänkte att det var kul att dyka upp på förfesten. Olle hade bjudit hem till henne. Det kom runt 20, men vi fick plats bra. Mysigt inredd lägenhet! Vi åt snacks och snackade. Sedan blev det röstning på årets HBK/HIFare och andra roliga priser. Jag vann skytteligan. De tre bästa fick träningspris och jag tror det var tre nya från förra året. Jessica N vann, Emma N tvåa och Julle trea. Årets rookie blev Hallqvist. Sedan blev det några roliga priser. Sandra fick för att ha kallat Claudio svart, Linnea för att högt frågat Lotta om hon suger bra på träningslägret, Carro för något om autograf på bröst och Olinda för att hon slarvar bort jackor. Det finaste priset (årets HBK/HIFare) fick Matilda. Stort grattis! Välförtjänt! Själv var jag tvungen att lämna festen sedan och snabba mig till jobbet. Hörde av Jimmy att Jessica N vann årets Fairplay. Kul, för hon har gjort stora framsteg i år. Tuff och hård, men inte ful i sin spelstil. Jag har knappt hört något vad som hände på festen, men får väl förhöra Jimmy och de andra på träningen idag! Nu har jag min första frivecka på väldigt länge och det ska bli skönt!:)
 

Idol och fotboll!

I fredags var vi hembjudna till Petra på mat. Ida, David och Malte var också där. Först hände det en liten olycka. Petra visade att spegeln var vass längst ner. Jag kände där och innan vi hann stoppa Malva kände hon också där. Hon blev väldigt ledsen och fick ett liten skärsår på fingret. Hennes hud är väl känsligare än min. Vi åt sedan riktigt god mat. Fläskfilégryta med pressad potatis. Malva älskade också den och ville ha mycket. Middagen blev inte så lugn och mysig, då de två barnen ville annat. Sedan blev det idol och fotboll. Petra hade bakat en supergod tårta. Vet inte riktigt allt den innehöll, men onyttig var den i alla fall!:) Vi åkte hem i pausen, då jag skulle till jobbet. Tyckte Sverige gjorde det bra i första. I andra halvlek blev det nervöst att lyssna på radio. Det lät inte som Sverige hade bollen alls, men de lyckades nästan hålla nollan. Hoppas de kan vända på tisdag!

"Lek"

Igår åkte vi till Jimmys mamma på kvällen. Sandra, Johan, Ebba och Thea var där när vi kom. Barnen lekte, men mest för sig själva. Ebba med sin Ipad, Malva med lite leksaker och Thea låg mest stilla eller ville också ha några saker. Malva gav Thea två riktigt blöta pussar, men hon var lika glad för det. I slutet blev barnen trötta. Thea somnade och Ebba blev arg. Malva somnade som en stock i bilen på vägen hem. Får se hur länge det dröjer tills de kan leka med varandra...
 

Fotboll

Onsdag och fotboll igen. Ganska kallt, men ändå skönt med träning. Vi var 15 stycken. Vi började med lite teknik. Passning, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Sedan blev det spel resten av träningen. Först tre lag med fem i varje. Vi övade lite inomhusspel. Riktigt bra tempo och försök till fina anfall. Det laget som vilade, slog pass och så skulle man driva förbi tre spelare. Träningen avslutades med sjumannaspel. Mitt lag gjorde några riktigt fina mål och så hade vi Josse i målet, som tog allt! Härlig träning och spelet ser riktigt lovande ut!

Bowling och taco

Igår var det dags för tjejtisdag. För första gången på väldigt länge, så kunde jag vara med. Det har annars bara varit fotboll och i juli min födelsedag. Nu skulle vi spela bowling och sedan äta hemma hos Jenny. Vi träffades på Kronprinsen. Jag, Celia och Anna H spelade på en bana och Maria, Maria, Sofie och Jenny på den andra. Det gick ok för mig, som har spelat katastrofdåligt de sista gångerna vi bowlat. Sofie fick mest poäng båda rundorna, men alla förbättrade sig. Själv fick jag 111 poäng som bäst. Banorna var lite sega och man fick några "bonuspoäng", men vi hade roligt.
 
Vi gick sedan hem till Jenny. Hon bodde jättecoolt på översta våningen. Emma I var där med Elias och hade börjat med maten. Det blev taco. Alltid smaskigt! Vi åt och snackade en massa. Sedan var det dags för jobb för mig...
 

Husie IF - BK Olympic

I måndags på kvällen cyklade jag ut till Bäckagårds IP, för match i MM. Jag skulle vara AD. Det var ganska kallt, men skönt att det inte regnade. Lagen hade mötts i serien i år, men nästa säsong spelar de i olika divisioner. Olympic hade övertag i första halvleken och tog ledningen på straff. 1-0 stod sig till pausen. I andra halvleken hade Husie mer boll, men det blev inga mål förrän Olympic punkterade matchen i slutsekunderna. Lite struligt med omklädningsrum och hur allt skulle skötas i MM, men matchen var rolig.

Inneträning och korpen

Vi var fler på träningen igår, så vi spelade med tre lag. Vi började med att prata lite om hur vi spelar och sedan körde vi passningar som uppvärmning. Jag spelade med Lindita, Evelina, Tilda, Linda, Jimmy plus en målvakt. Vi började inte så bra och släppte in några bollar. Det tog fyra matcher innan vi gjorde mål, men sedan lossnade det och vi gjorde flera riktigt fina mål. Tyvärr avslutade vi sämre och släppte in tre snabba mål. Alice hade hittat målformen till sista matchen. Överlag ser det riktigt bra ut med spelet. Vi ligger bra i försvaret och många kommer med fart i anfallen. Det ska bli kul att spela cup i vinter!
 
På kvällen var det dags för sista korpenmatchen i höstserien. Vi hade "chans" att vinna, men den kändes liten på förhand. När Fernströms vann med typ 7-1, så var vi tvungna att vinna med 13-0. Jag och Claudio hoppade in under dagen, eftersom vi saknade två killar. Vi spelade med en mer tjej och visste att det skulle bli tufft. Tyvärr släppte vi direkt in en boll. Lite senare utökar de till 0-2. Vi har inte mycket spel och det känns som de har full kontroll. Vi lyckas ändå hålla 0-2 till paus. I pausen snackar vi om att ändra taktik och ligga med en tjej högt upp. Det visar sig vara lyckat. Ganska tidigt kommer jag helt fri och har Claudio med mig. Målvakten täcker Claudio, så jag får nästan öppet mål. En stund senare tåar Peter snyggt in 2-2. Vi ligger kvar högt och de kan snabbt ta ledningen igen, då de kommer lite för många mot Martin. Martin gör sedan några snygga räddningar och håller kvar oss i matchen. I slutet händer en olycklig tackling av vår målvakt på en av deras tjejer, som vrider knät. Det såg inte bra ut. Claudio lyckas i slutet sätta 3-3 på pass av Annamaria. Ritkigt bra att ta poäng idag. Hade Gustav varit med idag, så hade vi lätt vunnit. Seriesegern var ju redan körd, men jag tycker vi gör en bra serie och förlorar inte en enda match. Härligt jobbat av alla som har spelat!
 
Kvällen avslutades med bad med min lilla gosiga tjej, innan det var dags att påbörja min andra nattvecka.

Curling och fondue!

I lördags var det dags för laget att spela curling. Vi var runt 20 stycken som skulle mäta våra krafter i denna OS-sport. Jag hamnade i samma lag som Maggie och Jessan, vilket skulle visa sig bli ett dream-team...:) I första matchen mötte vi Stefan, Johanna och Jessica. Vi började med att maskera formen och stenarna hamnade antingen för långt eller för kort. Efterhand blev det bättre och vi lyckades med att lägga några stenar i boet. Vi tog tidigt ledningen och behöll den hela matchen. 5-2 slutade det. I den andra matchen mötte vi ett lag som vunnit sin första match. Taktikern Claudio, tävlingsmänniskan Elle och soporna Sandra och Emma N.;) De kändes superseriösa, men Maggie struntade i det och vi tog ledningen direkt med 2-0. De kom ifatt till 2-1, men vi spelade sedan "säkert" och vann med 4-1. Maggie var vår curlingstjärna och även Jessan visade sig vara en hejare på att sopa och få rätt fart och rikning på sina stenar. Riktigt roligt att spela!
 
 
Efter curlingen blev det fondue. Gott och trevligt! Claudio åt helt helt säkert mest, men det var nog ingen som inte hade gissat det!:)
 
Dreamteam!

Anneli har hälsat på!

I fredags hämtade vi Anneli på flyget. På kvällen blev det flygande Jakob och Idol, innan det var dags för jobb för mig.
 
I lördags fick Anneli äran att passa Malva, när vi var på curling.
 
Även i söndags hann vi åka förbi Sandby efter träningen. Det blev farsdagsmiddag och rulltårta med grädde och hallon. Mycket gott! Vi firade både min pappa och Jimmy!
 
Mysigt när Anneli är nere, även om vi var iväg på en del annat så hann vi träffa henne mycket!
 

Lite sömn...

Igår sov jag inte så mycket, eftersom jag var uppe klockan 12 och tvättade. Malva och Jimmy var på sångstund. De har varit där alla dagarna den här veckan, så de gillar nog det! Senare åkte vi och tittade på bilstol till Malva på Babyringen. Det känns svårt att välja, då jag tyckte de var lika och kostade 2000-4000 kr. Vi får se vad det blir. Malva är fortfarande inte så stor, så vi kan ha babyskyddet ett tag till. Vi åkte vidare och åt på Ikea. Malva gillade köttbullarna. Sedan var vi på bankmöte, där vi lyckades vinna några priser. Daim, vattenflaska och reflex. Lite nyttig information fick vi också. Kvällen avslutades i Hököpinge, men det var bara Bosse och Alice som var hemma.
 
Jimmy har fått undan Malvas lugg med ett svettband...

Bad och fotboll

I tisdags gjorde jag inte mycket och hade lite sovmorgon med Malva, när Jimmy var och tränade.

Idag gick vi istället till badet när han var och tränade. Malva var på toppenhumör och vinkade till alla som var och badade. Det enda hon inte ville göra, var dyken under vattnet som vi brukar träna på. Istället för att komma till mig när jag håller i hennes händer, så böjde hon hela kroppen bakåt i en brygga. Skönt att bada!

På kvällen åkte jag till Sandby för att träna fotboll. Det var ganska kallt, men det regnade inte. Vi var dubbelt så många som på inneträningen sist. 18 stycken. Pilan och Josse var där igen. Roligt att de inte blev avskräckta sist. Vi började träningen med en ny övning med lite teknik. Vändningar, sedan, nick och bröstningar. Rolig övning! Jag har aldrig övat på att brösta bollen till någon. Vi fortsatte med att hålla bollen på en yta med över- och undertal. Det ena laget hade väggar. Stundtals bra tempo, genomtänkta löpningar och fina passningar. Vi spelade sedan med tre lag. Ett var väggar. I mitt lag turades vi om att stå i mål. Vår första match gick sådär, men sedan tyckte jag vi spelade bra. Det blev en hel del riktigt snygga mål. Carro, Tilda, Emma N och Sofia fick till några riktiga pärlor. Vi avslutade med övningen, där man är fyra och fyra och Claudio pekar vilket håll vi ska springa och runda en kon. Jag gillar den riktigt mycket. Själv lyckades jag vinna alla rundorna för en gång skull. Det finns väl inga regler i den övningen eller?!?;)

Tuff utmaning!

Ett förslag på seriesammansättning till nästa säsong har kommit på Skånebolls hemsida. Vi hamnar i Div 2 Östra Skåne. Följande lag finns i den serien: Broby IF, Dalby GIF, DFF Kristianstadstjejerna, Hammenhögs IF, Hörby FF, Ifö Bromölla IF, Lunds SK, Sjöbo IF, Södra Sandby IF, Veberöds AIF och Wä IF. Flera "derbyn" och några långa bortamatcher. Vissa lag vet jag inte mycket om, medan jag har bättre koll på andra. Det kommer bli en väldigt spännande säsong och en härlig utmaning! Jag tror på vårt lag!!!

Första tandläkarbesöket!

Malva och Jimmy var på Kompassen idag när jag sov. De kom hem och gjorde mig sällskap i sängen. Sedan fick vi snabbt äta, för att Malva skulle hinna till tandläkaren. Vädret var hemskt, så Jimmy skjutsade oss dit, för att sedan ta sig till ett bankmöte. Malva träffade en kompis på ett år inne i väntsalen hos tandläkaren. Vi behövde inte vänta så länge. Tandläkaren var väldigt snäll och rolig mot Malva. Hon berättade för mig vad Malva inte ska äta och dricka och att hon inte ska småäta. Hur man borstartänderna och vilken tandkräm som var bäst. Hon avslutade med att titta på Malvas tänder. Det enda inte Malva gillade. Malva ville inte öppna munnen, men det gick ändå snabbt. Sedan fick Malva välja tandborste och såg hur glad ut som helst. Tandläkaren höll fram tre stycken. En cerise, en rosa och en vit. Malva "valde" direkt den vita, men det var nog bara en slump, för hon sträckte sig snabbt efter de andra också. Vi gick hem i regnet.
 
På kvällen var jag på domarkurs. Först lite allmänt och sedan five-a-side kurs. Inget nytt, bara repetition. Det var sista gången, för nästa år blir det futsal.

Malva kryper!!!

Jag trodde nästan aldrig det skulle hända. Kanske gillade hon inte att folk har "skrattat" åt hennes krälstil. I slutet på förra veckan såg jag lite tendenser till att krypa. Nu kan hon krypa längre sträckor, men det går i snigelfart jämfört med hennes snabba krälstil. När hon glider på magen tar sig i raketfart rakt mot sitt mål!:)

Träning, korpen och jobb!

Igår var jag inte mycket hemma. Vid halv tio åkte vi till Jimmys träning. Han och Anna var grymma på du och pushpress. Malva somnade i min famn, som hon ofta gör på Gripen, trots hög musik och folk som inte är speciellt tysta.
 
Vi åkte vidare till Sandby och fikade. Malva stannade där och var så glad när vi åkte. Det känns skönt att lämna henne, så hon verkar trivas.
 
Vi kom till Harlösa och det var inte många där. Det blev till slut nio stycken. Jimmy och Stefan hoppade in och var med. Först gick vi igenom spelsystemet inomhus. Vi värmde upp med passningar i nummerordning. Vi började med en boll och hade tre i slutet. Sedan drev vi över och skulle komma förbi hälften av oss. Jag lyckades båda gångerna och bröt när jag var i mitten. Resten av träningen blev det spel. Riktigt kul! Bra för att vara första gången! Sandra var bra i mål. Matilda och Carro är alltid grymma inne och följer med bra upp som backar. Carro höll på att göra årets mål med klacken, men touchade bara bollen. Emma pangade in några bollar och läste spelet bra. Alice gjorde första målet och visade fin teknik. Amanda J fintade av många motspelare och ibland också sig själv, men hon gjorde nog flest mål. Jimmy tyckte han fick äta korv med bröd och räkmacka när han mötte Dasti. Evelina skötte sin backplats stabilt och kom upp i en del anfall. Jimmy sprang mest, Stefan räddade många bollar och Claudio coachade bra. Claudio vilade sig i form till korpen på kvällen. Riktigt kul och jag gissar att vi blir fler nästa vecka!
 
Vi blev sedan bjudna på mat i Sandby. God gryta med ugnsbakad potatis, blomkål, morötter, paprika och lite annat. Glass till efterrätt. Malva var så söt, när hon inte vill komma till mig och hellre ville vara hos sin mormor. Tror hon vet att hon får allt hon vill där...;)
 
Jag hann hem om till Malmö och lämna Jimmy och Malva, innan jag åkte tillbaka till Lund med Gustav för match mot Måltorka. Ett lag vi mött riktigt många gånger och brukar ha jämna matcher mot. Den här gången behövde vi vinna stort, då Fernströms hade fem mål bättre än oss i målskillnad inför den här omgången och de matchen innan oss vann stort. Vi började bra och det kändes som vi skulle vinna. Jag fick tidigt in 1-0. Vi fortsatte att jobba på bra. Tror det stod 4-0 i paus. Jenny gjorde ett, Gustav ett och jag ett till. Det slarvades i hemåt jobbet i båda lagen och det blev en hel del målvaktsräddningar. Martin räddade något friläge. Vi träffade stolparna många gånger. Jag och Gustav gjorde mål och vi höll nollan. 6-0 mot Måltorka har nog aldrig hänt. Alla i vårt lag gjorde det riktigt bra! Claudio hade nog flest framspelningar! Jag gillar verkligen att spela inne!
 
Snabbt hem och duscha. Malva blev lite ledsen när jag skulle iväg igen, men tror Jimmy löste det snabbt. Jag cyklade till jobbet. Det kändes lite konstigt att byta om och börja jobba, men jag kom snabbt in i det! Nu är det som jag knappt varit ledig...;)
 
Jag undrar om jobbet har saknat mig!?

Lugn lördag!

I lördags hade jag och Malva sovmorgon. Jimmy tränade på förmiddagen. På eftermiddagen gjorde vi inte mycket och på kvällen var vi hos Jimmys mormor. Hans mamma och Bosse var också där. Malva gick runt och höll, mig, Jimmy och Marianne i händerna. Hon var sitt vanliga jag och hon var inte så ledsen som förra veckan när vi träffade dem. Margit var pigg och vi får se till att hälsa på snart igen!

Modig?

I torsdags var jag och Malva på sångstund. Vi stannade riktigt länge och Malva lekte och busade med de andra barnen. På eftermiddagen var vi på VIP på Stadium och fyndade en vinterjacka till Jimmy. Själv köpte jag stövlar, som kan komma till användning i ett nytt hus.
 
Igår var vi på cirkelfys på Johanneslust. Det var några nya övningar och passet kändes bra. Malva for omkring i hela salen i sin speciella krälstil. Dock upptäckte hon några gånger att hon var väldigt långt bort och var då tvungen att bli lite ledsen.
 
Senare på dagen var vi på badet. Malva var sitt vanliga jag igen och charmade med alla. Det nya roliga var att gå omkring fram och tillbaka i den lilla bassängen och emellanåt sätta sig ner på rumpan. Problemet var bara att vattnet då gick precis upp till hakan på henne, så det gällde för mig att hålla upp henne lite.
 
På kvällen var jag i Sandby och satt i sekretariatet. Jag hade hjälp av en massa yngre förmågor. Jag skulle egentligen suttit med Emma Lindell, men hon dömde och skulle iväg på annat. Hennes mamma stod i kiosken och istället hoppade Anna Lindell in den största tiden, innan hon hoppade in för att döma slutspelet. Tiden gick ganska snabbt och det fanns många duktiga spelare och lag. Malmö FF och Veberöds AIF med Hampus i mål imponerade mest under kvällen och det blev också de som gjorde upp i finalen. FC Burlöv coachades av Pontus Jansson och jag var tvungen att ha en bild på honom!:)
 

RSS 2.0