Rååcupen!

I lördags var det dags för den första inomhuscupen. Vi åkte tidigt till Helsingborg. Alla verkade laddade. Laget bestod av Josse i mål, Lina, Carro, Jessica N och Emma N var backar och jag, Emma L, Linda och Matilda spelade anfallare. Motståndet var bra och bestod bara av lag som hade spelat eller ska spela i division 2. Kul med mycket publik som hade kommit för att heja!
 
Första matchen var mot hemmalaget Råå IF. Vi inledde bra och jag gjorde första målet. Råå var bra, men vi hade flera fina lägen att utöka. Efter lite slarv, så kvitterade Råå kvitterade. Carro bröt sedan ett uppspel och jag "tog" bollen av henne och rundade målvakten och gjorde 2-1. Tyvärr släppte vi in 2-2 med 18 sekunder kvar. Bra första match, men synd att släppa in ett mål med så kort tid kvar.
 
I nästa match mötte vi Hittarps IK. Det visade sig vara ett riktigt bra lag. Vi fick mest försvara oss mot deras individuellt skickliga spelare. De pressade oss högt och vi hade svårt att hitta något spel. Vi hade en farlig frispark, men inte mycket annat. De vann med 3-0 och om vi inte kämpat så bra så hade det blivit fler mål till för dem.
 
I tredje matchen väntade Lunds BOIS, som hade slagit Hittarp i inledningsmatchen. Den här matchen förde vi och tog tidigt ledningen. Emma L gjorde 1-0, efter en retur på mitt skott. Vi skapade många chanser, men deras målvakt räddade det mesta med både skicklighet och tur. De kom upp i några kontringar, som vi räddade i sista stund. Emma N pangade sedan in 2-0, efter att Jessica spelade fram henne på en frispark. 2-0 slutade matchen, men här hade vi kontroll.
 
Nu hade vi chans att gå vidare. Efter en lång paus mötte vi Köpingebro IF, som inte hade vunnit någon match. Vi var inte alls med och de gjorde mål på mål. 0-5 stod det efter halva matchen. Vi spelade upp oss i slutet, men kom inte närmare än 5-2. Lina och Emma L gjorde våra mål.
 
Inför sista matchen var det nära att vi fortfarande hade haft chans att gå vidare, då Lunds BOIS och Råå IF nästan spelade lika precis innan. Nu hade vi bara ära och placering att spela om. Tyvärr fick vi en lika dålig start som sist, men den här gången låg vi "bara" under med 0-4. Vi spelade sedan upp oss och jag fick in 4-1 från dålig vinkel. Vi pressade högt och vann mycket boll, men blev sedan stressade istället för att lugnt hitta en medspelare i bättre läge. Vi fick inte in några fler mål, men spelet kändes bättre än i näst sista matchen.
 
Vi kom sist i gruppen, men det var små marginaler. Hade vi vunnit sista matchen, så hade vi kommit trea. Det var kul att spela och jag tycker vi gjorde det bra med undantag av inledningarna i de två sista matcherna. Sådana genomklappningar måste vi kunna undvika. Eskilsminne DIF vann cupen före Husie IF, Hittarps IK och Råå IF. Nu laddar vi för nya cuper!
 
Glada trots förlust!
 
Fler bilder finns på: http://fotboll2013.bildburken.se/#!album-562

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0