HBK/HIF - Janstorps AIF

Match i Harlösa och regnigt för en gångs skull. Janstorp kom på besök och vi var ute efter revansch. Det är det laget som imponerat mest på mig. Vi gjorde en dålig match i våras, men de var bra och hade några riktigt bra spelare. De andra två förlusterna tycker jag att vi var värda poäng, men inte i den matchen. Vi startade med Sandra J - Carro, Elle, Jessica, Maggie - Emma, Maria, Matilda, Linnea - Linda, jag. Avbytare för dagen var Emma L, Amanda H, Amanda J, Dastida och Julle.
 
Vi började i motvind och Janstorp tog direkt tag i matchen. De pressade högt, hade mycket boll på vår planhalva och kom till några avslut på håll. Janstorp får en hörna, som de slår in bra framför mål. Sandra är riktigt bra med och boxar iväg bollen i kamp med flera spelare. Vi kändes lite försiktiga, men efter några minuter kom vi in i vårt spel. Vi kom tidigt runt på kanterna och jag hade något skott som målvakten rädda till hörna. På en av de första hörnorna blir det riktigt farligt. Emma slår in bollen och vi är först på den. Vi är även på andra bollen och Matilda spelar ut till Linnea. Linnea skjuter men bollen går över mål. Vi fortsätter att pressa och Janstorp gör några misstag i det hala gräset. Jag kommer i bra läge från andra kanten, men även nu skjuter jag rakt på målvakten. Efter en kvart kommer 1-0. Linda får bollen ute på vänsterkanten. Hon vänder upp och spelar in till Matilda. Matilda spelar vidare bollen till Emma N. Emma avancerar in i straffområdet och pangar in bollen i nättaket. Riktigt snyggt och ett rättvist ledningsmål. Vi fortsätter att ha kontroll på matchen, men Janstorp kommer upp i snabba omställningar och de har några offensiva tekniska spelare. I ett läge som egentligen inte är ett läge, så får vi inte undan bollen. Den spelas in från deras högerkant. Elle ser ut att ha full koll, men precis när hon ska rensa så halkar hon. Bollen går retfullt förbi och deras spelare kan via Sandra få bollen i mål. Riktigt surt. Janstorp gör några byten och höjer sig. Vi byter också. Emma L och Amanda H kommer in på varsin kant. Regnet tilltar och spelet blir sämre. Många halkar runt på planen. Jag har ett skottläge på håll. Vi skapar några hörnor, men vi får inte bollarna på mål. Emma L och Amanda H kommer med bra fart på kanterna och vi försöker skapa, men har svårt att få de riktigt bra målchanserna. 1-1 står sig till pausen.
 
 
Det känns som vi ska kunna ta det här. Det gäller att vi fortsätter springa och sedan har full koncentration både framåt och bakåt. Det slutar regna och blir lite lättare att spela under andra halvlek. Vi har nu vinden i ryggen och sätter direkt press på Janstorp. De har svårt att få undan bollarna och vi försöker hitta spelare på kanten. Vi skapar några hörnor och får några frisparkar i bra lägen. 2-1 kommer efter att jag hittat Linda mellan deras backar. Linda vänder upp och skjuter tidigt. Målvakten har ingen chans att ta bollen och vi tar ledningen. Efter målet känns det som vi backar hem lite. Janstorp får mer boll och kommer högre upp på vår planhalva. Det blir mycket inkast. Speciellt på högerkanten. Jessica är uppe och tar många och några lägen blir riktigt farliga. Närmast mål är ändå Jessica på en hörna som jag lägger. Hon kommer återigen perfekt till bollen och endast en axel på en motståndare, hindrar bollen från att gå i mål. Vi gör några byten. Amanda H och Emma L kommer in igen på varsin kant. Även Amanda J kommer in. Alla gör det riktigt bra och vi jobbar för varandra. Janstorp har några riktigt duktiga spelare, men vi låter dem inte komma för nära vårt straffområde. Med kvarten kvar får vi en frispark nästan uppe vid vår bänk. Jessica slår den mot bortre delen av straffområdet. Amanda H kommer perfekt till bollen och kan slå den förbi målvakten, innan de krockar och båda får ont. Skönt med 3-1 och då kändes matchen avgjord. Nu kommer även Dastida in. Resten av matchen känns spelet lite avvaktade och vi spelar av tiden.
 
 
Inte vår bästa match för året, men det var svårspelat i det hala gräset. Vi gör ett bra jobb och alla jobbar för varandra. Sandra gör några riktigt härliga räddningar och visar pondus i straffområdet. Nu väntar en seriefinal på söndag mot Klågerup! Det blir säkert en spännande match!
 
 Tack Julle för barnpassningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0