HBK/HIF - Onslunda IF

I lördags hade vi chans att avgöra serien. Vinst och seriesegern var klar. Vädret var perfekt och det blåste nästan ingenting i Hardeberga. Onslunda krigar för att undvika kval nedåt och sist hade vi en riktigt tuff match, även om inte resultatet visade det. Återigen hade vi nästan samma lag och bara en ändring i startelvan, då Linnea dök upp lite senare så startade Amanda H istället. Sandra H - Carro, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Maria, Matilda, Amanda H - Linda, jag. På bänken startade Linnea, Emma L, Olinda, Dastida och Amanda H. Mikael Stenkil var där och tog som vanligt många riktigt bra bilder!

Vi börjar matchen med hög press och stressar Onslunda till misstag. Vi är riktigt hungriga och går in bra i närkamperna. Domaren hade glömt flaggorna i omklädningrummet, så det blir lite rörigt innan de hämtades. Vi får tidigt en hörna, då Linda får in bollen framför mål och den rensas undan. Onslunda tycker bollen är ute, men domaren håller inte med. Emma slår in bollen framför mål och Matilda kommer helt själv till bollen och nickar den i mål. 1-0 efter fyra minuter. Härlig start! Vi fortsätter att jobba. Nästa hörna nickar Maria i mål, trodde vi, men domaren hinner inte se att bollen är över linjen. Vi tar mycket löpningar och kommer runt på kanterna. Onslunda har svårt att skapa något spel på vår planhalva. Efter nio minuter spelar Emma N fram Linda. Hon trycker sig förbi sin motspelare och kan från ganska dålig vinkel sätta 2-0. Jag har kort därefter en jättechans, då Amanda H frispelar mig. Jag kommer förbi målvakten och ska lägga in bollen i mål, men en back lyckas rädda på mållinjen. Sandra agerar säkert i mål, men blir vid ett läge avblåst när hon är på väg att slå utsparken. Domaren tycker hon hållt bollen för länge och det blir indirekt frispark. Vi ställer upp en mur. Onslunda petar bollen till en spelare, som skjuter över. Vi är farliga på alla våra hörnor, men annars har vi svårare att skapa chanser ju längre in i halvleken vi kommer. Onslunda rullar runt bra på mittfältet och biter sig fast på vår planhalva. De får mycket inkast, men har svårt att ta sig in i vårt straffområde. På de bollarna som kommer, så är backlinjen och Sandra bra med. Vi försvarar oss även bra på några hörnor. Linnea och Emma L kommer in på varsin kant och kommer med mycket fart. Även Olinda kommer in på mittfältet. Vi kommer ur vår svacka och kommer upp högre i banan. Med knappt tio minuter kvar av halvleken, så får jag en boll av Matilda. I kamp med mittbacken, så får jag iväg bollen mot mål. Bollen slinker precis in vid stolpen och vi leder med 3-0. Jessica är på väg att göra årets mål, då hon från vår planhalva skjuter ett långskott. Bollen studsar innan målvakten och hon missbedömer studsen. Bollen tar i ribban, innan målvakten får tag på bollen. Kort därefter är även Olinda framme och stör målvakten, så att hon släpper bollen till en hörna. Elle är nära att nicka in hörnan. Vi jobbar på och det känns som vi är nära ett mål till, men det står 3-0 i paus.

Det känns väldigt tryggt i paus, men vi pratar om att fortsätta jobba och inte slappna av. Emma N och Amanda H kommer in igen på kanterna. Vi tar direkt tag i spelet och kommer med fart. Vi skapar tidigt bra lägen. Jag får med mig bollen in i straffområdet och ska skjuta på mål, när backen sparkar undan benen. Årets första straff tyckte nog många, men domaren höll inte med. Vi har full kontroll på matchen. Maria och Olinda byter. Några hörnor blir farliga, men vi får inte in bollen. Vi fortsätter att jobba. Jessica har flera bra långa inkast och några frisparkar som är nära. Linda jobbar stenhårt och har flera tuffa närkamper med deras backar, som hon oftast vinner. Jag får ett till liknande läge, som i början av halvleken, men målvakt räddar vid första stolpen till hörna. Maria vinner bollen i straffområdet och den hamnar hos Elle som skjuter på mål. Även nu är målvakten med och tar bollen. Emma L och Linnea kommer in igen. Onslunda har inte mycket målchanser i andra halvlek, men som i första så är vi på tå i försvaret och Sandra är riktigt säker längst bak. Emma L landar illa på armen efter en situation och byter med Dasitida. Även Amanda J kommer in, då Linda går ut. I slutet kommer Olinda in igen, då Matilda går ut. Vi visar hur stark och bred trupp vi har när vi bara fortsätter med vårt spel och snarare blir bättre av att byta in en pigg spelare. Olinda skapar direkt lägen och kommer till avslut. Matchen har känts avgjord ganska länge, men med några minuter kvar kommer 4-0 och allt är helt klart. Olinda vinner boll och avancerar. Hon skriker på mig att ta löpningen, så det är bara att lyda. Jag får en perfekt boll och kan enkelt gå förbi målvakten och slå in bollen i öppet mål. Efter det får vi applåder resten av matchen. Det händer inte mycket mer och vi vinner med 4-0.

Det blev ytterligare än klar seger mot Onslunda, men den här gången speglar siffrorna matchen mycket bättre. Vi var nära att göra fler mål. Riktigt bra inställning av samtliga spelare i truppen. Vi gick in och hade bestämt oss för att vinna. Det blev stort firande och sång efter slutsignalen. Efter att vi hade tackat Onslunda och domaren, så fortsatte vi med sång, vågen, segerfoto och champagnesprutande! Kul med mycket publik, som hejade fram oss igen! Kvällen tillbringades med god mat i klubbstugan!