Julafton och en 2-åring!

I onsdags var en stor dag. Malva blev 2 år! Vi började med presentöppning i sängen. Jag hade förberett med två paket i Vides säng. Först fick hon badskum och sedan nagellack. Efter det letade hon i sängen efter fler paket, men hittade inga.
 
 
Vi åkte till Jimmys mamma för julfrukost. Malva åt mest macka, men satt kvar ganska länge. Själv blev det lite mer julmat med sill, ägg, lax, rödbetssallad, skinka, julmust och lite till. Barnen lekte sedan en stund, men Thea var inte riktigt frisk. Tomten knackade på vid 12-tiden. Malva var snabbt framme vid dörren och det gick även bra att hämta paket. Hon ville inte sitta i knät och ta kort tillsammans med Ebba, men det gick bra att krama hejdå. Vide sov hela tiden tomten var där, men fick ändå två paket. En dinglis som spelade vaggvisa och en grej att ha vid sängen med speglar och olika figurer. Malva fick duplo. Jimmy fick ett paket russin och det verkade som både Malva och Thea hellre velat ha den julklappen.
 
 
Sedan tog vi bilen till Sandby. Malva passade på att sova. I Sandby blev det julmat direkt. Därefter tittade vi på Kalle Anka. Vi såg inte riktigt hela, men det är första gången på länge jag ser så mycket. Tomten dök upp, men min mamma ville inte att Malva skulle bli ledsen, så hon var alldeles för snäll och lät Malva lyfta på skägget. Trots att hon såg att det var mormor, verkade det som hon glömde bort det efter en stund. Barnen fick många paket. Kläder, vantar, ryggsäckar, lera, målarbok, prasselleksak, nappar, bok med bondgårdsljud och lite till. Malva somnade sedan och vi andra skulle spela julklappsspelet. Mamma och pappa var alldeles för snälla mot oss andra och fick nog bara en klapp var. Jag fick tre olika kökssaker och Jimmy fick restaurangbesök och biopresentkort. På kvällen åt vi risgrynsgröt och tittade på Sune i Grekland. Vide mådde inte så bra under hela tiden i Sandby och grät mycket. Tror han hade ont i magen plus att han var förkyld. På natten kom första leendet sedan förmiddagen och det kändes riktigt bra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0