Julen närmar sig

I fredags var det 6-månadersbesiktning på huset. Det var några småsaker som ska fixas, men det mesta ser bra ut.
 
Vi tog sedan bilen till Kompassen. Malva, som hade pratat om att sjunga, hann med de två sista sångerna. Vi stannade länge och lekte. Sedan åkte vi till Emporia. Båda barnen sov. Jag handlade lite mat och köpte två buffar till Jimmy på Stadium. Malva vaknade sedan och fick leka. Vi gick sedan till McDonald's. Jag köpte en hamburgare och glass till Malva. Trodde aldrig hon skulle klara det, men hon åt hela hamburgaren innan hon började med glassen.
 
 
På kvällen lämnade vi Malva i Hököpinge. Allt verkade gå bra tills farmor satte på sig glasögonen. Då blev Malva livrädd. Konstigt att ett par glasögon kan göra så mycket. Det gick över snabbt och vi kunde åka. Det var dags för Julbord med Gripen på Kajutan i Limhamn. Mycket folk och god mat. Vide skötte sig utmärkt. Han åt innan maten och sov sedan hela kvällen. Maten var väldigt mäktig, så det kändes inte som man åt så mycket. Vi kom hem och hade sovmorgon till tio. Det visade sig att Malva också hade sovit länge. Hon hade vaknat någon gång och fått komma upp till farmor och Bosse.
 
På dagen kom Emil, Maria, Stella och Alice på besök. Malva hade precis somnat när de kom, så vi fick väcka henne efter en timme. Hon verkade först inte vilja att Stella lånade hennes leksaker, men sedan lekte de bra tillsammans. Men vissa saker vill Malva helst behålla för sig själv. Vi fikade vetelängd, lussekatter och pepparkakor. Jag och Malva var sedan ute i kylan och cyklade. Malva träffade många kompisar och var på gott humör. Hon kan nog snart cykla själv, så jag slipper knuffa på trehjulingen. Känns lite i ryggen att gå böjd i flera kilometer..;)
 
På kvällen var det dags för Julgalan på Arenan för mig och Jimmy. Malva och Vide var hemma hos oss med mina föräldrar. Vi började med mat på Vapiano. Pizza till mig och pasta till Jimmy. Först lite uppvärmning med artisterna, skämt och sångtävling. Galan var bra. Artisterna sjöng några låtar var, några tillsammans och några jullåtar. Timbuktu, Lena Philipsson, Magnus Uggla, Petra Marklund, Ace Wilder, Lasse Berghagen, Bo Kaspers Orkester, Miriam Bryant och Alvaro Estrella. Peter Settman och David Hellenius var konferencierer.
 
Igår var jag och dömde futsal på förmiddagen. p16, f14 och p9. Lite skillnad i tempo och även reglerna skiljer.
 
Jimmy, Malva och Vide var på avslutning med knopparna. Det var korvgrillning. Malva hade gått i förväg och kollat på djuren och ätit korvbröd.
 
Jag hämtade upp Vide i Sandby och åkte på inneträning. Vi var inte så många och många som brukar vara där var inte där. Tempot var inte det högsta med bara en avbytare. Det blev bättre tempo, när Claudio gick in som utespelare i det andra laget. Ingen ville att han skulle få glänsa. Jag tycker vi gjorde det bra och lyckades göra flera mål på Stefan som brukar vara som en mur i målet.
 
Jimmy och Malva var hos Jimmys pappa, så jag åkte det hållet på vägen hem. Malva var glad, för det fanns grodor över allt. Hon älskar verkligen Små grodorna.
 
Idag skulle vi till Kompassen igen. Precis när vi skulle åka, så hittade jag Malva i Vides mjuklift. Med lite böjda ben så fick hon plats. Hur nöjd som helst. Vi kom till Kompassen, så vi hann med hela sångstunden. Malva fick vara groda och hoppade som en galning. Vi gjorde även ett halsband, som hon var stolt över att visa för alla. Det blev sedan en lugn hemmakväll. Jag hoppade över träningen, eftersom hela helgen varit väldgt fullspäckad. Jag och Malva tog ett skumbad. Vi måste snart åka och bada på något bad, för hon tycker det är så kul.
 
 
När vi skulle lägga oss så slängde hon nappen på golvet från sängen och såg sur ut. Jag och Jimmy förstod ingenting. Hon hoppade sedan ner från sängen, för att hämta nappen gissade vi, men hon öppnade dörren och slängde ut nappen utanför. Upp i sängen igen och efter en stund ner igen och ut genom dörren. Vi hörde hur hon kastade nappen längre bort. Upp igen och ner igen och nappen for nu ända ut till soffan vid projektorn. Upp i sängen och ner igen och ut till soffan. Den här gången kom hon tillbaka med nappen i munnen. Vet inte om hon var arg på nappen på något sätt eller vad som hände. Jag och Jimmy hade svårt att hålla oss för skratt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0