Jobb, jobb och lek!

I helgen har jag mest varit på jobbet, men nu är jag ledig till på lördag kväll. Jimmy och pappa har slitit här hemma och gör framsteg varje dag. Malva har badat mycket och varit på lekplatser med min mamma. Hon lär sig fler och fler ord, men allt är inte lätt att förstå.
 

Barnmorskan!

Imorse var det dags att besöka barnmorskan igen. Den här gången någon träffade jag Lotta. Malva var med mig och vi var i god tid, så vi hann prova alla leksakerna innan det var dags att gå in. Hon hann också hälsa på alla som kom och gick. Vi kom in. Malva var gullig och höll mig i handen när barnmorskan skulle mäta blodtrycket. 100/60 var det tror jag. Jag tycker det låter lågt, men hon sa att det var bra. Magen hade växt som den skulle och hjärtat slog på bra. Barnet hade fixerat sig och ligger på andra hållet än vad Malva gjorde. Blodvärdet hade inte stigit som det skulle (106), så jag ska äta dubbla järntabletter så att det går upp. 76 kg väger jag nu och har 5 kg kvar att gå upp om jag vill väga som förra gången. Själv tror jag det är mitt andra barn jag ska få, men banken verkar ha fått en annan uppfattning...;)
 

Jobb och högsommarvärme!

Den här veckan jobbar jag eftermiddag/kväll. Jag har cyklat två dagar i värmen, men det svalkar skönt på vägen hem. Arbetet med altanen går också framåt. Det blir riktigt fint. I tisdags kom Anneli, Oskar och Mikael hem från Frankrike. Jag och Malva åkte till Klagshamn för att bada med Anneli och Oskar igår på eftermiddagen. På kvällen blev det lax och glass i Sandby. Malva gillar verkligen sin moster och springer för att möta henne varje gång. Idag träffade vi henne på Ribban vid handikappbadet. Det blev bad och en massa grävande i sanden. Anneli gjorde sig ännu mer populär när hon bjöd på nektarin. Härligt med värme när man kan bada, men annars är det lite för varmt! Men jag ska inte klaga för jag älskar värme!
 

Drinkfest och mer bad!

Igår var det mer arbete på altanen och det började hända en del. Malva lekte med Emila och Lilly på förmiddagen och sedan blev det ett dopp i poolen. På eftermiddagen blev det grillat och på kvällen tog vi bussen till stan. Linda bjöd på drinkfest. Malva valde hallonsaft. Ett lätt val! Vi spelade tre omgångar kubb i det härliga vädret och tjejerna slog killarna. Sedan gick vi in och det blev fler drinkar. Malva somnade vid nio och vi tog bussen hem vid tiotiden.
 
 
Idag var det mer lek hos Lilly för Malvaa. Pappa fortsatte med plattläggningen och Jimmy fixade också här hemma. Jag, Malva och min mamma tog cykeln ner till Klagshamn för att bada. Riktigt skönt, men jobbig motvind på hemvägen.
 

Bad!

Igår var jag och Malva inne på Möllan och storshoppade frukt. Vi hann även med lite andra ärenden och hon somnade i slutet. Jimmy och pappa körde paddan nästan hela dagen och lämnade in den på eftermiddagen. Svettigt i det varma vädret! Jag försökte hjälpa till lite, när Malva och min mamma var på lekplats. Vid fyratiden kom Peter och Jimmy dök sedan upp med en pool till Malva. Vi fyllde den med vatten. Malva som älskar att bada, provade den direkt. På kvällen tog vi bilen till Klagshamn. Först blev det glass och sedan bad. Vi har en riktig badtjej, som inte ville gå upp fast läpparna såg blåa ut och man såg att den lilla kroppen var kall. En härlig sommarkväll!
 

Dagarna går...

Efter två regniga dagar så var solen tillbaka. Vi jobbar på hemma eller mest Jimmy och min pappa.

I tisdags hade Jimmy en minidumper hemma och den var nog ganska kul att köra. Ida, David och Malte var också och hälsade på den dagen. Vi åt äppelpaj, tittade lite på huset och gick en runda i Tygelsjö. Vi provade vagnen med två barn för första gången och de fick plats bra bredvid varandra.
 

Idag har vi passat Snutten hela dagen. Han skötte sig fint. Vi gick en runda på förmiddagen och jag gick en lång runda på eftermiddagen. Malva lekte lite med hunden, men var lite försiktig också. Ett tag var bollen bara min och hunden fick inte låna den.

Arbetet fortsätter imorgon. Det går framåt även om det inte syns så mycket just nu...
 
Även Malva fick prova att köra!

Varma dagar!

I måndags tog jag och Malva bussen till Kompassen. Efteråt träffade vi Mikael på centralen. Istället för att åka till Ribban och bada, så bestämde vi oss för att åka hem till Tygelsjö, eftersom det såg så mörkt ut på himlen. I Tygelsjö började det vräka ner. Vi tog skydd under ett träd och sprang sedan över gatan in i busskuren. Vi väntade i en timme, innan det slutade regna, blixtra och åska. Malva var en aning rastlös. Jimmy kom hem en stund efter vi kommit hem och Malva var glad över att se honom.
 
 
På tisdagen jobbade Jimmy och min pappa i trädgården. Jag och mamma var med Malva på en lekplats. På eftermiddagen cyklade vi en lång tur ut till Klagshamn och tog oss längst ut på piren. Härligt att cykla dit, men mycket motvind hem. Jag blev helt svettig och ångrade att jag inte hade badat när vi var vid havet. På kvällen tog jag bussen till Malmö. Vi hade tjejtisdag på Lilla Torg på Victors. Det var sju stycken som kom. Själv åt jag burgare. En härlig kväll, men serveringen på stället kunde ha varit bättre. Stackars tjejen på bordet bredvid som fick dricka över sig och sedan fel mat två gånger. Kvällen avslutades med fotboll. Det kändes som det kunde bli jämnt, men efter ett blöjbyte på Malva, där tyskarna gjorde tre mål, så kändes det helt avgjort. Matchen blev ganska tråkig sedan. Skumt att ett lag kan rasa ihop så totalt på den här nivån.
 
 
I onsdags var det min födelsedag. Vi började dagen på Kompassen. Malva lekte med Majkens dotter, Aleja 5 år. Aleja hade väntat på Malva och de gjorde allt tillsammans. Aleja frågade om hon inte kunde komma hem till oss på onsdag, så att de kunde leka. Så söta. Malva ser upp till henne och gör precis likadant. När vi åt så ville inte Malva ha mer, men så kom Aleja och matade henne och då gick det hur bra som helst. Vi åkte vidare till Tvedöra för att bada. Jätteskönt i vattnet och Malva hade jättekul. Vi badade nog i en timme, innan vi åkte till Sandby. Det blev grillat och hallontårta! Smaskigt! På kvällen blev det den andra semifinalen och betydligt jämnare. Kul med ett sydamerikanskt lag i finalen!
 
 
I torsdags var Jimmy och slängde skräp på förmiddagen och åkte inom Ikea för att köpa säng till Malva. Malva och jag var på Kompassen igen. Det blev sångstund och sen sa vi hejdå till Majken och Fanny, som ska ha sommarlov. Jimmy och pappa jobbade i trädgården och jag och Malva tog cykeln till Klagshamn. Det blev ett härligt dopp och lite grävande i sanden. Härligt i vattnet. Det blev riktigt jobbigt att cykla hem i motvinden, så det fick bli bad på kvällen igen. Malva sov första natten i sin egen säng och vaknade först vid fem.
 
 
I fredags var jag hos barnmorskan på förmiddagen. Jag var hos en annan än jag brukar, så min var på semester och om två veckor ska jag träffa ytterligare en annan. Magen var nu 29 cm, men jag hade inte gått upp något i vikt. 75 kg väger jag. Förra gången vägde jag 81 kg när Malva kom, så får se om jag spränger den gränsen den här gången. Hjärtat lät bra och slog med 140 slag. Mitt blodtryck var bra och blodvärden kollade hon aldrig. Jimmy och pappa fortsatte med trädgårdsarbetet. Jag och mamma var först med Malva på lekplats och hon ville mest äta vinbär från buskarna som fanns där. Vi städade även undan lite där inne. På kvällen blev det tacos!
 
Igår fortsatte värmen på förmiddagen och Malva var inne och lekte med Emila och Lilly. Det blev bad i poolen och hon fick en massa Mariekex. På eftermiddagen var vi på lekplats och sedan kom regnet! Kvällen avslutades med pannkakor med grädde och sylt. Malva har inte något emot sådan mat!

Stockholm

Vid sextiden i torsdags tog vi bussen till Malmö C, för att ta tåget till Stockholm. Vi träffade Anna Oliw med familj där och vi satt i samma vagn. Vi började med frukosten, sen ville Malva gå på upptäcksfärd. Efter ett tag hittade hon Thyra 6 år. Hon åkte med sin moster och Jonas. Malva ville sitta hos henne och hennes moster fick sitta på golvet. Malva fick vindruvor och fick titta på alla hennes Hello Kitty saker. Hur kul som helst och jag slapp underhålla Malva i två timmar. Tåget var framme vid tolvtiden. Vi hämtade nyckeln på Annelis jobb och tog bussen till lägenheten. Vi vilade oss lite, innan vi gick på lekplats på kvällen. Det roligaste var när en kille på knappt 3 år kallade Malva för lillbebisen två gånger. Först var han rädd att lillbebisen skulle ta hans trehjuling och sedan sa han titta pappa lillbebisen kan inte gunga själv. Så söt! Malva som tror att hon är stor!
 
 
 
På fredagen var det riktigt soligt och vi gick på en fin lekplats med mycket stora djur och växter. Malva satt på alla myrorna och ville åka rutschkana i rören med mig.
 
 
Vi gick sedan vidare och hittade en plaskdamm. Lite kallt i vattnet, men det brydde sig inte Malva om efter ett tag. Efter ett långt bad, så gick jag runt på Kungsholmen, för att Malva skulle somna. Jag gav upp och vi gick in och åt. Vi gick sedan ut igen och då somnade hon efter ett tag, så att även jag kunde ta ett dopp. På kvällen blev det två spännande kvartsfinaler. Malva var helt förstörd när vi skulle äta. Hon skrek och skrek och jag frågade vad hon ville ha, men gissade inte rätt. Efter kanske en kvart med skrik och jag började tro att hon hade ont någonstans, så kom vi på att det var vinet hon ville ha. Tyvärr ville jag inte ge henne det, men Anneli hittade lite juice. Hon drack två hela glas mellan snyftningarna och sedan var allt bra och hon kunde även äta lite mat. Hon trodde ju Anneli och Oskar drack saft och så fick hon inte... Jobbigt!
 
 
På lördagen tog jag, Anneli och Malva tunnelbana och buss till Kärsön. Det var lite mer molnigt, men det blev bad för både mig och Malva. Vi hade med oss picknick och det blev en härlig dag. På kvällen blev det de två andra kvartsfinalerna och även dem blev spännande. Speciellt den sista mellan Holland och Costa Rica. Till slut vann det bästa laget, men som Costa Rica kämpade.
 
 
På söndagen blev det bad i plaskdammen och lek på lekplatsen för Malva. Hon somnade sedan och jag och Anneli kunde bada från bryggan. Vi åt sedan mat, innan vi gick mot tåget. På vägen unnade vi oss glass.
 
 
Tåget var riktigt varmt. Det var som att sitta i en bastu. Jag och Malva var svettiga hela vägen till Malmö. Malva sov en stund, men annars ville hon dricka nyponsoppa mest hela tiden. Vi var hemma vid 22-tiden och var tvungna att bada innan vi kunde gå och lägga oss. Några mysiga dagar i Stockholm. Anneli däckade sedan i feber några dagar, så det måste ha varit jobbigt att ha oss där!
 

Roskilde!

Förra måndagen åkte Jimmy till Roskilde och lämnade oss två tjejer i en vecka. Vi har roat oss mycket. Vi var första på lekplats och senare på dagen tog vi tåget till Eslöv för att kolla på fotboll med Petra. Vi åt thaimat och en massa vindruvor. Malva åt ris och vindruvor. Frankrike vann åttondelen med 2-0 mot Nigeria.
 
På tisdagen åkte vi tidigt till Kompassen och var helt själv i en halvtimme. Malva trivdes som fisken i vattnet med att få all uppmärksamhet. Malva gillar sångstunden och framförallt att vara groda. Tidigare stod hon helt still, när hon fick på sig grodhatten, men nu studsar hon runt och är hur söt som helst. Senare på dagen åkte vi till Sandby. Malva smakade på alla bär i trädgården och vi åt biffar med potatis. Glass och hallon till efterrätt. Argentina - Schweiz blev spännande med förlängning.
 
På onsdagen var vi på Kompassen igen på dagen. Vi var sedan hos Jimmys mormor i fyra timmar. Hon var lite bekymrad över att Malva inte ville äta. Malvas ville inte ens ha hallon, men när hon fick ta skeden själv så åt hon upp alla. Malva tog en tupplur i soffan och vi satt och pratade. Det blev sedan fika innan vi åkte hem. På kvällen var vi på Malmö IP och tittade på Rosengård - Piteå. Det blev mycket mål i första halvlek och hemmalaget gjorde alla, för det första var ett självmål. 5-1 slutade matchen. Själv hann jag inte se allt, då Malva mest sprang omkring. Hon tog en boll av en ettåring och vägrade lämna tillbaka den. Hon tror just nu att allt är hennes och blir hur arg som helst om man försöker få henne att "låna" ut sakerna.

Sockerbelastning!

Förra måndagen var jag på sockerbelastning på MVC. Själv tycker jag det är ganska gott, men man blir hungrig när man sitter och väntar. Värdena var bra den här gången också på sockret i blodet. Magen hade växt 3 cm till 27. Blodtrycket och hjärtslagen var som de ska. Det enda som var sämre var hb-värdet, som hade sjunkit till 105, så jag får se till att äta de starka järntabletterna varje dag.
 

Åhus!

I lördags åkte jag och Malva upp till Åhus för att kolla på beachfotboll. På vägen plockade jag jordgubbar, hallon och smultron i Sandby. Vi kom upp och kunde se Harlösa/Hardeberga spela lika. Vivarbättreförr förlorade sedan en jämn match med 3-1. Det var samma lag som det brukar, men förstärkt med Marina och Camilla. Jag och Malva åkte sedan till Bromölla för att hämta Jimmy hos Simon. Vi körde via Yngsjö på vägen tillbaka, för att hämta Jimmys bil. Vi kom till Åhus i lagom tid till nästa match. Tyvärr blev det förlust för Harlösa/Hardeberga med 1-0. Vivarbättreförr spelade på läktarplanen och glänste. Det blev vinst med hela 6-0. Kul med mycket mål! Sedan blev det lek i sanden och mat. Malva somnade lagom till nästa match. Harlösa/Hardeberga vann med 2-0 och Vivarbättreförr förlorade med samma siffror. Jimmy och Malva körde sedan hem och lämnade mig ensam. Vi kollade lite på Braslien - Chile, men missade den spännande förlängningen och straffläggning. De sista matcherna spelades vid sjutiden. De unga spelade lika och vi förlorade med 3-0, men det var ändå ganska jämnt. Vi åkte sedan till Linas mammas stuga i Norje. Det blev mycket snacks och mycket snack. Lite fotboll och sedan var många trötta. Sandra var snäll och lånade ut sin madrass till mig, men det höll på bli ett nerköp då den hade släppt ut väldigt mycket luft på morgonen. Det blev god frukost, innan vi åkte till Åhus igen. Lite sämre väder. Det blev förlust för båda lagen i sista gruppspelsmatcherna Harlösa/Harlösa lyckades komma fyra i gruppen och gick till a-slutspel. De vann den första på straffar, men förlorade den andra på straffar. Vivarbättreförr slutade femma och bestämde sig för att lämna wo i b-slutspelet. Tur att jag inte spelade, för jag tycker inte om att lämna wo. Nu blev det glass innan vi åkte hem. Himlen öppnade sig på vägen och när Elle skulle hoppa av i Malmö, kunde hon nästan simma till dörren. Själv vilade jag 1,5 timme med Malva när jag kom hem. Jobbigt att heja! En rolig helg och nästa år hoppas jag att jag kan spela! Alltid roligare att vara på plan än bara i publiken!
 

Mikael och grannen

I fredags skulle både jag och Jimmy iväg, så Malva skulle bli passad av Mikael. Malva sov till tio. Hur hon lyckades med det vet jag inte. De hade sedan ätit frukost och varit på lekplats i två timmar. Gungat och åkt rutschkana. När de kom hem, så somnade hon och sov när jag kom hem. Det verkade ha gott super! Ett blöjbyte och bara kiss. Det får bli fler gånger!:) Vi var ute på gräset och spelade lite boll på eftermiddagen, innan han åkte hem. Efter det gick Malva in till grannen. Hon har roliga leksaker. Samra bjöd på pinnglass. Det var första gången för Malva, men den gled snabbt ner. Det blev väldigt kladdigt. Emilia hade tappat halva sin glass på bordet och hade kvar på pinnen, så Malva passade på att byta glass med Emilia. Konstigt nog sa hon inget och Malva var hur nöjd som helst. De delade också snällt på Emilas vatten. På kvällen fick det bli bad!
 
Gott med glass!

RSS 2.0