BK Höllviken - HBK/HIF

I fredags kväll mötte vi BK Höllviken på bortaplan. De spelade förra året i tvåan, men trillade ur. De hade ett väldigt ungt lag. Vi kom till spel med 12 spelare. Alice började på bänken och vi startade med: Sandra - Malin, Tilda, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Dastida - Amanda, jag.

Vi inleder direkt med ett anfall. Lindell kommer med riktigt bra fart på kanten och är nära att komma förbi några gånger. Höllviken rullar bollen bra mellan varandra, men har svårt att skapa chanser. Jag blir fint framspelad av Lindell, men målvakten räddar mitt skott. Även Amanda J har ett bra skottläge, men spelar mig istället för att skjuta. Annars skapar vi de bästa chanserna på Emmas hörnor. Hon slår några från varje sida och alla blir farliga. Deras målvakt tar för sig bra och lyckas ta de flesta. Efterhand så kommer Höllviken närmare vårt mål och vi skapar inte så mycket. Vi rullar bollen bra i backlinjen och till Sandra, men har svårt att komma längre. Höllviken pressar oss högt upp. Höllviken skapar några farliga chanser, men Sandra är riktigt bra och kommer ut och räddar. I slutet lyckas vi hitta upp några gånger, men varken vi eller Höllviken gör mål och det står 0-0 i paus.

I andra halvlek flyttar vi upp Tilda lite. Hon hittar tidigt rätt i sin position och det förbättrar vårt spel. Båda lagen rullar mycket boll, men har svårt att ta sig förbi varandras backlinjer. Vi får inte några hörnor den här halvleken, men Höllviken har några. Vi försvarar oss bra. Alice kommer in istället för Amanda J i anfallet. Hon får direkt flera bollar att jobba med och skapar oreda i deras försvar. Höllviken är närmast att ta ledningen. De flesta tror nog att skottet ska gå in, men Sandra lyckas sittande rädda skottet. I slutet kommer vi upp till flera bra lägen. Lindell har fortfarande bra fart under benen och kommer runt några gånger på högerkanten. Jag frispelar Alice, som är väldigt nära att få bollen förbi deras målvakt. Med kanske fem minuter kvar, så kommer vårt mål. Emma N spelar fram Alice. Fri med målvakten, skjuter hon henne och bollen träffar ansiktet. Returen sitter i bortre nätgaveln. Direkt efter har Lindell en jättechans, men det blir inte mål. Tyvärr tappar vi helt markeringen på Höllvikensspelare i deras sista anfall. Först är det en som är helt fri på kanten och sedan tre fria när inlägget hamnar framför mål. Vi lyckas rädda första läget, men bollen hamnar hos en helt fristående spelare i bortre delen av straffområdet. Hon sätter kvitteringen. Surt att släppa in mål i slutet, men inte orättvist sett till matchen.

Vi gör en okej match mot ett väldigt spelskickligt ungt lag. Lindell är bäst på plan. Hennes fart i löpningarna offensivt och viljan att hela tiden vinna tillbaka bollen var riktigt kul att se. Även Sandra gör en riktigt bra insats i premiären utomhus. Nästa match är på träningslägret i Danmark!