Branäs!!

I söndags halv fyra rullade vår bil hemifrån mot Lund. Malva sjöng på vägen och verkade lite undrande. Vi hämtade upp Mikael och körde från Lund vid fyra. Resan gick super och de två bak i bilen sov en del. Uppe vid Vänern tog vi en kort paus och Jimmy tog över körandet. Vi tankade en gång och Malva fick ut och gå en runda. Vid elva var vi framme. Så snabbt hade vi inte en tanke på att det skulle gå att komma fram. Vi fick vänta på nyckeln till lägenheten, men vi passade på att äta buffé. Vi fixade också liftkort, så vi bara kunde ge oss ut i backen sen. Halv två fick vi nyckeln. Jimmy och Mikael bytte snabbt om för att åka. Jag och Malva följde med upp i gondolen med pulkan. Vi tog oss ner för berget. Vi lekte i snön och åkte pulka. På vägen upp till liften igen, så somnade Malva som en stock i pulkan. Jag och Jimmy bytte lite senare, så att jag fick åka några åk på brädan. På kvällen blev det korvstroganoff och sedan somnade vi tidigt.
 
 
På måndagen var det blåsigt, men soligt. Gondolen och sittliften var stängda. Jag och Mikael började åka på morgonen och Jimmy och Malva kollade in Bjönidet (lekrummet). Vi bytte innan lunch och Malva tog en tupplur. Det blev soppa och bröd till mat. På eftermiddagen åkte jag 7,5 km i längdspåren. Stundtals var det riktigt jobbigt i motvind och spår som blåst igen. Jimmy och Mikael åkte sedan på eftermiddagen. På kvällen blev det pasta och köttfärsås och även idag kände vi oss ganska trötta.
 
 
På tisdagen var det strålande sol och vindstilla. Jag tog några åk med Mikael direkt, innan vi bytte. Malva var sedan själv 1,5 timme i Björnidet, med tre barnpassare, medan jag åkte fem kilometer i längdspåren. Hur härligt som helst! Malva hade skött sig galant, men blev glad när jag kom. Vi grillade korv och åt ute i solen på lunchen. Malva smaskade i sig två hela korvar och drack varm saft. Jättemysigt! På eftermiddagen åkte vi länge i det härliga vädret.
 
 
Onsdagen bjöd på massor av snö. Jag började att ha hand om Malva. Vi var en stund i Björnidet. Jimmy tog sedan över och jag åkte med Mikael. Riktigt bra åkning. Det var som offpist i backarna. På eftermiddagen var jag och Malva ute i snön och tittade på en slalomtävling för barn. Malva tittade förvånat på Björnbusen och fick också en kram. Jag hann med några sista åk senare på eftermiddagen. På kvällen var vi ute och åt. Jag tog pizza, Mikael och Jimmy hamburgartallrik och Malva fick buffé.
 
 
På torsdagen packade vi det sista, städade och lämnade in nyckeln. Malva passade på att leka in i det sista i Björnidet. Hemresan gick också bra, men kändes mycket drygare. Det blev två stopp. Det sista på McDonald's. Malva åt en cheeseburgare, men var mest intresserad av lekrummet och barnen som var där. Jimmy körde den sist biten och vi var hemma kl 19. En riktigt rolig minisemester!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0