Fotboll och melodifestival!

I lördags efter jobbet, åkte jag ut till Bunkeflostrand. Jimmy och Malva hade varit där tre dagar i rad och hjälpt Bosse. Malva sov som en stock i vagnen, när jag kom. Jobbigt när det händer så mycket om dagarna. Jag och Malva tog sedan bilen till Malmö IP och tittade på andra halvlek av FC Rosengård - KIF Örebro i Svenska cupen. Det stod 0-1 när vi kom. I andra halvlek hade Rosengård mest boll och fick in en kvittering. Det såg ut att gå mot förlängning, men Örebro avgjorde precis i slutet. Själv hann jag inte titta så mycket på matchen, för jag fick ha full fokus på Malva. Malva tittade mest på lamporna, skräp och resten av publiken. Hon gillade när det blev mål och klappade glatt. I slutet gick hon nere vid staketet. Rosengårds bänk verkade "tråkig", för de vinkade inte tillbaka när Malva tittade in. Roligare var det att titta in i fjärdedomarbåset, där det satt två publikvärdar. De vinkade glatt och Malva vinkade tillbaka och pekade på dem. Det var även två roliga "stora" killar (6 och 9 år kanske) som ville hälsa på Malva hela tiden.

Petra kom på kvällen och vi åt bakad potatis med lax. Malva somnade igen och vaknade efter flera timmar. Melodifestivalen var ganska oviss, men själv tyckte jag rätt låtar gick till finalen. Vi åt popcorn och godis. Malva fick smaka på de sista popcornen. Först höll hon bara i dem, men när hon förstod att det var något man kunde äta så ville hon ha fler.

Igår hann vi se slutet av vår träningsmatch mot IK Pandora. Det stod 3-0 när vi kom. Emma N, Hallqvist och Dastida hade gjort mål. Emma N satte sedan en hörna i mål och Matilda gjorde också mål. 5-0 i första matchen känns bra. Vi spelade jämnt mot Pandora i serien förra året. Malva visade sedan upp sina nya talanger och gick och gick. Några fall, men gräset var mjukt!