Stockholm

Jag och Malva tog tåget till Stockholm i söndags. Resan upp gick bra. Malva sov en del och gick och kollade läget fram och tillbaka i tågvagnarna. Anneli och Oskar kom och mötte vid centralen. Vi gick och åt på ett café. Macka och kanelbulle. Malva åt mest bulle. Vi vilade sedan en del på eftermiddagen och gick sedan på lekplats. Malva provade allt och var även inne på en förskola och lekte med några bollar. På kvällen åt vi lax och kollade på Mästarnas Mästare.
 

På måndagen var jag och Malva uppe tidigt och hon sov sedan två timmar på förmiddagen. På eftermiddagen var vi två timmar på lekplatsen utanför. Roligast var att leka i sandlådan med de andra barnen. På vägen hem stod hon och hängde utanför förskolan, som vi var inne på dagen innan. Vi lånade sedan duschen och Malva hatade den. Hon var livrädd och det fick bli en snabbdusch. Hon som brukar gilla vatten. På kvällen gjorde vi spaghetti och köttfärssås. Vi försökte se en film, men var för trötta.
 
På tisdagen hade Anneli och Oskar städning 8-11, så jag och Malva var ute. Vi hade med oss mackor. Vi gick till en "rolig" lekplats. Men hur kul är det att vara ensam på en lekplats, när det var en förskola full med barn precis i närheten. Malva stod och skakade galler för att få komma in, men vi fick efter ett tag gå vidare. Vi gick inom en skola med äldre barn. Malva tittade på dem när de hoppade hopprep och lånade sedan ett rep som låg på marken. Vi gick vidare i solen och åt mackor. Jag trodde Malva skulle somna, men det gjorde hon inte. Vi "hittade" åtta barn som bara var lite äldre än Malva på en lekplats och Malva lekte lite med dem. Eller hon lånade en spade och stod mest och tittade. Vi började sedan gå hemåt och Malva somnade. Jag satt en stund i solen innan jag gick in. Hur härligt som helst där det var lä, för det var riktigt kallt i vinden. På eftermiddagen tog vi det lugnt och sedan gick vi och mötte Anneli vid hennes jobb. Vi gick runt Kungsholmen och handlade mat på vägen hem. Det blev grön ärtsoppa och våfflor. Malva gillade mest grädden och sylten och slickade av våfflan.
 
 
Igår gick vi med Anneli på morgonen in till stan och tog tåget hem vid niotiden. Tåget stannade lite på vägen och blev försenat. Malva var trött och grinig. Hon kändes för trött för att somna. Jag försökte muta med chokladmuffins och varmchoklad, men hon ville först inte ha. Jag fick nästan trycka in muffinsen i munnen. Till slut pekade hon på chokladen och jag fick kyla den med mjök. Sedan drack hon upp nästan hela och var nöjd en stund. Till slut somnade hon äntligen och sov nästan tills vi var framme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0