Veckan går..

Lite synd att man jobbar eftermiddag och hela helgen när det har varit så fint väder. Malva och Jimmy passar på att göra det bästa. Idag skulle de på jobbmöte, Kompassen och grillning på Gripen. Jag har föreslagit ett dopp någonstans, men får se om Jimmy fixar det!
 
Hejdå! Hoppas ni får en härlig dag!

Slutbesiktning!

Igår var vi på slutbesiktning av vårt hur och det blev godkänt. Det var några få saker som skulle fixas till på tisdag, då vi får nyckeln. Malva gillar de nya fönstrena. Man kan stå eller sitta på fönsterbrädan. Hon provade även att smaka på rutan och den verkade god. Hon testade trädgården. Det gick lätt att springa rakt över, genom häcken och ut på ytan utanför. Vi kommer få jaga henne mycket, om vi inte får upp staket eller tätare häck.
 
Får se om hon klarar sig utan balkongen...

Fågelsångsdalen!

Idag på förmiddagen var jag och Malva i Sandby med Backsippefröerna. Vi var fler än förra gången då det regnade. Det var riktigt varmt redan när vi kom dit. Vi gick ner till Fågelsångsdalen och gick en runda. Ganska lerig och svalt och skönt bland träden. Vi gick förbi en förskola som var på utflykt. De flesta barnen var nere vid vattnet och lekte. Det blev riktigt varmt när vi gick längs ett fält. Malva satt hela tiden på mina axlar och hade roligt. Hon "pratade" med alla och höll i sittunderlägget. Vid Sandbymölla hittade vi lite skugga och vi satte oss och fikade. Malva lekte i gräset, men ville helst ner på det jordiga fältet. En riktigt härlig förmiddag!
 
 

Mycket kul på helgen!

I fredags efter jobb, så var jag och Malva på badet medan Jimmy tränade. Vi hade med oss en gris och en vattenkanna. Vattenkannan släppte hon inte många sekunder. Hon lärde sig även att ta sig upp på en stor flytade gul frigolitleksak. I den stora bassängen testade hon att gå på dem. Svårt med balansen, men hon hoppade rakt i flera gånger. Även duschen går bra nu. Efter badet somnade Malva som en stock, medan jag och Jimmy kollade på En oväntad vänskap. Även Jimmy gillade filmen!
 
 
I lördags åkte vi på Jimmys träning. Jag och Malva lekte först och sedan somnade hon i vagnen. Vi körde till Eriks treårskalas. Perfekt väder! Kalaset började mindre bra för Malva. Vi hade gett henne ett av paketen, som hon skulle ge till Erik. Han tog det direkt när vi kom och Malva hade väl inte alls tänkt sig det. Hon grät och grät. Efter ett tag blev det bättre och det blev mycket lek. Mest i sandlådan. Barnen fick sedan korv med bröd. Malva åt nog mest och åt upp hela korven och brödet. Vi vuxna fick grillade hamburgare. Väldigt gott! Mer lek och bus och skattjakt. Erik öppnade sina presenter. Av oss fick han barnsaxar och en vattenpistol. Han fick också memory, byggsats och böcker. Lagom till efterrätten så hade Malva somnat. De andra barnen åt runt ett litet bord och vi vuxna tog det stora. Kladdkaka och en del annan gott! Det fanns som tur var kvar till Malva när hon vaknade. Vid femtiden åkte vi hem. Trötta av allt bus och den värmande solen! Ett riktigt lyckat kalas!
 
 
På kvällen åkte vi till Linda och bjöds på grillat och en riktigt god efterrätt. Vi hade fullt upp med att passa Malva från att ta saker på hyllor. Hon passade även på att tigga när Linda gjorde i ordning efterrätten. Trötta kom vi hem vid niotiden.
 
 
I söndags packade vi och fixade hemma. Sedan blev det fotboll i ösregn. När vi kom stod det 0-1 till Dalby GIF. Tyvärr blev det inga fler mål i matchen och det blev ytterligare än tråkg förlust. Vi pressade på riktigt bra i slutet, men bollen ville inte in. Nya tag i nästa match. Frusna och blöta kom vi till Sandby och fick mat.

Fotboll!

Härligt väder för träning igår på kvällen. Vi var 15 stycken. Uppvärmningen var doppboll. Själv höll jag mig mest längst upp och gjorde några nickmål. Uppvärmning fortsatte med passningar två och två. Jag och Linda körde. Vi skulle sedan gå förbi varandra och hålla i bollen. Vi spelade sedan övertal mot undertal. Jag var mest vägg. Vi hade sedan en inlägg- och avslutsövning. Tre och tre. Efter ett tag hoppade Josse och Julle in och stod i mål. Några riktigt snygga mål. Jessica gjorde nog flest riktigt snygga! Hon var i grym målform. Vi spelade sedan på mittplan, med inlägg. Två anfallspelare fick gå in och göra mål på inläggen. I slutet spelade vi nästan vanligt. Bara det att man inte fick gå ut och ta bollen på kanten, om man överlappade varandra. Stundtals riktigt bra tempo och fina avslut! Nu blir det nog inte så många fler fotbollsträningar på ett tag. Jobb och flytt och sen börjar väl magen vara i vägen...

Mycket att göra!

I fredags var det tvätt, handling och annat som gällde. Malva fick fyra par skor. Vi hittade några bra på Blocket och åkte dit för att köpa. Malva gillade stövlarna och ville in och leka i huset. Även trappan var intressant, då hon hörde barn på ovanvåningen. På kvällen var vi på restaurang på kvällen. Räcktoast, fläskfilé med klyftpotatis och bernaisesås och till efterrätt glass med grädde och chokladsås.

I lördags var Jimmy på träning på förmiddagen. Jag och Malva var och badade på eftermiddagen. Malva skrek inte i duschen, men såg inte ut att gilla det fortfarande. Badet var superkul och hon fick låna två små bollar av några barn som var där. På kvällen körde vi till Eslöv. Petra bjöd på tacos och sedan var det dags för Eurovision. Några bra låtar och kul att det gick så bra för Sanna. Malva somnade efter 5-6 låtar och även Jimmy slumrade till lite.

På söndagen hade jag tänkt åka med till Kristianstad och titta på fotboll hela dagen, men det blev ändrade planer i sista stund. Tyvärr blev det förlust med 3-0 mot Kristianstadstjejerna, men nästa helg ska jag äntligen stötta laget mot Dalby GIF. För mig blev det en massa packning och städning där hemma. Kvällen avslutades grillning med Peter och sedan Mästarnas Mästare. Coolt att Ravelli vann! Malva åt massor av grillat och gjorde även sin öldebut. Tyvärr verkar hon ha ärvt Jimmys ölälskande och hela världen rasade när hon inte fick behålla ölburken...

Den här veckan har jag jobbat dag och haft väldigt mycket att göra. På kvällarna har det blivit packning och domarträff. Jimmy och Malva har också haft fullt upp med lekplatser, Kompassen och tårtätning på träningen. Idag var Jimmy på en ny jobbintervju och Malva var hos min pappa i Sandby!

Rehabträning!

Igår blev det fotbollsträning trots allt. Det skulle inte vara någon, men några ville träna ändå. Vi var tio stycken. Teknik två och två från början. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley, nedtagningar, nick och dubbelnick. Vi hade sedan en passningsövning som vi gjorde i flera olika varianter. Vi spelade sedan tre mot tre med en joker och två väggar. Träningen avslutades med tre omgångar med prickar. Själv satte jag något skott, men åkte ut tidigt de två omgångarna jag var med. Josse och Matilda delade första segern. Tror Carro slog Josse andra gången och Emma N vann sista. Kul med träning!

Förbesiktning

Igår var vi inne i vårt hus för första gången. Vi var på förbesiktning på förmiddagen. Det mesta såg bra ut, men det var lite småsaker som de skulle fixa. Malva och jag hade redan varit inne i alla rummen innan de andra hade kommit ut ur grovköket. Efteråt blev det god mat på Vapiano.

MM-semifinal

Igår på kvällen var jag AD i malmömästerskapet. FC Rosengård mötte BK Olympic. Rosengård kom med ett väldigt ungt lag. De gjorde mål direkt. I paus stod det 4-0. I andra halvlek utökade Rosengård tidigt till 5-0. Olympic reducerade sedan på hörna till 5-1. Rosengård gjorde flera snabba mål i mitten av halvleken och vann till slut med 10-1.
 
Jimmy och Malva var i Harlösa och tittade på fotboll. Tyvärr blev det förlust med 1-0 mot Hammenhög. Snart kommer nog vinsten! Själv ska jag se till att vara på plats snart!:)

Trollskogen!

Igår var det dags för Backsippefröerna att ses igen. Vädret var inte det bästa och det regnade hela tiden. Både jag och Jimmy var med och tre andra barn med en förälder. Malva går gärna själv, men vi fick bära henne en bit för att hinna med de andra som har yngre barn. Grönt och fint och ett väldigt mysigt skogsområde. Malva åt nästan en hel ostmacka och en banan till fikat. Härlig skogstur trots regnet!
 

Frivecka!

Vi har börjat packa inför flytten. Slänga en del och sortera annat. Malva och jag har hunnit med att gå till Kompassen både igår och idag. Igår var hon trött och lite gnällig. Idag sov vi mellan 9-10, så hon var pigg när vi kom till sångstunden strax innan 11. Hon kan nästan alla rörelser och vet i vilken ordning låtarna kommer i. Första halvan är alltid samma. Annars är favoritsysselsättningen just nu att dricka vatten. Ur mugg eller flaska spelar ingen roll. Det är kul i vilket fall!
 
Läsning på Kompassen

Vårruset!

Igår var jag och Malva och hejade på Petra i Vårruset! Det var proppat med folk. Vi provsmakade lite innan start och vann Lindt-choklad. Malva sög lite på en av chokladbitarna och var hur nöjd som helst. Jag åt sedan upp den kladdiga chokladen. Vi gick och kollade vid 3,5 km. När hon som ledde kom, så började alla klappa och Malva hängde på. Tyvärr tog Petra kanske en minut för lång tid på sig, så Malva hade tröttnat på att klappa. Efter ungefär 17 minuter kom Petra, samtidigt som den första kom i mål. Jenny, min "gamla" fotbollskompis kom på sjunde plats på strax över 20 min. Riktigt grymt! Petra hade bra fart när hon kom mot mål, men jag lyckades ändå fånga henne på bild. Efteråt var det picknick. Malva tyckte det var roligast att springa på asfalten och busa, fast jag hela tiden försökte få henne upp på gräset. Hon fick även lite kex och tacobröd, så hon var nöjd ändå. Jag träffade mycket folk jag känner, så nästa år ska jag nog springa igen. På vägen hem slocknade Malva och sov som en stock när vi var hemma.
 

Elitettan

I lördags körde jag till Halmstad för sista matchen i Elitettan på ett tag. Örjansvall är en fin arena och planen var grön och jämn. Lite blåsigt annars perfekt för fotboll. Kvarnsveden gjorde två mål i första halvlek. Direkt i andra halvlek reducerade Halmia. Kvarnsveden utökade en stund senare. Högt tempo och mycket närkamper! Känns som jag fortfarande hänger med, men jag börjar se lite "tjock" ut.

1 maj

Jag skulle egentligen sova länge och sedan träna fotboll, men det blev ändrade planer när jag blev väckt tidigt. Vi åkte ut till Hököpinge, men Jimmys mamma och Bosse var inte hemma, så vi åkte vidare till Bunkeflo. Marina gjorde kaffe och vi fikade. Jennifer och hennes kompis gjorde sedan fruktsallad, som vi åt med glass. Riktigt gott! Malva busade sedan en massa med Jennifer och Sofia på studsmattan. Hon älskar den!
 
 
På eftermiddagen åkte ut till Hököpinge igen. Nu var de hemma. Jag och Malva började med en tupplur och sedan kom Ebba och Johan. Även Tobbe, Johanna och Snutten dök upp. Det blev grillat idag igen. Malva lekte en del med Ebba och sedan kom även Sandra och Thea. Det kan bli mycket bus med dem i sommar!
 
Kvällen avslutades med en massa sömn, innan det var dags för jobb igen.

Valborg

På eftermiddagen var vi och provade sängar på Ikea och Sova. Vi testade tre märken. Själv tycker jag alla var sköna, så det blir nog bra vad vi än väljer. Malva hade fullt upp på alla ställena och däckade direkt i bilen på väg till Sandby. Vi åt grillat och glass till efterrätt. Sedan gick vi en runda till brasan. Framförallt mamma träffade väldigt många hon känner. Riktigt härligt väder och grönt och fint. Malva var inte så intresserad av elden, men roligare var alla barn och hundar. Hon är lite för orädd och går fram till allt. Hon kramade en lite äldre kille, som inte alls verkade tycka det var lika mysigt. En lugn och mysig Valborg!

Äntligen fotbollsträning!

I tisdags var jag på första träningen på väldigt länge. Jag har inte tränat på riktigt gräs i Sverige i år, så det var på tiden. Perfekt väder och grönt och nyklippt i Hardeberga. Malva och Jimmy följde med och Malva verkade gilla Hardeberga. Det var lite snack om Hörby och Broby när vi kom dit. Vi började träningen med att spela fyra mot två i kvadrater. Vi fortsatte sedan med att spela med åtta mot fyra på en större yta. Sedan hade vi skott. Man passade en anfallare, fick tillbaka bollen och fick skjuta direkt eller ta fram den. Själv lyckades jag göra några mål och man blir ju sugen på att spela match. Vi fortsatte träningen med spel. Det ena laget hade ett stort mål och det andra två små mål ute på varsin kant. Det var lättare att göra mål på de två små. Träningen avslutades med löpningar med boll. Jag körde med Amanda J. Vi turades om att springa fram och tillbaka i över fem minuter. Riktigt härligt att träna fotboll igen och jag kände mig inte helt ur form än!:)
 

RSS 2.0