Inlinespremiär!

I måndags lämnade jag och Vide Malva på förskolan vid nio. Sedan var det dags för min inlinespremiär, för det här året och Vide skulle få prova åka i vagnen. Vi skulle till BVC i Vellinge och vädret var perfekt för att åka inlines. Jag hade ingen bil och hade egentligen tänkt ta bussen. Det gick super att åka och var hur härligt som helst. Det tog 40 minuter att åka de dryga 6 kilometerna. Inte så snabbt, men jag njöt av det och ville inte åka för snabbt med Vide. Bra vägar hela vägen, så vi var i god tid till BVC.
 
Vide hade gått upp mycket sen sist och vägde 4710 g. Fortsätter han uppåt i den här takten, så är han snart ifatt Malva...;) Hans huvud var 37,3 cm och längden var 54,5 cm. Själv tyckte jag att hon höll mätstickan snett, så han kanske inte riktigt hade växt så mycket på längden. Han kan redan följa saker med blicken. Hon tyckte att allt verkade bra med honom. Jag fick komma nästa vecka, om jag ville men vi bestämde att ta två veckor till nästa besök.
 
Det blev inlines hem också, istället för buss. Jag har lite träningsvärk i vänster ben, annars känns allt bra efter turen igår.
 
 
Resten av dagen tillbringade jag mestadels ute. Jag hjälpte pappa lite med förberedelserna inför muren ut mot gatan. Gräsmattan börjar nu se grön ut, även om det är väldigt lite gräs än. När Malva kom hem, så blev det en massa lek med grannarna, innan jag gick in för att göra Flygande Jakob.

Helgen

I fredags kom Jimmy hem lite senare, för att han hade hämtat ett släp. Vi åkte vi till Jimmys mamma. Jag, Malva och Marianne gick direkt för att plocka äpple. Malva började äta på det första och hade inte tid att plocka. Vi fick mat och sedan en god nygjord äppelkaka.
 
I lördags var mamma och pappa här. Mamma passade barn och pappa jobbade ute. Jimmy var på soptippen och slängde skräp. Första rundan var Malva med, men hon hade sovit hela vägen. Den andra rundan gick caddyn sönder. Något med kopplingen. Jag och pappa åkte för att hjälpa honom. Pappa tog släpet hem och jag bogserade Jimmy till Limhamn. Det gick väldigt långsamt, men jag tycker jag gjorde en bra bogsering. Inte varje dag jag har gjort det. Hoppas bilen går att laga i veckan och att det inte är något allt för stort fel. Mamma fick bli den första att passa både Malva och Vide. Hon gjorde dessutom mat samtidigt. Det hade gått bra, så det var skönt. Vid 16-tiden kom Jennifer, Marina och Bosse. Jennifer skulle sova hos oss. Vi bjöd på fika, innan Marina och Bosse skulle hem. De skulle sedan ut och äta med några kompisar. Vi fick en mysig kväll. Först var vi på lekplatsen på skolan. Vi testade det mesta och spelade sedan fotboll. När vi kom hem, gjorde jag tacos. Sedan tittade vi på tv. När Malva hade somnat, så kom godiset fram. Malva tyckte nog det var riktigt kul att kusinen sov över!
 
 
I söndags gick vi upp vid halv åtta. Vi åt frukost och åkte sedan till Bunkeflostrand. Vi lämnade Jennifer och åkte sedan till Skrylle. Backsippeknopparna hade träff igen. Upplägget är precis detsamma. Tror det var åtta barn den här gången. Vi sjöng flera sånger och fikade när vi kom till vindskydden. Malva var björn igen i björnen sover. Hon var nöjd med det mesta. På vägen hem åkte vi förbi Hopp, men de var inte hemma. Det blev istället en lugn eftermiddag i Tygelsjö. De första grässtråna börjar komma upp, men man behöver nästan förstoringsglas för att se. Det blev fika ute med mamma och pappa och vi fick vår inflyttningspresent. Ett äppleträd med fyra sorters äpplen.
 
Tyvärr blev det inga poäng mot Sjöbo och det blir kval. Jag tycker ändå laget har gjort en grym höst. Massor av poäng och nära att ta poäng mot de två topplagen under de två sista omgångarna. Jag håller alla tummarna, för att det ska gå bra i kvalet och ska försöka komma och heja!

Lugn och fotografering

Igår blev allt som vanligt igen. Två snälla lugna barn, som somnade tidigt.

Imorse var det dags för fotografering på Malvas förskola. Jag tänkte att Malva kunde ha på sig något rent och snyggt, men Malva var bestämd med vad hon skulle ha på sig. Undra hur hon blir när hon blir äldre. Hon valde en tröja med blommor och ett par rosa byxor. Problemet var bara att tröjan är en av de tröjorna med mest fläckar. Efter mycket övertalning, så gick hon med på att jag fick välja tröja och hon byxa. På förskolan var det bara Andréa av de ordinarie som var där, men jag hoppas att fotograferingen gick bra. Ska bli spännande att se resultatet!
 
Min busiga tjej!

Skrik, skrik och skrik

Idag var en lugn dag fram till jag skulle hem från förskolan på förmiddagen. Vide började skrika på hemvägen. Han fick mat hemma, men skrek till och från fram till klockan ett, då vi skulle till BVC. Han somnade i vagnen, men blev väckt när vi skulle väga honom. Han hade gått upp 280 gram och väger nu 4435 g. Huvudet växer också som det ska. Han har ett märke på rumpan, som ser ut som ett blåmärke. Han hade det när han föddes. Idag berättade BVC-sköterskan att det är en mongolfläck. Tydligen vanligt på barn med asiatiskt och afrikanskt påbrå. Ofta försvinner dem efter några år och är helt ofarliga. På väg till bussen skrek han sig till sömns. Vi hämtade Malva. Hon hade ätit dåligt, men annars hade allt varit bra. På förskolan vaknade Vide igen och var ledsen. Han skrek hela vägen hem. Hemma så var både Malva och Vide ledsna och jag hade två skrikandes barn i famnen. När Jimmy kom hem så lugnade sig Malva. De åkte sedan en stund till Hököpinge. Vide fortsatte att skrika och det enda sättet att få tyst på honom var att ge honom mat. Stackars lille Vide. Han har säkert haft ont i magen hela dagen. Malva och Jimmy kom hem och vi åt mat. Malva älskar korvstroganoff och ät jättemycket. Sedan badade hon och Jimmy. Jimmy provade sedan att ge Vide mat i flaska och det gick super. Efter det har han varit helt lugn och nu sover alla gott! Perfekt att han ville ha i flaskan direkt. Nu kan jag lättare åka någonstans och veta att han kan få mat ändå. Jag hoppas på en lugnare dag imorgon!
 

Tisdag

Vi har för det mesta lugnt innan vi ska till förskolan. Vide ammar vid 6-7. Efter det går jag och Malva upp för att äta frukost. Malva vill väldigt gärna klappa och krama sin lillebror. Igår fick han till och med suga på hennes näsa. Sådär bra med hennes snoriga näsa i hans mun. Vi går sedan hemifrån strax efter halv 9 och är på förskolan 9. Efter två dagar med gråt, så var hon glad igen för hon skulle direkt in och rita. Hon ritar mycket nu för tiden. Hon är alltid lika glad när jag kommer och hämtar. På kvällen var vi en sväng till Jennifer och William. Malva hann hoppa på studsmattan. Sedan tittade vi på massor av saker, som Malva kan få av Jennifer. Väldigt mycket fint! Det gäller bara att det ska få plats också! Vide fick nya kläder i storlek 56, så nu har vi så vi klarar oss i den storleken. Två nya pyjamasar, en body, byxor och strumpor. Väldigt söta allihop!
 

Mikael och Hanna

I måndags fick vi besök av Mikael och Hanna. De dök upp vid 16-tiden. Alla utom jag och Vide försvann in på Malvas rum och där stannade de länge och lekte. Vi åt sedan fläskpannkaka. Hanna hade varit iväg i nästan en månad och det var första gången hon träffade Vide. Malva hade hon träffat innan och de gillade varandra direkt. Vi åt sedan glass med fruktsallad medan Jimmy var iväg och tränade. Malva ville ha mer, mer och mer. Hanna fick sedan byta blöja, byta om till pyjamas och borsta tänderna på Malva. Inte alla som får äran att göra det. Innan de gick hem, så erbjöd hon sig att passa barnen om vi behövde vara ensamma. Alltid bra att ha många som kan vara barnpassare!:)
 

Derby

I söndags åkte jag, Malva och Vide till Hardeberga för att titta på HBK/HIF - SSIF. Det var mycket folk där. Vi stod och tittade med Sofie, Malte, Sandra och Signe. Precis som förra matchen så missade vi första 20 minuterna. När vi kom så hade Lindell en jättechans. Resten av halvleken var det bra spel från båda lagen. Kanske lite mer boll till Sandby, men vi hade några fler chanser. I andra halvlek fortsatte båda lagen att skapa chanser, men två bra målvakter höll nere siffrorna. I mitten av andra halvlek, så lyckades en Sandbyspelare göra mål, trots att vi pressade henne hårt. Vi gav inte upp och skapade flera riktigt vassa kvitteringschanser. Linda sköt i ett bra läge precis över ribban, Emma N hade en riktigt bra frispark, Linnea och Lindell kom till bra lägen från sina kanter. Tyvärr lyckades vi inte få in bollen. Jag tycker vi var värda en poäng, efter en riktigt bra genomförd match mot ett av topplagen. Nu hoppas jag att vi tar poäng mot Sjöbo istället till helgen. Det här ska vi klara av, antingen utan eller med kval.
 
 Tuffa tag under matchen!

Starke Vide!

Det lutar åt att vår son ska heta Vide. Vi har inga andra förslag just nu och det passar bra med ett växtnamn till Malva. Jimmy vill ha ett ganska ovanligt. Får se vad det blir för andranamn. Han blev två veckor igår och är mer och mer vaken. Idag på morgonen vände han sig från mage till rygg två gånger. Malva var tre månader när hon gjorde det. Kan kanske bero på att han är större, för han känns mer stabil än vad jag kommer ihåg att hon gjorde.

Bil och besök!

Igår var vi och tittade på bil. Vi var hos en Skodaförsäljare. Det visade sig att de hade någon typ av premiär, så när vi provkörde en Skoda Octavia, så var vi med om utlottningen av en cykel. Det bjöds också på glass och så fick vi med oss en påse med två koppar och ingredienserna till en Mug Cake. Bilen var helt ok, så vi får se om det blir en sådan eller någon annan. När vi kom hem hade vi fullt med folk hos oss. Mamma, pappa, Björn, Agata, Tobbe och Johanna. Vi fick en fin blomma och lillkillen två söta pyjamasar. Vi fikade och satt och snackade. Resten av dagen och kvällen blev lugn.
 

GRÄS!

I fredags var det hur härligt väder som helst. Jag lämnade Malva på förskolan vid 9. Hon var för första gången ledsen när jag skulle gå. Kan bero en del på hennes förkylning. Febern försvann i slutet av förra veckan, men den här veckan har hon varit väldigt snuvig istället. Jimmy kom hem tidigt, men jobbade en stund hemma med beställningar. Själv hjälpte jag pappa att trampa på jorden, för idag var det dags att så. Jag hämtade Malva vid 15. Hon var sedan hemma och lekte med grannarna. Jimmy och Malva åkte vid 17-tiden. Då började gräsfröna hamna på plats och vi gjorde lite efterarbete. Vid 18 åkte jag till Sandby till Sofie. Hon hade Me&I-träff. Det var ganska många där och det bjöds på dricka och snacks. Många fina kläder speciellt barnkläderna. Jag gillar när det är mycket färg! Min lille kille skötte sig utmärkt och sov sig igenom kvällen. Han fick mat vid nio, annars hörde vi inte mycket av honom. Förutom några små marsvinsljud...

Bad och BVC

I torsdags var Malva ledig från förskolan och det var dags för bad. Först duschade jag och Malva badade i badkaret. När lillkillen vaknade så var det dags för hans premiärbad. Jag fyllde vasken och Malva stod på sin stol och tittade på. Hon ville helst också bada. Han var helt tyst och verkade njuta av badet. När jag lyfte upp honom, så började han gallskrika och samtidigt kissade han rakt på Malva. Jag fick undan henne ganska snabbt, men det blev ganska blött på golvet. Vi skulle på Möllan och BVC på eftermiddagen. Malva sov i två timmar, så det var lugnt och skönt för mig. Väldigt smidigt att ta bussen till Vellinge, där vi ska gå på BVC. Malva tyckte det var hur kul som helst. Hon lekte med en massa saker. Vår lille kille vägde lika mycket som när han föddes (4155 g) och hade växt en centimeter (52). Navelsträngen trillade av i tisdags och det såg fint ut. Det enda han behövde träna på var att ligga med huvudet åt vänster. Han ligger nästan alltid åt höger. Hade han inte börjat göra det tills nästa vecka, så skulle han få gå till en sjukgymnast. Jag har redan sett att han har börjat ligga åt vänster också, så han slipper nog få övningar att träna på.
 
 
På kvällen kom Petra. Hon hade med sig en fin pyjamas i present. Jimmy hade även fått en cool fotbollspyjamas av sitt jobb. Själv får jag inget från mitt och Jimmy har ju bara jobbet en månad, så det var snällt av dem. Vi grillade fläskfilé och korv. Till efterrätt blev det glass med fruktsallad. Inte helt fel!

Ny vecka med fest!

Vi har hittat lite rutiner här hemma. Morgonen, dagen och natten fungerar utmärkt. Kvällarna är lite jobbigare, då Malva vaknar ganska ofta och hon bara vill till mig. Hon har blivit ganska snuvig, så jag hoppas att en del kanske går över när snuvan försvinner. Hon verkar trivas riktigt bra på förskolan och livet är på topp när hon får komma hem och leka med grannarna. Pappa och jag fixar i trädgården på dagen och lillen sover, äter och bajsar. Vädret är kanon för att vara ute!
 
Igår på kvällen var vi på invigningsfest på Tygelsjö förskola. Det var kaos från början, när alla barn och syskon sprang omkring och lekte. Malva gillade det och gungade och grävde i sanden. Barnen skulle sedan samlas på trappan och sjunga. Malva, som är näst yngst, var framme några gånger, men kom ledsen tillbaka. Hon var nog ganska trött efter en lång dag med bus. Lillkillen gillade inte det heller och började skrika. Efter ett tag fick han mat och det gillade inte Malva, som också ville sitta hos mig. Hon och Jimmy gick sedan in och efter några popcorn och vindruvor, så var allt på topp igen. Vi kom knappt hem vid halv sju när det slutade. Kvällen avslutades med pannkakor!

Fullspäckad söndag!

I söndags åkte vi vid niotiden till Skrylle. Det var dags för Backsippeknopparna att träffas. Första gången stoppade ju regnet oss från att komma iväg. Det var runt tio barn med föräldrar som var med i gruppen. Vi gick upp till två vindskydd nära stockstugan. På vägen sjöng vi sånger om olika djur. Små grodorna, Kråksången, Imse vimse spindel. När vi kom till vindskydden blev det fika. Sedan några fler sånger. Malva var björn och skötte det strålande. 1,5 timme gick väldigt snabbt och barnen var duktiga. Det här var en rolig familjeutflykt!
 
 
Vi åkte sedan till Sandby och åt mat och fikade.
 
Nästa stopp var Klågerup. Vi kom dit när det hade gått 20 minuter av matchen. Här blåste det nästan storm och kändes som höst. Det stod 0-0. Det var en ganska jämn första halvlek, men några fler bra chanser till oss. I andra halvlek tryckte vi på för vinst. Lindell kom riktigt bra på kanten flera gånger. Linnea hade en bra nick strax utanför. Linda jobbade på bra och skapade oreda i deras försvar. Emma N hade en grym frispark, som målvakten precis räddade till hörna. Klågerup stack upp emellanåt. De var riktigt nära att göra mål, då bollen var nära mållinjen två gånger och Matilda nickade undan den ena chansen. Sandra var också säker, när väl bollen kom till henne. Med bara några få minuter kvar, så trycker sig Linda starkt förbi deras back i straffområdet. Hon spelar in bollen till Amanda H, som sätter 1-0. Lindell är sedan nära att utöka, då hennes skott går via målvakten och ribban, men 1-0 står sig. En riktigt härlig vinst och en väldigt liknande matchbild som förra hösten när vi mötte dem borta. Två starka vinster i de två sista matcherna! Nu väntar Södra Sandby och Sjöbo! Två topplag, som vi ska ge två riktigt tuffa matcher. Malva som är van att sitta i ring från sångstunden på Kompassen och fruktstunden på förskolan, satte sig och lyssnade noga på genomgången eftermatchen.
 
 
På vägen hem åkte vi via Bunkeflostrand. Kusinerna fick träffa den nya kusinen och Malva fick hoppa studsmatta.
 
Sista saken vi gjorde var att gå och rösta.

En vecka!

Lördagen blev lugn. Anneli, Mikael och pappa kom hit. Jimmy åkte till Ystad för att svetsa och stannade där i sex timmar. Pappa fixade med häcken. Anneli och Mikael "passade" barnen. Jag gjorde kålpudding. Efter att vi hade ätit, gick vi på den närmsta lekplatsen, men Malva var ganska trött. Hon gungade, grävde i sanden och tittade på några äldre killar som spelade kula. Kvällen blev lite speciell. Det var ju en vecka sedan lillkillen kom, men nu blev det inte så dramatiskt utan vi gick och lade oss tidigt.
 

BVC, lillebror och lillasyster

I fredags kom BVC på hembesök på förmiddagen. Vi har valt att gå i Vellinge, eftersom det inte finns någon i Tygelsjö. Malva var hemma och låg och sov. Distriktssköterskan kollade på lillkillen och tyckte han verkade må bra. Vi vägde honom på en våg på bordet. Han kissade ner hela vågen och sig själv. Innan vi åkte hem från BB vägde han 3960 g och nu hade han gått upp till 4020 g (fast den ökningen kanske han kissade ut..;)). Huvudet hade krymt till 35,7 cm från 36. Hon sa att det var normalt, eftersom huvudet ofta ändrade form i början. Malva kom upp och var väldigt mammig, så jag fick hålla båda två i knät. Vi pratade en stund, men det mesta kommer jag ihåg sen Malva var liten.
 
På eftermiddagen kom min bror och hälsade på och det var första gången han såg lillen. På kvällen hämtade vi Anneli på Sturup och åkte till Sandby för att äta. Malva åt inte mycket mat, men desto mer efterrätt. Hon var på bra humör efter det och lekte med ett flygplan och en del andra saker som mamma har plockat fram till henne.
 

Kompassen

I torsdags hade Malva ingen feber på morgonen. Vi körde in till Malmö. Jimmy och Malva var på Kompassen och jag gick till Möllan för att handla. Majken och Fanny fick sedan träffa den lille, innan vi åkte hem. På eftermiddagen hyrde vi en jordfräs, så vi kunde fixa till baksidan.
 

Lite sömn och feber

I tisdags kom vi hem mitt på dagen. Jag var ganska trött, så vi tog det lugnt. Jimmy hämtade Malva vid 15. Malva var glad att se oss. Malva hjälpte Jimmy och min pappa att flytta jord till baksidan och lekte med grannarna. Under helgen hade pappa fixat klart gången bakom huset. På kvällen kom Marianne och Bosse. Malva fick en stor, mjuk basketboll, lillkillen en fårskinnspäls och jag och Jimmy en fin blomma. Vi bjöd på fika. De stannade inte så länge, för vi var trötta och Malva var lite gnällig. Natten blev ganska jobbig. Lillkillen ville ha mat med 1,5-2 timmars mellanrum. Malva, som tidigt kom in till oss, vaknade varje gång och satt och tittade på.
 
 
Jimmy lämnade Malva på förskolan i onsdags och lillen sov ganska länge. Själv passade jag på att vila. Vid kvart över elva ringde de från förskolan och sa att Malva hade över 39 graders feber. Jag fick köra och hämta henne. Hon satt och åt pannkakor när jag kom. Vi vilade när vi kom hem. Jag lyckades få vår lille kille att suga på nappen. BVC, som ringde på dagen, sa att eftersom han var så duktig på att amma, så var det nog inget problem. Jag slapp då vara en napp på natten. Han känns mycket stabilare än Malva och kan redan ligga och lyfta huvudet när han ligger på mage. Efter lite vila kändes Malva ganska pigg och vi var ute i det fina vädret. På kvällen var Malva gnällig och jag lyckades inte få lillen att somna förrän vid 12. Efter det ammade han en gång vid fyra och sedan vid åtta. Riktigt skönt att få sova mer än natten innan!
 

Punktlig!

Det gick snabbt. Vid 22-tiden började jag känna lite i magen och tänkte nu kanske det är på gång. Imorgon kommer kanske bebisen. Jag och Jimmy kollade på dagens avsnitt av Atleterna i efterhand på svtplay. Han gick och lade sig vid 23-tiden. Själv började jag känna fler och fler värkar. Jag väckte Jimmy och sa att vi nog fick ringa till BB. Jag tänkte bara ta en dusch, för att jag kände mig ofräsch efter att ha varit ute i solen hela dagen. Jag satte mig i badkaret för att duscha och värkarna blev bara värre och värre. Jag gick ur och fick känna så att barnet inte höll på att komma ut, men jag kände inget. Vattnet gick sedan. Jimmy fick inte tag på sin mamma, där vi hade tänkt lämna Malva. Jag ringde förlossningen kvart i tolv. Jag kunde knappt prata, så Jimmy tog över i mitten. Jag sa att det kändes som barnet höll på att komma ut. Hon jag pratade med sa att vi kunde komma in direkt. Jimmy gick för att packa bilen. Själv satte jag på mig en tröja, men kom inte längre. På knä vid badkaret kom några kraftiga värkar och plötsligt låg det en liten kille på golvet. Det tog två sekunder sedan skrek han. Jimmy kom in strax därefter. Jag sa att det kommit en liten kille. Han såg lite chockad ut, men var väldigt lugn. Tur att Malva inte vaknade, för det hade varit jobbigt om hon hade kommit in när jag hade ont och fått se så mycket blod. Jimmy ringde 112 (23.57). Tur att barnet verkade må bra, för annars hade det varit jobbigt. Själv blev jag ganska lugn och låg bara på golvet med bebisen på magen. Det gjorde inte ont längre. Det var fördelen med att det hade gått så snabbt. Skönare att det hände där än på väg in. Jimmy hämtade flera handdukar, för att vi inte skulle frysa. Han ringde också till mina föräldrar och sa att de fick komma och passa Malva. De frågade om det var bråttom. Han sa inget om att barnet redan hade kommit, men att de kunde skynda sig.
 
 
Ambulansen kom efter en kvart. En manlig och en kvinnlig ambulanssjukvårdare. De kollade snabbt hur det var med mig. Bebisen tittade de knappt på, men de såg nog snabbt att han var ok. Jag började skaka mycket. Tjejen hjälpte mig att få ut moderkakan, för det hade jag inte haft en tanke på tidigare. Det var viktigt att den kom ut, för det blödde ganska mycket. Jimmy fick sedan klippa navelsträngen. De försökte sätta en kanyl i min arm och hand, men lyckades inte. Jag hade förlorat en del blod, så jag behövde dropp. De hämtade en bår och hjälpte mig upp på den. Inne i ambulansen lyckades de få in nålen i den andra armen och de kollade också blodtrycket. Sedan körde vi iväg över alla guppen i Tygelsjö och Västra Klagstorp och kom ganska snabbt till förlossningen. De hjälpte mig över på en brits.
 
Jimmy stannade hemma med Malva och väntade på mina föräldrar. Han hann städa upp i badrummet, som måste sett hemskt ut. Lite som en skräckfilm... Malva bara sov och sov. Mina föräldrar dök upp och de undrade var jag var. Jimmy bad dem sätta sig ner och berättade vad som hade hänt. De fick sova inne hos oss med Malva, men mamma hade inte sovit på hela natten.
 
Inne på förlossningen, så fortsatte en barnmorska och undersköterska att ta hand om mig. Jag blev sydd, men det mesta verkade ok annars. Jimmy dök upp efter kanske en timme och då började de ta hand om bebisen. De fixade till navelsträngen, vägde och mätte. Han var 51 cm lång, vägde 4155 g och huvudet var 36 cm. Ett kilo mer än Malva och inte mycket hår. Jag skulle sedan kissa och duscha. Jag blev hjälpt in på toaletten, men sedan började allt svartna. Jag höll på att trilla. Undersköterskan ringde på larmet och det rusade in flera i badrummet. De hjälpte mig tillbaka till sängen. Blodvärdet var bara 98, men blodtrycket ok. Jag kände mig snabbt bättre. Vi fick in mackor och dricka och fick ta det lugnt fram till fem i förlossningsrummet. Jag blev sedan körd i rullstol till. Jimmy fick åka hem nästan direkt. Besökstiden där var 9-20.
 
 
Jag delade rum med en tjej och hennes dotter och den lilla skrek ganska mycket. Min lille kille skrek inget, men hade konstiga ljud för sig. Jimmy tyckte han lät som ett marsvin. Vi sov en stund. Läkaren tittade på honom på förmiddagen, men sa att allt var bra trots ljuden som sköterskorna tyckte lät konstiga. Vid halv elva kom Jimmy, Malva och mina föräldrar. Jag och Jimmy gick ner till entrén. Vi träffade först pappa som var lugn. Malva och mamma kom in med vagnen. Mamma grät och såg fortfarande orolig ut. Malva ropade mamma, mamma och kom springandes till mig. Hon fick titta på sin lillebror och sa bror och klappade fint på honom. Malva, mamma och pappa gick sedan till Pildammsparken. Jag och Jimmy gick tillbaka upp på rummet. Malva kom efter drygt en timme. Hon har tid för sin lillebror i någon minut sedan vill hon göra en massa annat. De åkte hem på eftermiddagen.
 
 
Själv gick tiden mest åt till att vila och äta. Jag kände mig bättre och bättre och duschade på dagen. Det kändes riktigt skönt. Vid 18-tiden var lillkillen hos läkaren och hon sa att allt var perfekt. Vi fick ändå stanna kvar, eftersom jag hade varit så yr från början.
 
 
Måndagen var ganska seg. Äta, vila, äta, vila. Jimmy och Malva kom och hälsade på vid 16-tiden. Malva gillade bäst att leka med stenarna utanför ingången, äta muffins och springa med vagnen i korridoren. Min "hallonsaft" (lingondricka) var också god. Dessutom ville hon ha mössa på sig, för det hade lillebror.
 
 
 
Amningen fungerade riktigt bra från början. Han sov mycket och jag fick väcka honom efter fyra timmar så att han skulle få mat igen. Under natten tog en barnmorska ett PKU-test på honom.
 
På tisdagen frågade de om jag vill hem och jag sa ja. Mitt blodvärde hade sjunkit till 85, men jag kände mig bra. Lite trött bara. Jag har fått järntabletter, som jag ska äta tills jag ska på återkontroll. Vi var på utskrivningssamtal vid elva och sedan åkte vi hem. Malva hade varit på förskolan både på måndagen och tisdagen och det hade fungerat super.

Var är bebisen?

Idag skulle bebisen komma, men det har den inte gjort. Malva var lite tidigare. Pappa och Jimmy har jobbat på med plattorna och gången på baksidan är nästan klar. Malva har lekt och lekt. Hon har varit med grannarna och på tre lekplatser med mamma och Mikael. Inte konstigt att man blir trött efter det. Vädret var riktigt härligt idag och det får gärna fortsätta ett tag till!
 

Dag 4 och 5

I torsdags och fredags lämnade jag Malva vid 9 och hämtade vid 15. Själv fixade jag lite hemma och njöt ute i solen under tiden. Det hade gått bra båda dagarna. Första dagen klängde hon lite runt mina ben innan jag gick, men igår så sprang hon rakt in och hann knappt vinka. Det känns bra att hämta när hon kommer springandes och slänger sig i min famn och ropar mamma. Då vet man att man är omtyckt, även om hon har det bra på förskolan.
 
I torsdags var jag hos barnmorskan igen. Hon trodde aldrig att jag skulle komma, eftersom Malva föddes 17 dagar tidigare. Allt var bra. Magen var nu 36 cm och jag hade gått upp till 80 kg.
 
Igår åkte vi till Jennifer och William, för att lämna släpet. Malva hoppade på studsmattan. Jag hamnade på tjejkväll och Jimmy blev ivägskickad på grillkväll för killar. Vi åt våfflor och pannkakor. Efter ett tag kom Jimmy tillbaka, då det mest var serber på festen och Jimmy inte kan det språket så bra...
 
Hänger med de stora tjejerna

Dag 3

Igår var jag bara en kvart på förskolan på morgonen. Malva gick direkt in och ritade med de andra barnen. Jag gick sedan hem och hade det skönt i solen. Förskolan skickade några sms, om att allt gick bra. Strax innan två var jag tillbaka för att hämta henne. Hon hade velat ha nappen precis innan maten, annars hade hon varit glad hela tiden. Hon hade fått ha sele på sig när hon åt och de ville att vi skulle fixa sele till vagnen. Ingen som har något över? Malva förstår inte riktigt sitt bästa och ställer sig ofta upp på stolar och vagnar och ser hur nöjd ut som helst. Problemet kom sedan när vi skulle gå hem, för Malva ville bara åka rutschkana några gånger, gräva lite med spaden och leka med de andra barnen. När alla andra gick in för att äta mellanmål kunde jag bära ut henne till cykeln. Skönt att veta att hon trivs på förskolan!

På eftermiddagen lekte Malva med Erik och fastnade i leran. Hon åkte sedan med Jimmy till Emil, Maria, Stella och Alice, medan jag tog bilen till Malmö IP. Jag skulle se Rosengård - Linköping. Det blev en jämn och spännande match. Bortalaget hade några fler målchanser och vann också med 3-2.

Förskolan dag 2

Idag var Malva på förskolan i tre timmar. Ingen gråt och ingen napp idag. Hon hann med mycket. Lek med lera, fruktstund, sångstund och lek utomhus. Jag gick sedan en runda och Malva tror jag cyklade mest hela tiden. Blöjbyte och sedan mat. Lunchen började med att Malva smakade på grannens mat. Lite senare fick också grannen ärtor av Malva. Hon hällde också vatten i sin mat. Förutom det så åt hon bra. Det slutade dock med att hon inte ville sitta mer och ställde sig upp i stolen, så imorgon skulle hon få sele på sig. Själv tyckte jag de satt väldigt länge, för några barn tog god tid på sig att äta. Malva satt betydligt längre än vad hon gör hemma. Malva har tvättat händerna många gånger på förskolan. De små vaskarna verkar vara en favorit hos henne. På vägen hem somnade hon direkt och sov sedan länge. Igår somnade Malva halv sex. Vaknade till vid tiotiden, när Jimmy kom hem och sov sedan till åtta på morgonen. Det tar på krafterna att börja förskolan.

Hemma går arbetet framåt och vi har fått en stenkista nergrävd. Nu är vår "pool" borta!

Blåsippan

Idag började Malva sin inskolning på Blåsippan på Tygelsjö förskola. Vi hade följe med Lina, Vilma och Hugo, eftersom de skulle börja samma tid på förskolan som ligger vid sidan om. Malva sprang direkt in på förskolan och verkade trivas direkt. Hon var glad nästan hela tiden. Några gånger blev hon ledsen, när hon råkade förstöra för de stora flickorna och de inte ville att hon skulle göra det. Nappen kom till räddning och allt var bra igen. Vid halv elva var det fruktstund och Malva åt ett halvt äpple. Vid elva gick vi hem. Hon verkade trött, men somnade först efter maten. Imorgon ska vi vara där 9-12, så hon ska äta lunch. Jag kan även gå ifrån en stund, om jag vill. Onsdag 9-14, så hon hinner sova och sedan 9-15 torsdag och fredag. Det här ska nog gå bra!:)

Regn, regn och lek

I söndags hade det regnat massor och det fortsatte under dagen. Vi skulle egentligen till Skrylle och börja med Malvas knoppgrupp, men vi stannade hemma. Tur var kanske det, för annars kanske vi hade fastnat i något vatten. På förmiddagen var vi ute och lekte i vattnet. Det gällde att ha koll på att Malva inte gick där det var alldeles för djupt, för hennes stövlar är inte så höga. På dagen kom sedan Fredde, Emma, Linn och Ella. Barnen busade en massa och för det mesta var alla glada. Jag hade gjort äppelkaka, som verkade vara uppskattad. De stannade i några timmar. Malva började sedan bli trött och hungrig, men hann ut och leka lite mer i vattnet. Vid åttatiden var det dags att lägga sig och för första gången gick Malva själv och lade sig i sin säng efter jag borstat hennes tänder. Jimmy gick in till henne, men fick inte lägga sig hos henne. Jag lade mig ner, men hon sov efter några sekunder.
 
Här var nästan inget vatten innan...

Härlig seger!

I lördags hjälpte Jimmy till med en flytt. Jag och Malva fick besök av min mamma och pappa.
 
Vi tog sedan bilen till Dalby för att kolla på fotboll. När vi kom var det avbrott i matchen, eftersom det sprutade vatten från sprinklers. Det räckte inte med allt regn. Det stod 0-0. Första halvlek var sedan ganska jämn. Lindell slog in 1-0 och precis i slutet fixade hon 2-0.
 
 
I andra halvlek ökade vi trycket och skapade många fina målchanser. Lindell rundade målvakten och satte 3-0. Hon hade sedan flera lägen till mål. Emma N, Linnea och Matilda hade även dem bra chanser, men kom inte närmare än ribban och stolpen. Dalby var nära att reducera två gånger i slutet. Matilda räddade liggandes den ena chansen och Sandra gjorde en grym reflexräddning på den andra. Matchen vann vi rättvist med 3-0. Härligt med tre poäng!
 
Malva fick långa Emma Nilssons skor. De passar nästan..;)
 
Efter matchen åkte vi till Hököpinge och blev bjudna på kalkon. Det blev äppelkaka till efterrätt. Margit, Tobbe och Johanna var också där. Det var full fart på båda hundarna och Malva.

Fredag

I fredags var vi på Kompassen för sista gången på ett tag. Får se när vi hälsar på nästa gång. Malva fick vara groda igen och hoppade på bra. Det kom sedan en kaninsång och tårarna kom när hon inte fick kaninöron, men det löstes snabbt med några andra öron. Det är inte lätt alltid. Det blev sedan en lugn dag och kväll.
 
Jobbigt att handla med mamma!

RSS 2.0