Fullspäckad söndag!

I söndags åkte vi vid niotiden till Skrylle. Det var dags för Backsippeknopparna att träffas. Första gången stoppade ju regnet oss från att komma iväg. Det var runt tio barn med föräldrar som var med i gruppen. Vi gick upp till två vindskydd nära stockstugan. På vägen sjöng vi sånger om olika djur. Små grodorna, Kråksången, Imse vimse spindel. När vi kom till vindskydden blev det fika. Sedan några fler sånger. Malva var björn och skötte det strålande. 1,5 timme gick väldigt snabbt och barnen var duktiga. Det här var en rolig familjeutflykt!

Vi åkte sedan till Sandby och åt mat och fikade.

Nästa stopp var Klågerup. Vi kom dit när det hade gått 20 minuter av matchen. Här blåste det nästan storm och kändes som höst. Det stod 0-0. Det var en ganska jämn första halvlek, men några fler bra chanser till oss. I andra halvlek tryckte vi på för vinst. Lindell kom riktigt bra på kanten flera gånger. Linnea hade en bra nick strax utanför. Linda jobbade på bra och skapade oreda i deras försvar. Emma N hade en grym frispark, som målvakten precis räddade till hörna. Klågerup stack upp emellanåt. De var riktigt nära att göra mål, då bollen var nära mållinjen två gånger och Matilda nickade undan den ena chansen. Sandra var också säker, när väl bollen kom till henne. Med bara några få minuter kvar, så trycker sig Linda starkt förbi deras back i straffområdet. Hon spelar in bollen till Amanda H, som sätter 1-0. Lindell är sedan nära att utöka, då hennes skott går via målvakten och ribban, men 1-0 står sig. En riktigt härlig vinst och en väldigt liknande matchbild som förra hösten när vi mötte dem borta. Två starka vinster i de två sista matcherna! Nu väntar Södra Sandby och Sjöbo! Två topplag, som vi ska ge två riktigt tuffa matcher. Malva som är van att sitta i ring från sångstunden på Kompassen och fruktstunden på förskolan, satte sig och lyssnade noga på genomgången eftermatchen.

På vägen hem åkte vi via Bunkeflostrand. Kusinerna fick träffa den nya kusinen och Malva fick hoppa studsmatta.

Sista saken vi gjorde var att gå och rösta.