Klågerups GIF - HBK/HIF

Första bortamatchen spelades på konstgräs i Klågerup. En riktigt kall kväll. Vi brukar spela jämna matcher mot Klågerup, men oftast har vi lyckats vinna. De hade förlorat premiären och var säkert sugna på en vinst nu. Vi var också riktigt laddade. Vi ställde upp med Sandra - Anna, Elle, Carro K - Lindell, Matilda, Jessica, Linnea - Emma N - Amanda, jag. På bänken startade Hallqvist, Lotta, Alice och Carro Å. Fem spelare som inte var med från premiären, men vi har en riktigt stark och bred trupp, så laget känns lika bra.

Vi börjar matchen riktigt bra. Lindell springer lätt ifrån på högerkanten och gör ett inlägg. Vi är nära att nå bollen, men det blir bara hörna. Kort därefter kommer Lindell förbi igen, men vi är inte riktigt på plats vid första stolpen. Det känns som vi snart borde komma rätt. Klågerup täpper till bättre, så det är inte lika lätt att komma förbi eller så missar vi våra passningar. Klågerup har inte mycket spel i början, men får en hörna från höger. Vi lyckas rensa undan bollen, men inte bättre än att den hamnar hos en hemmaspelare. Hon lyckas slå in bollen i bortre delen av målet. Tungt, då vi hade startat matchen bäst. Det är bara att köra vidare. Tyvärr fungerar inte spelet så bra och vi skapar inte så mycket. Bollarna hittar inte rätt och Klågerup trycker till bra i närkamperna. Jessica har många långa inkast, men även om vi ibland vinner första bollen så är ingen där på andra bollen. Emma N slår också några hörnor, som vi är nära att få dit vid bortre stolpen. Efter ungefär halva matchen, så kastar Jessica ett långt inkast. Amanda lyckas få bak bollen till Emma N som är utanför straffområdet. Hon slår till direkt och bollen går in precis under ribban. Målvakten är nästan på bollen, men hon lyckas inte nå den. Härligt med kvittering! Vi jobbar sedan på bra och Klågerup skapar inte så mycket. Sandra är bra med på en chans, men annars har hon inte så mycket att göra. De har någon hörna, men nu är vi på tå och rensar undan. Vi har övertaget, men har svårt att skapa riktigt bra lägen. Lindell hittar Emma N snett bakåt och Emma skjuter direkt. Bollen går tyvärr utanför målet. Med fem minuter kvar av halvleken, så får jag en frispark mitt på deras planhalva. Emma N slår den snyggt över målvakten precis under ribban. Vilken känsla i foten hon har den här matchen. Vi gör ingen av våra bättre halvlekar, men vår vilja är det inget fel på. Starkt att vända underläge till ledning, även om vi inte presterar på topp!

I paus snackar vi om att utnyttja kanterna ännu mer. Det här ska vi inte tappa. Vi börjar bra i andra halvlek också. Både Lindell och Linnea kommer med bra fart och är snabbare än sina motståndare. Våra innermittfältare krigar på bra och vinner mycket boll. Efter 10 minuter så får Amanda bollen i straffområdet och hittar Emma N med en boll snett bakåt. Emma prickskjuter in bollen i krysset. 3-1. Jobbigt för målvakten när Emma är i den här formen. Vi fortsätter att pressa på för fler mål. Lotta kommer in som offensiv mittfältare och Hallqvist kommer in som anfallare. Båda kommer snabbt in i matchen. Från ingenstans kvitterar sedan Klågerup. De skjuter in bollen i straffområdet och bollen träffar Elles arm. Domaren blåser straff. Det ser ut som hon har armen in till kroppen, men själv är jag alldeles för långt ifrån för att avgöra det. Sandra är på bollen, men kan inte hindra den från att gå in. 3-2 och plötsligt blir det spännande. Klågerup hade inte skapat mycket innan straffen, men Claudio väljer ändå att vi ska gå ner på en fyrbackslinje. Hallqvist blir högerback och jag spelar själv i anfallet. Klågerup har en del boll, men skapar nästan ingenting. Under en period skapar inte vi heller någonting. Jag känner mig alldeles för ensam i anfallet, så backarna vinner nästan alla bollar vi får upp. Efter en stund så kommer Lindell runt på högerkanten och spelar in bollen snett bakåt i straffområdet. Lotta skriker till mig att gå på mål. Hon kommer perfekt till bollen och skjuter. Målvakten räddar, men returen går tillbaka till Lotta, som dundrar in bollen i mål. Vilken vilja! Bollen skulle bara in. Skönt att utöka ledningen. Vi spelar sedan upp oss. Vi har några hörnor och inkast som Jessica tar, men vi får inte in bollen. Alice och Carro Å kommer in på varsin kant. De är bra på att hålla i bollen och har några fina framspelningar. Själv fick jag knappt några lägen under matchen, eftersom jag hela tiden blev avblåst för offside. I slutminuten kommer äntligen läget. Jag får en undebar passning av Lotta och kommer helt fri mot målvakten. Jag går förbi henne och rullar in bollen i öppet mål. 5-2 och det blir slutresultatet.

Vi gör inte vår bästa match, men vinner ändå klart och rättvist. Det tycker jag visar att vi har höjt nivån. Full poäng efter två matcher. Alla spelare krigar på, men själv tycker jag Emma N, Lindell och Lotta utmärkte sig mest. På söndag väntar BK Olympic som leder serien och de har imponerat stort. Vi hoppas på att ge dem en rejäl fight om poängen!