Mycket jobb!

Förra helgen var jag fjärde domare på lördagen. Rosengård - Mallbacken. Marta gjorde två mål och Rosengård vann med 2-1. Efteråt blev det Kinamat hos Celia. Truls har växt till sig och är rund och söt. Han sov mest, medan mina barn busade runt. Vide åt på äpplen i flera timmar.
 
I söndags träffade vi Anneli och Oskar i Tvedöra. Det var mysigt och det blev kanske årets sista dopp ute. Mat i Sandby, innan jag dömde div 6 herr på Rosengård. Makedonija - Skanör Falsterbo. 4-4 slutade en svängig match!
 
 
Den här veckan har jag jobbat eftermiddag/kväll. Idag var jag med på Busfabriken en stund på förmiddagen, annars har det mest varit hemmafix. Min bror och tre andra familjer var också där. Båda barnen gillade det. Ett himmelrike för Malva! Vide överraskar och klättrade runt mycket.
 

Framsteg, fotboll och sjukdom

Förra fredagen passade vi på att åka och bada igen. Jag och barnen tog buss och tåg till Ribban. Gäller att passa på att utnyttja sommarkortet och Malva gillar att åka kommunalt.:) Malva har blivit riktigt duktig på att inte ha blöja, så jag vågade att ha henne utan hela dagen. På stranden var det väldigt blåsigt. Mikael kom också. Malva lekte i vattnet och vi tog ett dopp från bryggan. Inte så varmt i blåsten och man fick vara beredd att blunda när sanden kom med vinden.
 
På kvällen var jag 4:e domare i skånederbyt Rosengård - Vittsjö. Lovisa dömde. Kul att träffa henne, för jag har aldrig dömt med henne. Jilan och Daniel var AD. Matchen blev spännande och slutade 2-2.
 
På lördagen var det viktig match mot Köpingebro IF på bortaplan. Viktiga poäng på spel. Vi var bättre i första och ledde med 2-0. De reducerade innan paus och i början av andra gjorde de 2-2. Till slut vann vi med 4-3 och tog tre poäng. Riktigt bra jobbat, men vi borde ha avgjort tidigare! Mer om matchen sen..
 
Efter matchen klippte jag och Malva Jimmy. Hon blev nöjd med resultatet, men det kom hår på fler ställen än om jag hade gjort det själv. Vi lämnade sedan barnen i Hököpinge och åkte vidare till Skanör för inflyttningsfest. Tyvärr blåste det lite för mycket, annars hade det varit en perfekt kväll för fest ute. Fördrink, lekar, grillad hamburgare och god chokladtårta. Det blev en väldigt trevlig fest, men själv var jag väldigt trött i slutet. Mitt lag kom tvåa i alla tävlingar. Samma lag vann allt. Flera passade på att ta ett bad i den varma jacuzzin. Vid två åkte vi hem för att hämta barnen. De sov gott, men när vi kom hem så hade Vide 39,5. Han skrek resten av natten.
 
 
Vi var inte pigga på söndagen. Jag sov nog max två timmar på natten. På förmiddagen upptäckte vi att Vide hade en massa prickar på benen. Det såg ut som vattkoppor, men det har han ju haft. Febern var lägre och han och Malva busade där hemma. Vide går nu runt i hela huset. Malva tycker ibland det går långsamt, så hon hjälper till att öka farten. Vide har också fått sin femte tand. Den tredje där nere. Vi fick sedan åka med Vide till helgmottagningen och kolla upp honom. Malva och Jimmy var på teaterlekplatsen i Pildammsparken. Efter att många hade kolla på honom, så kunde de inte komma på vad det var utan gissade på allergi, insektsbett eller virus. De verkade inte störa honom så mycket. Han var lite mer gnällig än vanligt bara.
 
Den här veckan har jag jobbat, så Jimmy är hemma med barnen. I tisdags var Malva tillbaka på förskolan, men vid lunch ringde de och sa att hon hade 40 graders feber. Själv kände jag mig frusen. Vide och Jimmy var på vårdcentralen och visade upp blåsorna igen. Den här gången trodde de mest på vattkoppor, men visste inte säkert.
 
På tisdagkväll var jag i Helsingborg och dömde Svenska cupen. Eskilsminne DIF - FC Rosengård. Rosengård hade ett ungt lag med några a-lagsspelare. Det blev en målrik match. 3-7. Mycket publik och bra stämning!
 
På onsdagen skulle jag egentligen ha spelat match, men kände mig inte bra. Febern hade gått ner från 38,5 till 37,5, men jag hade ont i halsen och kände mig tung i huvudet. Vi förlorade med 3-1 mot Dösjöbro IF, men det var en stor förbättring sen förra mötet.
 
Malvas feber var borta igen på onsdagen, men hon blev hemma hela veckan. Hon har fått utslag. Mest på benen och fötterna och det har stört hennes sömn och humör en hel del. Många tårar. Vide har fortfarande kvar några blåsor, men är mycket mindre påverkad.
 
Idag skulle Jimmy med barnen på Kompassen. Själv känner jag mig nästan bra igen! Vädret fortsätter att vara fint! Hoppas vi kan hitta på något kul i helgen!

Frivecka!

I lördags var jag i Kalmar och dömde Elitettan. IFK Kalmar - Hovås Billdal IF. En jämn match med bra fart. Hemmalaget gjorde mål i slutet och vann med 1-0.
 
I måndags tog Malva, Vide och jag buss och tåg till Helsingborgs djurpark. Det första vi såg när vi kom in var ett nappträd. Malva tittade länge och såg efterhand flera nappar som hon också har/har haft. När jag berättade vad det var till för så verkade hon inte det minsta intresserad. Malva klappade sedan getter och var inne hos en kanin och marsvin. Vide vaknade efter en stund. Vi tittade på massor av fåglar, ekorrar, en alligator, paddor, spindlar, ormar, ödlor, kängrur, lemurer, skunkar, apor och lite annat. Malva och Vide skrattade mycket åt en kakadua, som kunde säga goddag, goddag och pappa. Efter halva rundan så började Malva tjata om studsmattorna, så höjdpunkten blev när vi kom dit. Två studsmattor och en stor hoppborg med en rutschkana, som hon åkte säkert 20 gånger. Jag och Vide hann köra en runda med en stor trampbil, innan vi tog bussen hem igen. På tåget hem slocknade vi alla. Tur att jag vaknade i tid! Vi avslutade dagen med att handla Elsa-trosor till Malva. Hon har blivit riktigt duktig och kan kissa på beställning. Det händer till och med ibland att hon själv går och kissar. Heja Malva!
 
 
I tisdags hade vi mammaträff hemma hos mig. Det var flera månader sedan sist. Kul att se alla igen och det var bara två som inte kunde. Det var lugnt från början. Ett tag var det kaos. Jag bjöd på mackor med pålägg och sedan äppelkaka med vaniljsås. I slutet var det bara Vide och två barn kvar och då blev det lugnt och skönt igen. Så mycket alla har växt och vad de har lärt sig många saker. De verkade ha kul tillsammans även om det blev lite gråt och skrik ibland.
 
 
På kvällen var det u-lagsmatch i Hardeberga mot Spjutstorps IF. Vi hade två avbytare, så alla fick spela mycket. Vi har spelövertag hela matchen. De tar ledningen, men Lotta kvitterar på en hörna slagen av Emma N. Resten av matchen skapar vi mängder av chanser. Lindell ligger bakom väldigt många. Tyvärr så lyckas vi inte få in en enda boll. Antingen har vi otur eller oskärpa vid avsluten eller räddar deras duktiga målvakt. I slutet blir det ännu tyngre då de lyckas ta ledningen på ett av våra få misstag på egen planhalva. En tråkig 2-1 förlust.
 
Idag var det riktigt fint väder. Jag och Malva passade på att cykla till Klagshamn och ta ett dopp i havet. Vi hade med mellanmål och satt och hade det mysigt i solen.
 
 
På kvällen var det fotbollsträning i Hardeberga. Härligt väder och 16 stycken. Vi började med teknik i ring. Dubbelpass, dubbelvolley, lår-volley, bröstvolley, nedtagning och nick. Vi körde sedan kvadraten i två omgångar och sedan engelska kvadraten. Mitt lag lyckades riktigt bra. Vi hade sedan en inläggsövning med avslut. Först fick jag knappt några bollar och när jag väl fick dem så missade jag, men i slutet fick jag in några. Träningen avslutades med spel. Vi hade helt olika uppställningar och det andra laget var lite bättre. Mitt lag vann ändå, eftersom vi gjorde sista målet!:) Bra jobbat alla!

Bad!

Igår var vi på Lomma beach med massor av kompisar. När vi kom dit vid halv tio, så var det folktomt. När jag åkte hem vid ett, så var det fullt och det hade kommit ännu fler. Malva lekte med David, Matilda, Elias, Stella och Wilma. Vide hade mysigt i sanden och satt och gjorde ljud medan han silade sand mellan fingrarna. Han lekte också med krattor och spadar. Själv hade jag fullt upp att passa mina barn tills Jimmy dök upp vid halv tolv, så jag han med att ta ett dopp. Efter jag gick hem, så byggde de ett stort sandslott. Barnen hade stor hjälp av Emil, Daniel och co. Vide blev 11 månader. Vilken stor kille vi har fått.
 
 
Idag var vi och åt frukost i Bunkeflostrand. Det småregnade, men vi passade på att bada lite i deras pool innan jag skulle till jobbet. Malva fick även målade naglar av Jennifer och hann hoppa på studsmattan.
 

HBK/HIF - Hörby FF

En riktigt härlig sommardag i söndags. För en gångs skull var det nästan vindstilla i Hardeberga. Några spelare saknades som väntat, så här tidigt i augusti, men vi kom till spel med ett bra lag. Följande spelare startade: Julle - Eve, Jessica, Elle, Tilda - Linnea, Matilda, Emma N, Lindell - Amanda J, Stenkil. Johanna, Sanna och jag var avbytare i första halvlek.
 
Vi startar matchen bra. Alla jobbar tillsammans och vi hittar varandra bra. Lindell sätter tidigt fart och gör det svårt för Hörby FF. Emma N gör första målet. Ett hårt skott ribba in. Amanda spelade fram. Det ser riktigt bra ut från sidan. Vi ligger rätt i våra positioner och Hörby skapar inte mycket. Emma N spelar fram Lindell. Bollen går långt, så att målvakten är först på bollen. Lindell är där och krockar med målvakten och bollen blir fri. Domaren väljer att fortsätta spelet, så Lindell som har trillat kan resa sig och slå in bollen i öppet mål. Amanda spelar sedan fram Emma N till ett mål till. På en hörna av Emma N är Linnea stark vid bortre stolpen och kan göra mål. 4-0 stod det i paus, men det var bud på fler mål. Lindell kom runt mängder av gånger, men med både tur och skicklighet hindrade Hörbys försvar att det blev fler mål.
 
I paus kommer Johanna in som back, Sanna som yttermittfält och jag i anfallet. Hörby tar för sig mycket bättre i andra halvlek. Långa stunder är det de som har bollen och spelar runt. Vi ligger fortfarande i rätt positioner och det blir inte många avslut. Själva är vi mer effektiva när vi får chansen. Matilda hittar tidigt mig. Jag blir helt fri från vänster i straffområdet och kan enkelt rulla bollen förbi målvakten. Strax därefter hittar Emma mig och jag kommer fri från högerkanten. Målvakten kommer ut och jag kan skjuta över. Hörby fortsätter att ha mycket boll och på matchbilden känns det inte som vi leder så stort. Vi gör flera byten och det blir lite rörigt. Matilda hittar sedan mig med en boll och jag lyckas göra ett liknande mål som 6-0. I slutet spelar även Matilda fram Amanda J, som äntligen får dit bollen. 8-0. Skönt för Amanda att göra mål, efter allt hennes slit.
 
En riktigt bra match av oss. Alla gör det bra. Kul att se Tilda och Eve som ytterbackar. De bröt mycket bollar och var säkra i sitt agerande. Det här hoppas vi blir en rolig höst!

Sommar!

 Bättre sent än aldrig! Riktigt fint väder på dagarna den här veckan. Igår passade jag och Malva på att åka till stranden, så vi sköt upp hennes förskolestart en dag och jag började lite senare. Ganska kallt i vattnet, men när man väl hade doppat sig så var det skönt svalkande. Mikael dök upp efter en stund. Malva gillade gifflarna han hade med sig. Vi grävde i sanden och doppade oss igen. Mikael hittade också en krabba, som Malva hade i sin spann en stund, innan hon valde att hälla ut den. Jag hoppas vi hinner med fler bad nästa vecka!
 
 
Idag var Malva tillbaka på förskolan. Hon cyklade på springcykeln dit. Det tog bara 11 minuter. Nytt rekord med säkert en halvering. Max fart nästan hela vägen. Direkt in och hitta frostklänningen och de silvriga Hello Kitty-skorna. Hon hade också tros-premiär. En olycka, men annars hade det gått riktigt bra! Det var många nya barn där och Malva och Vide kommer få dela skåp.

Han kan gå!!!

Sommaren går snabbt. Förra torsdagen var vi hos Micke Höst. Malva lekte med barnen. De hoppade studsmatta, badade och åt glass. Deras hem är som en stor lekplats. Vide plaskade i poolen och kröp omkring på gräsmattan. Innan vi skulle hem, så gick vi en runda och tittade hur Olinda bor. Riktigt fint hus och trädgård!
 
På fredagen dömde jag fotboll på kvällen. Skönt väder. Herrar Limhamn mot Oxie. Jag var AD för en gångs skull. Matchen fick brytas efter knappt en timme, då två spelare i hemmalaget hade skallat ihop. Ambulans kom och hämtade den ena. Aldrig kul när sånt händer.
 
På lördagen öste det ner på dagen. Jag och barnen var med och tittade på Jimmys träning. Malva försökte härma några övningar. Hoppa hopprep var nog roligast, men hon förstod aldrig att hon skulle veva med armarna för att hoppa över repet.
 
Senare på eftermiddagen var det riktigt fint väder, så vi satt ute och åt. Barnen och jag var sedan på lekplats, men det fick avslutas med en snabb löpning hem när himlen öppnade sig.
 
 
Förra söndagen var det håvning för hela familjen i Genarp. Inget bra väder, men många andra familjer var också med. Vi var nog 25 personer. Malva var nöjd när hon fick sten och blad i håven, så hon var lätt att roa. Vi åt matsäck och sedan lekte barnen många lekar.
 
 
Vid 17 var jag 4:e domare på Malmö IP. Pernilla dömde Rosengård - Göteborg. Sjögran gjorde comeback på plan. Matchen slutade 2-2.
 
För en vecka sedan började jag jobba, även om jag startade med en lugn vecka med bara två dagar. Jag var duktig och cyklade båda dagarna. Ska försöka göra det så mycket som möjligt. Det tog bara 25-30 min och är knappt en mil. Roligast var det när jag kom hem på måndagen. Vide hade hittat balansen och kunde gå "långt". Man såg hur stolt han var. Malva var helt till sig och skrek "han kan gå". Precis som när han gick med gåvagnen i början. Än så länge är det tryggast att krypa, men det dröjer nog inte länge tills han går mer.
 
 
I tisdags var det träning på kvällen. Vi började med passningar och fortsatte med volley, lår-volley, bröst-volley, nedtagningar och nick. Vi hade därefter en passningsövning. Först vanliga med avledande löpning och efter ett tag gick vi över och skulle finta "en spelare". Vi skulle sedan köra två och två och snabbt bryta bollen tre eller fyra spelare spelade med i en kvadrat. Tre kvadrater på rad och göra det två gånger efter varandra. Det var mjölksyra i slutet. Vi spelade med jokrar, där det gällde att föra in bollen i en kvadrat som fanns i varje hörn. Vi turades om att vara jokrar. Träningen avslutades med spel med stora mål. Mitt lag lyckades göra många mål. Lätt att spela och springa när man slipper jaga boll.
 
Onsdag-fredag var vi i Stockholm. Tågresan upp gick bra. Regnet öste ner när vi kom upp och under stora delar av torsdagen. På onsdag kväll åt vi god mat och kollade in Anneli och Oskars nya lägenhet. Riktigt stort och fint. På torsdagen var vi ute på lekplatser i regnet. Malva provade en rutschkana och for ner som en pil. Annars var det roligast att leka i den leriga sandlådan. På kvällen var Malva, Vide och Jimmy hos Lasse, medan jag var i Älta och dömde Elitettan. Älta IF - IK Sirius FK. Lagom till matchen så hade det klarnat upp och det blev en härlig kväll. Matchen slutade med vinst till bortalaget med 2-1. På fredagen var solen framme och Malva passade på att bada i plaskdammen vid lekplatsen. Det var ganska kallt i vattnet, men hon hann med många hopp ner i vattnet. Vid 15-tiden tog vi tåget hem. Vid halv tio var vi hemma och Malva sprang/gick hela vägen från bussen. Duktigt av henne.
 
  
 
I lördags cyklade vi till Hököpinge och bjöds på god grillad mat av Bosse och Marianne. Vi hann med att titta på den nya lilla lekplatsen. Tobbe, Johanna och Kellan var också där. En skön dag!
 
Igår var jag i Limhamn och dömde Elitettan. LB07 mot Sunnanå SK. Matchen började redan 11, men det var varmt ändå. Hemmalaget vann matchen med 2-1. Efter dömningen, så åkte jag direkt till Hardeberga för träningsmatch. Mer om den sedan, men själv spelade jag bara andra halvlek, vilket var skönt. 8-0 vann vi med.:) På kvällen blev det lax och potatis i Sandby. Annica och Mikael var också där. Själv var jag helt slut.
 
Idag var det riktigt skönt väder. Jag jobbar hela veckan, men får passa på att utnyttja förmiddagarna. Jag och Malva fyllde poolen. Det blir också mycket pinnglass. Malva får glass varje gång hon kissar och bajsar på pottan och toaletten och hon börjar bli bra på det nu. Får se till att ändra rutinerna, när hon börjar på förskolan igen. Hon måste bara lära sig att säga till själv, för nu måste man tvinga henne att sätta sig.På eftermiddagen var Jimmy och barnen ute med Bosses båt. Det verkar ha varit hur härligt som helst! Hoppas det blir bra nästa vecka också, då jag är helt ledig.
 

RSS 2.0