1:a i Askecupen!

I söndags var vi i Hörby och spelade Askecupen. Alla mötte alla, så fem matcher var. Inte något att skylla på att vi hade en tuff grupp. Flest poäng i slutet blev vinnaren, så det gällde att ge allt i alla matcherna.
 
I första matchen mötte vi Sösdala IF. Vi tog direkt tag i matchen och spelade med högt tempo. Mycket rörelse, gjorde att vi skapade många chanser. Deras spelare jobbade hem bra och täckte flera skott, men till slut fick vi hål på dem. Emma N spelade fram mig på kanten och jag sköt 1-0 vid första stolpen. Emma N gjorde sedan 2-0 även det vid första stolpen. 3-0 gjorde jag i slutet, när jag kom helt fri från halva planen.
 
Nästa motståndare var Stehags AIF. Det blev en väldigt jämn match med chanser åt båda hållen. Ganska tidigt hittade Lindell in till Jönsson vid bortre stolpen, som enkelt kunde slå in bollen i mål. Lotta gjorde några grymma räddningar. Alla kämpade hela matchen och vi lyckades hålla undan.
 
Sedan var det Torns IF, som stod på tur. De hade förlorat stort mot Hörby och vunnit ännu större mot Sösdala IF, så vi visste inte riktigt vart vi hade dem. Vi tog direkt tag i matchen och förde spelet. Jönsson hittade Lindell, som hur snyggt som helst klackade in 1-0. Vi fortsatte att skapa chanser, men Torn kontrade bra och gjorde 1-1 när vi missade i hemjobbet. Även 1-2 kom när vi inte pressade bollföraren. Vi spelade ändå bra och skapade en del chanser. Själv borde jag gjort mål på friläge och några andra hade också vassa chanser. Jag tycker att vi var värda minst en poäng, men surt nog ville det sig inte. Vi hade tappat greppet om turneringen, men en vinst mot Hörby FF skulle ändra på det.
 
Hörby FF var nästa lag att möta. Matchen kändes mer avvaktande än mot Stehag. Deras lagkapten tog hela tiden djup och gick sällan upp, så det blev en annorlunda match för oss anfallare. Det var chanser åt båda håll. Lindell spelade fram mig väldigt fint, men målvakten kom ut, gjorde sig stor och räddade. Lotta gjorde den ena räddningen efter den andra. Två efter varandra var helt omöjliga. Lika var bra för Hörby, men vi behövde vinna. Med kanske 20 sekunder kvar fick Tilda bollen och avancerade. Hon hade två spelare med sig. Hörbyspelarna bara backade och till slut så sköt Tilda. Bollen touchade deras back, fick en skruv så bollen gick in precis vid ena stolpen. Vilket härligt mål! Snabbt hem och försvara de sista sekunderna och sedan riktigt glädje efter slutsignalen. Det är sådana här matcher man vill vinna!
 
I sista matchen hade vi Löberöds IF, som inte hade mycket att spela om, men Harlösa och Löberöd vill aldrig förlora mot varandra. För oss gällde det att ta tillvara på läget vi själva gav oss med vinsten mot Hörby FF. Det stod mellan oss och Torns IF, om båda vann sina avslutande matcher. Vi hade lika målskillnad, så många mål i vår sista match satte press på Torn. Vi började med hög press och tog tag i spelet direkt. Tidigt hittade jag Matilda, som hade tagit en bra löpning. Hon spelade fram E Stenkil framför mål och det stod 1-0. Vi fortsatte att spela bra. Amanda hittade Lindell och vi hade 2-0 med mycket tid kvar. Vi fortsatte spela bra, men det dröjde innan nästa mål kom. Löberöd hade några kontringar, men Lotta hade inte så mycket att göra i den här matchen. 3-0 kom när jag fick en bra boll ute på högerkanten, när målvakten kom ut, så vinklade jag bara bollen förbi henne och den gick långsamt in i mål. I slutet hittade jag Lindell, som spelade fram Stenkil till sitt andra mål i matchen. 4-0 kändes ganska tryggt inför avgörandet.
 
Torn mötte Stehag och kunde vinna med tre mål utan att vi skulle tappa 1:a platsen. Det stod 0-0 länge. I slutet gjorde Torn 1-0 och 2-0 ganska snabbt. De var nära 3-0 med minuten kvar och då hade det blivit riktigt nervöst, men nu hände istället inte mycket mer.
 
 
Ett onödigt poängtapp mot Torns IF, annars gör vi det ritkigt bra. Många målskyttar, riktigt bra lagjobb och så hade vi turneringens bästa målvakt. Lotta var helt grym i söndagskväll och belönades helt rättvist med tränarnas pris för bästa spelare. Emma Lindell fick också pris med en annorlunda motivering. Det behövde inte vara en spelare som utmärkt sig spelmässigt, men som hade varit trevlig mot domare, motståndare och medspelare. När vi hörde att det var någon i vårt lag, så var det nog inte så många som gissade på Lindell, så vi kan säga att hon fick det för sitt snygga klackmål! Vi fick en stor pokal och 3000 kr i prispengar! Tack för en roligt cup! Heja oss!
 
Johanna tog en av segerbilderna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0