Tandläkaren och skogen

 I fredags var det dags för Malvas andra tandläkarbesök. Första gången hos en tandläkare. Hon går nog ute på Hyllie. Hon var lite blyg när vi kom dit, men det släppte snabbt. Så duktiga de var där. De pratade bara med Malva i början. Hon fick direkt en ballong och Vide en annan. Hon fick testa att spruta vatten. Sedan var hon jätteduktig på att gapa. Tandläkaren frågade hur många tänder hon hade och hon svarade helt säkert tre. Han sa att det var 20. Hon hade inga hål, men typiskt "napp"-bett. De rekommenderade att hon slutade med napp innan hon är fyra och det ska vi väl klara av. Tre tror jag blir svårt. Hon älskar dem mer än någonsin.
 
Efter tandläkaren var vi på Kompassen och Malva var inte på toppenhumör. Vide for runt och lekte överallt. Malva målade två teckningar. En till Mikael och en till Jimmy. Efter Kompassen var vi på Möllan och träffade Mikael. Sedan var vi hemma och kollade in lägenheten. Snyggt och bra läge. Malva fick sedan ett par vinterskor på hemvägen. Barnen sov som stockar i cykelvagnen.
 
På lördagen var jag och dömde Tomtecupen. Första inomhuscupen för mig, eftersom jag kände att jag inte hade tid när det var Olympiccup. Mycket att tänka på, men det kändes som det gick bra.
 
På eftermiddagen åkte vi ut till Häckebergasjön, för reflexrunda och kvällseld. Det hade regnat hela dagen, men hela tiden vi var ute var det uppehåll. Kallt i vinden och ganska blött. Barnen var inte på toppenhumör nu heller. Vide håller på att få kindtänder, så kan vara det eller att han fortfarande är förkyld. Vi åt tacopaj och lite senare grillade vi korv. Barnen sprang omkring och lekte och satt i vindskyddet och åt. Malva gillade i alla fall reflexrundan. Vi hade så mysigt när vi gick med ficklampa och lyste på alla reflexerna. Vi kom hem strax innan åtta och hela familjen gick och lade sig. Själv kände jag mig inte alls bra, men nu har det äntligen vänt åt rätt håll igen.
 
 
I söndags var det rörelsetema på Knopparna. Jag, Malva och mormor var där. Malva var fortfarande inte på topp och ville ha napp och bli buren av mormor. När hon fick hoppa upp och ner på några stora stenar, så vände det och allt verkade helt bra. I affären på vägen hem, så var det riktigt kul att få köra den lilla vagnen.
 
På kvällen var barnen hos Mikael och Annica, när Jimmy var på bio. Det hade varit jättekul, så Malva vill dit igen. Själv jobbar jag natt i två veckor.
 
 
Igår var barnen hos Marianne en stund på dagen, eftersom förskolan var stängd och jag behövde sova. De hade varit på lekplats i blåsten. När jag kom vid tvåtiden, så hade Tobbe, Johanna och Kellan också kommit dit. Malva och Vide sov. Vi stannade en stund, så barnen lekte.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0