Träning och julmys!

Förra helgen jobbade jag mina sista nätter och på söndag eftermiddag kom Marina och Jennifer på besök. Vi åt taco och Malva var jätteglad att Jennifer var där. Tänk att ha en stor kusin att se upp till!
 
På måndagen var vi på Kompassen. Vi bakade pepparkakor och de försvann snabbt ner i Malvas mage när de var klara. Malva gjorde också ett julkort, som vi överlämnade till Mikael på Möllan.
 
På kvällen var jag på fotbollsträning. Första på väldigt länge och första som Ali höll i. Vi började med en passningsövning. Det kändes som jag sträckte framsidan av vänsterlåret. Jag hade haft så mycket träningsvärk från utfallssteg med vikt, så skulle nog behövt värma upp benet. Jag tog det lite lugnt på resten av träningen, så jag slog aldrig upp skadan mer. Kul träning med bra fart!
 
På tisdagen hade barnen Lucia-firande på förskolan. Jag var på crossfit-träning och sedan julbord på jobbet. Woden var Amrap 22 min av 10 m handstand walk, 15 fällknivar, 20 DB musclesnatch (20/15) och 25 s L-häng. Jag skalade på alla övningar. Jag gick på händer runt en låda med knäna på, fällknivar med böjda knän, 10 kg och körde med böjda ben i 90 grader på sista. Riktigt jobbigt ändå och hann drygt sju varv. Julbordet var gott, men väldigt mäktigt, så jag tog aldrig av det varma.
 
 
På onsdagen var jag på crossfit igen. Team-wod. Jag körde med Mats. Vi skulle först göra 10 varv av 250 m rodd och 15 front squat med 50/35. Jag körde med 25 kg tror jag. Riktigt jobbigt, men jag tycker det gick helt ok. Stod på en vikt, för att få upp hälarna lite. Man bytte efter varje varv. Det hela avslutades med wall ball squat. 150 stycken 10/8 kg. Jag körde med 6 kg och fick ta flest, eftersom Mats hade avslutat den förra övningen. Vi var klara på 26:16. Max var 30 min. Jag julhandlade sedan lite snabbt på Ikea.
 
På torsdagen var det julfest på förskolan. Jag lämnade vid halv tio och åkte sedan och tränade cf igen. Den här gången var det bänkpress. Man skulle göra 5 femmor och hitta sitt max. Själv kände jag mig rätt svag och klarade bara 27,5 kg. Två var lätt med lite tyngre, men fem gick inte. Woden var Amrap 8 min av 8 pushups, 8 kb-svingar (24/16). Jag gjorde armhävningarna med knäna och svingarna med 12 kg. Sjukt jobbigt fast jag körde med knäna, men hade kunnat ha 16 kg. Jag hann med 11 varv.
 
 
Efteråt handlade jag det sista inför julen på Jägersro och var på medarbetarsamtal på jobbet. Jimmy var på julbord på Bigbowl med jobbet på kvällen.
 
På fredagen var Malva, Vide och jag på julfest på Kompassen. Malva gjorde ett julkort till mormor och sedan kom tomtemor. Även om hon såg väldigt snäll ut, så var många barn lite rädda. Vi dansade runt granen och det var full fart på Malva. Vide ville bli buren. Sedan var det utdelning av julklappar. Vide ville inte ta sin utan vände på huvudet, så jag fick ta hans. Ägg som låter när man skakar fick dem. Ett gult och ett brunt. Vide lyckades sedan välta julgranen och blev lite rädd när den kom över honom, men jag lyckades fånga upp den så att den inte helt välte honom.
 
 
Jag och Malva bakade lite pepparkakor när vi kom hem och sedan kom Petra och vi åt taco. Gott och trevligt! Senare på kvällen kollade vi Unbroken. Bra film, men ingen film som gjorde oss speciellt glada!
 
 
 
På lördagen tränade jag crossfit på dagen. Jimmy, Malva och Vide var med och tittade. Jag körde med 35 kg och lyfte knäna upp till midjehöjd. Själv var jag först på 11.50, men lättare när man skalar mycket. På vägen hem skulle vi hämta sushi, men det gick inte utan att ringa så det blev mat på burger king. Kvällen blev nyttigare med lag och ris.
 
 
Söndagen var fullproppad. Först var jag på fotbollsträning. Riktigt rolig och bra fart. I mitt lag var det Linnea, Evelina, Amanda H, Jessica och Stefan. Själv känner jag mig i bättre och bättre form. Vi var bra med i alla matcher med undantag av näst sista, då vi klappade ihop lite. Det blev många mål framåt och riktigt bra jobb defensivt.
 
Sedan hade vi julmys med julklappsspel hos Olinda med "gamla" HBK-are. Många gravida, så till våren blir det tre små bebisar. Riktigt trevligt och mycket godsaker och snack. Tur att jag har tränat mycket inför jul, när så mycket gott ska ätas. Julklappsspelet var spännande som vanligt. Den här gången fick jag två paket, trots att jag blev av med ett i slutsekunderna. Själv fick jag ett par ullsockar och en twistpåse. Mycket fina saker fanns med i spelet. Det blev stor skillnad att vi hade det dubbla priset på julklapparna! Jag fick sedan stressa vidare till nästa julmys, så jag fick lämna lite i förtid.
 
 
Nästa ställe var Sandby och lite julafton med familjen. Min syster och hennes familj ska fira julafton i Stockholm, så hon och Meja var nere söndag till tisdag. Vi åt först god mat. Potatisgratäng med kycklinggryta. Barnen öppnade sedan några julklappar. Meja fick en body, en pyjamas och en lilleskutt av oss och blev jätteglad!;) Vide fick fina kläder och en blå spade, som han sedan sprang omkring med. Malva fick lite pyssel, glittriga strumpbyxor och en par silvriga finskor med glitter. Hon älskade dem och ville helst sova med dem på. Vi åt sedan chokladpuddig med grädde, hallon och apelsin. Malva, som knappt ätit någon mat, orkade nu plötsligt hur mycket som helst. På kvällen hade vi julklappsspel. Malva var med mormor och gillade inte alls när någon tog paket av dem. Det kom några tårar, men det gick över ganska snabbt när hon kunde ta nya. Själv fick jag ett paraply, diskunderlägg, litersmått och en fryslåda. Jag och barnen sov i Sandby och hade mysig frukost, innan det var dags för sista dagen på förskolan. Själv skulle jag jobba. Hela jul- och nyårsveckan.
 
 
 
På lillejulafton kom farmor och Bosse och hälsade på. Tidigare när jag frågat om det gick bra, om farmor kom med julklappar dagen innan, så svarade Malva lite ledsen att hon ville inte ha julklappar av farmor utan av tomten. Nu sa farmor att tomten hade så många julklappar att de hade bett farmor komma med några dagen innan och då gick det bra. Direkt så började Malva öppna ett paket, men vi ställde undan dem och åt först lasagne. Sedan av det paketöppning. Pengar av gammelmormor och Inga och Peter. Johanna, Tobbe och Kellan hade också skickat med sina julklappar till barnen. Malva började att öppna ett med en Elsa-mobil. Hon var helt frälst och även Vide, så de glömde helt bort de andra paketen. Efter en stund så fortsatte vi. Då öppnade Malva ett med en dansande och sjungande Elsa-docka. Den for omkring på golvet med båda barnen efter. Själv tyckte jag att det kunde ha varit lite lägre ljud...;) Vide fick en en fin fleece och pyjamas och en leksak, som vi hade när vi var små. Man slår i "spik" med en hammare och vänder på stället, så kan man slå ner dem igen. Malva fick även en fin pyjamas och fleece. Sista paketet var en Elsadocka, som man kunde fixa håret på. Borsta och sätta upp klämmor. Även den hade hon tid att leka med en stund. Vi åt kladdkaka och grädde, innan Marianne och Bosse åkte hem. Malva fortsatte att leka med mobilen tills hon somnade. Vide däckade trots allt plingande.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0