Tiden rusar iväg...

Förra veckan var vi som vanligt på Kompassen på måndagen. Varför bryta en tradition?!?
 
 
På tisdagen var jag och Vide inne i Malmö för att hämta passen. De hade inte kommit, fast hon sa att vi skulle komma då om vi inte hört något. Senare på dagen fick jag sms att de var där. Störigt! På kvällen var jag på träning i Hardeberga. Match dagen efter, så den blev inte alltför hård. Teknik som uppvärmning med två ringar. Engelska kvadraten. Vi avslutade med spel med väggar. Tilda var där. Kul att se henne igen.
 
I onsdags var Vide på BVC för en tidig 10-månaderskontroll. Han var 75 cm lång och vägde 10,02 kg. Huvudet hade blivit 47 cm i omkrets. Lika stort som Malvas var på hennes 1,5-årskontroll. Vide slog två klossar ihop. Han rör sig bra. Verkade nyfiken och glad. Pincettgreppet var inte hans starka sida, men läkaren tyckte ändå han fick godkänt. Han hade ju två veckor på sig att öva...:)
 
På kvällen var det sista matchen innan uppehållet. Mer om den sedan, men riktigt skönt med vinst!:)
 
I torsdags var jag och Vide först på Ikea och handlade. Efter det var vi på BVC i Vellinge igen. Läkaren tyckte vi skulle vaccinera mot mässlingen, eftersom vi ska ut och resa. Vide skötte sig strålande, men Susanne var inte så omtyckt just när hon stack, men han glömde det snabbt.
 
I fredags hämtade vi ut passen och var sedan en stund på Kompassen. Tyvärr tappade vi teckningarna på bussen hem, men Malva får göra fler. På kvällen kom Ida, David och Malte. Jag fick själv grilla, eftersom Jimmy var på genomgång inför sin dömning på crossfit-tävlingen på helgen. Den nya grillen verkar bra att grilla på. Ida och Malte lekte mestadels bra tillsammans. Det blev fruktsallad, glass och grädde till efterrätt.
 
 
I lördags var jag själv med barnen på dagen. Vi var ute en stund och sedan gjorde jag fläderblomssaft. Vid 15-tiden cyklade vi till Hököpinge, för att vara med på sommarfesten. Jag har missat det tidigare, eftersom det har krockat med beachfotbollen. Nu var inte vädret helt med oss, men det var ju inte kallt. Vi åt först grillat hos Marianne och Bosse. Sedan dukade alla upp kakor inne hos Bitte på ängen. Först gick vi tipsrunda. Jag lyckades komma tvåa med bara ett fel. Sedan åt vi en massa godsaker. Jimmy dök också upp. Malva hade kul och busade mycket med Ebba och Thea.
 
 
På söndagen åkte Jimmy tidigt till crossfiten och vi hade sovmorgon. Jag hämtade sedan Linnea och åkte till Sandby och lämnade barnen. Vi hjälpte till på loppmarknaden 12-15. Det kändes som det var mycket utplockat och det var inte så mycket folk. Tror jag sålde sammanlagt för 250 kr. Gissar att det var mycket mer folk och finare saker på lördagen. Ibland undrar man varför folk köper en massa skit även om det nästan inte kostar någonting. Kvällen avslutades med pannkakor med jordgubbar och grädde.
 
Idag har Malva varit på BVC på 2,5-årskontroll. Vi steg upp tidigt och tog bussen vid åtta. Malva gick sedan från Södervärn till Lunden. Duktig tjej! Vi träffade en ny bvc-sköterska. Malva undrade direkt vad hon hade i väskan och hittade en boll hon fick sparka på. Sköterskan tog sedan fram en ko ur en väska och Malva skulle säga vad det var. Hon stod helt tyst. Sedan blev hon tillfrågad vad den sa. Fortfarande helt tyst. Efter lite lockande så sa hon KO högt och sedan pratade hon på. Hon fick se en hund. Leka med en service. Rita med kritor. Malva ville helst ha lila, men fick nöja sen med röd, blå och grön. Hon ritade en cirkel. Hon hoppade högt. Vi pratade lite allmänt om hur det gick för Malva. Sedan skulle vi väga och mäta. Det gick bra att ställa sig på vågen och hon vägde 13,6 kg. När hon skulle mäta sig stod hon först med böjda knän. Sedan skulle hon sträcka på sig och då ställde hon sig på tå. Vi försökte få henne att stå rakt, men då sprang hon iväg och lekte med leksakerna i väntrummet. Efter lite lockande kom hon tillbaka och vi lyckades mäta till ca 88 cm. Sköterskan tyckte Malva verkade duktig. Pratsam och framåt!
 
Vi gick sedan till Kompassen. Efter sångstunden började båda kännas trötta. Vide vilade sitt huvud på marken flera gånger i pauserna när han kröp och Malva började bli gnällig. Jag gick sedan en runda till Möllan och Mobilia och barnen sov hela vägen. Det regnade när vi gick på morgonen, så vi hade regnkläder, men när vi skulle ta bussen hem vid 14-tiden så var det alldeles för varmt för det. På kvällen har vi varit i Skanör och tittat på Hopps nya hus. De bjöd på grillat. Riktigt gott! Deras hus och trädgård var riktigt fint. Vi var också en runda till en fin lekplats. Erik och Malva klättrade på allt. Innan vi åkte hem åt vi goda kanelbullar. Vi får göra ett nytt besök och kanske bada senare i sommar!

Midsommar

 I torsdags fortsatte midsommarfirandet. Den här gången på Kompassen. Malva skulle egentligen vara på förskolan, men jag lät henne följa med och även mormor var där. Småregnigt när vi kom dit, men det gick bra att dansa. En man med dragspel spelade de vanliga låtarna. Malva och Lo hade roligt tillsammans. Vide dansade med mig och var glad hela tiden. Efteråt gick vi in till Kompassen. Det var kaos där. 100 stycken ville alla ha en del av tårtan. Malva och jag delade på lite rester och Vide fick några jordgubbar. Väldigt gott!
 
 
På kvällen var jag och dömde en match i division 6 herrar i Arlöv. De mötte Linero. 2-2 blev det. Stundtals i ösregn, men det var inte lika kallt och blåsigt som dagen innan. Mycket högre tempo och bättre spel än de andra herrmatcherna jag har dömt.
 
På midsommarafton körde vi upp till Skummeslöv för att fira midsommar hos Petra. Barnen sov hela vägen. Stugan hade blivit så fin. När vi kom upp så bjöd Petra på kavring med gubbröra. Malva ville inte ha, men blev glad att få vanliga ostmackor. Vi gick sedan till midsommarfirandet. Riktigt varmt på vägen, då solen tittade fram. Vädret överraskade faktiskt och det var mindre regn än vad jag hade trott. Min mamma och pappa kom efter en stund till firandet och Malva och min mamma dansade runt stången. Vide sov bort det mesta. Malva var sedan så stolt när hon själv beställde sugrörsdricka och betalade i kiosken. Hon valde apelsindricka. Det hela avslutades med Tuta och kör och sedan fick alla barn glass. Vi tog bara till Malva, men sedan delade de ut till alla och till och med Vide fick smaka. Han verkade tycka det var sådär. Kanske var för kallt. Hemvägen tog ganska lång tid, då Malva hittade mycket intressanta saker i vägkanten. När vi kom hem, så gjorde vi midsommarmat och åt. Tror vi åt först vid 18-tiden. Vi hade tänkt att grilla på kvällen, men det blev bara jordgubbar, grädde och glass. Barnen däckade helt i soffan och även vi andra var trötta.
 
 
Halv åtta gick jag, Malva och Vide upp på midsommardagen. Vi fick upp Petra en stund senare. Det blev frukost ute. Jimmy kom upp lagom till vi skulle äta. Sedan hade vi lite lekplatshäng. Petra och jag gick därefter en runda ner till stranden med barnen. Vi hittade en massa fina snäckor, men Malva var mest nöjd över två gamla golfbollar. Till en sen lunch blev det grillat. Mycket gott! En stund efter maten åkte vi hem. När vi kom hem så testade Malva och Vide vår nya lekplats. Den hade kunnat vara större och jag vet inte riktigt om den är helt klar. Malva kunde klättra upp överallt och hon har blivit en riktig klätterapa. Gungorna var också roliga. Kvällen avslutade jag med fotboll. Tyskland - Sverige. Tyskland var för bra och vann rättvist. Tråkigt!
 
 
I söndags var jag uppe i Kungsbacka och dömde fotboll. Jag tog Öresundståget dit och hem, så jag kunde ta det lugnt och luta mig tillbaka. Det var skönt fotbollsväder och fin plan. IFK Kalmar vann matchen med 4-2 mot Kungsbacka DFF. Två nykomlingar i serien. Båda hade jag dömt en gång tidigare i år.

Lunds BoIS - HBK/HIF

I onsdags vände serien och vi mötte Lunds BoIS på deras konstgräs. Första matchen vann vi med 5-2, men Lund har spelat upp sig och tagit flera poäng i slutet. Sommaren hade försvunnit. Det var kallt, blåsigt och regnet öste ner. Vi ställde upp med Sandra - Hallqvist, Elle, Jessica, Johanna - Lindell, Matilda, Emma N, Linnea - Amanda J, jag. Emma S, Lotta, Olinda och Sanna var redo för inhopp.
 
Vi börjar i medvind, men det är Lund som är mest på hugget. De första minuterna pressar de på bra. Efterhand så kommer vi upp mer och har mest boll. Vi kommer runt några gånger på kanterna, men vi är inte först på inläggen. Linnea får tidigt ont i ljumsken, så Emma S kommer in på den kanten. Några hörnor blir farliga, men vi får inte in bollen där heller. Lund har några bra chanser, men träffar inte heller mål. Det är mycket inkast och Jessica gör det bra. Vi avslutar med en riktigt bra målchans. Emma N slår en frispark utifrån kanten. Målvakten får sträcka sig riktigt mycket för att få tag på den, men lyckas precis. 0-0 i paus och det kändes rättvist.
 
Kallt och blött i paus, men vi värmde upp oss i omklädningsrummet. Vi bestämde oss för att ge allt och det här kunde sluta hur som helst. Lotta kommer in i anfallet. Vi startar riktigt bra. Lindell kommer direkt runt på kanten, men det blir bara en resultatlös hörna. Matchen är fortsatt jämn, men Lund har vinden i ryggen och kommer upp mer. Det skapas inga direkta chanser, så det känns som det kanske inte ska bli några mål. Efter en kvart så kommer plötsligt 1-0 till dem, från ingenstans. De får en hörna. Vi rensar undan, men sedan hamnar bollen fritt utanför straffområdet. Istället för att vi lyckas slå undan bollen, så kommer deras lagkapten och skjuter. Sandra ser inte skottet och det går in. Två minuter senare driver deras lagkapten upp bollen och får till ett hårt skott i medvinden. Bollen slinker precis in vid första stolpen. Tungt. Vi jobbar på och får en hörna strax därefter en hörna. Emma N slår in den och Matilda nickar mot mål. Jag får foten på bollen och lyckas göra mål. Nu pressar vi på bra. Lund känns stressade och vi har några bra chanser. Lindell kommer runt på högerkanten och träffar stolpen. Bollen hamnar hos mig, som stressar iväg skottet så att det går över. Vi har också en liknande chans på hörna, där Matilda nickar bollen till mig, men nu blev den lite för kort och jag fick snabbt flera personer bakom mig. Vi jobbar och jobbar, men är bara nära.
 
Tyvärr slutade det med 2-1 till Lund. De kanske var lite bättre i närkamperna, men oavgjort hade inte varit helt orättvist. Vädret förstörde mycket och det är mest det jag kommer ihåg av matchen. Det hade kunnat bli en helt annan match med bättre väderförhållanden. Nu hoppas jag sommaren kommer!

Sommaren kom och försvann

I onsdags började det bli riktigt skönt väder. Vi var en lång stund på lekplatsen och träffade två grannbarn där.
 
I torsdags var det lite kyligt igen, men i fredags var värmen tillbaka. Vi passade på att vara mycket ute. Malva hoppade mycket på Malcolms nya studsmatta. Där kommer hon ofta vilja vara. På kvällen var vi inne i Malmö och gick på Felicias student fest. Bra ordnat med flera fina tal och sånger. Det var mycket barn, så Malva busade med dem hela kvällen. God mat som vanligt, så vi var riktigt mätta när vi gick hem.
 
I lördags fyllde vi upp poolen och Malva och Vide badade på dagen. Malva passade sedan på att doppa sig två gånger med kläderna på. På kvällen var Linda och Jill här och vi pratade mycket om deras nya Englandsjobb. Vi åt grillat och sedan glass, grädde, banan, maränger och lite annat gott.
 
 
På söndagen var jag borta hela dagen. Jag hade match i Uppsala. IK Sirius FK - Östersunds DFF. Bra tempo och mycket chanser. Matcen slutade 1-1, efter två sena mål.
 
Den här veckan är värmen som bortblåst. I måndags träffade vi Mikael på Kompassen. Vi hade tänkt åka buss in med sommarkortet, men på bussen stod redan två barnvagnar, så vi cyklade in istället. Det tog 35 min och var 11 km, så inte så farligt. Malva gjorde ett armband och ett halsband. Hon var groda som vanligt på sångstunden. Vi handlade lite frukt på Möllan och cyklade sedan till Polisen, för att fixa pass. 60 nummer före. Malva sov nästan hela väntan, men Vide var vaken. Han skötte sig bra. När vi väl kom fram så fixade Vide först sitt pass och när det var Malvas tur, så ville hon inte. Till slut fick jag upp henne på pallen, men hon ser inte så glad ut på kortet. Nästa vecka får vi hämta ut dem. Då kan vi flyga flygplan, som Malva säger.
 
Igår var jag på träning i Hardeberga. Vi var 13 stycken. Ganska skönt träningsväder. Vi började med kvadraten och fortsatte med engelskakvadraten. Mitt lag var inte det mest seriösa med mycket fnitter, men stundtals så lyckades vi riktigt bra. Vi spelade sedan på bred plan med två mål var att göra mål på. Själv slog jag en hård passning på Eves fot, så bollen studsade upp i mitt ansikte. Jag bet mig hårt i läppen och det känns som käken gick lite ur led. Blir sugrör och soppa nu..;) Vi avslutade med spel. Två lag mot varandra och det tredje var väggar. Jag tycker vi spelade bra. Vi gjorde flera mål och vann nog de flesta matcherna. Nu laddar vi för vinst mot Lunds BoIS.
 
Idag var det midsommarfirande på Malvas förskola. Själv är jag trött. Hade tänkt titta på Sveriges match, men orkade inte. Vide är uppe till och från och skriker på nätterna och nu tajmade han inte matchen utan var uppe före och efter. Hur kan han vara så lugn och snäll på dagarna, men en riktig "skrikis" på nätterna?!? Hoppas snart han vill sova hela nätterna!
 
Midsommarfirande på förskolan

Annas student!

I tisdagskväll åkte vi och Olinda till Harlösa, för att fira Anna. Hon hade studentfest tillsammans med sin tvillingbror Johan. Vi hade lagt ihop till en smoothie-maskin och blommor från laget. Det öste ner i Tygelsjö under eftermiddagen, men det hade inte kommit någon droppe i Harlösa och det blev en fin kväll. Malva var lite blyg när vi kom dit, men sedan var det full fart hela kvällen. Hon åt bra med mat, men mest den underbara glasstårtan. Malva lekte nästan hela kvällen med Matilda, som blev hennes nya bästis. Hon skulle göra allt som hon gjorde. Att det skiljde ca 10 år gjorde inte något. Det var en riktigt trevlig student. Väldigt god mat och glad stämning. Vi åkte hem ganska sent och båda barnen slocknade snabbt i bilen.

HBK/HIF - Oxie SK

I söndags var det dags för match i Harlösa. För första gången på väldigt länge, så var det vi som hade pressen på oss att vinna. Oxie SK hade inte lyckats ta någon poäng i serien och hade bara gjort två mål. Själva hade vi varit ännu sämre i de sista omgångarna, så Oxie kände nog att de hade chansen. Vi visste att vi kunde vinna, men också att alla behövde ge allt för tre poäng. Vi ställde upp med Julle - Anna, Elle, Jessica, Hallqvist - Lindell, Matilda, Emma, Linnea - Amanda, jag. På bänken började Emma S, Lotta och Olinda.
 
Vi startar i lite motvind och rivstartar med ett snabbt anfall direkt på avspark. I nästa anfall så får vi en hörna. Emma N slår hörnan och den känns lång, men där dyker Matilda upp och nickar in 1-0. Härlig start! Vi fortsätter jobba och två minuter senare kommer 2-0. Emma N hittar Lindell med en genomskärare och Lindell kommer fri mot målvakten och rullar bollen förbi henne. Allt känns lugnt. Riktigt skönt med den starten efter våra dåliga resultat i slutet. Vi skapar bra chanser. Lindell möter bra motstånd på kanten, men kommer ändå förbi några gånger och spelar in bollen. Amanda J har ett bra läge, men bollen går utanför. Matilda är nära att göra ett likadant nickmål, men målvakten gör en bra räddning. Oxie har inte så mycket, men kontrar några gånger. Vid en kontring, så blir Elle varnad. Efter 20 minuter kommer de igenom och reducerar. Strax därefter kommer även 2-2, när deras snabba anfallare springer förbi vår backlinje och rullar bollen förbi Julle. Riktigt surt! Vi trodde nog det skulle bli en enkel match, efter den bra starten. Vi jobbar på, men Oxie är nu bra med i matchen. Med kvarten kvar, så fångar Amanda upp bollen vid bortre stolpen och får in den framför mål. Linnea är på bollen och lyckas få den förbi deras målvakt. 3-2. Innan paus lyckas Oxie reducera igen. Vi tappar bollen när vi är på väg att anfalla och de ställer snabbt om. Vi är inte alls i rätt positioner och deras snabba anfallare, får med sig bollen och kommer fri mot Julle. Hon sätter bollen och det står 3-3 i paus. Emma S hoppar in de sista minuterna och vi ändrar till trebackslinje.
 
I andra halvlek så kommer Lotta in som offensiv mittfältare. Vi jobbar nu stenhårt och allt spel är på deras planhalva. Lindell kommer förbi flera gånger. Linnea krigar bra på sin kant. Vi har flera bra frisparkar, men deras målvakt är duktig. Vi kommer närmare och närmare. Jag får bollen i straffområdet och vänder runt. Deras mittback sparkar mig på foten, så det borde ha blivit straff, men hon får mest ont och får gå ut. Mitt i vår press så kommer kallduschen. Oxie har inte haft något, men kontrar in 3-4. Riktigt tungt, men vi bestämmer oss för att bara köra. Nästan direkt efteråt så får vi straff. Jag har bollen i straffområdet, men i kamp med flera motståndare så fastnar jag på bollen och trillar. Domaren blåser straff. Jag slår den. Det blir mål, men det var inte en bra straff. Vi är riktigt taggade nu. Tyvärr så skadar sig Anna i knät någon minut senare. Vi får inte stopp på deras mittfältare och efter att hon varit i närkamp med Emma och Matilda, så krockar hon med Anna. Anna blir varnad i situationen. Elle kommer in. Lotta flyttar ner som back och Hallqvist flyttar upp som offensiv mittfältare. Kort därefter så är det just Hallqvist som hittar Lindell med en passning. Lindell kommer fri och sätter 5-4. Vi jobbar på bra och Oxie har inte så mycket. De vill ha straff i en situation. Själv blir jag helt nersparkad, när jag är helt fri och bara ska slå in bollen. 6-4 kommer i slutminuten. Lindell springer förbi alla på högerkanten och hittar mig vid bortre stolpen.
 
Äntligen vinst, men vi fick jobba hårt för den. Bra att göra sex mål, men vi ska inte släppa in fyra mål mot det här motståndet. Vi får jobba vidare med vårt försvarsjobb, men väldigt viktigt att vi lyckades ta tre poäng.

Vide 9 månader!

I lördags på Sveriges nationaldag, så blev Vide 9 månader. Stor kille nu! Framtänderna där uppe är äntligen ute, så det spänner nog inte lika mycket. Han sover lite bättre på nätterna. Han kryper i racerfart och har börjat släppa båda händerna när han står. Han står inte länge innan han tappar balansen och oftast hamnar på rumpan. Han pratar hela tiden och högt, men väldigt enformigt. Dadadada.
 
 
Vi bestämde oss på förmiddagen att Malva skulle få springa Rädda barnen - loppet, så vi cyklade dit. Många av kompisarna på förskolan och från gatan var där. Malva skulle springa i den yngsta klassen och fick nummerlapp 123. Hon busade först runt med alla. Ingen vila inför loppet.;) Vid elva var det uppvärming. Malva var koncentrarad och försökte göra alla rörelser, även om det inte var lätt. Sedan var det dags för start. Kanske 20 startande 12:or plus några som var födda 13. Det var svårt att få alla att stå still bakom linjen. Loppet startade med klara, färdiga, spring. Det tog lite tid för Malva att reagera, men sedan sprang hon fram en bit. Sedan vände hon sig och undrade vart jag tog vägen, så jag sprang med henne. Många av barnen höll en förälder i handen, men Malva sprang hela själv. Först 100 m rakt fram och sedan vände de och sprang tillbaka. Malva höll på att missa målet, då hon nästan hamnade bakom publiken. Precis innan mållinjen stannade hon och kände så att pippilotterna satt kvar. Hon kom bland de sista, men var hur nöjd som helst. Guldmedaljen var hon stolt över, men strax efter målgång, så provade hon ändå att lämna tillbaka den. Sedan var det lek på lekplatsen.
 
 
Själv körde jag in till Malmö för att döma fotboll. Div 6 herrar Heleneholms SK - KSF Srbija. Riktigt varmt och kvavt. Hemmalaget vann till slut med 4-1.
 
På kvällen kom mina föräldrar och vi grillade kyckling. Vi åt nypotatis, sallad och tzatziki till. Vi invigde vårt nya utebord och stolar. Härligt! Rabarberkaka med vaniljsås till efterrätt var inte heller helt fel.

Kompassen och grillning

I fredags var vi på Kompassen på dagen. Malva gjorde ett fint pärlarmband, men det försvann när vi kom hem. Får se när det dyker upp. Sångstunden var som vanligt höjdpunkten. Vi gick förbi Möllan innan vi åkte hem. På kvällen var Sofie, Rikard, Wilma och Sam här. Vi åt grillat kött och korv med potatisgratäng. Malva och Wilma lekte hela tiden. För det mesta gick det bra, men det kom lite tårar också. Malva ville inte låna ut sina leksaker ibland. Fruktsallad med glass och grädde var populärt hos alla. De var så söta när de skulle sova och bäddade på lekmattan. Till slut gick jag en runda med vagnen och sedan somnade hon i sängen helt slut efter alla lekar. Även Wilma somnade till slut i Rikards famn.
 
Vide kryper gärna omkring med en sak i varje hand.

Malmö Live

I torsdags var det riktigt härligt väder. Vi tog buss och tåg till centralen för att kolla på Malmö Live. Vi träffade min bror, Peter och Celia och Truls. Timbuktu spelade några låtar, annars var det sådär. Vi åt mat ute i solen. Innan vi tog bussen hem, så fick vi även träffa Annica. Malva var lite överallt och Vide var också vaken, så vi hann inte prata så mycket. Får bjuda hem på mat snart!

Dammen

I onsdags hade vi följe med Malcolm hem. Vi satt först och fikade vid dammen. Malva och Malcolm lekte vid vattnet. Malva blev bara blötare och lerigare ju längre vi var där. Till slut slängde hon i spaden långt ut i vattnet, så jag fick hoppa ut på en sten och hämta den. Samtidigt gick hon ut med sina gymnastikskor, men det verkade inte spela henne någon roll att hon blev blöt. En timme senare var vi hemma, så att hon kunde byta till nya kläder och skor.
 

HBK/HIF - GIF Nike

I tisdags spelade u-laget match mot GIF Nike. Det var riktigt dåligt väder. Blåsigt, kallt och regnigt. Vi ställde upp med Julle - Evelina, Johanna, Elle, Hallqvist - Lindell, Emma N, Olinda, Sanna - Emma S, Amanda. Matilda och jag började som avbytare.
 
Vi börjar riktigt bra i motvinden och pressar bortalaget. Amanda har ett bra avslut, men deras målvakt gör en riktigt bra benparad. Lindell får en del bra bollar att jobba på och vi krigar för att hålla undan i motvinden. Efterhand kommer Nike upp mer och mer. Vi håller ihop försvaret bra, men några gånger är de riktigt nära att få in bollen i mål.
 
I andra halvlek, så kommer jag in i anfallet och Matilda in som mittfältare. Vi har bra vind i ryggen och pressar på för ett ledningsmål. Lindell kommer snabbt runt på högerkanten och jag får ett jätteläge på en boll från henne. Tyvärr får jag inte riktigt träff, så bollen går utanför. Vi har allt spel på deras planhalva och efter tio minuter kommer ledningsmålet. Emma N frispelar mig mitt i straffområdet och jag skjuter 1-0. Bara några minuter senare, så slår Emma N en bra hörna. Emma S är först på bollen vid första stolpen och nickskarvar bollen vidare. Bollen träffar en av deras spelare och går in i mål. Nästan direkt så kontrar Nike och reducerar till 2-1. Vi fortsätter att ha mycket boll. Lindell kommer runt på kanten och spelar in bollen framför mål. Amanda J är nära att nå bollen, men istället får jag helt öppet mål vid bortre stolpen. Hallqvist flyttar upp i slutet och gör två mål. Emma N hittar henne ute på kanten och hon springer sig fri och rullar in bollen vid bortre stolpen. Kort därefter hittar jag Hallqvist i straffområdet och hon slår bollen förbi målvakten. Vi har ytterligare flera bra chanser. Emma N slår några bra hörnor och frisparkar, men 5-1 står sig.
 
Alla gör en bra match och vi jobbar hela tiden för varandra. Nike gör det bra och stör oss, men med vinden i ryggen kan vi till slut vinna enkelt. I och med segern ser det väldigt bra ut för att vinna serien. En match kvar mot Wormo.

Utflykt med Kompassen

Förra måndagen var vi på utflykt med Kompassen. Vi tog bussen från Ystadsvägen och åkte till Skrylle. Malva var på bra humör och satt en stund med Lo. Det var härligt väder. Först var vi en stund på lekplatsen och gick och tittade vid naturrum. Sedan åt vi matsäck. Dagens höjdpunkt när sugrörsdrickan kom fram. Malva sprang iväg och rakt in i skogen två gånger. Så jag bestämde mig för att vi skulle gå en runda längs Ularstigen. Lo och hennes mamma följde med. Vide somnade snabbt i bärselet. Vi kollade på myrstackar, larver, blommor och skalbaggar. Efter en stund vände Lo och hennes mamma. Vi fortsatte och hittade utelekplatsen. Malva sprang omkring där en bra stund. Sedan fortsatte vi på Ularstigen. Malva blev sedan trött, så jag fick ta henne på mina axlar. Det dröjde inte länge förrän hon somnade, så jag hade två sovande barn när jag gick tillbaka. Ganska jobbigt och svettigt. Vi tog bussen hem vid halv två och konstigt nog somnade ingen av barnen på bussen. En riktigt härlig utflykt!
 

Uppåkra IF/Staffanstorps GIF - HBK/HIF

Förra söndagen var det dags för match i Staffanstorp. Uppåkra/Staffanstorp låg strax före oss i tabellen, men hade gjort betydligt bättre resultat mot topplagen. Vi ändrade om till en fyrbackslinje, för att försöka få rätt på defensiven. Startuppställningen såg ut så här: Julle - Anna, Hallqvist, Jessica, Carro - Lindell, Matilda, Amanda, Linnea - Linda, jag. Avbytare var Emma S, Lotta och Elle.
 
Vi börjar matchen i kraftig medvind och trycker på direkt. Hemmalaget har inte så mycket och vi har bra koll på dem när de väl kommer upp. Vi kommer med bra fart och Lindell kommer runt någon gång och slår inlägg. Tyvärr får inte inte tag på bollarna i straffområdet. Flera av våra bollar går ut till inspark eller direkt ner till målvakten. Vi har några hörnor som blir farliga och Jessica slår flera bra frisparkar. På en hörna når Linda bollen, men slår bollen precis över ribban. Målvakten är på en av Jessicas frisparkar, men den är så hårt slagen så att hon inte kan hålla bollen. Jag är framme på returen och även Linda, men till slut rensas bollen undan. Våra ytterbackar gör ett jättebra jobb och både Carro och Anna är på tå och bryter mängder av uppspel tidigt. Hemmalaget har också några hörnor, men vi är bra med. 0-0 i paus och jag tycker inte det hade varit orättvist om vi hade varit i ledningen.
 
Emma S och Lotta kommer in direkt i andra halvlek. Vi håller upp spelet bra i motvinden. Uppåkra/Staffanstorp har mer boll än i första, men skapar inte mycket lägen. Själva försöker vi spela oss upp, men har inga jättelägen. Efter ungefär halva halvleken får de en frispark en bit in på vår planhalva. De skjuter den mot mål. Julle är på bollen, men väldigt snöpligt så hamnar den i mål. Det kändes inte alls rättvist. Direkt på avspark, så slår jag bollen ut till Lindell som kommer med bra fart. Hon slår in bollen mot mål och målvakten lyckas precis rädda bollen med fingertopparna, så att bollen går via ribban ut till en hörna. Vi försöker flytta upp och skapa chanser. Lotta får ett bra läge i straffområdet, då hon tar sig förbi flera spelare. Tyvärr räddar målvakten skottet. Vi fortsätter att jobba. Mitt i ett offensivt byte med kvarten kvar, så ställer de om. Vi har tappat lite positioner och deras anfallare kommer fri. Hon gör inget misstag och det står 2-0. Vi trycker sedan på för att reducera. Domaren blåser straff till oss i ett läge, men ångrar sig sedan och det blir frispark till dem istället. Vi kommer inte mer än nära och Uppåkra/Staffanstorp kan hålla undan och ta alla tre poängen.
 
Vi gör en bra match och håller ihop laget bra. Försvarsmässigt såg det bra ut och oavgjort var inte långt borta. Vi får ta med oss det till kommande matcher, då vi möter lag vi ska ha chans att slå!

Kalas

I lördags när jag kom hem, så tog jag bussen till Bunkeflo. Jennifer och Bosse hade kalas. Vi satt ute i ett tält. Inte bästa vädret, men det var skönt i tältet. Jag fick värma lite rester och det fanns sedan gott om godsaker. Malva hoppade studsmatta och åt snacks. Jennifer frågade om vi ville sova över och det blev bestämt att vi skulle det. Malva somnade inte förrän halv ett. Konstigt att hon kunde vara uppe så länge. Precis innan vi skulle sova smög hon i och lade sig i Jennifers säng, men kom tillbaka efter ett tag och sov hos oss. Vide var som vanligt vaken några gånger. På morgonen vid åtta smög Malva in till Jennifer igen. Efter en stund kom Jennifer ut, då hade Malva somnat inne hos henne. Vi åt en god frukost innan vi åkte hem. Jag fick boule i morsdagspresent. Jimmy, Malva och Vide tog bussen till Malmö för att fira Jimmys mamma och mormor.
 

Bollstanäs - Lidköping

I lördags steg jag upp tidigt. Båda barnen var uppe med mig vid femtiden, men somnade om innan jag cyklade till bussen vid 6-tiden. Jag tog sedan flygbussen till Sturup och flög till Arlanda. Pendeltåg till Upplands Väsby och där hittade jag en buss som tog mig till Bollstanäs IP. Jag var där i god tid, så jag hann se en F14 match mellan Bollstanäs och Vaxholm. Hemmalaget vann med 10-1. När klockan närmade sig 12, så började det regna och blåsa. Under vår uppvärmning och match, så öste det ner. Det var riktigt blött och kallt. Kändes inte som att sommaren är på väg. Bortalaget vann matchen med 3-1. Håkan, min coach, var och tittade på oss. Hemresan gick smidigt till Kastrup och jag var på Hyllie vid halv nio.
 

Kompassen och grillning

I fredags fick vi ett nytt fönster här hemma. Malva var riktigt nyfiken och kände med handen flera gånger genom den plats där fönstret hade suttit. Vi tog sedan bussen till Kompassen. Malva ville att Vide skulle vara groda och efter att hon hade varit det i första omgången, så tjatade hon sig till att Vide också fick vara det. Han satt lugnt och fint med grodmössan på huvudet. Malva målade och lekte med lera. Precis innan vi skulle hem, så ville hon göra ett pärlhalsband. Jag tyckte det räckte med ett armband och klippte bara en liten tråd. Jag fick inte hjälpa henne att hålla änden och inte heller göra en knut. Pärla efter pärla åkte ut på andra sidan utan att hon blev irriterad. Själv tyckte jag det räckte efter kanske 20 pärlor, så jag knöt en knut och då rasade världen. Vi gick sedan till Möllan och båda barnen somnade snabbt. På kvällen cyklade vi ut till Hököpinge och åt grillat. Tobbe, Johanna och Kellan var också där. Svenska jordgubbar och grädde till efterrätt. Mums!
 

RSS 2.0