HBK/HIF - Oxie SK

I söndags var det dags för match i Harlösa. För första gången på väldigt länge, så var det vi som hade pressen på oss att vinna. Oxie SK hade inte lyckats ta någon poäng i serien och hade bara gjort två mål. Själva hade vi varit ännu sämre i de sista omgångarna, så Oxie kände nog att de hade chansen. Vi visste att vi kunde vinna, men också att alla behövde ge allt för tre poäng. Vi ställde upp med Julle - Anna, Elle, Jessica, Hallqvist - Lindell, Matilda, Emma, Linnea - Amanda, jag. På bänken började Emma S, Lotta och Olinda.

Vi startar i lite motvind och rivstartar med ett snabbt anfall direkt på avspark. I nästa anfall så får vi en hörna. Emma N slår hörnan och den känns lång, men där dyker Matilda upp och nickar in 1-0. Härlig start! Vi fortsätter jobba och två minuter senare kommer 2-0. Emma N hittar Lindell med en genomskärare och Lindell kommer fri mot målvakten och rullar bollen förbi henne. Allt känns lugnt. Riktigt skönt med den starten efter våra dåliga resultat i slutet. Vi skapar bra chanser. Lindell möter bra motstånd på kanten, men kommer ändå förbi några gånger och spelar in bollen. Amanda J har ett bra läge, men bollen går utanför. Matilda är nära att göra ett likadant nickmål, men målvakten gör en bra räddning. Oxie har inte så mycket, men kontrar några gånger. Vid en kontring, så blir Elle varnad. Efter 20 minuter kommer de igenom och reducerar. Strax därefter kommer även 2-2, när deras snabba anfallare springer förbi vår backlinje och rullar bollen förbi Julle. Riktigt surt! Vi trodde nog det skulle bli en enkel match, efter den bra starten. Vi jobbar på, men Oxie är nu bra med i matchen. Med kvarten kvar, så fångar Amanda upp bollen vid bortre stolpen och får in den framför mål. Linnea är på bollen och lyckas få den förbi deras målvakt. 3-2. Innan paus lyckas Oxie reducera igen. Vi tappar bollen när vi är på väg att anfalla och de ställer snabbt om. Vi är inte alls i rätt positioner och deras snabba anfallare, får med sig bollen och kommer fri mot Julle. Hon sätter bollen och det står 3-3 i paus. Emma S hoppar in de sista minuterna och vi ändrar till trebackslinje.

I andra halvlek så kommer Lotta in som offensiv mittfältare. Vi jobbar nu stenhårt och allt spel är på deras planhalva. Lindell kommer förbi flera gånger. Linnea krigar bra på sin kant. Vi har flera bra frisparkar, men deras målvakt är duktig. Vi kommer närmare och närmare. Jag får bollen i straffområdet och vänder runt. Deras mittback sparkar mig på foten, så det borde ha blivit straff, men hon får mest ont och får gå ut. Mitt i vår press så kommer kallduschen. Oxie har inte haft något, men kontrar in 3-4. Riktigt tungt, men vi bestämmer oss för att bara köra. Nästan direkt efteråt så får vi straff. Jag har bollen i straffområdet, men i kamp med flera motståndare så fastnar jag på bollen och trillar. Domaren blåser straff. Jag slår den. Det blir mål, men det var inte en bra straff. Vi är riktigt taggade nu. Tyvärr så skadar sig Anna i knät någon minut senare. Vi får inte stopp på deras mittfältare och efter att hon varit i närkamp med Emma och Matilda, så krockar hon med Anna. Anna blir varnad i situationen. Elle kommer in. Lotta flyttar ner som back och Hallqvist flyttar upp som offensiv mittfältare. Kort därefter så är det just Hallqvist som hittar Lindell med en passning. Lindell kommer fri och sätter 5-4. Vi jobbar på bra och Oxie har inte så mycket. De vill ha straff i en situation. Själv blir jag helt nersparkad, när jag är helt fri och bara ska slå in bollen. 6-4 kommer i slutminuten. Lindell springer förbi alla på högerkanten och hittar mig vid bortre stolpen.

Äntligen vinst, men vi fick jobba hårt för den. Bra att göra sex mål, men vi ska inte släppa in fyra mål mot det här motståndet. Vi får jobba vidare med vårt försvarsjobb, men väldigt viktigt att vi lyckades ta tre poäng.