HBK/HIF - Hallands Nations FF

I lördags var det dags för vår andra träningsmatch. Den spelades på konstgräset i Sandby mot Hallands Nation. De spelade också i tvåan förra året, men åkte ur. Man vet aldrig vad man får möta för lag, när man möter dem, men de brukar ha många bra spelare. Vi startade med Sandra - Hallqvist, Anna, Caroline Å - Lindell, Jessica, Emma N, Linnea - Matilda - Emma S, Linda. Jag, Elle, Alice C och Johanna var avbytare.

Matchen börjar ganska jämnt. Hallands har flera duktiga spelare och de ställer om med bra fart. Vi anfaller mest på högerkanten och Lindell får in flera bollar framför mål. Linnea fyller på bra på bortre ytan och får till några avslut. Det känns som vi börjar ta över matchen, men då lyckas istället Hallands göra mål i ett anfall. Kort därefter får vi en hörna från vänster. Emma N slår in den direkt i mål och det är kvitterat. Vi trycker på bra för ett ledningsmål. Emma slår många bra hörnor, där vi är nära att trycka dit bollen. På en variant så tar Linnea ett riktigt bra avslut. Vi fortsätter att pressa Hallands högt. I slutet av halvleken, så driver Matilda upp bollen. Hon kommer nära straffområdet och skjuter. Skottet är riktigt bra och det står 2-1. Det blir också halvtidsresultatet.

I andra halvlek kommer alla avbytarna in. Vi sätter hög press direkt och Hallands orkar inte lika mycket längre. Det dröjer inte länge tills Johanna hittar mig med en perfekt boll, som går mellan mittbackarna. Jag kommer fri och sätter bollen i bortre hörnet. Vi har mycket boll på Hallands planhalva, men slarvar ibland i sista passningen. Flera hörnor är nära att bli mål, men vi måste försöka utnyttja hörnorna bättre. Linda utökar till 4-1, efter att jag har spelat henne vid mittplan. Hon kommer före backen och bli fri mot målvakten. Målvakten räddar avslutet, men returen går tillbaka på Linda, som får bollen med sig in i mål. Vi gör några till byten. Hallands har inte mycket spel i andra halvlek. Till slut kommer också 5-1. Vi får en frispark nära mål, som Emma N slår stenhårt mot mål. Målvakten får upp händerna, men har ingen chans att hålla bollen. Jag är först på returen och kan enkelt rulla in bollen i mål. Vi fortsätter att pressa på resten av matchen, men det blir inga fler mål.

Kul med vinst och spelet fungerade stundtals rktigt bra. Det kändes lite lojt i slutet av matchen, men det blir lätt så när det är avgjort. Caroline Å gjorde en riktigt fin första halvlek. Vi har bra konkurrens om alla platser i laget, vilket är väldigt bra. Till helgen väntar IFK Trelleborg och vi jobbar vidare mot att komma i bra form till serien!