BK Olympic - HBK/HIF

I söndags var det dags för bortamatch mot BK Olympic. Nykomlingar i tvåan. De hade också inlett med två vinster, men med 11-0 i målskillnad. Vi visste att det skulle bli tufft och var inställda på att kriga. Vi startade med Sandra - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Jessica, Linnea - Lotta - Amanda, jag. På bänken hade vi Lotta, Emma S, Olinda och Julle.

Det regnade under hela uppvärmningen och matchen, så planen var ganska blöt. Matchen inleds med högt tempo. Olympic pressar direkt och skapar chanser. Vi sticker emellan med en kontring, där Lindell kommer med hög fart på högerkanten. Sandra startar riktigt säkert och räddar ett friläge. Hon är även bra med på inlägg och långbollar och agerar som om inte bollen var det minsta blöt. Det ger hela laget en trygghet att vi har en så bra målvakt. Olympic har mycket boll och är duktiga tekniskt. De spelar med fart och snabba omställningar. Vi jobbar på, men har det stundtals tufft. Några få gånger kommer vi upp på deras planhalva, men vi skapar aldrig några riktigt bra målchanser i första halvlek. På en hörna i mitten av halvleken, så får en av deras spelare alldeles för lång tid på sig att slå in bollen i mål och gör 1-0. Emma S kommer in i anfallet och kommer snabbt in i matchen med flera bra löpningar. Det blir inga fler mål i första halvlek. Hemmalaget var närmast, när en av deras spelare fick bra träff på ett skott, men bollen tog stenhårt i bortre stolpen.

1-0 till Olympic i paus. Det kändes inte omöjligt att vända, även om de hade spelat väldigt bra. Vi gjorde några ändringar i paus och Anna kom in i backlinjen. Andra halvlek känns bättre. Vi kommer mer rätt i positioner och vinner mer boll. Olympic skapar inte så mycket, även om de har mycket boll. De har några hörnor, som blir farliga, men nu är vi på tå och kan rensa undan. Hallqvist kommer bra upp i banan flera gånger och spelar bollen bra. Vi jobbar och sliter och efterhand så skapar vi några bra kvitteringschanser. Lindell är riktigt nära. Målvakten kommer ut och hon petar bollen precis utanför målet. På en hörna är vi återigen väldigt nära att få in bollen. Vi får bollen mot mål och de rensar undan på mållinjen. Det blir lite flipperspel, innan de till slut får ut bollen ur straffområdet. Olympic har också några bra chanser och har ett skott i ribban. I slutet blir det lite tjafs och några hårda dueller. Matilda går ut skadad efter en närkamp och deras spelare får gult kort. Vi försöker flytta upp, för att kvittera i slutet, men vi får inget riktigt bra läge.

Vi gör en okej match, men Olympic vinner rättvist. De fick i alla fall kämpa för segern. Sandra är bäst på plan och utan henne, så hade nog deras seger blivit större. Nu väntar Köpingebro och vi hoppas på seger!

Jag hade en liten hejarklack på plats. En vilade sig i form vid matchstart!