SBK-cupen

Förra fredagen spelade vi SBK-cupen. Jag skulle egentligen inte vara med, men Carro stukade foten. Lotta, Linnea, Emma N, Emma S, Matilda, Lindell, Amanda H och Amanda J var också med i laget.
 
I första matchen mötte vi Hasslarps BK 2. Vi spelade bra för att vara första matchen och vann med 2-0. Amanda J gjorde mål i ett fint anfall och Matilda slog in en yttre straffspark.
 
I nästa match väntar Lunds SK. Jag tyckte vi kom i gång riktigt bra och pressade Lund. Vi var väldigt nära att sätta någon chans. Istället fick vi flera frisparkar emot oss och så satte de en yttre straff. Vi blev stressade och skapade inte så mycket i slutet.
 
Vi mötte sedan Röstånga och borde vinna med några mål. Vi fick en tung start, då vi slarvade och fick mål emot oss efter kanske fem sekunder. Vi spelade sedan upp oss och vann med 3-1. Vi hade behövt ett till mål för att inte behöva slå Malmö City FC i sista matchen, för att ta oss till a-slutspel.
 
Direkt avgörande blev det i sista gruppspelsmatchen, om vem som skulle bli tvåa i gruppen. Malmö City hade flera spelare med väldigt bra teknik, men vi jobbade på bra. Det blev många frisparkar åt båda håll. Jag satte en från nära håll. Tyvärr kvittade Malmö City en stund senare, när vi inte fick undan bollen. Vi fick en yttre straff, men missade. Istället satte de sin när de fick läge och i slutet kom också 3-1. Vi gav i alla fall dem en match, så de fick kämpa för att gå vidare.
 
I b-slutspelet mötte vi Svalöv/Teckomatorp i semin. Vi avvaktade lite i början, men sedan spelade vi ut. Emma S hittade flera riktigt bra löpningar mellan deras backar och gjorde ett av målen. Jag gjorde ett och Lindell också ett mål. Vi vann enkelt med 3-0.
 
I b-finalen mötte vi Hasslarps BK 1. Jag tyckte vi hade allt spel, men lyckades inte göra mål. Det blev förlängning. Fortfarande mållöst efter två minuter så vi fick ta ut en spelare. I första anfallet så drev Amanda H upp bollen. Den går ut till vår inspark. Amanda H tog med sig bollen igen och satte avgörandet.
 
Skönt att vi kunde ladda om, efter besvikelsen att inte gått till a-slutspel, och vinna b-slutspelet. Bra spel för att vara första cupen! Det är små marginaler inomhus, så det kändes som vi hade kunnat vinna a-finalen om allt gått vår väg. Nu tränar vi på för att ge ännu mer i nästa cup!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0