Gymnastik

Igår var hela familjen med på Malvas gymnastik. Hon är minst i gruppen, men gör det bra. Hon gillar att härma äldre barn. Igår blev det dock lite fel, då hon mest ville göra som en som går på hennes förskola och hon var inte så sugen på gymnastiken utan höll på med en massa annat. Då var det svårt att få Malva att helt lyssna på fröknarna. Nästa gång får hon härma Alice på gatan, för hon var riktigt duktig. Malva gör annars så gott hon kan. Balansgång, kullerbyttor, rulla som en stock, hoppa ljushopp, springa, gå upp i brygga, spindelgång och en massa annat. Så duktig var lilla tjej är. Nästa gång ville hon ha klänning (gymnastikdräkt), som nästan alla andra hade.
 
Vide var duktig och satt mest still i mitt knä, men inte lätt när alla större barnen springer omkring, då vill han också vara med.
 
Malva vill ha Elsafläta

Träningsvärk

Äntligen har jag tagit tag i min träning och får se hur länge det håller i sig. I tisdags tränade jag på Friskis, för första gången sedan förra året. Jag var på några mammagympa pass då. Cirkelfys med Billy blev det nu. 10 övningar tre varv. Några lätta övningar med benen, där jag känner mig stark, men mina armar och mage är inte i hundra form. Kul och svettigt!
 
På kvällen var det fotbollsträning i Hardeberga. Planen var tung av allt regnande, men det var en härlig höstkväll. Vi började med att passa i kvadrater, där vi spelare hade nummer 1-5. Först i en, sedan två och sedan i alla fyra. Vi hade sedan engelska kvadraten. Jag, Amanda, Amanda, Lindell och Stenkil lyckades riktigt bra. Vi spelade sedan tempospel med väggar och avslutade med spel på stor plan. Härlig träning!
 
Igår cyklade jag till Heleneholm, för ett nytt pass cirkelfys. Fyra övningar var samma som i tisdags. Själv fick jag hoppa över armhävningarna, då jag hade för mycket träningsvärk. Knäböj på upp och nervänd bosuboll var lättast. Skönt att träningen verkar ha aktiverat mina muskler.
 
Nu ska jag vila resten av veckan, så får se när jag åker dit nästa gång. Kortet varar en månad till, så får se vad det blir sen.

Ledig måndag

I måndags var vi först på Kompassen. Malva målade en teckning med blåa och rosa blommor. Det fanns ingen rosa färg, så vi blandade rött och vitt. Malva tyckte det var riktigt intressant och ville blanda en massa färg. Hon träffade sedan en kompis som hade halsband och då var hon tvungen att göra ett innan sångstunden. Efter sångstunden skulle vi till bilen, men det var svårt att få med sig Malva.
 
Vi hämtade sedan ut väskan vi hade vunnit på Mulleloppet. En backpacker-ryggsäck (Thule W's Guidepost 65 l). Värd 2599 kr. Jag valde en grå dammodell med ett större midjebälte, som nog passar Jimmy också. Malva blev lite sur för hon ville ha en liten väska. Den här får hon ju plats i. Väskan hade hur många olika funktioner som helst, så nu får vi nog börja vandra mycket.
Vi tog sedan bilen till Lund för att hälsa på Malin, Algot, Edla och Marvin. När vi kom dit, så bjöd Malin på god pastasallad. Sedan gick vi och hämtade Marvin och Edla. Malva lekte mest med Edla och Vide busade med Algot. Vide var lite hårdhänt och slog leksaker i hans huvud. Vi var först inne och lekte sedan ute. Barnen hade hur kul som helst, så Malva ville aldrig åka hem. På vägen hem slocknade de snabbt i bilen.
 

Skrylle i regn

I söndags var vi hela familjen i Skrylle, för Malva skulle på Knopparna. Vädret var väldigt växlande med sol och regn. Malvas grupp letade efter hål och sjöng lite sånger. Vi fikade i ösregn. När det var slut, så kom solen fram och vi var kvar en stund vid naturrum, där barnen lekte.
 

Oxie SK - HBK/HIF

Regnet öste ner när vi kom till Oxie, men under matchen blev det riktigt härligt väder. Vi vann matchen i våras med 6-4 och vi ville vinna igen och hålla tätt bakåt. Seger idag och vi säkrade vårt div 2-kontrakt. Vi ställde upp med Lotta - Tilda, Jessica, Carro - Linnea, Matilda, Emma N, Lindell - Hallqvist - Stenkil, Amanda. Johanna och jag började på bänken.
 
 
Vi börjar matchen med mycket boll, men skapar inte så många målchanser. Vi pressar Oxie högt upp och vinner bollen, men flera gånger känns det som vi inte går in hundra i närkamperna, så Oxie vinner många höjdbollar. Emma N slår flera bra hörnor och det känns som vi är nära att ta ledningen. Lotta har inte så mycket att göra även om Oxie ställer om snabbt några gånger. Efter drygt 20 minuter byter jag med Linnea, som har fått svett i ögonen?! Direkt får jag en jättechans, men en back lyckas precis täcka skottet. Vi fortsätter att skapa hörnor. Både Emma S och Matilda är på bollarna, men det blir inga mål. I slutet av halvleken, så kommer jag runt på högerkanten och får in bollen till Hallqvist. Hon skjuter och målvakten räddar, men inte bättre än att Amanda kan slå in returen. Härligt och rättvist med 1-0 i paus.
 
 
I andra halvlek har vi ännu mer boll och Oxie skapar inte mycket framåt. Lindell har som vanligt bra fart på kanten. Det dröjer inte länge, innan hon kommer fri mot målvakten. De kolliderar och bollen går i en båge mot mig. Jag lyckas lobba in bollen över backar och målvakt till 2-0. Vi spelar bra, men har svårt att skapa flera bra målchanser. Vi har flera hörnor, men idag vill det sig inte på dem. Johanna kommer in som mittback och jag spelar ensam anfallare. Med kvarten kvar så kommer 3-0. Vi har en frispark långt ut, som Emma N slår på mål. I röran framför mål, så är Matilda på bollen och bollen letar sig retfullt för Oxie precis in över mållinjen. I slutet av matchen hettar det till rejält, då Jessica stoppar deras spelare. Inget oschysst enligt domaren, men det krokar ihop och en annan Oxiespelare kommer snabbt dit och trycker till Jessica. Det slutar med två gula kort, men resten av matchen är det lite uppretat på läktaren och planen.
 
 
Vi vinner ganska enkelt, men vi borde ha gjort fler mål och avgjort matchen redan i första halvlek. Härligt att kunna säkra kontraktet på egen hand, innan sista omgången. Lotta höll nollan för första gången. I sista omgången väntar Husie på Knutsvallen.
 

AD

Igår på kvällen var jag AD i matchen Balkan - Limhamns FF. Kul, men det gäller att ha fullt fokus eftersom jag är AD så sällan. Det blev en jämn match som slutade 1-1. En härlig höstkväll!

Lilla Meja har kommit ut!

I onsdags 23.15 blev jag moster. Lilla Meja föddes några dagar tidigt. Bra jobbat av alla! Stort grattis till Anneli och Oskar. Så liten och söt! Nästan lika hårig som Malva. Ska bli kul att se henne utvecklas och jag längtar så efter att få träffa er. Malva förstår mycket mer nu än för ett år sedan när Vide kom. Så roligt att höra hennes tankar om lilla Meja. Hon berättade på förskolan att lilla Meja har kommit ut. Själv fick jag förklara lite mer, för de hängde inte riktigt med.

Spjutstorps IF - HBK/HIF

Efter lite problem att hitta planen, så kom jag till slut rätt. Det var en regnig kväll, men som tur var inte så kallt. Förra mötet i augusti, så förlorade vi med 2-1 trots spelövertag. Vi var sugna på vinst den här gången. Vi ställde upp med Julle - Tilda, Johanna, Lotta - Lindell, Emma N, Sandra, Stenkil - Alice - Amanda J, jag. Linnea och Matilda började på bänken.
 
Lindell kom direkt till en farlig chans. Vi pressade högt och vann mycket boll. Tidigt frispelade Lindell mig, men jag fick bollen för långt ifrån mig, så det blev ingenting. Vi skapade flera hörnor och Emma slog in dem bra, men vi lyckades inte få in bollen. Spjutstorp kom upp i några kontringar, men annars hade vi full kontroll. Det var bara bollen som inte ville in. Efter 20 minuter kommer äntligen 1-0. Emma N hittar Lindell, som inte gör något misstag när hon blir fri utan rullar in bollen i mål. Vi fortsätter att trycka på och skapar flera bra chanser, men vi måste vara mer effektiva annars kan man bli straffade. Matilda och Linnea kommer in efter en halvtimme och hittar snabbt in i matchen.
 
I andra halvlek bestämmer vi oss för att inte släppa till något och göra mål. Regnet fortsätter att ösa ner. Julle har knappt något att göra på hela andra halvlek. Vi skapar ännu mer och efter en kvart så får Linnea in 2-0. Lindell hittar Linnea med ett inlägg som hamnar mellan deras backar. Deras målvakt skadar sig vid målet, så de får byta. Lindell hittar Linnea tio minuter senare och det står 3-0. Vi vinner mycket boll över hela plan och har bra rörelse. Med tio minuter kvar, så får jag en boll av Amanda J ute på vänsterkanten. Jag tar mig in i straffområdet. Målvakten har lämnat en stor lucka vid första stolpen, så det är bara att skjuta in bollen där. 4-0 slutar matchen.
 
Bra jobb av alla! Stenkil var riktigt bra som offensiv mittfältare. Vann mycket boll och tog bra löpningar. Kul att se Linnea visa målform. Lotta visar vilken bra inställning hon har. Hon viker inte sig en tum och var även bra med i offensiven. Nu tar vi med oss det bra spelet resten av säsongen!

Träning i oväder

I tisdags var vi 15 stycken som tränade i Hardeberga. Det regnade hela träningen och under stora delar lystes himlen upp av blixtrar. Vi började med en rolig passningsövning. Man fick tänka lite för att det skulle bli rätt och mycket boll när vi hade tre i spel. Först högervarv och sedan vänstervarv. Vi hade sedan två olika inläggsövningar, men avslut. Det var lite oberäkneligt i blåsten och regnet. Vi avslutade träningen med spel med fem mål. Mottagning på andra sidan målet gav poäng. Stundtals riktigt bra spel i ovädret!

Vide 1 år!

Timmarna räcker inte till...
 
För två helger sedan så var Gunilla, Charlotte, Signe, Caroline och Filip och hälsade på. Vi träffade dem i Sandby en stund, men annars var det jobb och dömning som gällde. Jag hade LB07 - Älta IF på söndag eftermiddag.
 
Förra veckan hade jag frivecka. Jimmy hoppade in och jobbade måndag till torsdag.
 
Jag och barnen var på Kompassen på måndagen. Malva hade kul och Vide var också nöjd. Malva var på förskolan tisdag, onsdag och torsdag. Torsdagen blev hennes sista dag utan Vide. Vide och jag hade mysigt på dagarna och hann med att fixa lite i trädgården.
 
 
Själv hade vi match mot BK Höllviken på tisdag kväll. Malva var så glad och fick låna tröja, shorts och benskydd. Tyvärr rasade hela hennes värld, när hon inte fick vara med mig på planen. Höllviken var riktigt bra och vi fick jobba hårt. Vi höll länge 4-1, men tyvärr släppte vi in två mål precis i slutet, så de vann med 6-1. Stora siffror, men vi hade riktigt svårt med deras teknik och fart.
 
 
På torsdagen var jag och tränade i Harlösa. Det blir alldeles för sällan just nu. Långt att köra, så körningen tar längre tid än träningen. Men alltid kul när man väl är där. Den här gången var det riktigt skoj. Teknik på uppvärmningen. Passningar, volley, lår-volley, bröst-volley, nedtagning och nick. Alla kast skulle var lyftningar med foten. Kul! Vi körde en variant av engelska kvadraten med tre som jagade. Sedan körde vi lite avslut, där det gällde att vinna en kamp och sedan gå förbi en back och avsluta. Träningen avslutades med spel. Härligt väder, men det börjar bli kallt på kvällarna. Jag hade med mig båda barnen, som var hos mormor och morfar under tiden. På vägen dit, så köpte jag en cykel till Malva. Hon var överlycklig när hon provade den och frågade om vi verkligen skulle ta hem den. Hon var nöjd att få en sådan "stor" cykel, som grannarna Erik och Vilma har.
 
 
På fredagen var vi på Hylliebadet med hela familjen. Mikael, Emil, Stella och Alice var också med. Riktigt roligt hade vi och lagom med folk. Barnen älskar vatten och jag också. Jimmy hade glömt sina badbyxor hemma, så han fick köra hem och hämta dem. Malva provade alla vattenrutschkanorna och vågade åka själv i två av de stora. Vide gillade bäst att trycka fingrarna i hålen där det kom vatten i bebispoolen. Han gick omkring och njöt med badringen. Vi hade med oss matsäck, som vi åt vid 12-tiden. Efter maten blev det lite bad till, innan Jimmy skjutsade mig till jobb, då jag fick hoppa in med kort varsel.
 
På lördagen var det en fullspäckad dag. Strax innan tio var vi i Slottsparken i Malmö, för att Malva skulle springa Mulleloppet. Vädret var lurigt. Sol och ösregn turades om. Vi tittade runt i olika stånd och var med i någon tävling. Kvart i elva var det uppvärmning med Sjörövar Mange och Katta Pirat. Malva härmade lite rörelser, men stod ibland helt stilla också. Elva var det dags för de som var 2-3 år att springa 300 meter. Malva (och jag) var beredda och efter nedräkning startade alla. Malva började med full fart och sprang och sprang. Det var mycket folk runt banan. Efter knappt halva sträckan, stannade hon och frågade efter Stella. Hon skulle springa nästa lopp, så jag sa till Malva att hon var i målet. Malva satte fart igen och sprang nästan hela vägen till mål. Jätteduktigt för det kändes som i längsta laget för den åldern. De flesta sprang och höll en vuxen i handen eller blev burna. I mål fick Malva en medalj i form av en liten kåsa, en sugrörsdricka och en glass. Ett lyckat lopp!
 
 
Jag åkte sedan till Limhamn för att döma LB07 - Kvarnsveden. En match mellan trean och ettan och det blev en match i bra tempo. Kvarnsveden vann med 4-1, efter att ha avgjort i slutet med två mål på övertid.
 
På kvällen var vi på inflyttningsfest hos Celia, Johan och Truls. Mycket folk och många barn. Det blev mycket bus och Vide älskade att klättra i trappan. Malva lekte hela kvällen med barnen. Senare sattes en film på och barnen åt chips och popcorn, då var det mest högljutt där alla vuxna var. Trevlig kväll med god mat och själv hängde jag mest i barnhörnan.
 
I söndags fyllde vår lille kille ett år. Så snabbt första året har gått. Han är en riktig buse och för det mesta glad. 6 tänder och klättrar på allt. Jag förberedde tårta och kakor på morgonen. Vi sjöng och Malva hjälpte honom att öppna paket. Sedan åkte vi till Skrylle, där Malva var på Knopparna. Jag följde med henne och Vide och Jimmy var själva en stund. Vi gick en runda och sjöng några sånger om djur. Sedan var det fika. Vi tittade sedan på småkryp i luppar och åt lite björnbär. Det hela avslutades med Björnen sover och Hejdå skogen. Vi åkte hem och jag fixade det sista inför kalaset. Vi åt sedan taco innan mamma, pappa och Mikael kom för att fira Vide. Vi hade bjudit alla släktingar på Jimmys sida, men ingen kunde. Det blev ett mysigt litet kalas. Vide fick duplo och en fin skjorta och Malva fick ett Bamsepussel. Vi var ute en stund på eftermiddagen. Malva provade sin nya cykel och var riktigt duktig.
 
 
Klockan 18 började jag min första nattvecka på väldigt länge. Det har fungerat helt ok och jag har kunnat natta barnen, när jag har varit hemma på kvällen. Sömnen kommer bli ännu bättre när barnen är på förskola från halv sju.
 
 
I måndags var barnen och Jimmy på lekplats på förmiddagen. På eftermiddagen var Vide på ettårskontroll på BVC. Han var 75 cm lång och huvudet var 48,5 cm i omkrets. Han väger nu 10,78 kg. Malva var med och undrade varför Vide måste ta spruta. Han var jätteduktig och grät bara lite när Susanne stack. De lekte med en massa leksaker där och verkade tycka det var ett roligt ställe. Malva fick en tatuering, innan vi gick hem.
 
På tisdagen började Vide sin inskolning. 9-11 och det hade gått bra.
 
På onsdagen sa Malva en jättesöt sak. "Vide har en tjock mage. Har han en bebis?" Inskolningen fortsatte 9-14. Det var soppa till mat och Vide hade plaskat med sina händer i maten. Jag hämtade barnen och Vide hade bara sovit en halvtimme. Jag sa att han inte brukar sova lika länge som Malva, så då tyckte de inte det var så konsigt. Det kommer nog bli längre när han kommer in i det.
 
På kvällen dömde jag DM-finalen mellan LB07 och Borgeby FK. Det blev en bra match och stod länge 1-0. I slutet ökade hemmalaget till 2-0 och tog guldet. En riktigt skön kvällsmatch!
 
Malva var med Jimmy och Vide på gymnastik kl 18-19. Första gången och hon är yngst. Det är egentligen 4-8 år, men hon fick vara med och gillade det. Några barn känner hon sedan innan. Hon gjorde sitt bästa, men allt var inte lätt. Jag längtar tills jag kan följa med och titta.
 
På torsdagen och fredagen fortsatte inskolningen. 8-14 och 8-15. Vide var där själv nästan hela tiden och sköter sig super. Han verkar tycka det är roligt med barnen och alla saker. På måndag blir det nog full tid.
 
Idag har jag varit i Kungsbacka och dömt Elitettan igen. Kungsbacka - Sirius. 0-0, men det fanns flera riktigt bra målchanser. Fullt med folk och bra stämning. De hade Tjejfotbollens dag, så mycket fotbollstjejer tittade. Över 1500 i publiken. Härligt väder också!
 
I natt är jag ledig, så det ska bli riktigt skönt att sova. Imorgon ska jag mysa med familjen, innan jag fortsätter med sju nätter till...

RSS 2.0