Vide 1 år!

Timmarna räcker inte till...
 
För två helger sedan så var Gunilla, Charlotte, Signe, Caroline och Filip och hälsade på. Vi träffade dem i Sandby en stund, men annars var det jobb och dömning som gällde. Jag hade LB07 - Älta IF på söndag eftermiddag.
 
Förra veckan hade jag frivecka. Jimmy hoppade in och jobbade måndag till torsdag.
 
Jag och barnen var på Kompassen på måndagen. Malva hade kul och Vide var också nöjd. Malva var på förskolan tisdag, onsdag och torsdag. Torsdagen blev hennes sista dag utan Vide. Vide och jag hade mysigt på dagarna och hann med att fixa lite i trädgården.
 
 
Själv hade vi match mot BK Höllviken på tisdag kväll. Malva var så glad och fick låna tröja, shorts och benskydd. Tyvärr rasade hela hennes värld, när hon inte fick vara med mig på planen. Höllviken var riktigt bra och vi fick jobba hårt. Vi höll länge 4-1, men tyvärr släppte vi in två mål precis i slutet, så de vann med 6-1. Stora siffror, men vi hade riktigt svårt med deras teknik och fart.
 
 
På torsdagen var jag och tränade i Harlösa. Det blir alldeles för sällan just nu. Långt att köra, så körningen tar längre tid än träningen. Men alltid kul när man väl är där. Den här gången var det riktigt skoj. Teknik på uppvärmningen. Passningar, volley, lår-volley, bröst-volley, nedtagning och nick. Alla kast skulle var lyftningar med foten. Kul! Vi körde en variant av engelska kvadraten med tre som jagade. Sedan körde vi lite avslut, där det gällde att vinna en kamp och sedan gå förbi en back och avsluta. Träningen avslutades med spel. Härligt väder, men det börjar bli kallt på kvällarna. Jag hade med mig båda barnen, som var hos mormor och morfar under tiden. På vägen dit, så köpte jag en cykel till Malva. Hon var överlycklig när hon provade den och frågade om vi verkligen skulle ta hem den. Hon var nöjd att få en sådan "stor" cykel, som grannarna Erik och Vilma har.
 
 
På fredagen var vi på Hylliebadet med hela familjen. Mikael, Emil, Stella och Alice var också med. Riktigt roligt hade vi och lagom med folk. Barnen älskar vatten och jag också. Jimmy hade glömt sina badbyxor hemma, så han fick köra hem och hämta dem. Malva provade alla vattenrutschkanorna och vågade åka själv i två av de stora. Vide gillade bäst att trycka fingrarna i hålen där det kom vatten i bebispoolen. Han gick omkring och njöt med badringen. Vi hade med oss matsäck, som vi åt vid 12-tiden. Efter maten blev det lite bad till, innan Jimmy skjutsade mig till jobb, då jag fick hoppa in med kort varsel.
 
På lördagen var det en fullspäckad dag. Strax innan tio var vi i Slottsparken i Malmö, för att Malva skulle springa Mulleloppet. Vädret var lurigt. Sol och ösregn turades om. Vi tittade runt i olika stånd och var med i någon tävling. Kvart i elva var det uppvärmning med Sjörövar Mange och Katta Pirat. Malva härmade lite rörelser, men stod ibland helt stilla också. Elva var det dags för de som var 2-3 år att springa 300 meter. Malva (och jag) var beredda och efter nedräkning startade alla. Malva började med full fart och sprang och sprang. Det var mycket folk runt banan. Efter knappt halva sträckan, stannade hon och frågade efter Stella. Hon skulle springa nästa lopp, så jag sa till Malva att hon var i målet. Malva satte fart igen och sprang nästan hela vägen till mål. Jätteduktigt för det kändes som i längsta laget för den åldern. De flesta sprang och höll en vuxen i handen eller blev burna. I mål fick Malva en medalj i form av en liten kåsa, en sugrörsdricka och en glass. Ett lyckat lopp!
 
 
Jag åkte sedan till Limhamn för att döma LB07 - Kvarnsveden. En match mellan trean och ettan och det blev en match i bra tempo. Kvarnsveden vann med 4-1, efter att ha avgjort i slutet med två mål på övertid.
 
På kvällen var vi på inflyttningsfest hos Celia, Johan och Truls. Mycket folk och många barn. Det blev mycket bus och Vide älskade att klättra i trappan. Malva lekte hela kvällen med barnen. Senare sattes en film på och barnen åt chips och popcorn, då var det mest högljutt där alla vuxna var. Trevlig kväll med god mat och själv hängde jag mest i barnhörnan.
 
I söndags fyllde vår lille kille ett år. Så snabbt första året har gått. Han är en riktig buse och för det mesta glad. 6 tänder och klättrar på allt. Jag förberedde tårta och kakor på morgonen. Vi sjöng och Malva hjälpte honom att öppna paket. Sedan åkte vi till Skrylle, där Malva var på Knopparna. Jag följde med henne och Vide och Jimmy var själva en stund. Vi gick en runda och sjöng några sånger om djur. Sedan var det fika. Vi tittade sedan på småkryp i luppar och åt lite björnbär. Det hela avslutades med Björnen sover och Hejdå skogen. Vi åkte hem och jag fixade det sista inför kalaset. Vi åt sedan taco innan mamma, pappa och Mikael kom för att fira Vide. Vi hade bjudit alla släktingar på Jimmys sida, men ingen kunde. Det blev ett mysigt litet kalas. Vide fick duplo och en fin skjorta och Malva fick ett Bamsepussel. Vi var ute en stund på eftermiddagen. Malva provade sin nya cykel och var riktigt duktig.
 
 
Klockan 18 började jag min första nattvecka på väldigt länge. Det har fungerat helt ok och jag har kunnat natta barnen, när jag har varit hemma på kvällen. Sömnen kommer bli ännu bättre när barnen är på förskola från halv sju.
 
 
I måndags var barnen och Jimmy på lekplats på förmiddagen. På eftermiddagen var Vide på ettårskontroll på BVC. Han var 75 cm lång och huvudet var 48,5 cm i omkrets. Han väger nu 10,78 kg. Malva var med och undrade varför Vide måste ta spruta. Han var jätteduktig och grät bara lite när Susanne stack. De lekte med en massa leksaker där och verkade tycka det var ett roligt ställe. Malva fick en tatuering, innan vi gick hem.
 
På tisdagen började Vide sin inskolning. 9-11 och det hade gått bra.
 
På onsdagen sa Malva en jättesöt sak. "Vide har en tjock mage. Har han en bebis?" Inskolningen fortsatte 9-14. Det var soppa till mat och Vide hade plaskat med sina händer i maten. Jag hämtade barnen och Vide hade bara sovit en halvtimme. Jag sa att han inte brukar sova lika länge som Malva, så då tyckte de inte det var så konsigt. Det kommer nog bli längre när han kommer in i det.
 
På kvällen dömde jag DM-finalen mellan LB07 och Borgeby FK. Det blev en bra match och stod länge 1-0. I slutet ökade hemmalaget till 2-0 och tog guldet. En riktigt skön kvällsmatch!
 
Malva var med Jimmy och Vide på gymnastik kl 18-19. Första gången och hon är yngst. Det är egentligen 4-8 år, men hon fick vara med och gillade det. Några barn känner hon sedan innan. Hon gjorde sitt bästa, men allt var inte lätt. Jag längtar tills jag kan följa med och titta.
 
På torsdagen och fredagen fortsatte inskolningen. 8-14 och 8-15. Vide var där själv nästan hela tiden och sköter sig super. Han verkar tycka det är roligt med barnen och alla saker. På måndag blir det nog full tid.
 
Idag har jag varit i Kungsbacka och dömt Elitettan igen. Kungsbacka - Sirius. 0-0, men det fanns flera riktigt bra målchanser. Fullt med folk och bra stämning. De hade Tjejfotbollens dag, så mycket fotbollstjejer tittade. Över 1500 i publiken. Härligt väder också!
 
I natt är jag ledig, så det ska bli riktigt skönt att sova. Imorgon ska jag mysa med familjen, innan jag fortsätter med sju nätter till...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0