Aprilväder

Det har varit väldigt varierat väder under min frivecka. Nu hoppas jag på sommar och sol!
 
Förra söndagen var det dags för Knoppar. Det var tema samla. Barnen skulle hitta något hårt, mjukt, brunt, grönt och vått. Med lite hjälp gick det hur bra som helst. Vi byggde också en stor koja med pinnar. Det blåste och var riktigt kallt. Malva klagar aldrig på att hon fryser, men nu gjorde hon det.
 
 
På måndagen var vi på Hylliebadet med Mikael. Jag åkte inlines med barnen dit. Vide frös så att han skakade i duschen och grät när Mikael doppade ner honom i barnpoolen. Efter att de hade värmt upp sig i bubbelbadet, så var han på gång igen. Båda barnen åkte rutschkana och busade i vattnet. Malva provade att "simma" utan puffar, men jag såg paniken i hennes ögon när hon inte flöt. Vi får träna på det i sommar! Efter badet somnade barnen som två stockar i cykelvagnen och märkte inte att jag storhandlade och sen kämpade mig hem i motvinden.
 
 
På tisdagen var jag och tränade crossfit. Burpees och 3 km löpning. Jag var bland de snabbaste på passet, men sprang bara på 14,24. Det får bli bättring på det. På kvällen var jag i Janstorp och dömde DM. Janstorp vann över Lunds SK med 3-1, efter 1-1 i paus. Jag hade hjälp av Elif och Moa på linjen. Kul med ett helt tjejteam.
 
På onsdagen hann jag med att fixa i trädgården. Malva hade avslutning på gymnastiken på kvällen. Hon har blivit duktig, men har ibland svårt att stå kvar i ledet. Det finns mycket annat som är kul att göra. Vide var med och skötte sig bra. Svårt att få honom att sitta still i en timme. Malva visade ävenn en talang jag inte visste att hon hade. Stolt kommer hon till mig och säger titta vad fint. Hon pekar på väggen och håller en spets till en färgpenna i handen. Mitt på väggen är det en 20 cm stor gubbe. Ett stort huvud med två ben med fötter. Hon blev först lite ledsen när jag sa att man inte fick rita där, men sedan ritade hon stolt flera stycken på ett papper. Hoppas hon håller sig till papper nästa gång hon kommer på något nytt hon kan rita!:)
 
 
På torsdagen var det dags för crossfit igen. Den här gången backsquat. Själv klarade jag 50 kg, men skulle kunna ta tyngre med bättre teknik. Benen orkar mycket. Woden var 20 knäböj och 200 meters löpning. Så många varv som möjligt på 15 min. Jag hann 11 varv. Jobbigt och roligt. På eftermiddagen åkte jag och barnen till Sandby. Meja och Anneli hade kommit ner för att hälsa på. Vide blev direkt avundsjuk att mormor bar Meja. Han gav henne en lång kram och ville aldrig släppa. Jag körde och tränade fotboll i Harlösa på kvällen. Kvadraten, uppspelsövning, långbollar och spel. Skönt att träna, men ingen värme. Duscharna var inte direkt varma efteråt, så det gick inte att värma upp sig igen.
 
Fredagen blev underbar! Vi körde till Dalby söderskog och gick runt hela. Jättehärligt väder och fullt med blommor i skogen. Malva var duktig och gick hela vägen själv. I början undrade hon var alla barnen var. Sedan busade hon och gömde sig med Anneli bakom flera träd. Vide och Meja sov en del och när Vide inte sov hade han full koll på sin boll. Det är hans nya älskling. På eftermiddagen kom Mikael och vi gick till Frejs äng och spelade fotboll. Senare kom även Annica och Jimmy och vi åt grillat. Mycket gott och en god mango cheesecake till efterrätt.
 
 
I lördags tog jag flyget till Arlanda, för att döma IK Sirius FK - Älta IF i Uppsala. När jag kom ut från Arlanda, så snöade det. Jag trodde det var ett skämt. Det regnade under uppvärmningen, men under matchen var det mest bara kallt. Inga mål i första halvlek, men under andra halvlek så gjorde Sirius tre mål på fem minuter och vann med 3-0. Skönt att ha årets premiär i Elitettan avklarad! 
 
I söndags var vi ute på förmiddagen. Olinda var sjuk, så jag och Malva hoppade in i kiosken istället för henne. Malva busade med Julle och Carro och var även duktig på att hjälpa till i kiosken. Hon hade dock lite svårt att förstå att andra köpte glass och bullar och hon inte fick. Hon åt sedan en korv och drack sugrörsdricka och var hur nöjd som helst över sin insats. Eftersom det inte var någon direkt rusning till kiosken, så fungerade det hur bra som helst att ha hjälp av henne! Senare under dagen kom det SNÖ!!! Jag måste ha fått med mig det hem från Uppsala. Jag hoppas verkligen att det blir varmare snart!

Träning, grillning och seriepremiär!

I onsdags var Vide piggare, men hemma från förskolan. Han sov bara en timme. Jag hade behövt sova betydligt mer. Vi dammsög istället hela huset och han älskar att hjälpa till och ska göra precis som sin mamma. Jag hade också blivit smittad av hans ögoninflammation, även om det inte drabbade mig lika mycket. Jag och Vide gick och lade oss 17.30. Jimmy var med på Malvas gymnastik. Näst sista gången. Själv sov jag över 12 timmar och det behövdes verkligen.
 
I torsdags var Vide på förskolan igen. Själv tränade jag crossfit. Först var det ett maxlyft med TGU med skivstång. Jag trodde knappt jag skulle klara med stången, men lyckades göra 16,5 kg med höger och 15 kg med vänster. Woden var på 10 minuter. 1+1 TGU och 10 kb-svingar. Jag körde med 10 kg skivstång och 16 kg kb. Jag hann precis 8 varv.
 
På kvällen blev det ingen fotbollsträning, men vi fick reda på att Ali skulle sluta. Tråkigt med sådana besked, men Stefan kommer klara det väldigt bra!
 
I fredags var jag på Gripen och tränade igen. Woden var 50 pullups, 400 m löpning, 21 thrusters (40/30), 800 m löpning, 21 thrusters, 400 m löpning, 50 pullups. Jag skalade så jag gjorde jumping pullups och hade bara 15 kg, istället kunde jag göra det med bra tempo. 12:51 och sedan var jag helt slut. Maxtiden var 20 min.
 
På kvällen kom Petra och vi åt grillat. Kyckling, klyftpotatis, tzatziki och sallad. Kul att höra om hennes stuga, nya jobbet och andra planer. Till efterrätt blev det fruktsallad med grädde och glass. Smaskigt!
 
Igår var jag på Malmö IP för att vara 4:e domare i seriepremiären av damallsvenskan. Skånederby, FC Rosengård - Kristianstads DFF. Två mål inom fem minuter, men ändå slutade matchen bara 2-1. Sara dömde och Åsa och Andreas var AD. Vi ska vara samma team snart igen. Roligt!

Sjukling

I helgen hade Vide ögoninflammation, men mådde annars bra. I måndags var han hos farmor på dagen och ögonen varade inte längre. Igår kändes han extra trött på morgonen och lite snuvig. Själv hade jag jobbat natt, så lämnade barnen halv åtta. En timme senare ringer förskolan och väcker mig. Vide har 38 graders feber. Jag gick upp och hämtade honom. Som tur var så var han tröttare än han brukar vara, så vi sov tre timmar. Efteråt kändes han inte så varm, men han får vara hemma idag också. Snuvan verkar också blivit mindre.

Själv valde jag mellan att sova eller träna på kvällen. Det blev till slut det sista. Första grästräningen. Vi var 17 stycken och Stefan höll i den. Två passningsövningar i början och sedan en avslutsövning. Lite ojämnt underlag, men annars tyckte jag det kändes bra. Vi sprang sedan med och utan boll. Vi behöver konditionsträning, för att orka mer än motståndarna. Träningen avslutades med spel på stor plan. Mitt lag började bäst, men efter ett tag tog det andra laget över och vi fick jaga mycket boll. Kul med träning på gräs!

Seriepremiär!

I söndags spelade vi seriepremiär på Sandbyvallen. Skönt att serien är i gång. Planen såg bra ut för att vara så här tidigt. Vi kom till spel med Lotta - Johanna, Carro Å, Carro K, Linnea - Tilda - Lindell, Alice, Olinda, Stenkil - Amanda. Eve, Cornelia och jag började på bänken.
 
Vi startar bra. Sandby har mest boll, men de skapar inte så mycket chanser. Vi håller ihop laget bra och alla jobbar för varandra. De får några hörnor, som vi lyckas rensa undan. Framåt skapar vi inte så mycket, eftersom vi inte är så många som deltar. Amanda får stångas ensam mot deras mittbackar. Tyvärr skadar hon sig efter 20 minuter och jag får hoppa in. Jag får direkt en chans. Linnea lyfter fint in bollen och jag försöker nickskarva bollen. Jag får ingen fart på bollen, så målvakten fångar den enkelt. De anfaller snabbt och får med sig en hörna. Tyvärr går vi inte riktigt in i närkampen utan deras spelare kan ostört gå upp och nicka in 1-0. Otagbart för Lotta. Kort därefter så får deras mittfältare för mycket tid att lägga bollen till rätta. Från ganska långt håll så skjuter hon in bollen i mål. Sandby har sedan mer och mer boll, men vi sliter. Cornelia kommer in som mittfältare och Eve kommer in som back. Vi har en riktigt bra chans. Jag hittar Lindell med en djupledsboll. Hon tar sig förbi på högerkanten och kommer fri mot målvakten. Stenkil är med, men målvakten får tag på bollen. I slutet av halvleken så tar Lindell ett inlägg från höger. Linnea fångar upp bollen ute på vänsterkanten och lägger in bollen framför mål. Deras back får inte undan bollen och den hamnar framför mina fötter. Jag kan enkelt lägga in bollen till 2-1. Vi har kontakt igen. Skönt innan pausen. Resultatet speglar inte bollinnehavet, men sätt till antalet bra målchanser så var det inte helt orättvist.
 
Inför andra halvlek går vi ut med en positiv anda. Det känns som vi kan störa Sandby. De hade inte skapat så mycket i första halvlek. Tyvärr blir det inte alls som vi har tänkt det. I första anfallet kommer de förbi på vår vänsterkant och hittar in till en frispelare framför mål. Hon gör enkelt 3-1. Minuten senare kommer de runt på vår högerkant. Spelaren driver själv mot mål och får in skottet vid borde stolpen och det står 4-1. Vilken kalldusch. Inte nog med det så kommer 5-1 på en hörna. De spelar ut bollen till en spelare utanför straffområdet, som får till en bra träff. Bollen får en perfekt bana och går över Lotta och in i mål. Nu kändes det ganska kört, men vi biter ihop och krigar på. Vi gör några byten, då en del spelare är trötta. Sandby har några bra lägen, men Lotta tar flera bra beslut och kommer ofta ut långt och rensar undan deras försök. Även backarna får rensa undan i sista stund några gånger. Vi har några få chanser till reducering, men lyckas inte göra fler mål.
 
Sett till hela matchen gör vi det bra, men inledningen av andra halvlek får vi glömma. Sandby siktar på toppen och ska vara bättre än oss. Jag tycker många gjorde det bra och tror vi kommer bjuda flera lag i serien på bra motstånd. Nu laddar vi för nästa helg!

Bokskogen

I lördags var jag, Malva och Vide i Bokskogen med TVM-barn. Vi gick först Vilse-stigen och sedan grillade vi korv. Barnen lekte på hinderbanan och i vattnet. Jag hade fullt upp med Vide och Malva var duktig och skötte sig bra. Riktigt härligt vårväder!
 

Malva kan cykla!

Tiden går för snabbt.
 
Det har blivit en del fotboll. Tre träningsmatcher har jag hunnit med. Vinst mot ett ungt Eskilsminne med 4-1, där vi fick hjälp av motståndarna på nästan alla mål. Förlust mot Kristianstads DFF med 2-0. En match vi spelar utan avbytare och gör det riktigt bra. Vi är bra med hela matchen. De gör ett riktigt fint hörnmål, där bollen går direkt i mål. Själva har vi två riktigt bra chanser. Den ena spelar jag fram Lisa, som skjuter över. Den andra frispelar Lisa mig och jag avslutar rakt på målvakten. Lite bättre skärpa i serien framför målet kan vi hoppas på!:)
 
Förra helgen hade vi träningsläger i Silvåkra med omnejd. Lägret började på fredagen. Själv dök jag upp till träningen. Kvadraten, hitta löpningar bakom spelare och spel. På kvällen blev det grillning av banan, äpple och marshmallows. Mysigt att sitta och grilla vid vindskydden. Kvällen avslutades med en frågesport med blandade frågor. Själv kom jag två med 15/20. Johanna vann på 17 rätt. Vi hann också med lite yatzy och ordlekar innan vi somnade. Lördagen började med träning i Veberöd. Koordination och teknik inledde träningen. Vi testade sedan frisparkar och hörnor. Emma N lade alla. Träningen avslutades med straffar. Flera bra slagna och Lotta var bra på att läsa av flera av oss. Lunchen bestod av pastasallad i solen. Lite kyligt i vinden, men härligt att kunna sitta ute. Många av oss åkte sedan och tittade på Södra Sandby IF - Borgeby FK. Vi hejade mest på Amanda och hon skötte sig bra. Själva spelade vi sedan match mot LB07 F19. Ett ungt lag som hade förstärkts med någon från a-truppen. Vi håller ihop helt ok i första halvlek och vi hade mest bara problem med en av deras spelare som gör tre mål. I andra halvlek fortsätter hon att enkelt ta sig förbi. Sju mål gör deras duktiga anfallare. Matchen slutar 10-1. Något mål för mycket insläppt. Vårt mål kommer i slutet då jag kommer runt på högerkanten och hittar Olinda framför mål. Olinda spelar mot bortre stolpen, där Emma Stenkil petar in 9-1. Jag åkte sedan hem och var inte med på slutet av träningslägret. Ett väldigt lyckat läger! Själv ville jag hinna träffa familjen innan två veckors nattjobb och så dömde jag Vittsjö GIK - IFK Kalmar på söndagen. En match med bra tempo, så det blev en bra genomkörare inför säsongen.
 
Bild tagen av Anita sista dagen
 
Jag har annars haft svårt att hinna med att träna fotboll, men har tränat crossfit en del dagar. Det känns som jag blir lite starkare och lär mig mer och mer. Lite träningsvärk har jag fått på köpet.
 
Påsken firade barnen först hos farmor och Bosse och sedan hos mormor och morfar. Själv jobbade jag, men de letade fram påskägg och verkar ha haft det bra. Vide klär sig just nu helst i "nenning" och skriker när han inte får välja själv. Malvas Frost-pyjamasar fungerar också bra.
 
 
På tisdagen efter påsken fyllde Jimmy 35 år. Vi firade med mycket folk på TGIF. God mat och trevligt sällskap. Barnen fick ballonger och kunde rita, så de var också nöjda. Roligt att så många kunde komma och fira.
 
 
Malva ville en dag ta av stödhjulen på cykeln. Själv var jag lite tveksam, men grannen hade gjort det och hade en pinne. Jag hade inte tid att sätta på en pinne, men tänkte att jag kunde hålla henne ett varv på gatan. Upp på cykeln och sedan cyklade hon. Inte behövde jag hålla, även om jag sprang med henne. Starta och bromsa kan hon inte än, men hon når ner med båda fötterna och bromsar som hon gör med springcykeln. Vem har sagt att det ska vara svårt att lära sig cykla?!?
 
 
Äntligen börjar det känns som vår och vi är mer och mer ute. Vi har haft grillpremiär och det smakar alltid bra. Jag har fixat ordning i trädgården och har haft hjälp av pappa. Ska bli skönt och få hela framsidan klar snart också. Barnen hade vernissage på förskolan i onsdags. Jag och Marianne var där. Flera fina teckningar var uppsatta och så fick vi se flera filmklipp. Fikan var också populär!
 

Namngivningskalas

Nu var det ett tag sedan jag skrev. 19 mars tog vi tåget till Stockholm. Vi hade egen kupé med mina föräldrar. Tågresan gick smidigt och skönt för barnen och oss att sitta för oss själva. På kvällen åt vi lasagne.
 
På söndagen höll vi oss borta med barnen och var på en lekplats medan Anneli, Oskar och min pappa förberedde för namngivningskalaset. Så mycket gott som sedan var framdukat. Det kom mycket folk. Släkt och kompisar. Malva var ganska uppspelt. Kul att träffa flera av Annelis kompisar och roligt att Charlotte och Signe kom. Både Malva och Vide var snälla mot Signe. Meja fick mycket presenter, fast hon inte hade önskat sig mycket. Mycket med fårtema. Själva gav vi bort en monsterryggsäck. Jimmy åkte hem när kalaset närmade sig slutet. Vi andra var ganska trötta på kvällen och åt färdiglagad mat. Meja skötte sig strålande på kalaset och verkade nöjd med uppmärksamheten.
 
På måndagen gick vi till 4H-gården med lekplats som vi har varit på tidigare. Vide sov mycket och Malva gick jättelångt. Vi var en stund på lekplatsen och fikade sedan inne i huset. På eftermiddagen tog jag och barnen tåget till Malmö. Vide somnade när det var 1,5 timme kvar och Malva var vaken hela tiden. Själv var jag helt slut och hade behövt lite sömn. Malva under höll sig med att prata med en berusad man. Flera gånger vände hon sig till mig och sa att han var konstig. Det hela slutade med att Malva sköt is på honom och att han blev avslängd i Lund.
 

RSS 2.0