Söndagsutflykt!

I söndags tog vi bussen in till Malmö. Vi hyrde trampbåt vid kanalen och började trampa mot Slottsparken. Från början satt barnen helt stilla och tittade på ankor och vinkade till folk. Mysigt! Plötsligt började det regna och Malva ville hem. Det slutade ganska snart, men då hade Vide fått myror i brallan. Han satt sedan inte still en sekund, så jag fick sitta med honom där fram och Malva "trampade" med Jimmy. Vi gick sedan till Margit. Vide somnade och Malva lekte på lekplatsen på gården. Vi åt sedan kåldolmar hos Margit. Väldigt gott, men barnen åt inte mycket. Malva satte sig i vagnen och sov en stund. Till efterrätt blev det prinsesstårta och bullar. Nu gick det hur bra som helst att äta flera portioner. Alltid lika roligt att hälsa på Margit. Vi får snart bjuda hem henne till oss.
 
 
Jag har också hunnit med att döma Växjö DFF - Kungsbacka DFF. En ganska blöt plan efter mycket regnande. Hemmalaget vann med 3-0.
 
Två dagar har jag tränat crossfit. I måndags maxlyft i frontsquat och backsquat, där jag tog 57,5 kg och 60 kg. Det kändes som jag hade kunnat klara lite till i backsquat, men jag fick ont av stången där den tryckte på ryggraden. Woden var 150 stycken wallballshots. Min tid blev 8:34. Väldigt, väldigt jobbigt, fast jag bara hade 4 kg. Igår var woden 10 burpees och 200 meter löpning x 10. Mellan varje varv fick man vila 1 minut. Väldigt bra träning för konditionen! Jag klarade det på 22:29.

Midsommar

Midsommarveckan hade jag frivecka. Jag hann med en hel del hemma och en massa mys med barnen.
 
På måndagen köpte vi en jättefin midsommarklänning till Malva hos en kvinna som sydde egna kläder i Västra Klagstorp. oapip.se. Jag ska köpa en tröja till Vide med traktorer eller lastbilar, när det kommer någon fin. Vi tog sedan bussen in till Hyllie och barnen lekte i vattenparken. Det såg inte så mycket ut, men barnen gillade det. Malva ville sedan åka tåg, så vi hoppade på tåget och åkte till Lund. Tack sommarkortet! Där tittade vi på en byggarbetsplats. Vide hade kunnat stå där i timmar. Efter en stund tog vi tåget tillbaka och båda barnen somnade i vagnen, så jag kunde handla i lugn och ro.
 
 
På tisdagen var jag och tränade crossfit i hettan. Ett riktigt jobbigt pass med löpning, wallballsquat och kb-svingar. Jag tog helt slut. Efteråt var jag åt midsommarmat på jobbet. Smaskigt! På kvällen dömde jag fotboll. Första herrmatchen i år. KSF Serbia - Korpföreningen Malmö. Hemmalaget vann. 
 
Kompassen hade midsommarfirande på onsdagen och jag var där med barnen. Min mamma kom också. Vi dansade runt midsommarstången med en massa andra förskolebarn. Efteråt bjöds det på jordgubbstårta. Väldigt gott! Vide åt bara jordgubbar och grädde. På eftermiddagen var vi i över en timme och kollade på när de grävde på förskolan som byggs vid oss. Ett dröm för Vide, som är helt stilla. På kvällen spelade Sverige sin sista match i EM. Tråkigt att det inte gick bättre...
 
 
Dagen innan midsommar passade Mikael barnen en stund på eftermiddagen. Själv åkte jag till Kalmar för att döma derby. IFK Kalmar - Växjö DFF i Elitettan. 1-2 blev det. En härlig sommarkväll. På vägen hem körde jag in i en vägg av vatten. Ett riktigt åskoväder. Jag såg nästan ingenting ett tag och körde i max 30 km/h.
 
På midsommarafton var jag och Malva ute och plockade blommor på morgonen. Vid tio körde vi mot Skummeslöv. Petra bjöd på goda mackor med sillröra innan vi gick till midsommarfirandet. Malva var inte på toppenhumör och ville ha sin napp. Nu har hon inte många dagar kvar med den. Riktigt svettigt vid dansen. Vide klängde sig fast vid mig och ville inte gå själv. Det bjöds på glass till alla barn och till slut fick även jag, Jimmy och Petra. Tuta och kör spelade låtar och Malva tyckte det var roligt. Efteråt gick vi via stranden tillbaka. Jag, Malva och Vide badade. Riktigt skönt i vattnet. Malva är som en fisk, medan Vide bara sa ka, ka, ka. Han tyckte alltså det var kallt och var inte sugen på att doppa sig. Han somnade sedan på hemvägen i vagnen. Vi förberedde sedan midsommarmat och åt. Vide sov och sov. Han vaknade till lite och tog lite dricka och efterrätt och sov sedan vidare. Han kändes inte frisk. Han kom sedan upp och var ledsen och kräkte ner Jimmy. Stackars liten och lite stackars Jimmy.
 
 
På lördagen var Vide helt bra igen. Skönt! Det var lite svalare. Vi gick en lång runda och stannade sedan en stund på stranden. Malva badade och Vide grävde. Vi gick hemåt vid tvåtiden och grillade. Barnen hann med att leka lite på lekplatsen och vi var hemma igen vid 20.
 
 
På söndagen var vi uppe tidigt. Jag agerade frisör och Malva och Jimmy blev klippta. Malva hade svårt att sitta still, så det blev nog inte så rakt. Tur att hon har så lockigt hår. På eftermiddagen var jag 4:e domare i Vittsjö. Emil, Jilan och Lovisa var också med och skötte löpningen. Vittsjö GIK - Piteå IF. Matchen slutade 0-1.
 
 
Mamma och pappa kom till oss i måndags. Malva hade bestämt att hon skulle sova hos mormor. De lånade vår bil och åkte hem till dem efter barnen hade varit på förskolan. Jimmy och jag passade på att gå på Pintos. Mycket goda smårätter. Vi avslutade med en glass vid kanalen.
 
 
 
Resten av veckan har jag hunnit med att träna crossfit tre gånger. Några riktigt tuffa pass. Vide har fått ett väldigt humör. Han vill inte ha blöja och inte sätta på sig kläder (förutom klänningar). Idag på kvällen så ville vi inte att han skulle äta i Malvas finklänning. Då rasade världen helt och han stängde in sig bakom skjutdörrarna. Han var ledsen eller bara tyst. Försökte vi öppna så blev han arg. Det gick inte ens att locka med godis. Det slutade efter en timme, då Jimmy gick för att natta båda barnen. Jobbigt att vara trött och inte få som man vill.
 

RSS 2.0