Separationsångest

Förra torsdagen var det sista träningen inför sommaren. Vi var ganska många som tränade i Harlösa. Härligt väder, som vi varit bortskämda med ett tag. Det blev inlägg och avslut och en del spel. Det såg bra ut inför lördagen, men tyvärr blev det bara 3-3 mot Stehag.
 
På lördagen var jag i Kungsbacka och dömde. Kungsbacka DFF - QBIK. Det blev en jämn match som slutade 1-0 till hemmalaget. Lite svalare och helt perfekt för fotboll.
 
På söndagen hade Malva avslutning på Knopparna. Vi gick ner till Skryllesjön. Barnen tittade på grodor och Malva och Astrid klättrade på klipporna. Malva i långklänning. Nästa gång får hon ha bättre kläder, om hon ska klättra. Det var tema fruktsallad, så Malva och Vide åt med god aptit. De avslutade med sånger och fick ett knopp-märke. Efteråt var vi en stund på naturlekplatsen. På eftermiddagen var vi i Sandby. Anneli, Oskar och Meja var också där.
 
Den här veckan har jag jobbat eftermiddag/kväll. Det har blivit lite mys med barnen på förmiddagarna. På måndagen ville Vide cykla till förskolan. Själv kände jag inte riktigt att jag hade tid att hjälpa honom med trehjulingen hela vägen dit, även om han cyklar lite själv. Jag satte honom i vagnen och han skrek hela vägen till förskolan. Han ville inte in och ville inte släppa mig. På tisdagen var det likadant. Han fick cykla från bilen till förskolan och ville sedan inte gå av cykeln. Jag fick lämna en skrikandes Vide igen. Malva springer in för att leka med kompisarna.
 
 
På onsdagen hade jag tagit ledigt och jag och barnen tog bussen in till kompassen. Malva gjorde halsband och Vide satte knoppar på en bräda. Malva hittade sedan en kompis, som hon lekte länge med. Vide var blyg och ville helst vara nära mig. På sångstunden fick Malva vara groda, kanin och välja färg på ballongen. Vide gömde sig hos mig och ville inte göra något. Jag följde honom fram, så att han kunde titta på en kanin.
 
På kvällen dömde jag DM-kvartsfinal. FC Rosengård - Södra Sandby/Veberöd. Jag trodde det skulle bli jämnt, men Rosengård ställde upp med F17. Bortalaget gjorde tre mål i varje halvlek och vann med 6-0.
 
I torsdags var vi uppe tidigt och gick ut för att plocka fläderblommor. Malva hjälpte mig att göra fläderblomssaft. Det var midsommarfest på förskolan. Malva hade längtat och satte direkt på sig sin krans. Vide ville inte gå in. Allt var fel. Han ville inte ha krans och inte äta fruktsallad.
 
 
Igår fick Vide helt bestämma sin morgon. Han valde en klänning med rosor och tog med sig sin snutteko till förskolan. Allt var bra tills jag skulle lämna, då ville han inte alls längre. Jag hoppas det löser sig nästa vecka, men annars har vi snart sommarlov och kan vara hemma och vila upp oss. Han är alltid lite ledsen på morgonen när Jimmy åker eller när han ser att Jimmy inte är hemma. Appa, appa säger han med gråten i halsen. I onsdags blev han också ledsen när bussen åkte iväg. Han hade inte alls tänkt stiga av den.
 
Traktorer tillhör Vides favoriter

Emma Lindells student!

Förra tisdagen var vi bjudna på studentfest hos Emma Lindell. Det var många från laget som kom. Claudio hade kört Emma och satt med oss och åt. Själv hade jag med mig Malva och Vide och hade inte en lugn stund. Malva lekte med de "stora" flickorna och klarade allt själv. Vide hade svårt att sitta still och hittade en boll, som han gick omkring med hela kvällen. Han ville inte spela med en större pojke utan hade helst bollen nära sig hela tiden. Jag fick i mig lite god mat. Alltid gott på student! En trevlig studentfest även om jag inte hann prata med så många.
 

Sommar!

Förra helgen blev det tyvärr förlust mot Lunds SK. Vi hade några bra chanser i första halvlek, men sedan orkade vi inte i andra. 0-2 blev det efter ett mål i varje halvlek.
 
På söndagen var vi i Skrylle med Malvas knoppar. Riktigt härligt väder och det var håvning som gällde. Vi höll till i en liten damm med en brygga. Det fanns vattensalamandrar, stora grodor och en massa smått. Både barnen och vuxna verkade gilla utflykten. Nästa gång är det avslutning!
 
Efteråt åkte vi till Sandby och firade mamma på morsdag. Även jag fick ett träningslinne av Malva och Vide. De vet vad jag gillar! Vi åt en jättegod jordgubbstårta! Senare blev det grillat.
 
 
Jag var sedan ledig med barnen på måndagen var vi hemma och gjorde en liten utflykt till lekplatsen med picknick. Vide grävde och grävde och klättrade runt på den stora klätterställningen. Malva gjorde nog det ett år senare, men han har ju varit tidig på allt som har med rörelse att göra. Han kan även cykla på trehjulingen, gå med springcykeln och köra några tag på Malvas sparkcykel. Snart hinner vi inte med honom... På eftermiddagen körde vi och lämnade bilen på verkstan och tog tåg och buss hem. Barnen älskar att åka buss och tåg, så det blir ett sommarkort i sommar!
 
 
I tisdags skulle jag hämta båda bilarna. Först med inlines till Limhamn, men tre timmars störtregn gjorde att jag till slut fick cykla snabbt inna jag hämtade barnen. På kvällen tog vi buss och tåg till Mekanum och hämtade Skodan som var klar på servicen. Barnen fick sedan vara i Sandby när jag tränade fotboll. En riktigt härlig träning med engelska kvadraten, passningar och en massa skotträning. Det enda tråkiga var att vi inte får ihop lag till Skurupsmatchen, så det blev wo.
 
 
I onsdags åkte vi till Arild för att hälsa på Anneli, Oskar och Meja. En mysig dag i högsommarvärmen. Vi gick en runda ner till havet. Först fikade vi på en äng och sedan blev det premiärdopp i havet, för mig, Vide och Malva. Malva ville egentligen inte doppa sig, men tappade balansen och föll i. Som tur var höll hon sig i stegen och lyckades snabbt ta sig upp. Riktigt svalkande. De hade hyrt en mysig länga på en gård. Helt nyrenoverat och fin omgivning.
 
 
På torsdagen tränade jag crossfit. Woden var 10 pull-ups, 20 burpee, 30 push-ups, 40 sit-ups, 50 squats och 400 meter löpning gånger 3. Jag gjorde jumping pull-ups och push-ups på knä och klarade det på 22.49. Riktigt jobbigt i värmen. På kvällen var det fotbollsträning i Harlösa. Nummerpassning, teknikövning, hålla bollen inom laget och sedan sjumannaspel. Det är sådana här kvällar man kommer sakna när man slutar spela fotboll.
 
I fredags tog vi buss, tåg och buss till Ribban. Vi träffade Hanna, Alvin och Olle där. Barnen lekte i sanden och doppade sig sedan. Malva var som en fisk, men Vide var en liten badkruka. Till slut tyckte han det var kul, när jag busade med honom och han fick åka karusell i vattnet. 20 grader, så mycket skönare än i Arild. På kvällen firade vi Björn på Oxen i Oxie. Kul att så många kom och god mat. Jimmys mat glömde de nog bort och barnen hade svårt att sitta still, men det får man väl ta.
 
 
Lördagen började med lekplats i sommarvärmen. På eftermiddagen körde jag till Alingsås för att döma Holmalunds IF - Sunnanå SK i Elitettan. En fin plan och en helt perfekt kväll för fotboll. Matchen slutade 1-1. Hemmalaget tog ledningen, men Sunnanå kvitterade direkt i andra halvlek. Kul match!
 
I söndags var vi med och tränade på utegymmet i Tygelsjö på förmiddagen. Malva och Vide var också med och körde lite övningar. Vide gav sig direkt på kettlebells. 8 kg var inget problem att lyfta, men han blev lite frustrerad när han inte fick upp 20 kg. Vi får träna honom mer!;) Jag och Jimmy körde lite tillsammans och en underhöll barnen, så lite träning blev det ändå. På eftermiddagen kom Ida, David, Malte och Tore. Först var barnen lite trötta och blyga, men sedan var det full fart. Mycket bus vid poolen. Vi åt grillad kyckling, korv och nypotatis. Melon till efterrätt, som försvann snabbt.
 
 
Nationaldagen igår firades inte direkt. Malva sprang Rädda Barnen loppet och hade tyckt det var kul. Mycket bus före och efter med kompisar. Själv var jag på jobbet, men han med att vara mycket med barnen på eftermiddagen och kvällen. Malva ägnade en stor del av eftermiddagen inne hos Hugo och Vilma. Hon hade Elsa-klänning och gick omkring och bara var Elsa. Då behöver man inga kompisar. Tänk att få vara prinsessa så länge!

RSS 2.0