Lunds BK - HBK/HIF

I söndags spelade vi match på Klostergården. Lunds BK stod för motståndet. Vi spelade på konstgräs på deras nya arena. De hade spelat bra i serien och tagit betydligt fler poäng än oss. Vi ställde upp med Lotta - Tilda, Carro Å, Carro K - Cornelia, Emma N, Emma S, Linnea - jag - Amanda, Lindell. Eve och Lisa började på bänken och Johanna kom i slutet av första halvleken.

Vi försöker hålla ihop laget från start och jobbar tillsammans. Lund har flera duktiga spelare och spelar runt bra ute på plan, men vi håller dem borta från straffområdet. De får några hörnor, men vi ligger bra och rensar undan. Vi har några bra lägen från start. Lindell kommer tidigt nästan fri, men får inte till avslutet. Även vi skapar hörnor, som Emma Nilsson lägger in fint. Det är riktigt nära att vi gör mål. Istället kommer 1-0 på en frispark ute från vår vänsterkant. Emma N slår in den framför mål och jag lyckas nå bollen först framför mål och nicka in 1-0. Vi jobbar på bra. Lotta känns lugn i målet och göra några rikigt fina räddningar. Backlinjen håller ihop bra och stoppar deras snabba anfall längs kanterna. Mittfältet får springa mycket och tappar bara några få gånger ytorna så att Lund kommer igenom. Lindell och Amanda jobbar och sliter uppe i anfallet och gör att deras backar inte kan slappna av. Det skapas inte så mycket målchanser under en lång period, men i slutet får vi mer energi och trycker på. Emma N lägger några rikigt fina hörnor, där Carro K är bra med. Den första slår hon fint mot mål, men bollen touchar en axel på en motspelare och tar i ribbkrysset ut till en ny hörna. Nästa hörna går mot bortre ytan och där dyker Carro K upp igen. Det är fullt med spelare och bollen går precis utanför stolpen.

I andra halvlek gör vi direkt några byten. Eve kommer in på högerkanten, Johanna som mittback och Lisa som offensiv mittfältare. Vi har bra kontroll på matchen. De få bollar som kommer igenom, tar Lotta hand om. Efter en kvart kommer jag runt på vänsterkanten och tar mig in i straffområdet. Jag slår bollen snett inåt bakåt till Stenkil. Jag lyckas inte hålla bollen på marken, men vad gör det när Stenkil på volley snyggt slår in bollen i bortre burgaveln. Härligt! Nu kändes det lugnare. Vi håller ihop det bra och Lund skapar inte mycket. Stefan gör några byten, men alla har bra koll på vårt spel. I slutminuterna kommer jag helt fri mot målvakten och borde ha gjort mål, men bollen går precis utanför stolpen. 2-0 blir slutresultatet.

Riktigt bra jobbat av alla! Vi var effektiva framåt och disciplinerade bakåt. En välförtjänt seger och det visar att vi är på gång. När vi ger allt, så kommer poängen!