Mycket fotboll!

I lördags dömde jag division 1 damer mellan Skurups AIF och Stattena IF. Soligt, men blåsigt och kallt. Fin gräsmatta. Hemmalaget vann med 4-1. I söndags var det dags för mer dömning. Den här gången var jag fjärdedomare på Limhamns IP. LB07 mötte Piteå IF. Laura dömde och Sandra och Camilla var AD. Fortfarande kalla vindar och sol. Roligt med ett tjejteam. Hemmalaget gjorde mål i slutet av första halvlek och Piteå kvitterade i slutsekunderna.
 
I måndags ville Malva träna fotboll. Det har varit fotbollsträning för de födda 2012 sedan början av april på konstgräsplanen. Det var regnigt och blåsigt under dagen, men lagom till fem så slutade det regna. Det var några hon kände där och hon var duktig på att lyssna och försöka göra vad hon skulle. Malva är ingen fotbollsfantast, men hon verkade gilla träningen. Under spelet var hon inte riktigt med och stod och hängde en stund i målet. Nästa gång ville hon ha benskydd och fotbollsskor. Jag tyckte vi kunde vänta någon gång med att köpa det. Då föreslog hon att hon kunde låna mina. Benskydden kanske går, men det hade sett roligt ut med mina fotbollskor.:)
Vide, som älskar fotboll, var såklart också med. Jag och han spelade under nästan hela tiden.
 
Igår var det dags för boll och lek. Malva och Vide gillar det. Springa och pjätt som uppvärmning. Några övningar på mattor. Hänga i ringar. Hinderbana. Lite bollkastning och ballongen, som avslutning. Barnen cyklade fram och tillbaka. Malva var duktig på sin stora cykel. Första gången hon klarar av den bra, när hon har varit med mig. Så stolt och så fort det gick på den!
 
 

Påsk!

Efter den varma inledningen av april, så försvann våren lite. Kallt, men ganska soligt. Första veckan i april så jobbade jag eftermiddag och helg. Jag hade tagit föräldrarledigt två dagar. På tisdagen var jag och barnen på cirkus. Barnen var väldigt fascinerade och de tyckte det var roligt. Vide kom mest ihåg att hästen hade bajsat efteråt och att han hade ridit. Malva gillade bäst prinsessan som gjorde konster i en ring i taket. Hon blev också ledsen att hon inte fick gå upp och få knutna ballonger av clownen. Jag hann med att träna crossfit flera dagar innan jobb. På fredagen var barnen en stund på förskolan, eftersom de hade påskfest. Både Malva och Vide var påskkärringar. Efteråt var det bad och sedan var vi i Hököpinge och åt våfflor. Vide var inte alls i form hos farmor och somnade innan maten. Dagen efter var han som vanligt igen. Livet är hårt att vara liten ibland! På söndagen var barnen och Jimmy på Malvas knytte och tittade på småkryp.
 
 
Påskveckan var min frivecka och vi hittade på mycket roligt. Barnen var lediga från förskolan hela veckan.
 
På tisdagen hade jag en väldigt roligt träningsmatch tillsammans med Jilan och Åsa. Vi dömde Sveriges damlandslag mot Trelleborg p16. Matchen spelades klockan 11, så barnen var hos farmor och Bosse under tiden. Inte var dag jag dömer så bra spelare. Det gick snabbt från båda håll. En rolig utmaning! På eftermiddagen var det Boll och lek, men det var nog många som hade tagit påsklov, för vi var bara fyra barn.
 
På onsdagen åkte vi till BVC, för Malvas tredje hörseltest. Hon hade blivit lite förkyld igen, men jag chansade att det skulle gå. Den här gången hörde hon perfekt, så det var nog en vaxpropp eller vätska bakom trumhinnan som gjort att hon inte hörde alls så bra de andra två gångerna. Efteråt var vi på Möllan och Kompassen. Barnen gjorde fina påskkort. På kvällen var jag i Oxie för tjejkväll. Vi var först på Oxievångsbadet, där vi började med att simma. Jag simmade 50 längder. Sedan var vi inne i en bastukåta och satt sedan i en varm pool och bara snackade. Kvällen avslutades hemma hos Sofie, som bjöd på mackor med goda pålägg.
 
Skärtorsdagen hade Malva sett framemot. På dagen satt hon och ritade påskkort. Hon visste vem som skulle få vilket. På eftermiddagen var det så dags. Vide hade precis vaknat och fick följa med. Jag målade deras ansikten och de fick på sig sina påskkärringkläder. Malva tog med sig en kvast och Vide en spade. Malva valde vem de skulle gå till och det blev bara kompisarna. Vilken lycka att få godis av alla. Efter en stund så kom Jimmy hem och Vide sprang in. Malva följde med in, men gick snart ut igen och gick klart till alla på vår gata. Barnen hade sedan godis i överflöd! Men så nöjda. De hade nog gärna gjort det här oftare. På kvällen spelade vi fotboll och då är det viktigt med rätt klädsel. Vide har fått en ny boll som han älskar, eftersom Alice bet sönder hans förra favorit när han var där.
 
 
På långfredagen tog jag tåget till Växjö och dömde premiären Växjö DFF - Hovås Billdal IF. Det snöade när matchen skulle börja, men annars var det ok väder. Växjö vann med 6-0, efter lika många mål i varje halvlek.
 
På påskafton så var jag och barnen på Gripen. Det var första gången Vide var med när jag tränar. Det var fullt med folk och ganska stökigt. Barnen får inte gå ut på svarta mattan. Först var Vide direkt på väg till mig, så jag tänkte att det här kommer nog inte gå. Men sedan var han och Malva jätteduktiga och satt och tittade på. De var lite i barnrummet och underhöll sig själva. Det är nog lättare med mindre folk, men nu vet jag att de kan vara med tillsammans.
 
På söndagen var Jimmy och barnen på brunch hos Jennifer som hade fyllt 13 år. Själv var jag fjärdedomare när Rosengård mötte Kvarnsveden. Laura dömde och Jilan och Emil var AD. Riktigt kallt att vara fjärdedomare. Hemmalaget vann den målrika matchen med 7-2. Jag började sedan jobba natt. Väldigt många nätter i rad...
 
Annandag påsk var vi i Sandby och firade påsk. Malva hade sett framemot det. Hon började direkt leta efter äggen. Vi åt grillat med grönsaker och potatis i ugn. Barnen hade sedan äggjakt. Tillsammans löste de jakten bra och var nöjda med innehållet.
 
 
Den här veckan har rullat på som vanligt. Nattjobb, förskola, boll och lek, crossfit och simning. Vide pratar mer och mer och gillar sjunga och att härma folk. Hans stora favorit är pappa och han vill vara precis som han. Ha glasögon, linser och dricka kaffe och öl.
 
Vide är pappa Jimmy

Sommar?

I fredags tränade jag ett tufft crossfitpass efter jobbet. Sedan hämtade jag barnen och vi åkte till Malvas simskola på Vanningen. Jag och Vide höll oss som vanligt i bubbelpoolen under tiden. När Malva var klar så åkte hon massor med rutschkana, innan vi gick och duschade. Vi åkte sedan till Marianne och Bosse. De bjöd på våfflor med sylt och grädde. Vide verkade inte alls vara i form och somnade nästan direkt i Jimmys famn. Malva ville inte ha våfflor, så vi andra fick flera.
 
På lördagen var det en underbar första april. Det kändes nästan som sommar. Malva hade kjol och linne och Vide gick omkring med T-shirt och kalsonger. Malva tyckte det var roligt att luras. Vi fick mycket gjort i trädgården och Jimmy städade och slängde skräp. På kvällen kom Petra och vi åt thaimat. Malva och Vide hade svårt att somna och ville gärna ha glass när vi åt även om de själva redan hade ätit.
 
På söndagen åkte vi upp till Ängelholm. Vi hade bestämt att vi skulle träffa Olivia, Maja, Sandra och Henrik i Ängelholms hembygdpark. Det fanns en stor lekplats, djur och en trollskog. Barnen hade väldigt roligt tillsammans. Malva lekte mycket med Olivia. Vide höll sig mest för sig själv och grävde, men busade också lite med flickorna. Vi grillade korv och hamburgare. Solen var framme lite i början, men sedan blev det ganska kallt när solen gick i moln. Vi avslutade med glass och solen kom fram igen. En trevlig eftermiddag! Efteråt var hela vår familj helt slut, men vi hoppas vi kan ses igen.
 

RSS 2.0