Askecupen

I onsdags åkte vi till Hörby för att spela futsal. Vi ställde upp med Lotta, Ebba, Emma N, Carro K, Linnea, Pernilla, Emma S, Olinda och jag.
 
I första matchen mötte vi Sösdala IF. Vi skapar mycket, men lyckas inte få in bollen i mål. Matchen slutar 0-0. Tyvärr skadar sig Linnea i sitt knä, som hon har haft problem med under året, så hon kan inte vara med mer. Jag hoppas att hon får rätt på det, för det är inte kul att vara skadad.
 
I nästa match möter vi Hörby FF. De känns som favoriter i cupen, men vi börjar bra och pressar dem. De gör 1-0 med ett lurigt skott i mitten av matchen och sedan tar de över. I slutet kommer över 2-0. En match med betydligt högre tempo och mer närkamper.
 
Inget mål än och lite oflyt. Nästa motståndare blev Torns IF, som vi har mött mycket på slutet. Även här tycker jag vi pressar på bra och skapar chanser. Pernilla får in 1-0 från nära håll. Vi har det mesta spelet och är nära att utöka, men istället kvitterar Torn. Väldigt rättvist, så lyfter Olinda in 2-1 till oss med bara några sekunder kvar att spela. Lycka!
 
Med två matcher kvar, så hade vi chans på att vinna cupen, men då krävdes två vinster. Mot Stehags AIF fick vi sämsta tänkbara start, då Lotta räddar ett skott, men som oturligt får en båge in i mål. Bollen känns knappt inne, men domaren är säker. Vi stressar Stehag till att spela bort en del bollar, men samtidigt hade vi svårt att skapa något eget. Istället gör de 2-0 och vi fick en jumbofinal i sista istället för att kämpa om vinsten.
 
Mot Vittsjö GIK i sista spelar vi bra och skapar väldigt mycket. Ebba gör vårt mål, men tyvärr får vi inte in fler bollar. Deras målvakt gör en riktigt bra insats. Vittsjö gör två mål på oss och vi kommer sist i cupen.
 
Det är små marginaler som avgör i futsal. Det kändes som Hörby var det bästa laget, men de kom bara tvåa. Stehag vann. Det var många om, men hade vi fått ihop vårt spel som ett lag bättre, så hade vi absolut kunnat vinna cupen. Vi känns stressade och hittar inte helt rätt, men alla jobbade på bra.

Juldagen!

Juldagen började på Folkets park. Danstävling, barnen åkte skridskor och sedan lekte de på lekplatsen. Därefter åkte vi till Margit och parkerade bilen. Margit fyllde 97 år. Vi var i god tid på Elyseé och frågade efter vårt bord. De kunde inte hitta bokningen, men efter en liten stund hade de en klockan 20. Vi fick ändå plats i en annan del. Det tog en stund att få in mat till 20 personer, men vi började med salladsbuffén. Vide satt med mig och Jimmy och Malva med de andra barnen. Själv åt jag torskfilé, som var riktigt gott. Vide åt spätta med pommes, Malva köttbullar med mos och Jimmy gorgonzolaspäckad tournedos. Väldigt gott och vi blev alla mätta. Barnen fick glass till efterrätt, men det blev över till både mig och Jimmy. Vi gick sedan tillbaka till Margit. Vide och Malva hade mycket spring i benen, så det gick snabbt. Det bjöds sedan på tårta och Margit öppnade sina paket. Vide busade och Malva fortsatte leka med nästkusinerna, så jag såg knappt henne på hela kvällen. En trevlig kväll! Min mamma fyllde också år och jag gissar att de hade ett lugnt och mysigt födelsedagsfirande med Mikael och Annica.
 

Jul och Malva 5 år!

Julbordet förra helgen på Gripen var trevligt. Mycket folk. Malva och Vide var med mormor och morfar, så jag och Jimmy kunde sitta i lugn och ro och njuta av den goda maten.
 
 
Under veckan har jag haft frivecka. I måndags var jag och barnen på Kompassen. Majken skulle sluta innan jul, så vi ville passa på att säga hejdå. Malva ritade en teckning och skrev hejdå till Majken. Sångstunden gillade de som vanligt och sedan stannade de kvar och hoppade från ribbstolarna en stund. Vi köpte mjukisbyxor på hemvägen och båda barnen var nöjda med sina val. På kvällen körde jag till Stångby. Vi spelade match mot Torn. Jag, Tilda, Angelika, Linn, Liv och Felicia. Jobbigt med bara en avbytare, men väldigt roligt. Vi spelade tre matcher. Angelika stod i mål de två första som vi vann. Sedan hoppade jag in i mål och släppte in två mål, så den matchen förlorade vi. Även Tilda stod i mål. Det var jämnt i alla matcher, så får se hur det går i Askecupen.
 
I tisdags hann jag med att träna på Gripen på förmiddagen. Split jerk från rack. 3-3-3-3-1-1-1-1. Jag klarade 42,5 kg som tyngst, men fick inte lite bättre teknik än sist. Det gäller bara att träna mer och våga, så klarar jag nog snart 50 kg. Woden var sedan 50 m farmerwalk (16 kg), 30 grasshoppers och 10 double kb push press (10 kg). Riktigt jobbigt. Framförallt grasshoppers blev jobbigt efter några varv. Jag var sedan på jobb och åt julbord. Lagom mycket och gott! På hemvägen köpte jag en kungsgran, som jag och Malva klädde på eftermiddagen. Tre gånger välte granen, innan jag och Malva fick den stabil i julgransfoten. En massa vatten på golvet och själv var jag nära på att ge upp. Vide ville inte hjälpa till och var sur över att han inte fick titta på Paw patrol. Malva och jag var nöjda med resultatet till slut. På kvällen var vi och åkte skridskor. Malva gillar det mer än Vide och har bra fart nu. Vide spelade lite hockey.
 
 
I onsdags skulle Vide på utflykt till Emporia och de hade träffat tomten där. Själv tränade jag crossfit på förmiddagen. Team amrap. 7 min x3 med 3 min vila. 20 över och under kompis, 15 fällknivar och 10 frontsquat 40 kg. Riktigt svettigt. Vi hann precis sju varv. Jag hämtade sedan barnen och vi åkte till Vannigen. Först badade vi i den varma undervisningsbassängen. Vide imponerade på mig och flöt på ryggen i minst 10 sekunder. Själv sjunker jag snabbt med benen när jag ska flyta. Barnen hämtade ringar på botten. Leken fortsatte sedan i vågbassängen och Malva hämtade ringen på 1,8 meters djup. Hon klagade på att det var lite jobbigt, men gjorde det flera gånger. Jimmy kom hem senare från jobbet och är nu föräldrarledig i en månad.
 
 
I torsdags var Malva och Vide en stund på julfest på förskolan. Jimmy körde sin motorcykel till förrådet, medan jag tränade igen. 5 gånger skulle vi stå på händer i 1 min och hollow hold i 40 sekunder. Först jobbigt för ansiktet och överarmarna och i andra övningen för magen. Woden var Karen (150 wbs), men varje gång man släppte medicinbollen skulle man göra 20 jumping lunges. Jag körde med 4 kg. 50, 40, 25, 25. Riktigt jobbigt för låren. Det gick inte att göra utfallshoppen direkt, då det var mjölksyra i framsidan av låren. Det tog 9:06 för mig. Jag och Malva bakade pepparkakor på eftermiddagen och på kvällen slog jag in julklapparna.
 
 
På fredagen hämtade vi Marianne i Hököpinge strax efter 12. Vi körde sedan till Kågeröd för att fira Tobbe och jul. Vi åt lasagne som Marianne och jag hade gjort. Barnen lekte och Vide gillade Kellans saker. De leker inte med varandra än och de vill helst ha varandras saker. Vi var sedan ute i trädgården och lekte. Barnen lekte med löv, sparkade boll och byggde torn med stenar. Vi åt sedan en riktigt god jordgubbstårta. Tomten kom sedan på besök. Malva avslöjade farmor direkt, men Vide var fortfarande reserverad och trodde nog inte alls att det var farmor. Barnen fick fina kläder, ritsaker och pussel. Vi åt sedan julfika. Massor av hemmagjorda godsaker. En mysig eftermiddag!
 
 
I lördags var vi på Gripen på förmiddagen. Jimmy tränade rodd och jag körde dagens wod. 5 varv av 400 meters löpning, 30 p.press (20 kg) och 20 ring pushups. Väldigt jobbigt för överarmarna! På eftermiddagen var vi hemma. Malva och Vide provade sina kläder, som de hade fått dagen innan. Vide målade och Malva byggde sitt pussel. Jag bakade en sats lussekatter. Jag och Jimmy avslutade kvällen med film. Darkland. Själv var jag ganska trött, så missade en del.
 
 
Igår var det julafton och Malvas 5-årsdag. Malva har sett framemot den här dagen länge, så hon hade svårt att somna och var sedan uppe tidigt. Det började med att hon trillade ner från sängen och fortsatte sova på golvet. En stund senare var hon klar vaken och en timme senare, kände jag att det var dags att sjunga för Malva. Hon fick två paket. Ett par Elsaskor och en Elsa onepiece. Vi åt mannagrynsgröt och åkte till Gripens julawod. Jag trodde på något lätt, men det här var hur jobbigt som helst. Jag och Jimmy körde tillsammans. 4 12 minuters wodar. Första stationen var 24 marklyft och 20 meter skottkärra. Jag körde på 60 kg. Det gällde att köra så många varv som möjligt på varje station. Andra stationen var 24 p.press (10 kg) och 40 boxhopp. Tredje var 50 wbs (6kg) och 50 lyft med viktskiva (15 kg). Sista stationen var 20 pull-ups, 20 push-ups och 20 gemensamma sit-ups. Efteråt duschade vi, innan vi körde till Sandby. Vi började med julmat. Mormor läste julsaga och dansade runt julgranen med barnen. Vi tittade sedan på Kalle. Jag och Jimmy slumrade till. Sedan blev det Elsatårta och sång för Malva. Tomten kom och överraskade barnen. Pappa gjorde det bra och Malva var inte lika klar över att det var morfar, även om hon sa det efteråt. Vi hann sedan spela 5 spel. Malva var så nöjd. Hon älskar verkligen spel och vill helst vinna allt. Vide och jag byggde ihop hans batman lego och han var stolt över att han kunde bygga något som var från 4 år. Han lekte sedan länge med båten, gubbarna och skjutvapnen. Han kan underhålla sig själv länge. Nu ska jag jobba två veckor natt och sedan ska vi på skidresa. Inget härligt vinterväder här hemma, så vi längtar efter snö och skidor.
 

Kalas och lucia

I slutet på förra veckan så var det mycket förberedelser inför Malvas 5-årskalas. Vi hann även med två avslutningar. Vides minisim och Malvas simskola. Vide ska gå minisim 2 till våren och Malva byter från Sköldpaddan till Silverpingvinen. Jag och Vide tittade på Malvas avslutning, men Vide hade svårt att sitta still och var inte tyst en sekund. Efteråt var Malva snäll och tog en skumtomte till sig själv och en till Vide.
 
På lördagen var barnen och Jimmy ute en stund på förmiddagen. Vi ställde fram bord och stolar. Jag gjorde sallad, saffranskaka och kyckling med bacon i ugn. Svårt att beräkna hur mycket. Gästerna kom vid 16. Fler än förväntat, men alltid kul. Malva fick mycket fint. Hon strålade som en sol och var mycket nöjd. Fina kläder, barbie, My little pony, lego och spel. Maten räckte precis och alla verkade gilla den. Pappa hade gjort en fin Elsa-tårta. Malva och Vide hjälptes åt att blåsa ut ljusen. Min saffranskaka blev väldigt saftig, så den får jag baka fler gånger.
 
 
På söndagen var det mest förberett inför barnkalaset, så jag och barnen åkte på Malvas Knytteavslutning. Det började snöa när vi närmade oss Skrylle. Det var kallt i vinden och Vide gillade inte alls att få snö i ansiktet. Vi gick en runda i skogen och barnen försökte läsa kartan. Det blev korvgrillning och lekar. Barnen frös ganska mycket, så vi avslutade en liten stund innan 12.
 
 
När vi kom hem så bytte vi om och började med maten. Pasta och köttbullar. Falafel till några. Malva dukade. Vid halv två kom barnen. Tre hade hört av sig under förmiddagen och var sjuka, så det kom 10 barn. Det blev full fart direkt. Malva fick pyssel, pysselbok, lego, spel och en barbie. Hon var väldigt nöjd idag igen. Vi började med att äta. Några var hungrigare än andra och vissa hade svårt att sitta still. Efteråt blev det lek. Några satt lugnt och lekte med bilbana, pippihus och doktorssaker, medan andra for omkring och ville leka pjätt eller hade ballonglekar. Det var bara några tårar, men det får man nog räkna med. Glass och kakor till efterrätt och då åt alla. Kalaset avslutades med fiskedamm och då infann sig ett lugn, när alla barn satt ner och åt godis. Flera ville sedan stanna kvar och leka, så det var nog ett bra betyg till kalaset. Själva avslutade vi kvällen med thaimat. Malva var nöjd med sina två kalas.
 
 
 
Den här veckan har jag jobbat eftermiddag. Barnen hade avslutning på skridskoskolan i tisdags. Morfar var där och hjälpte Vide och Malva var med och hjälpte Jimmy. De fick lussekatter, pepparkakor, sugrörsdricka och skridskomärken.  Malva hade feber dagen innan Lucia och fick inte komma till förskolan på Lucia. Den dagen hade hon längtat till i en månad. Stackars Malva. Det kom några tårar. Hon bytte om till Luciakläderna och sjöng några låtar hemma med Vide. Dagen efter hade de julpyssel på eftermiddagen och Jimmy var där med dem.
 
 
Själv börjar jag känna mig bättre, så den här veckan har jag hunnit med tre pass crossfit. Expresspass på måndagen på lunchen. 45 min. Assault airbike, boxstep med hantlar och axelpressar. Jag var helt slut. I torsdags körde jag igen och nu var det mycket ben. Först power clean, hang squat clean, 2 front squats och split jerk. Jag klarade 40 kg. Väldigt nära på 42,5, men behöver bättre teknik och våga på split jerk. Sedan skulle vi köra 30 front squats på 75% och sedan sänka och köra 30 till. Jag hade 40 kg först och sedan 30. Riktigt jobbigt, men mest för armarna. Efteråt kände jag att det även hade tagit i framsida lår och nu har jag fått en härlig träningsvärk där. Igår körde jag med träningsvärk. Mycket armar den här gången med avslutning med flås. 12 s L-häng, 15 armhävningar. En övning varje minut i 12 minuter. Woden var 8 wbs, 16 ryska svingar och 32 ds. Jobba i 8 min, vila 4 och jobba 8 minuter till. Riktigt jobbigt. Jag var helt slut. Dubbelunders kan jag några när jag är pigg, men nu när jag var trött innan så blev det inte många i rad.
 
Igår såg jag och Jimmy en film. Första på väldigt länge.The revenant. Bra gjord. Lite lång bara... Ikväll blir det julbord på Gripen!:)

Stockholm och Örebro

Förra helgen jobbade jag mina sista nattpass, innan frivecka och på söndag förmiddag åkte vi ut till Skrylle. Malva hade Knytte med temat skräp. Det var regnigt och lerigt. Jag, Vide, Hampus och Johan gick upp till naturlekplatsen och var där en stund. Barnen gungade på den stora gungan. Vi gick sedan tillbaka och värmde oss lite i Naturrum. Jimmy skjutsade oss sedan till flygplatsen. Barnen var nöjda att vi skulle flyga. Själv var jag trött, eftersom jag bara hade sovit i två timmar. Jag sov hela flyget och Vide också. Malva hade varit vaken och han som satt bredvid mig berömde henne. Vi tog flygbussen och var hos Anneli vid 16-tiden. Barnen hann med att leka en stund och vi åt god köttfärssås med spaghetti. På måndagen stannade Meja hemma från förskolan. Vi hade mysigt och pysslade på förmiddagen. Vi bestämde sedan att vi skulle baka pepparkakor, så vi gick till affären för att handla. Det gick sådär. Vide ville också åka i vagnen och var ledsen hela vägen dit. Han somnade sedan en stund på eftermiddagen, vilket verkligen behövdes. Baket gick super, men vi skulle haft tre kavlar. Det blev många goda gummor, bockar och dinosaurier. På tisdag förmiddag tog vi tåget hem. Det dröjde en halvtimme och sedan kräkte Malva ner hela sig själv, sätet och mina fötter. Hon mådde ändå okej sedan, så var nog åksjuka. Väldigt äckligt och synd om henne!
 
 
På onsdagen var jag på utvecklingssamtal om Vide på förskolan. Det var inte något nytt jag fick reda på. Han gillar att röra sig och även att pyssla. Uttalet är ibland lite svårt att förstå, men det brukar rätta till sig. Sedan cyklade jag till Previa för nattundersökning. Allt var bra, men de hade kunnat kolla mer än blodtryck och lyssna på hjärta och lungor. På torsdagen var Malva på 5-årskontroll på BVC. Hon visste om att hon skulle ta spruta och det var nog både bra och dåligt. Först skulle hon väga och mäta sig och det ville hon inte. Efter mycket tjat, hjälpte jag henne. 109 cm och 19 kg. När hon skulle testa synen, så vägrade hon ha en lapp på ögat, fast Vide vågade prova den. Hon fick istället ha ett par glasögon med ett öga. Hon såg de flesta bokstäverna på nedersta raden, men på några sa hon fel. BVC-sköterskan var nöjd ändå. Sist skulle vi ta spruta och det gick oväntat hur bra som helst, efter allt annat Malva inte ville göra. Antagligen hade Malva varit väldigt spänd över sprutan, men hon var så duktig. På eftermiddagen bakade jag lussekatter. Jimmy har fortfarande inte ätit upp alla, men det får bli en ny sats innan jul.
 
 
I fredags var det öppning av det nya större Gripen. Jag och barnen åkte dit på förmiddagen. Vide hade med sina nya verktyg och skruvade och fixade. Malva hängde på och tränade vid sidan av. Allt vi gjorde, kom hon på en smart lösning på. Woden bestod av 40 kb-svingar, 30 push-ups, 20 meter utfallsteg med kb och 10x10 meter shuttle run. Riktigt jobbigt! Jag han precis 5 varv på 25 minuter. Efteråt åkte vi till badet. Vi badade länge i den varma undervisningsbassängen. Sedan åt vi och badade sedan mest i bubbelpoolen. Malva gick på simskola och efter det simmade hon lite i den djupa bassängen. På kvällen åkte vi till Petra. Barnen sov när vi kom dit. Petra bjöd på kyckling, potatisgratäng och sallad. Vi kollade på Idol och snackade.
 
 
 
I lördags tog jag bussen vid 6 och hoppade på ett SJ-snabbtåg på Malmö C vid 7. Det gick i en timme, men strax efter Hässleholm blev det stopp. Det hade blivit något fel på strömförsörjningen. Vi väntade och väntade, men vid nio kom de fram till att vi måste evakueras till ett annat tåg. Det nya tåget skulle komma 11. Bara att gilla läget. Min domarcoach satt i Alvesta och väntade på samma tåg. Vid halv tolv började evakueringen och 12 fortsatte resan. Byte i Mjölby och framma i Örebro vid 16 istället för 12. Vi gick snabbt till Clarion och fick i oss lite julbord. Sedan vidare till Berhns arena. Örebro - HV71. Vi kom lagom till sista perioden. Det var bra stämmning i arenan och Örebro vann med 3-0. Vi gick sedan och åt italienskt och därefter hem till Sandra. Lite bubbel och Elitettan-quiz. Frågor om serien och om oss domare. Jag, Annica och Cia fick alla 10 rätt av 12, men Annica hade rätt på utslagsfrågan och vann. Vi gick sedan och bowlade. Det var länge sedan sist och jag var väldigt ojämn. Jag började att nolla och sedan två strike på rad. Sedan fortsatte det likadant. Jag hade behövt spela oftare, för att känna mig säker. Vi hade kul! Efteråt körde några basketkast. Jag provade och det var jobbigt i armarna i slutet. Jag var sedan helt slut efter min långa dag, så jag och några till gick tillbaka till hotellet, medan de andra gick vidare. På morgonen blev det frukost och sedan gick vi genom lite från säsongen och vad som ska hända nästa. Vi tittade på klipp från matcher som har varit, men vi hann inte med så många. Till lunch tog jag en god sallad. Jag väntade sedan en stund på hotellet innan jag åkte ut till flygplatsen. Det var ett litet propellerplan. 1+2 säte. När vi väl var på plats, så så kaptenen att en dörrindikator larmade och vi måste gå av planet. Kul... Vi satt en halvtimme och väntade, innan de sa att allt var ok, så vi kom iväg 40 minuter sent. Jag har rest en hel del i år, men den här resan tog priset på förseningar. Nu hoppas jag att jag slipper det på ett tag. Om man bortser från förseningarna, så hade vi en väldigt lyckad helg i Örebro!
 
 
 
Den här veckan jobbar jag dag och Jimmy har lite stressigt att få iväg barnen och lämna dem på förskolan. Tyvärr har vi haft otur med caddyn och mycket dyra verkstadsbesök på sistone. Inte blev det bättre att den inte gick genom besiktningen och nu måste lagas igen.
 
I tisdags på kvällen så var det dags för skridskoskola. Malva har blivit duktig och verkar gilla det. Vide kämpar på, men är lite för trött när det inte går som han vill. Han var duktig att åka slalom mellan koner, men ville sedan ha klubba och puck och det tyckte inte skridskoledaren. Efter skridskoskolan, så åkte jag med två sovande barn till Harlösa. Jag anade att det skulle bli beep-test och fick rätt. Efter lite strul med uppspelningen kom vi i gång. Vi sprang i två omgångar. Själv har jag varit mycket förkyld på sistone, men det kändes helt ok. Vid 8 började det bli lite jobbigt, men det var bara att fortsätta springa. På nivå 11 fick jag kämpa och stannade när det gick över till 12. Jag hade kanske kunnat pressa mig någon sträcka till, men Olinda hade nog pressat sig lite till då. Med lite intervallträning och styrka, hade jag nog klarat till nästa nivå. Caroline Kröger var grym i runda två och stannade på 13 utan att hon såg ut att ha tagit ut sig helt. Vi avslutade med fotboll, men framsida lår kändes ganska stumma efter alla vändningar.
 
Nu har vi köpt flygbiljetter och bokat boende. I mars åker vi tre veckor till Thailand!:)

RSS 2.0