Askecupen

I onsdags åkte vi till Hörby för att spela futsal. Vi ställde upp med Lotta, Ebba, Emma N, Carro K, Linnea, Pernilla, Emma S, Olinda och jag.
 
I första matchen mötte vi Sösdala IF. Vi skapar mycket, men lyckas inte få in bollen i mål. Matchen slutar 0-0. Tyvärr skadar sig Linnea i sitt knä, som hon har haft problem med under året, så hon kan inte vara med mer. Jag hoppas att hon får rätt på det, för det är inte kul att vara skadad.
 
I nästa match möter vi Hörby FF. De känns som favoriter i cupen, men vi börjar bra och pressar dem. De gör 1-0 med ett lurigt skott i mitten av matchen och sedan tar de över. I slutet kommer över 2-0. En match med betydligt högre tempo och mer närkamper.
 
Inget mål än och lite oflyt. Nästa motståndare blev Torns IF, som vi har mött mycket på slutet. Även här tycker jag vi pressar på bra och skapar chanser. Pernilla får in 1-0 från nära håll. Vi har det mesta spelet och är nära att utöka, men istället kvitterar Torn. Väldigt rättvist, så lyfter Olinda in 2-1 till oss med bara några sekunder kvar att spela. Lycka!
 
Med två matcher kvar, så hade vi chans på att vinna cupen, men då krävdes två vinster. Mot Stehags AIF fick vi sämsta tänkbara start, då Lotta räddar ett skott, men som oturligt får en båge in i mål. Bollen känns knappt inne, men domaren är säker. Vi stressar Stehag till att spela bort en del bollar, men samtidigt hade vi svårt att skapa något eget. Istället gör de 2-0 och vi fick en jumbofinal i sista istället för att kämpa om vinsten.
 
Mot Vittsjö GIK i sista spelar vi bra och skapar väldigt mycket. Ebba gör vårt mål, men tyvärr får vi inte in fler bollar. Deras målvakt gör en riktigt bra insats. Vittsjö gör två mål på oss och vi kommer sist i cupen.
 
Det är små marginaler som avgör i futsal. Det kändes som Hörby var det bästa laget, men de kom bara tvåa. Stehag vann. Det var många om, men hade vi fått ihop vårt spel som ett lag bättre, så hade vi absolut kunnat vinna cupen. Vi känns stressade och hittar inte helt rätt, men alla jobbade på bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0