Kalas och lucia

I slutet på förra veckan så var det mycket förberedelser inför Malvas 5-årskalas. Vi hann även med två avslutningar. Vides minisim och Malvas simskola. Vide ska gå minisim 2 till våren och Malva byter från Sköldpaddan till Silverpingvinen. Jag och Vide tittade på Malvas avslutning, men Vide hade svårt att sitta still och var inte tyst en sekund. Efteråt var Malva snäll och tog en skumtomte till sig själv och en till Vide.
 
På lördagen var barnen och Jimmy ute en stund på förmiddagen. Vi ställde fram bord och stolar. Jag gjorde sallad, saffranskaka och kyckling med bacon i ugn. Svårt att beräkna hur mycket. Gästerna kom vid 16. Fler än förväntat, men alltid kul. Malva fick mycket fint. Hon strålade som en sol och var mycket nöjd. Fina kläder, barbie, My little pony, lego och spel. Maten räckte precis och alla verkade gilla den. Pappa hade gjort en fin Elsa-tårta. Malva och Vide hjälptes åt att blåsa ut ljusen. Min saffranskaka blev väldigt saftig, så den får jag baka fler gånger.
 
 
På söndagen var det mest förberett inför barnkalaset, så jag och barnen åkte på Malvas Knytteavslutning. Det började snöa när vi närmade oss Skrylle. Det var kallt i vinden och Vide gillade inte alls att få snö i ansiktet. Vi gick en runda i skogen och barnen försökte läsa kartan. Det blev korvgrillning och lekar. Barnen frös ganska mycket, så vi avslutade en liten stund innan 12.
 
 
När vi kom hem så bytte vi om och började med maten. Pasta och köttbullar. Falafel till några. Malva dukade. Vid halv två kom barnen. Tre hade hört av sig under förmiddagen och var sjuka, så det kom 10 barn. Det blev full fart direkt. Malva fick pyssel, pysselbok, lego, spel och en barbie. Hon var väldigt nöjd idag igen. Vi började med att äta. Några var hungrigare än andra och vissa hade svårt att sitta still. Efteråt blev det lek. Några satt lugnt och lekte med bilbana, pippihus och doktorssaker, medan andra for omkring och ville leka pjätt eller hade ballonglekar. Det var bara några tårar, men det får man nog räkna med. Glass och kakor till efterrätt och då åt alla. Kalaset avslutades med fiskedamm och då infann sig ett lugn, när alla barn satt ner och åt godis. Flera ville sedan stanna kvar och leka, så det var nog ett bra betyg till kalaset. Själva avslutade vi kvällen med thaimat. Malva var nöjd med sina två kalas.
 
 
 
Den här veckan har jag jobbat eftermiddag. Barnen hade avslutning på skridskoskolan i tisdags. Morfar var där och hjälpte Vide och Malva var med och hjälpte Jimmy. De fick lussekatter, pepparkakor, sugrörsdricka och skridskomärken.  Malva hade feber dagen innan Lucia och fick inte komma till förskolan på Lucia. Den dagen hade hon längtat till i en månad. Stackars Malva. Det kom några tårar. Hon bytte om till Luciakläderna och sjöng några låtar hemma med Vide. Dagen efter hade de julpyssel på eftermiddagen och Jimmy var där med dem.
 
 
Själv börjar jag känna mig bättre, så den här veckan har jag hunnit med tre pass crossfit. Expresspass på måndagen på lunchen. 45 min. Assault airbike, boxstep med hantlar och axelpressar. Jag var helt slut. I torsdags körde jag igen och nu var det mycket ben. Först power clean, hang squat clean, 2 front squats och split jerk. Jag klarade 40 kg. Väldigt nära på 42,5, men behöver bättre teknik och våga på split jerk. Sedan skulle vi köra 30 front squats på 75% och sedan sänka och köra 30 till. Jag hade 40 kg först och sedan 30. Riktigt jobbigt, men mest för armarna. Efteråt kände jag att det även hade tagit i framsida lår och nu har jag fått en härlig träningsvärk där. Igår körde jag med träningsvärk. Mycket armar den här gången med avslutning med flås. 12 s L-häng, 15 armhävningar. En övning varje minut i 12 minuter. Woden var 8 wbs, 16 ryska svingar och 32 ds. Jobba i 8 min, vila 4 och jobba 8 minuter till. Riktigt jobbigt. Jag var helt slut. Dubbelunders kan jag några när jag är pigg, men nu när jag var trött innan så blev det inte många i rad.
 
Igår såg jag och Jimmy en film. Första på väldigt länge.The revenant. Bra gjord. Lite lång bara... Ikväll blir det julbord på Gripen!:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0