Stockholm och Örebro

Förra helgen jobbade jag mina sista nattpass, innan frivecka och på söndag förmiddag åkte vi ut till Skrylle. Malva hade Knytte med temat skräp. Det var regnigt och lerigt. Jag, Vide, Hampus och Johan gick upp till naturlekplatsen och var där en stund. Barnen gungade på den stora gungan. Vi gick sedan tillbaka och värmde oss lite i Naturrum. Jimmy skjutsade oss sedan till flygplatsen. Barnen var nöjda att vi skulle flyga. Själv var jag trött, eftersom jag bara hade sovit i två timmar. Jag sov hela flyget och Vide också. Malva hade varit vaken och han som satt bredvid mig berömde henne. Vi tog flygbussen och var hos Anneli vid 16-tiden. Barnen hann med att leka en stund och vi åt god köttfärssås med spaghetti. På måndagen stannade Meja hemma från förskolan. Vi hade mysigt och pysslade på förmiddagen. Vi bestämde sedan att vi skulle baka pepparkakor, så vi gick till affären för att handla. Det gick sådär. Vide ville också åka i vagnen och var ledsen hela vägen dit. Han somnade sedan en stund på eftermiddagen, vilket verkligen behövdes. Baket gick super, men vi skulle haft tre kavlar. Det blev många goda gummor, bockar och dinosaurier. På tisdag förmiddag tog vi tåget hem. Det dröjde en halvtimme och sedan kräkte Malva ner hela sig själv, sätet och mina fötter. Hon mådde ändå okej sedan, så var nog åksjuka. Väldigt äckligt och synd om henne!
 
 
På onsdagen var jag på utvecklingssamtal om Vide på förskolan. Det var inte något nytt jag fick reda på. Han gillar att röra sig och även att pyssla. Uttalet är ibland lite svårt att förstå, men det brukar rätta till sig. Sedan cyklade jag till Previa för nattundersökning. Allt var bra, men de hade kunnat kolla mer än blodtryck och lyssna på hjärta och lungor. På torsdagen var Malva på 5-årskontroll på BVC. Hon visste om att hon skulle ta spruta och det var nog både bra och dåligt. Först skulle hon väga och mäta sig och det ville hon inte. Efter mycket tjat, hjälpte jag henne. 109 cm och 19 kg. När hon skulle testa synen, så vägrade hon ha en lapp på ögat, fast Vide vågade prova den. Hon fick istället ha ett par glasögon med ett öga. Hon såg de flesta bokstäverna på nedersta raden, men på några sa hon fel. BVC-sköterskan var nöjd ändå. Sist skulle vi ta spruta och det gick oväntat hur bra som helst, efter allt annat Malva inte ville göra. Antagligen hade Malva varit väldigt spänd över sprutan, men hon var så duktig. På eftermiddagen bakade jag lussekatter. Jimmy har fortfarande inte ätit upp alla, men det får bli en ny sats innan jul.
 
 
I fredags var det öppning av det nya större Gripen. Jag och barnen åkte dit på förmiddagen. Vide hade med sina nya verktyg och skruvade och fixade. Malva hängde på och tränade vid sidan av. Allt vi gjorde, kom hon på en smart lösning på. Woden bestod av 40 kb-svingar, 30 push-ups, 20 meter utfallsteg med kb och 10x10 meter shuttle run. Riktigt jobbigt! Jag han precis 5 varv på 25 minuter. Efteråt åkte vi till badet. Vi badade länge i den varma undervisningsbassängen. Sedan åt vi och badade sedan mest i bubbelpoolen. Malva gick på simskola och efter det simmade hon lite i den djupa bassängen. På kvällen åkte vi till Petra. Barnen sov när vi kom dit. Petra bjöd på kyckling, potatisgratäng och sallad. Vi kollade på Idol och snackade.
 
 
 
I lördags tog jag bussen vid 6 och hoppade på ett SJ-snabbtåg på Malmö C vid 7. Det gick i en timme, men strax efter Hässleholm blev det stopp. Det hade blivit något fel på strömförsörjningen. Vi väntade och väntade, men vid nio kom de fram till att vi måste evakueras till ett annat tåg. Det nya tåget skulle komma 11. Bara att gilla läget. Min domarcoach satt i Alvesta och väntade på samma tåg. Vid halv tolv började evakueringen och 12 fortsatte resan. Byte i Mjölby och framma i Örebro vid 16 istället för 12. Vi gick snabbt till Clarion och fick i oss lite julbord. Sedan vidare till Berhns arena. Örebro - HV71. Vi kom lagom till sista perioden. Det var bra stämmning i arenan och Örebro vann med 3-0. Vi gick sedan och åt italienskt och därefter hem till Sandra. Lite bubbel och Elitettan-quiz. Frågor om serien och om oss domare. Jag, Annica och Cia fick alla 10 rätt av 12, men Annica hade rätt på utslagsfrågan och vann. Vi gick sedan och bowlade. Det var länge sedan sist och jag var väldigt ojämn. Jag började att nolla och sedan två strike på rad. Sedan fortsatte det likadant. Jag hade behövt spela oftare, för att känna mig säker. Vi hade kul! Efteråt körde några basketkast. Jag provade och det var jobbigt i armarna i slutet. Jag var sedan helt slut efter min långa dag, så jag och några till gick tillbaka till hotellet, medan de andra gick vidare. På morgonen blev det frukost och sedan gick vi genom lite från säsongen och vad som ska hända nästa. Vi tittade på klipp från matcher som har varit, men vi hann inte med så många. Till lunch tog jag en god sallad. Jag väntade sedan en stund på hotellet innan jag åkte ut till flygplatsen. Det var ett litet propellerplan. 1+2 säte. När vi väl var på plats, så så kaptenen att en dörrindikator larmade och vi måste gå av planet. Kul... Vi satt en halvtimme och väntade, innan de sa att allt var ok, så vi kom iväg 40 minuter sent. Jag har rest en hel del i år, men den här resan tog priset på förseningar. Nu hoppas jag att jag slipper det på ett tag. Om man bortser från förseningarna, så hade vi en väldigt lyckad helg i Örebro!
 
 
 
Den här veckan jobbar jag dag och Jimmy har lite stressigt att få iväg barnen och lämna dem på förskolan. Tyvärr har vi haft otur med caddyn och mycket dyra verkstadsbesök på sistone. Inte blev det bättre att den inte gick genom besiktningen och nu måste lagas igen.
 
I tisdags på kvällen så var det dags för skridskoskola. Malva har blivit duktig och verkar gilla det. Vide kämpar på, men är lite för trött när det inte går som han vill. Han var duktig att åka slalom mellan koner, men ville sedan ha klubba och puck och det tyckte inte skridskoledaren. Efter skridskoskolan, så åkte jag med två sovande barn till Harlösa. Jag anade att det skulle bli beep-test och fick rätt. Efter lite strul med uppspelningen kom vi i gång. Vi sprang i två omgångar. Själv har jag varit mycket förkyld på sistone, men det kändes helt ok. Vid 8 började det bli lite jobbigt, men det var bara att fortsätta springa. På nivå 11 fick jag kämpa och stannade när det gick över till 12. Jag hade kanske kunnat pressa mig någon sträcka till, men Olinda hade nog pressat sig lite till då. Med lite intervallträning och styrka, hade jag nog klarat till nästa nivå. Caroline Kröger var grym i runda två och stannade på 13 utan att hon såg ut att ha tagit ut sig helt. Vi avslutade med fotboll, men framsida lår kändes ganska stumma efter alla vändningar.
 
Nu har vi köpt flygbiljetter och bokat boende. I mars åker vi tre veckor till Thailand!:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0