Semester!

Semestern började med sommarfrisyrer för barnen. Jag klippte ungefär lika mycket på båda, men det syntes så klart mest på Vide. Han var så nöjd och gick i flera dagar runt och sa inget hår.
 
 
På eftermiddagen på torsdagen, så tog vi buss och tåg till Stadsparken i Lund. Inget strålande väder, men uppehåll. Astrid mmed familj dök upp och barnen lekte länge på lekplatsen. Malva var inte det minsta höjdrädd och var plötsligt högst upp i klätternätet. Vi gick efter en lång stund vidare till skateparken. Malva och Astrid lånade skateboard. De var inte lätt att stå upp på dem, men de satt och åkte i parken. Vide körde kickbike och var duktig. Även Malva körde sedan kickbike och gjorde det bra. Vi tog sedan bussen hem till Astrid och bjöds på grillat. Väldigt gott! På hemvägen i regnet, så var bussen helt full, så vi kom inte med. En Tingsek-konsert var anledningen. En timme för sent var vi hemma, efter en annars väldigt lyckad dag. 
 
 
Sista juni var vi på Kompassen och firade eid al-fitr. Alla muslimer hade tagit med sig mat, så det bjöds på väldigt mycket. Väldigt gott och kul att prova.
 
 
1 juli tog jag flyget till Bromma. Agnes hämtade mig där och vi åkte till Skytteholm. AIK mötte Hovås Billdal. Agnes och Emelie skött sig bra som AD. Hemmalaget vann med 3-0 till slut. På kvällen bjöds jag på god mat av Anneli och Oskar. Jag och Meja blev så bra kompisar, så hon ville följa med mig hem. Vid 22-tiden tog jag nattåget hem till Skåne igen. Kul att hinna träffa Anneli med familj!
 
 
På söndagen var vi på skateparken i Sibbarp. Vide åkte mycket kickbike, men Malva lekte mest på lekplatsen. På måndagen ville Malva ha flätor, så medan Vide sov, så gjorde jag flätor på Malva. Hon tittade på film och lagom till den var klar så var också flätorna det. Hon blev väldigt nöjd. På kvällen var barnen med mig i Harlösa och städade undan efter loppmarknaden.
 
 
På tisdagen var jag hemma med barnen under förmiddagen och vi fixade i trädgården. På eftermiddagen var vi i Folkets park och tittade på Katta pirat och Mange sjörövare. Barnen och sett dem tidigare och gillade det. Sedan kom mina föräldrar, för att passa barnen. Själv skulle jag till Falkenberg för att döma IF Böljan - Växjö DFF. En fin arena och plan. Böljan stod upp bra mot serieledarna, men i andra halvlek gjorde bortalaget två mål och vann med 2-0.
 
På onsdagen cyklade vi till Hylliebadet och träffade Astrids familj. Det blev bad i flera timmar. Barnen var som fiskar i vattnet. Malva och Astrid var över allt och en hel del i den djupa bassängen och sprang på madrasser. När jag provade det var det hur jobbigt som helst, då de sjönk. De kunde gå långsamt över. Till slut fick vi nästan dra ut barnen. Dagen avslutades med glass ute i solen. Bad får vi göra om. Förhoppningsvis även i havet! På kvällen var vi på Allsång på Limhamn. Trevligt, men barnen hade lite svårt att sitta stilla.
 
 
På fredagen hade jag match igen. Den här gången i Kalix. Jag tog flyget vid lunchtid och bytte på Arlanda. Vid 16-tiden landade jag i Luleå och blev hämtad av mina AD. En timmes bilfärd och sedan var vi på Assis hemmaplan. Det luktade Norrland! Det var ett nykomlingsmöte, Assi IF - IF Böljan. Hemmalaget vann med 3-0, efter att alla mål gjordes i andra halvlek.
 
På lördagen tog resten av min familj färjan till Bornholm vid 10.30. Själv kom jag efter och tog båten 16.30. De hade hunnit med bad och promenad vid hotellet. Vi bodde på ett jättefint familjerum med en stor takterass med underbar utsikt. När jag kom dit så var det middag en stund senare. Vide var trött och åt knappt och Meja hade svårt att somna, så det blev att vi åt i omgångar. Vi var väldigt hungriga och det var gott. Söndagen började jag och barnen med bad i poolen vid 7. Efter det var det god frukost. Vi hyrde sedan cyklar och cyklade till Hammershus. Malva och Vide åkte cykelvagn och Meja satt på en cykelsits. Perfekt cykelväder! Soligt med lite svalkande vindar. Vi åt picknick vid borgen och tittade runt. Efteråt cyklade vi ner mot havet. Barnen lekte vid stranden och Vide och Malva doppade sig lite i havet. Vi åt sedan på en restaurang i Allinge, innan vi cyklade hem. Min födelsedag avslutades med hela gänget samlade i vårt rum. Även måndagen startade med bad. Efter frukosten gick vi en runda längs havet och hängde vid en strandkiosk. Malva var den enda som tog ett dopp i havet. På eftermiddagen tog vi bussen till Rönne. Vi hittade en restaurang och åt mat, innan vi tog färjan hem vid 18.30. När vi gick mot färjan, så kom det några regndroppar. Tack för en härlig resa!
 
 
På tisdagen tog vi det lugnt och fixade hemma. På onsdagen kom Charlotte, Mikael och Signe vid halv elva och sedan dök mina föräldrar, Anneli, Oskar och Meja upp. Det var inget bra väder, så vi höll oss inomhus. Barnen lekte och hade hur roligt som helst. Vi åt grillat och jordgubbstårta efteråt. Kul att barnen kunde leka så bra, trots att de ses så sällan. Vi får se till att det blir oftare!
 
 
På torsdagen hade jag match igen. Jag tog tåget till Kalmar. IFK Kalmar - Umeå IK FF. Härlig sommarkväll för fotboll. Matchen vann hemmalaget med 2-1. Jag kunde inte ta mig hem samma dag, så jag sov över hos Nathalie. Kul att träffa henne och familjen. Vi tittade på fotboll och snackade. På fredagen tog jag tåget hem och mötte upp familjen i Folkets park. Det var en föreställning med clowner. Barnen hade lekt länge på lekplatserna och de fick även ansiktsmålning efter att ha stått länge i kö. Malva valde en blomma och Vide Spiderman. 
 
 
På lördagen var det dags för MFF-premiär för barnen. Frida på förskolan har lärt barnen Åh vi älskar Malmö FF, så de gör inte annat än sjunger på den. Tänkte att de skulle få se MFF på riktigt. Vi tog buss och tåg in till Malmö och gick med alla andra mot Swedbank. Barnen var fascinerade av allt runt omkring. Vi satt och väntade ett tag på våra platser och sedan kom deras favoritsång när Malmö kom in. Två minuter in på matchen undrade Malva hur länge till hon skulle sitta. Med lite muta (kakor), så satt hon hela matchen. Vide somnade i slutet av första och vaknade precis innan det var slut. Han är mer intresserad av fotboll, men han hade inte sovit, så han var för trött. Malva gillade mest sångerna och Hoppa om du älskar Malmö FF var nog favoriten. Vi får gå dit fler gånger, för nu har Jimmy köpt MFF-tröjor till barnen.
 
 
I söndags var det dags för min sista match för vårsäsongen. Femte i juli. Många för att vara så sent. Jag tog flyget till Arlanda och tog mig vidare till Uppsala. IK Uppsala Fotboll - Assi IF. 2-0 i paus, blev till slut 2-2. Lagen hade varsin halvlek och var bäst i motvind.
 
Den här veckan har vi fortsatt att skörda från trädgården. Vi har haft massor med jordgubbar, rabarber och smultron. Nu på senare tid även hallon och potatis. I veckan plockade vi de första morötterna. 
 
 
I måndags var Malva hos tandläkaren. Det började med att polisen ringde mig och frågade om jag hade tappat något. Min plånbok kom jag fram till och kunde gå ut och hämta den vid Hylliestation. Tur att det finns ärliga människor. Sedan sa tandläkaren att Malva hade tid på Dockan. Hon hade tydligen följt med sin gamla tandläkare dit, men vi hade fått tid på Hyllie. Efter lite mer väntan, så kom vi in. Malva var blyg för en gång skull och sa inte mycket. Tänderna såg fina ut. Tandläkaren sa att hon hade två lösa tänder. Hade för mig att jag tappade min första när jag var sex, men vissa är ju tidigare. Hon berättar för alla att hon har en lös tand nu. "Hej jag heter Malva och jag är fyra och har en lös tand. Det här är min lillebror och han heter Vide och är två år." Det säger hon till de flesta hon träffar.
 
I tisdags var jag på fotbollsträning i Hardeberga på kvällen. Malva och Vide var med och som vanligt så sov Malva och Vide var glad att vara där. Kul att spela lite, även om formen kändes sådär.
 
I onsdags åkte vi till Ribban på eftermiddagen. Gripen höll en WOD och sin sommartävling. Barnen hoppade på en studsmatta flera gånger. Hinderbanan vid T-bryggan såg rolig ut, men vattnet känns lite kallt. Får se om jag och Malva hinner prova den senare i sommar. Det var en riktigt härlig sommarkväll och de som tävlade var duktiga.
 
På torsdagen var i i Folkets park igen. Barnen lekte först på lekplatserna innan vi såg Pettsson och Findus. Innan föreställningen fick båda barnen ansiktsmålningar igen. Den här gången blev de katter. Föreställningen var väldigt bra och det var mycket folk på plats. På kvällen kände jag mig duktig, när jag hittade två cykelnycklar och lämnade in dem på ICA. Ägaren blev glad, som fick tillbaka dem snabbt. Jag och barnen spelade sedan fotboll på konstgräset. Lite osams ibland, men annars gick det bra. Båda vill ibland ha bollen samtidigt. Malva var så rolig när hon såg på dam-EM. Mamma varför bråkar de på plan. Vad frågade jag? De tar ju bollen från varandra... Hon har inte riktigt koll på det än!
 
Idag var barnen med mig när jag tränade crossfit. Jobbig träning med sex olika övningar 21-15-9. Jag hann precis innan time cap på 17 min. Tyvärr blev vi kvar nästan en timme och städade, eftersom Vide hällde en spann med magnesium över sig och sedan gick de omkring i det, så det var vitt överallt.
 

RSS 2.0