Vår!

Efter att vi hade varit i Stockholm, så dröjde det bara någon dag innan vi hade kräksjuka hemma. Malva kräkte tre dagar i rad och Vide var bara dålig i magen, men de stannade hemma från förskolan resten av veckan och började inte förrän på måndagen. På helgen kom Meja och Anneli ner till Sandby, men det var bara Malva och jag som åkte dit på lördagen och hälsade på. Först dömde jag LB07 - Växjö DFF. En jämn match i härligt fotbollsväder. På kvällen åt vi god mat och tittade på Melodifestivalen. Vi firade pappa, som fyllde 65 år dagen innan. Själv hade jag inte riktigt någon favorit i finalen. På söndagen var det Knytte i Skrylle. Vi samlade skräp! Konstigt att folk slänger så mycket skräp i naturen. Efteråt var i Sandby och träffade Anneli och Meja igen.
 
Under veckan efter började det bli riktigt skönt. Jag fixade lite i trädgården och satte upp nätet på studsmattan. Det sista väldigt populärt av barnen. På onsdagen hade barnen bakvända dagen på förskolan. De fick komma hur de ville, sa hejdå när de kom, åt pannkakor på golvet, gick ut genom fönstret med mera. På torsdagen var det studiedag och då kom morfar och passade dem. På fredagen fick de ta med sig varsin bok och sedan var det simining. Efter badet provade vi det nya thaistället vid Ica. Jag och Vide fick stå i kö i en halvtimme, men det var riktigt gott! På söndagen var Malva först på Malcolms 5-årskalas, som hon hade längtat. Efteråt kom Ida, David, Malte och Tore. Det var full fart på barnen och när de gick hem, så var Malva helt utslagen.
 
 
Förra veckan var min frivecka. På måndagen cyklade vi till Hylliebadet. Väldigt lugnt och skönt. Vi var nästan ensamma i poolen. Väldigt varmt och skönt jämfört med Vanningen som vi brukar vara på. På tisdagen tog jag och barnen tåget till Kalmar och därefter buss till Lindsdal. Resan gick smidigt. Vi träffade sedan Nathalie, Alicia och Clara. Malva och Alicia började leka direkt och Vide hängde på. Barnen bakade pizzabullar och åt bra. Sedan var vi på en lekplats. Ett paradis för Vide. Det fanns fullt med sandleksaker och en liten spiderman. Det var härligt i vårsolen. På kvällen tittade barnen på Frost. Det blev sedan tomatsoppa och pannkakor. Jag och Natalie fick bara en pannkaka var, men tur att det var god soppa. Vide skulle först inte ha, men sedan åt han två portioner soppa. Malva skulle sedan sova hos Alicia, men kom ner till Vide och mig efter en stund. Kvällen avslutade jag och Natalie i soffan med godis och fotboll. På söndagen blev det först lyxfrukost. Vi var sedan ute hela förmiddagen. Barnen spelade lite fotboll och lekte en massa andra lekar vid en fotbollsplan. Sedan var de hungriga vi åt falukorv och makaroner. Malva åt sju korvar. Det måste ha varit nytt rekord för henne. Barnen kändes sedan lite trötta. Inte konstigt med så mycket lek. Vi tog sedan tåget hem vid 17-tiden. Vide somnade på bussen till tåget och sedan väckte jag honom i Malmö. Malva höll ut en stund till och åt en massa gyroskött från min gyrostallrik. Hon verkar vara i behov av en massa protein just nu. En jättetrevlig resa! På fredagen var vi på Kompassen på förmiddagen. Barnen gjorde armband. Vide hade bara svarta pärlor och Malva gjorde två färgglada. På eftermiddagen var det simning för Malva och jag och Vide höll mest till i bubbelpoolen. Förra veckan var den avstängd, så då var det en liten kall kille, som istället fick åka vattenrutschkana hela tiden. På kvällen var vi i Bunkeflostrand och blev bjudna på jättegod mat. Malva och Vide fortsatte trenden att äta mycket kött. Marina var nog lite chokad. En trevlig kväll med lite Let's Dance som avslutning. I lördags dömde jag LB07 - Vittsjö på dagen. Återigen riktigt härligt väder och bra tempo i matchen. Jimmy skjutsade sedan barnen till Sandby, för vi skulle på Bröllops- och 40-årsfest! Först förfest hos Alexandra som bara bodde några hundra meter ifrån Tangopalatset. Det blev en lyckad fest med mycket sång, tävling och skratt! Mycket god mat och ändå hade inte allt kommit fram. På söndagen hade vi sovmorgon till niotiden och sedan åkte vi ut till Dalby stenbrott. Riktigt härligt vårväder! Malva hade Knytte och de hade målat på stenar. Vi såg även vitsippor i skogen. Då är det vår på riktigt! På eftermiddagen blev det årets första grillning. Aldrig fel med grillat!:)
 
 
 
Det börjar bli grönt igen! Härligt med vår!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0