Thailand

27 februari tog vi tåget över till Köpenhamn en isande kall kväll. Vid 22 gick planet mot Doha. Riktigt bra att flyga med Qatar airways. Vide somnade innan vi gick på planet och vaknade först när vi hade landat 6 timmar senare. Efter drygt 2 timmar i Doha åkte vi vidare mot Bangkok. Vi landade strax innan 19, men det tog lite tid i passkontroll och bagageutlämning. Vi hade beställt taxi och möttes av värmen utanför. Fem timmar i en fin minibuss. Vide grät och ville inte sitta i bebisstolen han hade fått. Vid 1 på natten var vi framm i Huay yang. Mörkt och varmt. Siw och Puttes hus var fint och med ac och fläkt blev det behagligt. 
 
  
Vi sov till elva dagen efter. Vår saleng blev levererad under dagen. Vi provade direkt poolen. Malva lärde sig att dyka igen och var nästan bara i den djupa. Vide vågade knappt vara hos mig i den djupa, men jag hade som mål att han skulle klara hoppa i och ta sig tillbaka till kanten innan semestern var över. Det klarade han med råge. Han och Malva lekte och busade i den djupa. Det såg knappt ut, som han fick luft, men på något sätt fick han tillräckligt. Barnen gillade mest poolen, men jag tycker havet är mycket härligare. Vi oftast och åt lunch nere vid havet. Vi hade några olika favoriter, men det blev mest att vi var på Kai. Barnen byggde sandslott och Malva älskade vågorna. Vide var lite försiktigare med havet, men var i några gånger med mig.
 
  
Barnen var duktiga på att äta, men det var varierat hur mycket de åt. Vide älskade kyckling. Ibland åt han upp all min. Några gånger lyxade vi till det med god pannkakor. Själv åt jag mest thai-mat även om det även blev pizza, pasta, kycklingkebab och lite annat.
 
 
Det bodde en hel del svenska i byn och det märktes på utbudet. Man kunde hitta kanelbullar på minst två ställen. Även menyerna var ibland på svenska och några restauranger hade typiska svenska rätter.
 
 
Några gånger var vi på marknad och köpte frukt, ägg och Vide hittade leksaksbilar. Frukten var så söt och god. Vi åt ananas, banan och melon varje dag.
 
 
Barnen njöt av poolen. Malva kunde simma under vattnet hela poolen, medan Vide lärde sig att simma och andas över hela. Han simmade med bröstarmtag och sprattlade med benen.
 
 
Det fanns mycket fiskebåtar i Huay yang. Inte som i Sverige och vissa såg inte så stabila ut.
 
 
Vi träffade väldigt mycket trevliga människor under resan. Det känns som alla thailändare är vänliga. Vi pratade med flera barnfamiljer och Malva och Vide lekte med både svenska och thailändska barn. På området bodde flera par vi träffade ofta. Margareta och Erik åkte vi en dag på utflykt med. Det blev en mysig tur ut på landsbygden upp till en nationalpark med ett vattenfall. Barnen var duktiga på att gå och det var kul att se naturen, men väldigt varmt att gå. På hemvägen stannade vi till vid en ananasodling och ett tempelområde. Det började se mörkt ut på hemvägen och precis när vi kom hem så öppnade sig himlen. Jag och barnen badade i ösregnet. Det blev inte kallt, men det gjorde ont av allt regn som träffade oss. Efter en stund hörde vi åska, så vi gick upp. Till kvällen så slutade det regna och resten av semestern blev solig.
 
 
Vi hade många dagar på stranden, men det var inte någon vila då det var fullt upp med barnen hela tiden.
 
 
En dag åkte vi taxi och tittade på ett akvarium. Det var mycket fiskar i olika storlek, form och färg. Det fanns också sköldpaddor, sjöstjärnor och kräftor. Det var mycket skolbarn där och ett gäng tjejer ville så gärna ta kort med Malva. Det hade hon inget emot. Under resan har hon älskat att bli fotograferad och gärna med olika poser. Efter akvariumet åkte vi vidare till de "snälla" aporna. De fanns vid en militärbas precis vid ett högt berg. Militärerna hade övning när vi var där och det var mycket utryckning och vapen. Det kändes som det var på riktigt. Vi köpte majs till aporna, men barnen fick också jordnötter av en gammal dam som var där. De älskade dem mer. Vi hade även två bananer i väskan som gick hem hos de söta aporna. På hemvägen såg vi ett hajmilitärflygplan, som Vide älskade. Vi stannade även till och titta på några getter och en struts på hemvägen.
 
 
En morgon när Jimmy var och klippte sig, så gick jag och barnen längs stranden till en nationalpark. Det var längre än vad jag trodde, men de är duktiga på att gå. Efteråt hade vi alla lite ont i fötterna, men det är mysigt att gå längs stranden. Barnen provade sedan en drake vi hade fått av Istvan och det var roligt.
 
 
 
Vi åkte en dag till närmsta ort söderut och det var härligt att åter se mycket av landsbygden och små byar. Barnen köpte varsin tröja och vi passade också på att äta där. Det finns så mycket fina växter längs vägarna.
 
 
Två gånger under resan så blev Jimmy stucken av något. Kanske en geting. Först svullnade han upp på kinden och sedan underarmen. Det såg ut som hade hade en jättemuskel. Annars hade vi väldigt tur med att inte bli sjuka. Bara Vide som var lite klumpig och fick lite sår här och var. Barnen fick nagellack där Jimmy hade blivit klippt. Malva sa sedan att hon inte skulle bada mer under semestern, så det inte skulle försvinna. Jag övertygade henne att nagellack inte försvann i vattnet, så till slut hoppade hon i poolen. Efter en stund så var hennes nagellack helt borta och jag kunde knappt hålla mig för skratt, då hennes tårar sprutade. Jag lovade att hon skulle få nytt när vi kom hem!
 
 
Det blev många sandslott under semestern. Det ena högre än det andra. Vi hade också sällskap av många hundar. Malva var livrädd och sprang och skrek, vilket hundarna gillade. Vide satt helt lugn och brydde sig inte. De flesta hundarna var väldigt snälla och välvårdade, då det lagts ner mycket pengar och tid i byn på att behandla hundarna och ge dem mat.
 
 
Vi såg mycket ödlor och två lite större varaner. Vide ville gärna klappa dem och undrade varför de var så snabba. 20 mars på kvällen så blev vi hämtade av en taxi och det gick lite snabbare till flygplatsen den gången. Flyget hem gick också bra, men vi hade lite längre väntan i Doha, så barnen hann leka i en lekhörna. Vide gjorde en favorit i repris och sov sedan hela vägen till Köpenhamn.
 
 
Vi hade en helt underbar resa. Så härligt att komma till värmen och bada. Jättegod mat och underbart folk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0