OS och fotboll!

De sista två veckorna har jag hunnit med en del träning. Crossfit några gånger. En gång var maxlyft. Bänkpress 40 kg, clean 50 kg och OH-squat 40 kg. I torsdags och lördags var det mycket kettlebells. Svingar, clean och pressar. Jag var öm på armen av alla övningar. 
 
Jag har även varit och tränat fotboll tre gånger. Ute på konstgräset i Sandby. Skönt när man väl är där. I onsdags snöade det en del, så det fastnade snö under skorna och blev lite halt. Mycket bollövningar och några rena konditionslöpningar. Det känns som jag är i helt ok form, även om det alltid kan bli bättre. Förra helgen var jag först fjärdedomare i Kristianstad. Det var skånederby i Svenska cupen. Kristianstads DFF - Vittsjö GIK. Kallt, men solen gav lite känsla av vår. Matchen slutade 0-0. På söndagen spelade vi sedan vår första träningsmatchen. Den spelades i Åkarp mot Arlövs BI. Spelet fungerar bra för att vara första matchen. Arlöv tar ledningen, fast det är vi som pressar dem. Sedan vänder vi på matchen. Tilda gör två fina mål på skott utifrån och jag gör 1-3 innan pausen. I andra halvlek har vi mängder med chanser och försvarar oss bra. Vi kom bara nära med ett ribbskott och andra halvlek blev mållös. De unga spelarna gör väldigt bra ifrån sig, så det ser lovande ut. Vi behöver konkurrens i laget! Malva, Vide och Jimmy var och tittade på matchen.
 
Förra veckan var jag ledig och Vide och Malva skulle egentligen sova över hos mormor och morfar. Tyvärr har de haft influensa, så vi fick boka av det. Vide var inte heller bra. Han blev snuvig och trött på helgen och på måndagen kräkte han i bilen. Han var sedan helt däckad och sov mycket. Han var febrig måndag och tisdag och sedan har han blivit bättre och bättre. Malva sov över hos farmor och Bosse måndag till tisdag. Det hade gått bra tills Alice hade blivit rädd och bitit Malva. Malva blev så klart rädd och ville hem direkt, men hon fick inga märken av tänderna så det var bra. Stackars Malva som redan är lite rädd för hundar, men vi var där igår igen och då gick det bra.
 
 
I onsdags köpte jag en ny cykel till Vide. En röd 16 tum. Efter lite meck i förrådet, så gick den bra att använda. Han var nöjd, men det var svårt att cykla på den nya cykel. Han kallade den "Dumma cykeln" flera gånger på väg till förskolan. Nu har han cyklat några gånger och det går bättre och bättre. Han når ner med båda fötterna, så det känns tryggt.
 
 
I torsdags var båda barnen på förskolan en liten stund. Efteråt gick vi till bussen och tog den in till Malmö. Vi började med att växla pengar och vaccinera oss. Påfyllnad av hepatit. Barnen lekte sedan på Sagolekplatsen, innan vi gick vidare till Pinchos. Kul att träffa Mikael och Annica. God mat och trevligt sällskap! Vide somnade i soffan innan efterrätten, så han blev utan. Malva var duktig och smakade på mycket.
 
 
I fredags var vi på Vanningen och badade. Malva och Vide lekte med Emil och Ida från förskolan. Malva provade även att vara och springa i en boll. Funballz. Jag, Vide och Malva sprang i ett uppblåst rör. Roligt och jobbigt. Jag fick hålla i Vide, för att han skulle hänga med.
 
På lördagen tränade jag och Jimmy crossfit på förmiddagen. Jimmy tog sedan sin påfyllnad av hepatit. På eftermiddag kom Ida, David, Malte och Tore. Barnen lekte bra både för sig själva och med varandra. Vi åt tapas och rabarberpaj med vaniljsås eller glass till efterrätt. De åkte hem precis innan melodifestivalen. Jag och Malva kollade sedan på låtarna, innan hon somnade.
 
Igår var Malva och jag på Knytte i Billebjer. Det kändes först riktigt kallt i vinden, men det blåste inte mycket på berget så det var hur härligt som helst att sitta och fika i solen. Barnen byggde koja och klättrade i träd. På hemvägen hälsade vi på hos farmor och sedan åkte vi hem och grillade. På kvällen klippte jag barnen och började sedan ta fram kläder vi ska ha med på resan.
 
 
 
 
Jag har hunnit titta på en del under OS. Så roligt med överraskningar och fler guld än vad jag räknat med. Skidskyttet var den roligaste överraskningen, men såklart älskar jag även längdåkningen. Starkt med dubbla guld i slalom. Några förhoppningar om högre valörer på medaljer i några lopp och tävlingar, men skidskyttet överväger så det blev ett bra OS. Heja tjejerna! Starkt att vara bästa nation på damsidan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0