Underbara dagar!

Förra veckan fortsatte det fina vädret. Jag hade lovat barnen att vi skulle till Hylliebadet, men kunde inte det eftersom det var för fint. Vi cyklade till Klagshamn och Vide skulle absolut cykla själv. Det gick jättebra dit, men på hemvägen var han lite trött. Jag och Malva doppade oss och Vide doppade sina ben. Barnen grävde och jag njöt i solen. På kvällen var det fotboll för Malva.
 
 
På tisdagen blev det Hylliebadet trots att det var ganska fint. Vi cyklade allihop idag igen. Det blev paus på Ikea för att äta mjukglass. Barnen var duktiga på badet. Vi tränade lite simning, men busade mest. Malva åker alla vattenrutschkanorna själv, men även Vide var modig och åkte den vita branta väggen själv. Han kunde också ta sig till trappen själv. Även i strömmen var han stora delar själv i vattnet och kände sig så stolt. Cyklingen hem tog lite längre tid, men inte så konstigt om Vide var trött efter all cykling och bad. 
 
 
På tisdagskvällen tog jag tåget upp till Göteborg. Lite förseningar innan Helsingborg, så vi blev 40 minuter sena. I Göteborg hämtade Anela upp mig, Jilan och Ayse. Vi körde bil upp till Lysekil och bodde på en gammal strandvilla. Det blev en underbar morgon med frukost ute. Vilken sommaridyll! Det var väldigt varmt och planen låg väldigt fint med klippor som läktare. Vi skulle döma en F16 landskamp mellan Turkiet och Irland. Irland vann med 1-0 och vi hade vattenpaus i båda halvlekarna på grund av värmen. Olga var observatör. Roligt att träffa henne igen! Efter matchen åt vi god pastasallad på en restaurang i närheten. Sedan köra Anela oss till Göteborg och så tog vi tåget hem. Ett roligt domaruppdrag!
 
 
Det fina vädret fortsatte och jag och barnen var mycket ute. En eftermiddag spelade vi inlineshockey och Vide gick från att gå fram till att kunna åka. Kul med utveckling! På torsdagen hade barnen Bamseloppet på förskolan och på eftermiddagen var vi på Förskolans dag. Där visades verksamheten upp och barnen fick prova på olika saker.
 
 
På fredagen var Malva på skolan och träffade sin nya klass. Jag och Vide var på min crossfitträning.
 
På lördagen hämtade mamma och pappa Malva och Vide vid lunch. Jag och Jimmy skulle på Celia och Johans bröllop. Det var väldigt fint väder och vi samlades alla i Celias föräldrars trädgård. Det blev en fin vigsel och sedan fortsatte festen i Söderslättsbygdegård söder om Vellinge. Många fina tal och god mat. Ett väldigt fint bröllop!
 
 
På söndagen var jag i Falkenberg och dömde i Elitettan. IF Böljan - Assi IF. Bortalaget gjorde tidigt mål och vann till slut med 3-0.
 
Förra veckan hann jag med två fotbollsträningar och en match på fredagen. Vi mötte Onslunda/Tomelilla/Gärsnäs. De låg sist i serien inför matchen och vi hoppades på att kunna göra några mål. Vi startade med att pressa och stressa dem. Vi fick tidigt flera målchanser och jag kunde göra 1-0. De kom upp och fick några chanser. Vi slarvade lite och de sköt ett skott i stolpen. Innan paus kunde jag göra 2-0 på en fin passning av Jessica. Det kändes som vi borde kunna få in fler mål. I andra halvlek blev det mer kompakt och svårare för oss att skapa chanser. Tilda gjorde ett mål och Kajan ett, så matchen slutade 4-0 till oss. Bra jobbat av alla! Malva och Vide var med och tittade på matchen och hade lite svårt att sitta still. Roligast var nog när Milan visade hur man skvätte vatten med flaskorna. Sen var det svårt att få dem att sluta.
 
Malva hade också två fotbollsträningar och på fredagen åkte vi inlines hem från förskolan. Duktigt av barnen, då vi åkte en omväg om sopstationen. Kanske 3 km. I slutet ville Vide hålla min hand när vi åkte.
 
 
På helgen hann vi med mycket. Malva lekte med Svante på lördagen. Först hemma hos dem och sen hemma hos oss och då fick Vide vara med. Gissar att de hade roligt! Jag dömde en p16-match på eftermiddagen. LB07 - GIF Nike. Det såg ut att bli åska och störtregn, men vi klarade oss och det kom bara några få droppar. 2-2 slutade matchen. På kvällen åt vi grillat ute. Smaskigt och härligt att kunna sitta ute vid sjutiden och inte frysa.
 
På söndagen åkte vi upp till Helsingborg för att titta på Jennifer som spelade beachhandboll. Det var stundtals soligt och ibland mörka moln. Lagom varmt för att titta, men inte tillräckligt varmt för bad. Jennifers lag vann första matchen, men förlorade en jämn åttondelsfinal. Sent på eftermiddagen var jag på Malmö IP och var fjärdedomare i skånederbyt Rosengård - Vittsjö. Lovisa dömde och Åsa och Viktioria var AD. Det var inte alls så varmt och sista 10 minuterna så stod jag och frös. Hemmalaget vann matchen med 2-0.
 

 
Den här veckan har det varit väldigt varmt. I måndags fixade jag lite hemma och tränade crossfit innan jobbet. Utfallssteg med kb, burpees och squats med kb, gav lite träningsvärk i låren.
 
Igår var jag och barnen i Klagshamn. Det börjar bli skönt i vattnet. Det var uppmätt till 18,8, men kändes varmare. Barnen gillar klätternätet och gungan. Bryggan är också rolig att titta på fiskar och hoppa från. Till och med Vide var i och doppade sig. Jag lämnade sedan barnen till mellis på förskolan.
 
 
Idag började jag dagen med crossfit. Team-wod box overs med kb 16 kg i varje hand, k2e, burpees och 400 meters jogging. Det var svettigt i värmen! Vi åkte sedan till Lomma. Väldigt varmt, men svalkande vindar som även tog med sig sand. Malva hittade en kompis som var lika gammal och de lekte länge i vattnet och grävde tillsammans. Jag och barnen kastade också tennisboll. Malva verkade rädd för bollen, som hon brukar kunna fånga. Istället var det Vide som fångade flera gånger och han kände sig så stolt. Vi tog två härliga bad och Vide doppade sig inte helt frivilligt, men trillade när vi busade. Hoppas vi får fler sådana här dagar i sommar!
 

Sommarvecka!

Veckan började med högsommarvärme. I tisdags var jag och barnen i Klagshamn. Vi hade en undebar eftermiddag och Malva hoppade i några gånger i det kalla vattnet. På kvällen blev det fotbollsträning. Inte fel det heller i så bra väder. Vi var många, så avslutade med spel på 11-manna. På onsdagen hämtade jag barnen tidigt igen och vi åkte ner till Kämpinge. Det blåste lite mer, men var ändå varmt. Vattnet kändes kanske lite, lite varmare, så även jag doppade mig. Barnen hoppade och hoppade från sanddynorna. De tyckte det var så kul! Redan nu har vi varit fler gånger vid havet och badat än förra året. Hoppas på fler stranddagar!
 
 
I torsdags körde vi ut till Raftarp för årets Familjeting. Den här gånger tillsammans med TVM-Tinget, som firade 60 år. Det var fortfarande riktigt varmt. Det var många familjer som hade varit med tidigare och barnen började direkt leka. Jag och Jimmy satte upp tältet direkt. Vi åt pastasallad med tonfisk, checkade in och hade invigning. Malva, jag och några till körde iväg för ett dopp i Sövdesjön. Inte varmt här heller. Den första natten började det åska och blixtra. Det kändes som ovädret var rakt ovanför oss. Det vräkte också ner, så jag var orolig att det skulle regna in, men det kom inte en droppe. Jimmy hade sagt att det inte tålde regn. På fredagen blev det frukost vid åtta och samling nio, för aktivitetsrunda. Det var grått och blött till en början. Vi blev indelade i lag. Vi var i vitstorkarna. Vi gick en runda på kanske 5 km med olika stationer, där vi mötte andra lag. Memory, vedbygge, göra upp eld, blindgång, bowling, forsla vatten med slang, legobygge, ta sig genom spindelnät, flygplansbygge och några till. Vi samarbetade bra med barnen och alla var nöjda med dagen. Av alla poäng vi fick, så köpte vi ingredienser till en tårta, som vi sedan byggde på kvällen. Barnen gjorde dem alldeles själva och de blev väldigt söta! Barnen somnade ganska tidigt, så de flest vuxna satt uppe vid elden i några timmar och snackade. Det var betydligt kyligare än gårdagen, men elden värmer bra och är så rogivande att titta på. På söndagen åt vi frukost och hade sedan stationer vid lägerplatsen. Vi gjorde hinderbana, kastade frisbee och gjorde armband. Några tryckte tröjor och gjorde en stor flagga. Efter lunch åkte vi vidare för min match i Ystad.
 
 
När vi kom till Ystad, så hade Vide somnat. Malva följde med mig och satt själv och tittade hela första halvlek. Vi saknade en del spelare, men kom ändå med ett starkt lag. Pernilla - Tilda, Jessica, Emma N, Liv - Becky, Angelica, My, Kajan, Olinda - jag. Lovisa, Thea och Matilda var avbytare. Matchen börjar inte alls bra. I första anfallet blir Pernilla sparkad på fingrarna och har sedan väldigt ont resten av matchen. Strax därefter tar sig deras nummer 22 enkelt genom vårt försvar och skjuter in 1-0 vid första stolpen. Vi spelar sedan upp oss och skapar en del lägen. Vårt försvar hittar rätt och är tuffare mot deras spelare. Efter 20 minuter uppfattar Becky att jag är fri på högerkanten och kastar ett snabbt inkast. Jag tar mig in i straffområdet och spelar snett bakåt till Kajan, som snyggt sätter 1-1. Trots chanser åt båda håll, så står sig 1-1 till pausen.
 
I andra halvlek har vi mer boll och Pandora känns inte lika farliga. De lägen de har stoppar backlinjen, Pernilla eller så missar de målet. Vi skapar tryck och målchanser. I mitten av halvleken, så kommer jag runt på högerkanten och får in bollen till Kajan framför mål. Hon får bollen mot mål, men Pandora rensar på mållinjen. Dock inte bättre än att bollen hamnar hos Olinda, som kan göra 1-2. Kort därefter så sätter Jesscia 1-3 på en hörna av Emma. Emma slår många fina hörnor och det är väldigt nära på att ge utdelning fler gånger. I slutet av matchen är vi nära på att utöka. Olinda, Kajan och Angelica kommer upp och är väldigt nära att rinna igenom, men stoppas i sista stund. Härlig vinst!

Fullt upp

 
 
Helgen 14-15 april, så var Jimmy på Svensexa hela lördagen. Jag och barnen körde till Eslöv och hälsade på Ida, David, Malte och Tore. På söndagen åkte jag till Uppsala för att döma premiären i Elitettan. IK Uppsala Fotboll - IF Böljan. Hemmalaget vann med 5-0.
 
Veckan efter jobbade jag eftermiddag och helg. Jag fick en del gjort på förmiddagarna och var och tränade crossfit några dagar. På fredagen hade jag tagit föräldraledigt, så vi hade en mysig dag. Crossfit på morgonen och därefter brunch på Ikea. Vide ville cykla till farmor, så vi tog alla tre cyklarna dit. Jag och Malva fortsatte till Vanningen. Malva hade simskola och jag simmade 50 längder under tiden. Vi cyklade sedan via farmor och hämtade upp Vide. Lite gnäll på hemvägen, men de var duktiga. På kvällen var vi på Jennifers 14-årskalas. God mat och trevligt folk. Malva kände sig stor och hängde med de stora barnen. Vide höll sig mest hos oss och var en trött liten kille. På lördagen var det möhippa för Celia och jag hängde med till Kallbadhuset efter jobbet. Bastu och dopp i havet!
 
 
Jag började sedan min frivecka. På måndagen hade Malva fotboll. Efter det åkte jag och barnen in till Malmö och tittade på MFF - BP. Inte deras bästa match, men bra stämning efter målen. Jag fixade en del hemma, tränade fotboll och crossfit, var på hälsoundersökning och var fjärdedomare under veckan. Rosengård vann mot Eskilstuna med 9-0. Oväntat stora siffror!
 
 
På fredagen efter Malvas simning, så tog vi flyget till Stockholm. Vide somnade innan vi kom fram, men Malva stannade uppe och tittade på Let's Dance. Hennes nya favoritprogram och hon hejar på Margaux. På lördagen var vi på lekplats på förmiddagen. Soligt, men kallt. Barnen lekte jättebra tillsammans, men Meja var lite sjuk. På eftermiddagen var jag på Skytteholms IP och dömde AIK - Ljusdals IF. Soligt i första halvlek och lite regnigt i andra. AIK vann med 3-0. Själv blev jag nästan knockad av en hård rensning som träffade mig rakt i huvudet, men som tur var så gick det bra. På kvällen blev det grillat. På söndagen tog vi tåget hem. Nästan en timme sent, så kom vi fram och vi gick hem till Mikael och Annica. Barnen skulle vara där och jag och Jimmy skulle på Prison Island med Marina, William och Jennifer. Det blev 2,5 timmes rolig lek. Det gällde både att tänka och ta i. Riktigt roligt! Barnen hade båda två somnat hos barnvakterna, så det hade det lugnt i slutet. Vi avslutade kvällen med pizza hos Marina och Bosse.
 
 
 
På Valborg var Jimmy och barnen hemma. På eftermiddagen åkte Jimmy och Vide till Claudio, för att hjälpa honom med några rör. Vide var överlycklig när han hade fått en säck med gosedjur och Nemo blev direkt favoriterna. På kvällen åt vi på Spot inne i Malmö. God pasta, pizza och efterrätt, men rörigt med beställningarna.
 
 
På onsdagen spelade jag match på kvällen. U-laget mötte Hammenhög borta. De visade sig vara för bra, men inte konstigt med en div-1 trupp. Vi kom med fyra rutinerade och resten unga tjejer som gör sitt första år som seniorer. Angelica var grym i målet och räddade mycket. De missade också mycket. Vi hade några chanser, men fick inte till det i avsluten. De ledde med 6-0 i paus och det hade kunnat vara större siffror. I andra halvlek hittade vi mer rätt. Jackie och Kröger gjorde det riktigt bra där bak. Jag hittade Kajan flera gånger och hon gjorde hat-trick. 3-3 blev det i andra och det ska vi vara nöjda med!
 
Under veckan har vädret blivit bättre och bättre. I torsdags hade Malva fotboll och kämpar på bra. Vide hade simning. Är som vanligt duktig, när han väl gör det han ska. Han har för det mesta fullt upp med att vara under vattnet och har lite svårt att lyssna. På fredagen hade Malva avslutning på simskolan. Jag och Vide tittade på. Hon var jätteduktig. Ryggsim, bröstsim och crawl. Det går framåt med allt! Barnen var under kvällen hos farmor och Bosse, då jag skulle till jobbet och Jimmy roade sig på Arenan.
 
På lördagen blev det inte mycket sömn för mig. Malva skulle på Camp Eld med knytte. Strålande sol, men lite kyligt i luften från början. Det var bara fyra barn, men de hade roligt ihop. En massa lekar och uppdrag. Det bjöds på korv med bröd och saft på Elins äng. 
 
   
 
Jimmy skjutsade sedan mig till Hardeberga för match mot Dalby/Genarp. Vi var riktigt taggade för vinst, efter tre förluster. Spelet var bra i den sista, så nu var det bara vinsten som saknades. Vi tar direkt tag i spelet, men lyckas inte riktigt i avsluten. Dalby/Genarp skapar inte mycket, men de har några bra spelare som oroar. 0-0 i paus. Direkt i andra halvlek hittar Kajan mig framför mål och jag kan vända upp och göra 1-0. Det känns lugnt och säkert, men vi får inte in fler bollar. Istället kvitterar Dalby och vi blir stressade. Olinda kan sedan göra 2-1, efter att jag kommit runt på kanten. I slutet får jag straff med mig, fast jag aldrig trillar när målvakten är på mig. Emma Nilsson sätter den kyligt via stolpen. Nu känns det avgjort men med minuten kvar får bortalaget straff och reducerar. I sista sekunden tar sig Olinda in i straffområdet och lyfter fram bollen till mig, som kan nicka in 4-1. Hur skönt som helst med 3 poäng. Det var vi värda!
 
Jimmy och barnen var under tiden på Astrids kalas. Jag åkte dit efter matchen och vi åkte sedan hem till dem och åt grillat. Själv var jag extremt trött, men höll mig vaken. Barnen lekte bra tillsammans!
 
Igår sprang barnen Kalvinknatet. Mormor och morfar var där och hejade. Jättemycket folk och sommarväder! Jag var med och sprang med Vide. Först uppvärming och sedan var det full fart. Vide har varit laddad för detta länge och var säker på att han skulle vinna. Nu var det flera snabba, men han kämpade på bra. Efter 300 meter var han rejält flåsig, men sedan orkade han ändå spurta i mål. Han var lycklig över medaljen och chokladdrickan. Tre barn var före honom, men han tyckte ändå att han vann så det var bra! Malva sprang själv och hamnade långt bak i starten. Det var så många barn, så jag missade när hon sprang förbi. Vid målgången såg jag henne och hon var nöjd över att hon sprungt förbi många. Barnen träffade sedan Kalvin och hoppade på hoppborgar. En lyckad dag! Hoppas på många så här fina dagar i sommar!
 

RSS 2.0