Sälen

Här uppe är det bara bra! Vi har åkt en massa utför och lite längdåkning. Det är soligt och fint, men lite småkallt. Speciellt när det blåser i liften, när kommer uppför berget. Det går bättre och bättre att åka snowboard. Trodde jag skulle ha glömt en del, men det gick snabbt att komma in i det igen. Några småvurpor har det blivit, mest i liften när andra är i närheten och stör..;) Hoppas allt är bra där hemma och att ni får en trevlig nyårsafton!

Sälen nästa

Har jobbat mitt för jul och nyår. Det har varit mycket efter jul. Nu ska jag snart börja packa. Får hoppas att jag har allt jag behöver hemma. Ska bli så mysigt med snö och skönt att vara ledig. Riktigt kul att åka igen, var två år sen sist!

Blir nog dålig uppdatering ett tag. Stort lycka till i Sandbycupen! Ska hålla tummarna och jag är säker på att det kommer att gå bra!

Gott Nytt År!

Nästan snaggad...;)

Jag har behövt klippa håret väldigt länge och ikväll tog jag mig äntligen mod till det. När det väl skulle ske, var det lika bra att ta mycket. Eller så var det så att det var så slitet, så att det var tvunget att bli mycket. Känns inte som jag har något hår kvar, men det känns skönt att inte ha så långt längre... Dessutom vänjer man sig snabbt!
 
Håret täckte nästan hela golvet..;)och hade kunnat bli till en stor peruk!

"Bara" virus

Efter att ha tagit en massa prover och blivit undersökt, sa läkaren att jag bara hade virus. Vet inte vad som är bäst. Hade det varit bakterier, hade man kunnat få penicillin och bli frisk. Nu får jag bara gå och vänta på att kroppen blir frisk av sig själv. Har sovit några timmar på eftermiddagen, så jag känner mig lite bättre nu.

Snart kommer gästerna till oss och vi ska äta supergoda pajer och ostar. Till efterrätt blir det tårta! Anneli och Mikael ska ut sen. Själv blir det Bonde söker fru och tidig läggdags, om jag ska orka jobba imorgon.

Sjuk

Hostade och hostade i natt så jag inte kunde sova. Har haft ont i halsen ett tag och nu har jag även feber. Ska till doktorn, för att se vad det är. Tror det är första gången jag är hos doktorn, för en förkylning på tio år. Jag brukar inte vara sjuk så ofta och har bara varit tvungen att träffa läkare när jag har skadat mig någon gång. Tyvärr missar jag fotbollen i Eslöv, eftersom jag har tid snart. Hoppas bara jag blir frisk tills på söndag!

Vi firade mamma i morse. Hon fick några fina tröjor och två kuddar. Till frukost blev det risgrynsgröt. Mums!


God Jul!

Jag hoppas alla har haft en trevlig julafton, har ätit god mat och fått något fint av tomten!

Själv slutade jag vid tolvtiden. Kom hem och slog in de sista julklapparna. Sedan ägnade jag en stund åt en av mina favoritsysselsättningar... att rimma. Lyckades få ihop hyffsat bra rim till alla julklapparna. Jag, Anneli, mamma och pappa var sen ute och gick en runda i Sandby, medan min bror var hemma och väntade på tomten. När vi kom hem, åt vi julmat och sen var det äntligen dags för att öppna paketen till min brors stora förtjusning.;) Nu började det roliga. Mamma hade köpt en massa paket till sig själv, för att hon inte trodde pappa skulle ha gjort det. Hon hade ungefär dubbelt så många paket som alla andra och tyckte själv det var pinsamt.;) Även pappa hade köpt ett till sig själv. Rimmet var något i stil med: Det här är du värd, för att du är så undernärd. Hahaha! 1 kg jordnötter innehöll det. Inte nog med det fick han en liten påse av mamma och en av Mikael. En årsförbrukning. Alla var nöjda med sina paket. Själv fick jag kläder, pengar, påslakan, väckarklocka och lite annat. Jag, Anneli och Mikael fick två trisslotter var. Jag och Anneli vann båda storvinster (25 kr), så lillebror är ganska ledsen över att han inte har vunnit. Nu ska vi spela spel!
 
Mikael väntar på tomten...
Mikael väntar med spänning på tomten...

Dan före dopparedan

Idag har jag hunnit med att tvätta och slå in julklappar, men annars har jag inte gjort mycket vettigt. Snart ska jag hem till familjen och fira jul. Det ska bli gott med julmat och mysigt med julafton. Morgondagen börjar i och för sig med jobb, men jag tror jag kan sluta ganska tidigt. För en gång skull har jag inte en aning om en enda julklapp jag ska få. Jag har inte önskat mig något, så får se om det blir något jag vill ha ändå...;)
 

Årets julgran
Årets julgran!


På juldagen blir det först fotboll. Jag ska kolla in Sandby, när de spelar i Eslöv. Lite tråkigt att vi inte är med, man kommer bli väldigt sugen på att spela när man är där. Jag kanske till och med blir kameraman. Tozz hade en önskan om det. Ska hinna med att träffa Ida under dagen också. På kvällen ska vi fira mamma som fyller år!

Fredag och lördag blir det jobb, får se vad som händer på eftermiddagarna/kvällarna. Om någon har något bra förslag, är jag lätt på!

Tidigt på söndag bär det av till Sälen. Ska bli superskoj, med ett undantag... Att jag missar den roligaste cupen, Sandbycupen. Fast jag är helt säker på att lagen klarar sig bra utan mig!


Julmys!

På kvällen dök först Tozz upp. Hon kom med en jättegod julklapp, en aladdinask (bara Mackan undrade varför jag inte hade den goda)! En stund efter kom Mackan, Mange, Jens, Dennis och Dynga. Vi gjorde glögg och för dem som inte ville ha det, fanns det julmust. Jag bjöd på mitt och Beckis julgodis, pepparkakor, clementiner och apelsiner. Vi kollade på allt möjligt på tv. Hanna dök upp lite senare efter sin innebandyträning. Kul med julmys med trevligt sällskap!
 

Aladdin
På julen får man ta från det undre lagret, bestämde Tozz. Nu finns det bara de "äckliga" bitarna kvar...;)

Hunnit med mycket...

Träffade Anneli på förmiddagen och det blir mer under julen! Kul att se henne igen! Sedan blev det värsta träningspasset med cykeln till Lund. Det kändes som man stod helt stilla i motvinden. Kom i alla fall fram efter en väldigt lång tid. Därefter har jag hunnit med att handla i princip alla julklappar. Är lite stolt över mig själv att jag var så bra att hitta, får hoppas att de som får paketen också blir nöjda! Nu har jag precis dammsugat hela lägenheten och plockat undan en massa saker. Tvätten får jag spara till imorgon... Nu blir det julmys!

Supertrött

Ska äntligen vara ledig i två hela dagar. Ikväll blir det soffan. Först lite Barca och sen Heartbreak Hotel. Riktigt rolig film, som man blir glad av att se. Kanske ska hjälpa mamma och pappa och klä granen, om jag orkar.

Imorgon ska jag hinna göra allt som jag inte har hunnit under de sista veckorna. Tvätta, städa och handla julklappar. Frågan är om jag hinner allt... På kvällen blir det julmys med di tre + några bonusar kanske!:)

Inneträning

Kanske sista inneträningen. Vi var inte så många idag. Många har väl annat för sig i jultider. Vi spelade med två lag. Mitt lag fick äran att ha Jörgen i mål. Anna och Pilan spelade mest backar och jag, Sofie I och Wea höll oss i anfallszonen. Det gula laget var en mer och fick stå ut med Andreas som målvakt. Det var riktigt bra spel från båda håll. Bra löpningar, passningar och rörelse. Försvarsspelet fungerade riktigt bra och vi hade svårt att ta oss förbi Josse, Helen och My. Olinda var den som skapade mest i början. Bollen sögs till henne och hon lyckades även få dit några bollar. Spelet var väldigt jämnt och inte ens jag har koll på vem som "vann". Både Pilan och Anna kom upp bra och var med i de flesta anfallen. Sofie varvade finter med stenhårda tacklingar. Wea är alltid med bra framför mål och petade in flera bollar. Hon var bra på att jobba hem och ta tillbaka bollen. Själv varvade jag några bra saker med stora misstag. Det kändes att jag egentligen var för trött för att träna. Båda målvakterna varvade grymma räddningar med några enkla misstag. Förutom Olinda var Helen den som skapade mest. Stenhårda skott (vilket bollmärket på mitt knä är ett bevis på), enkla dragningar och perfekta passningar. Vid tre skulle några hem och vi fick sluta spela. Efteråt stannade några kvar och jag och Olinda trixade och sköt lite. Elin R som hade kollat på hela träningen, imponerade med sina jätteinkast. Det kändes som hon kastade längre än vad jag kan skjuta. Coolt!! Riktigt rolig träning! Jag hade kunnat träna inne varje dag!:)

Julgodis

På eftermiddagen kom Beckis hit. Vi hade bestämt oss för att göra julgodis. Beckis hade ett recept på hemmagjord snickers. Vi valde att göra knäck också, vilket blev väldigt knäckande (Beckis roliga ordvits:)). Till mat blev det tacos. När vi var och handlade glömde vi typiskt nog knäckformar. Jag fick snällt gå tillbaka och handla det. Men eftersom första affären inte hade knäckformar, så tog det tid. När jag kom tillbaka var Beckis nästan klar med snickersen. Själv fick jag då äran att göra knäcken. Vi bestämde oss för att göra den i micron. Enkelt recept. 1 dl socker, 1 dl sirap, 1 dl grädde och lite hackad mandel. Att det skulle ta en sådan tid hade vi ingen aning om. Jag satt och öppnade, rörde och stängde micron var femte sekund, för att det inte skulle koka över. Beckis började bli otålig och jag irriterad över att det skulle ta en sådan tid att lyckas med kultestet. Under tiden gjorde Beckis tacos och när hon var klar med allt så var även knäcken klar för upphällning. Knäck överallt eftersom jag inte hade lyckats unvika att det skulle koka över, fast jag stod klistrad vid micron. Ändå blev det 64 fina knäck. Vi hade redan förberett en ny omgång knäck, men den fick stå i kylen och vänta. Tacos är alltid lika gott! Vi tittade på lite av varje på tv:n. Sedan var det dags att ge sig på knäcken igen. Beckis lämnade snällt över det till mig den här gången också, för hon var lite rädd att inte lyckas. Så då blev det till att sitta framför micron i säkert en halvtimme till. Efter väldigt mycket tid och arbete fick vi fram drygt 60 knäck till. Själv har jag bara smakat på "smeten", men jag hoppas verkligen de färdiga knäcken är goda. Nästa gång jag ska göra knäck, om det blir en gång till, ska jag ha köpt en större skål, så det inte kokar över så snabbt. Snickersen var riktigt goda, men efter några stycken blev man supermätt.
 

En del av våra mästerverk
Ingen vågar klaga på knäcken!!!

Jobb, jobb, jobb

Imorgon är sista dagen på min sjudagarsvecka. Det ser ut som jag ska klara av den! Fast jag ska upp vid fem, så jag borde nog gå och lägga mig egentligen. Igår var min sista dag på ALcontrol. Jag bjöd på ischoklad, som var väldigt uppskattat. Jag trivdes väldigt bra på jobbet och kommer sakna alla som jobbar där. Det var för det mesta riktigt bra stämning på labbet. Tiderna var väl det enda jag inte gillade. 12-20 varje dag. Det blir svårt om man vill hinna med att träna så mycket som jag vill. Dessutom hann jag inte med så mycket annat än jobb. Man är trött är trött när man kommer hem och jag är inte den som ställer klockan för att hinna med att göra saker på morgonen. Jag får skylla på jobbet att jag inte hunnit med att blogga så mycket i slutet...

Nu har jag bara fyra dagar kvar på labbet på Skånemejerier också. Efter nyår ska jag börja ett nytt jobb. Processoperatör på Skånemejerier. Det ska bli väldigt intressant. Jag kommer få en helhetsbild hur mejeriet fungerar. Mycket nytt och mycket data. Det blir en utmaning, men jag tror jag ska klara det. Arbetstiderna blir också väldigt annorlunda. Jag ska jobba skift. Två veckor med nattpass, ledig en vecka, två veckor med olika dagpass och ledig en vecka. Det ska bli spännade att se hur kroppen klarar av att anpassa sig till det. I början ska jag bara gå vid sidan om och jobba fyra dagar per vecka.

Träningsturnering i Harlösa

Som vanligt nu för tiden kom jag lite sent pga av jobb. Vi hade två lag och de hade ett. Det var tänkt att vi skulle spela in lagen till Sandbycupen och Köpingebrocupen. I vårt röda lag spelade från början Emma L, Pilan, Malin S, Josse, Anna, Helen, Louise, Stina och Malin R. I det gula spelade Hanna L, Camilla, Sara La, Aleks, My, Sofie I, Benita och jag. Första matchen spelade röda mot Harlösa. Vi gjorde några mål framåt, men släppte till Harlösa lite enkelt bakåt. Stundtals var det fina spelkombinationer och det blev vinst med 3-2. Malin S skadade sig tyvärr tidigt, efter att ha gjort ett grymt snyggt mål. Ett skott utifrån rakt upp i krysset. I andra matchen mötte gula röda. Vi gjorde lite misstag bakåt och det stod ganska snabbt 2-0 till röda. Vårt anfallsspel var ganska bra, men Emma storspelade i målet, så vi fick aldrig in någon boll. Sedan var det vår tur att möta Harlösa. Vi slarvade bakåt och försvarspelet över hela planen var inte bra. Vi hade flera bra chanser, men missade ofta sista passningen. Harlösa vann den matchen med 3-1. Vi bytte sen runt lite. Jag fick äran att spela med de röda. När vi väl fick i gång vårt passningsspel, hade Harlösa svårt att hänga med. I slutet spelade vi med ett lag med många avbytare. Harlösa vann båda matcherna. Vi måste försöka undvika att göra egna misstag, för det utnyttjade Harlösa flera gånger. Vi kan spela mycket bättre än vad vi visade idag, men under korta perioder såg det riktigt bra ut. Kul att spela träningsturnering. Inte lika allvarligt som en cup, men roligt att möta andra lag. Riktigt fin hall Harlösa har fått!
 

Full fart framåt!!!Emma startar spelet...Efter Malin skadat sig, var hon mest upptagen med mobilen...Louise och Stina på väg hemAndreas, Micke och många

Sista uteträningen

Själv kom jag lite sent till sista träningen på konstgräset för året. När jag kom var det lite teknikövningar. Man var två och två och skulle driva upp och runda en kon. Insida, utsida, höger och vänster. Sedan blev det passningar. Först på nära håll på marken och sen på längre håll i luften. I slutet spred sig en del av bollarna lite här och var, men med mer övning kommer det bli mycket bättre. Sedan blev det spel på en mindre plan resten av träningen. Målvakterna turades om att stå och hade när de vilade, målvaktsträning med Micke. Spelet var ibland riktigt bra från båda hållen. Bra löpningar och passningar. Defensivt var vi för avvaktande. Vi lät ofta motståndarna få alldeles för mycket tid. Tempot hade kunnat vara högre och även koncentrationen i passningarna. Många bollar spelades bort eller rakt på motståndarna, istället för att slå den enkla passningen till närmsta spelare.

Imorgon är det träningsturnering i Harlösa mot Harlösa och på söndag sista inneträningen för året. Själv ska jag jobba både lördag och sönda, så jag får se om jag hinner något av det.

Storförlust

Addpro kändes inte så bra, men vi var sämre. De hade ett bra passningspel och vi hade svårt att få tag i bollen. I paus stod det 3-1 och i andra perioden rullade siffrorna i väg. 8-1 slutade det. Siffrorna speglar väl inte riktigt matchen. Vi borde kunnat få in något mål till. Vi får helt enkelt komma igen efter juluppehållet!


Jordbävning

Gårdagens stora samtalsämne och jag hade missat det helt. Inte något stör min sömn... Hade varit lite coolt att uppleva, även om många på jobbet hellre inte hade varit med om det. Det största på över 100 år. Inte något man trodde skulle kunna hända här...

Ikväll blir det sista hockey-bockey-matchen innan jul. Vi möter Addpro i en uppskjuten match. De sista matcherna har vi varit på gång, så vi får hoppas på en vinst till! Själv hoppas jag få sluta lite tidigare, så att det inte blir så stressigt!

Sjunde nyförvärvet!

Igår dök det upp många på inneträningen igen. 20 stycken. Två lag med många av bytare i varje. Roligare att spela hela tiden med korta byten än att ett lag får vila. Emma, Camilla och Hanna turades om att stå i mål. Det var bra spel från båda lagen, men det dröjde länge tills det blev något mål. Försvarsspelet och målvakterna var riktigt bra i båda lagen. Vi fick till slut hål på motståndarna och gjorde några snygga mål. Emma höll tätt och räddade flera riktigt bra chanser som vi bjöd motståndarna på. Även vi fick till slut släppa in några mål. Det var jämnt spel och högt tempo. De flesta målen kom från nära håll, men några kanoner från långt håll gick in. Vid tre droppade en del av, men eftersom laget efter inte kom fortsatte vi spela. Tempot blev lägre, men stundtals var det riktigt snyggt spel. Jörgen vågade inte hoppa in i målet, när Hanna och Emma gick så Andreas fick ställa upp. Andreas räddade en del bra lägen, men fick släppa många bollar förbi sig. I slutet bytte jag lag, så vi var en avbytare i varje. Riktigt jobbigt att spela i över två timmar, men väldigt kul! Efter träningen bestämde sig Helen för att skriva på för oss. Vet inte om det var för Milans dammsugare eller om hon verkar tycka vi är ett bra och roligt lag. Det spelar egentligen inte någon roll vilken anledningen är, kul att hon vill spela med oss. Hon kommer tillföra mycket för laget med sin teknik och speluppfattning!


Slappelördag

Efter jobbet i lördags tillbringades i princip varje minut i soffan. Först idolfinalen. Kevin vann rättvist, men Alice var riktigt bra! Därefter blev det nya Bond. Bra film, även om inte Bond är min absoluta favorit. Kvällen avslutades med att se när Barca lekte med Real. Messi är bäst i världen på att komma med bollen i fart. Real var tvungen att sparka på honom gång på gång, eftersom de inte fick tag i bollen. Real var ändå nära att ta poäng, men till slut fick Barca rättvist in bollen!

Festen


Jag, Ogge, Olinda, Kajsa, Andy, Louise, Sandra och Sofie!

Jag slutade tidigt i fredags och kom till Hardeberga mycket tidigare än väntat. Det var mycket festsuget folk på plats i klubbstugan. Tror vi var runt 40. För att vi skulle hitta rätt plats fick vi dra en lapp. Själv fick jag julgröt. Det gällde sen att hitta sin plats. Det var många frågetecken hur det skulle gå till, men till slut kom någon smart (eller någon som visste) på att man skulle titta under stolen. Wea var snabbast och själv var jag nästan sist. Tobbe N tipsade mig att gröten fanns bredvid honom. Sedan blev det pizza i mängder, sång och skålande. Sedan var det dags för prisutdelning. Det var inte många som hade tagit utklädningen på så stort allvar, men några seriösa fanns det. Sandra vann första priset och Olinda och Kajsa fick tröstpris. Tröstpriset firades med en fin sång. Sedan var det dags för Wea att prisas för att hon var först att sätta sig. Det stod ett rim på paketet. Hon skulle utse tre personer som skulle äta godissnöre fortast. Lina, Pilan och Hanna blev kandidaterna. Lina började bra. Pilan var grym på att få in snöret i munnen. Men det var Hanna som lyckades svälja allt snöre och vann. Hon öppnade paketet och ett nytt rim kom fram. Manligaste skägget skulle utses och David H vann. Han i sin tur skulle utse tre kanditater till starkast lungor. Jeppe, David J och Jernberg fick äran att blåsa sönder varsin ballong. Jeppe var klart snabbast. Han utsåg snyggast frisyren och Tobbe N vann. Tobbes rim handlade om snyggaste benmuskel. Jernberg, Jeppe, Anders och Andy fick komma fram och spänna sina muskler. Andy utsågs till vinnare. Sedan var det dags för ballong-tävling. Alla fick varsin ballong och ett snöre att binda den runt foten. Många ballonger gick sönder redan innan vi började och några blev därmed diskade redan innan tävlingen hade börjat. När tävlingen väl började var det kaos, massor av folk över allt. Olinda ruvade på sin ballong som en pingvin under sitt lucia-linne, men till slut lyckades någon komma åt den. Efterhand försvann fler och fler och till slut var det jag, Anna L och Linus kvar. Efter en lång och svettig kamp lyckades jag stå som segrare efter att båda deras ballonger gått sönder nästan samtidigt. Jag fick öppna paketet och fick ett choklad-fondue-set med en chokladkaka till. Min fina röda ballong tog sen Lina sönder. Med glädje krossade hon den... Resten av kvällen blev det mycket dans och även en hel del snöbollskrig för de modiga. Några riktiga fullträffar! Senare under kvällen serverades kladdkaka med grädde och lite snacks. Riktigt lyckad fest, som alltid. Själv fick jag bege mig hem tidigt runt halv ett, för att hinna sova lite innan jobbet. Hoppas avslutningen var lika lyckad som resten av festen. Tack Malin och Louise (och kanske någon till) för en bra planerad fest!
 
Några bilder från festen, fler finns på facebook...

Olinda visar styrkaJag, Tobbe, Hanna och OlindaSå här glad blev Sandra när hon vann bästa utklädnad!:)Wea fick paket för att snabbast ha hittat sin platsBallong-blåsar-tävlingBallong-stampar-tävlingKajsa med tom chokladkalenderSofie, Kajsa och Lina shakar lossLinaKvällens coolaste dans stod Tobbe och Pilan förJag och OlindaElin och Olinda myser under jackorna...men när Olinda blir för närgången, blir Elin livrädd...;)

Lussevaka alá HBK

Ikväll är det fest i klubbstugan. Äntligen! Tog tid att hitta ett datum för festen. Själv jobbar jag sent och ska börja jobba tidigt imorgon bitti. Tråkigt att jag inte kan vara med på hela festen, men jag ska försöka dyka upp en stund.

Fler på träningen

Vet inte om det var min pik eller om det fanns någon annan anledning, men nu var vi många på träningen igen! Vi började med ett kort möte om träningsplaner. Hoppas det blir en bra lösning! Sedan körde vi lite egen uppvärmning. Vi fortsatte uppvärmningen med att dela in oss i grupper på tre eller fyra och röra oss runt på halva planen och passa. Själv hamnade jag med "veberödstjejerna". Sedan blev det spel på nästan full plan. Gult mot rött. Från början var spelet ganska jämnt, med chanser åt båda hållen. Riktigt bra passningsspel. Vi hade Emma i mål och hon tog allt. Micke fick däremot släppa in en del bollar. Jag och Helen spelade i anfallet och det var väldigt enkelt att spela med henne. Hon gjorde bra löpningar, hittade rätt med passningarna och gjorde flera väldigt snygga mål. I slutet gick Emma och Micke och Jörgen och Andreas hoppade in i målen. Då började det likna träningen i söndags... Kajsa var riktigt nära att gång på gång få in bollen och till slut satt den perfekt stolpe in. Vi hade tur med studsar och felpass och det blev många enkla mål. Pilan gjorde ett av de snyggaste. Ett kanonskott från ganska långt håll. Ytterligare ett bevis på att hon måste skjuta mer på matcher!!! Roligt att träna, men riktigt kallt. Det snöade hela träningen och mina fingrar höll på att förfrysa. Kunde inte riktigt koncentrera mig på spelet så ont det gjorde i dem... Ska fixa uppvärmda vantar till nästa gång!
 
Uppvärmning i snöfall. Olinda har tagit täten.Lyckades äntligen fånga även Emma på bild!Stretching eller snack?!Anna är redo för spel

Vinst igen!

I onsdags var vi nästan för många på hockey-bockeyn. Hela sex avbytare. Vi mötte Acapulco och lyckades under hela matchen hålla högre tempo än dem. Deras målvakt var bra eller så var det vi som var ofokuserade i avsluten, för det dröjde över halva första perioden innan vi fick in bollen. Innan dess hade de gjort 1-0, men det kändes aldrig som vi skulle förlora. Vi var det bättre laget och lyckades vända till 3-1 efter mål av Ola, Jimmy och Johan. Direkt i andra perioden lyckades de reducera. Kändes onödigt, men sen fanns det bara ett lag på banan. Vi gick ifrån till 7-2 och borde ha gjort ännu fler mål. I slutet fick de in ett tröstmål, men vi vann rättvist med 7-3. Tror det spelmässigt var vår bästa match för den här säsongen, till nästa match får vi bara öva på att sätta chanserna!

BESLUTSÅNGEST

Jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Tror båda alternativen kommer att bli bra och att jag kommer trivas vad det än blir. Bättre att ha två alternativ än inget, men ändå jobbigt. Från att inte ha något till att vara väldigt attraktiv på två ställen. Ska sova på saken...

Glögg hos Sara

Efter träningen var det glögg hos Sara. Det var bara jag, Jimmy och Ola som var där som har spelat i år. Mattias, en gammal spelare, en före detta trogen åskådare och tre barn var också där. Det bjöds på glögg, vin, lussekatter, pepparkakor och lite andra julkakor. Vi som var där hade trevligt. Det slank ner lite av varje. I början var barnen lite blyga, men efterhand började Leo busa med mig. Det hela slutade när han ville äta upp mig, då vågade jag inte fortsätta leka med honom.;) Nu laddar vi för en ny vinst imorgon! Tror det är Acapulco som ska få känna på vår nya vinnarform!

Inneträning

Det blev som vanligt spel på nästan hela träningen. Vi spelade med två lag. Andreas fick äran att stå med mig, Wea, Elin, Anna, Josse och Louise. Vi lyckades riktigt bra med vårt spel och satte våra chanser. Det andra laget lyckades inte förrän efter väldigt länge få hål på Andreas. Wea satte en hel del mål. Anna sköt på det mesta och fick in några riktigt snygga mål. Själv tyckte jag mest att jag missade eller sköt rakt på Jörgen. Vi hade stundtals ganska mycket tur med studsar och självmål. Jörgen fick inte heller så mycket hjälp av sitt lag under vissa delar av spelet. Det slutade med utklassning målmässigt, även om det spelmässigt var ganska jämnt. Vi anfallare i det gula laget var inte så bra på att jobba hem när en av våra backar följde med upp, så ibland blev det nästan fyra mot en. Ofta löste det sig ändå. Det blev nog till slut 20-3 eller något liknande. Roligt att göra mycket mål! Vissa av våra mål var riktigt snygga med ett tillslag hela vägen...:)

Mamma Mia

Efter matchen blev det till att snabba sig. Först till Sandby och lämna bilen. Ta bussen hem. Snabbt byta om. Hämta sushi på vägen till Johanna. Johannas nya lägenhet var väldig mysig. Vi åt, drack och värmde upp med filmen Mamma Mia. Vi var så inne i Sing-a-long låtarna att vi höll på att missa tåget. Vi fick springa till stationen och precis när tåget kom hade vi anfådda nått perongen. Mamma Mia visas på Arenan. Det var nytt och snyggt.

Musikalen var riktigt bra. Alla sjöng enormt bra. Man kände igen mycket från filmen, men det var lite mer scener och låtar i musikalen. I slutet sjöng de flera extra nummer som uppskattades av alla. ABBA får en verkligen på bra humör!
 
Ida och JohannaAlla tre!

Paret bredvid mig var lite speciellt. Kanske i 60-årsåldern. Först kom de kanske en kvart för sent. Sen snackade de, så de framför fick säga till dem. De blev sen väldigt intima, innan mannen somnade. Efter pausen kom de för sent igen. Under andra delen sov han igen, för att vakna till liv under avslutningssångerna. Då diggade han riktigt mycket och höll på att slå ner tanten nedanför.

Efteråt var vi sugna på att gå ut. Det fick bli Hipp. Det passade att avsluta kvällen med lite schlager. Vi tog en sväng inom BK och åt. Riktigt gott. Då blev jag också lite trött, hade varit vaken sen halv sex. Väl på Hipp piggnade jag till igen. Bra låtar. Roligt att det kom ABBA också. En del Sandby-folk var där och jag träffade även Höst! Några hade druckit mer än andra... Lite innan två gav vi upp. Riktigt rolig kväll! Tack så hemskt mycket för presenten!!!

Inget bra spel

I lördags mötte vi Harlösa IF. Ett division fem-lag som inte lyckades kvala sig upp till fyran. De hade fått äran att låna Emma, vår målvakt. Vi började med Camilla - Jessan, Malin S, Josse, Alex - Louise, Pilan, Olinda, Kajsa - Elin, Wea. Milan, Stina, Sara Li och jag började på bänken.

I början av matchen var det lite halvchanser åt båda håll och inget riktigt ordnat spel. Tidigt i matchen gick Alex av. Hon var förkyld och det kändes inte bra. Istället blev hon fotograf. Tror det är hon som har tagit nästan alla bilderna. Milan gick in som vänsterback. Wea fick nästan hål på Emma i ett friläge, men i sista stund kom Emma ut och rensade undan bollen. Vi fick inte alls i gång något bra spel. Många passningar hade ingen adress, vi var tvåa på alla bollar, gick inte in i några närkamper och Harlösa förde stundtals matchen. Jag kom in istället för Wea i anfallet och i slutet av halvleken kom även Stina in på högerkanten. Vi försökte spela runt bollen mellan varandra, men vi kom ingenstans. Inget av lagen skapade många målchanser och båda målvakterna hade det ganska lugnt. Fast båda var bra med på fötterna och var på det sättet delaktiga i spelet. Efter en katastrofal första halvlek, så stod det 0-0. Tror inte vi har spelat sämre än så tidigare i år.

Det positiva till andra halvlek var att det inte kunde bli sämre. Sara kom in som vänster yttermittfältare. Vi började mycket bättre, spelade runt bollen och Harlösa-spelarna hade svårt att komma rätt. De blev snabbt trötta och det var bara målen som vi inte lyckades göra. Sista passningen eller avslutningen misslyckades. Jag hade ett inlägg från högerkanten, som Pilan mötte perfekt på volley. Tyvärr fick hon inte in bollen. Harlösa skapade inte mycket i början. Våra backar låg rätt i sina positioner och samarbetade bra. I mitten av halvleken kommer äntligen målet. Jag fick en bra boll på högerkanten av Jessan och spelar in bollen i mitten. Tror det är Pilan som skjuter. Emma räddar, men på returen sätter Sara bollen i mål. Vi fortsätter att skapa chanser. Wea har några riktigt bra och var värd att få göra ett mål. Även Pilan har några bra skottlägen och hade hon vågat lite mer, tror jag hon hade gjort mål. Sara var den som var närmast att utöka ledningen. Hon får kanonträff i straffområdet, men tyvärr går skottet på en back. Vi tappar sen vårt spel och Harlösa kommer upp och skapar en del målchanser. Camilla gör en kanonräddning på ett bra skott, som hon lyckas att tippa i ribban och ut. Tyvärr lyckas vi inte hålla tätt. Med bara några minuter kvar kommer kvitteringen på en hörna. Vi är alldeles för passiva och Harlösa-spelaren får helt fri trycka in bollen vid första stolpen, otagbart för Camilla. Det kändes surt att det skulle bli lika. Emma hade varit på mig och pikat mig, om att jag inte lyckats göra mål, under större delen av andra halvleken. Med en minut kvar, får jag bollen utanför straffområdet en bit till höger. Jag skjuter mot bortre delen av målet och mitt hårda vänsterskott lyckades inte Emma ta...;)

Vi vinner med 2-1 och skönt att det blev vinst i alla fall! Spelet kan bli mycket, mycket bättre, men vi får ta med oss början av andra halvleken. Då ville alla spela boll och viljan kom fram. Alla spelare kan mer än vad vi visade idag. Kul att se Wea spela match igen. Det var ett tag sen sist. Tyvärr lyckades jag inte med mitt mål att tunnla Emma, men skönt att jag fick hål på henne till slut. Annars hade man väl fått höra det länge, länge...;)
 
UppvärmningJag på väg inHarlösa bryterFull kontroll på bollen?Kajsa in action igenVar är motståndarna?Olinda är stark i närkampenMilan är först på bollenKajsa är långt före motståndarenJosse har bra koll på motståndarenEmma sträcker ut och räddar...Bollen är helt fri, men vill inte inKan det varit här det blev mål?

Fullt upp i helgen...

Jag har knappt varit hemma på hela helgen, därför den dåliga uppdateringen. Har mycket att skriva om, så det kommer i början av veckan. Nu är jag så trött, så jag måste gå och lägga mig.

Ska bara påminna alla om att vi fortfarande tränar och inte har tagit juluppehåll än! Även om vi har kul på träningarna utan er, så är det roligare om vi är fler. Då kanske ni hade kunnat hjälpt Jörgen att hålla tätt på träningen idag..;)


Målvakten får se upp

Imorgon kommer Harlösas målvakt få det tufft!! Jag ska tunnla henne!;)

Kevin och Alice i final

Mina absoluta favoriter i final! Har gillat dem från början. Kevin har dominerat varje gång, medan Alice har tappat i slutet. Idag visade hon igen hur duktig hon är. Robin har utvecklats mycket, men idag var han inte så bra. Allt annat än att Kevin vinner enkelt i finalen, vore en skräll. Han är verkligen en värdig vinnare!!

Träning!:)

Jag har haft träningsvärk idag. Normalt har jag aldrig träningsvärk och speciellt inte efter en hockey-bockey match. Det måste vara ett bevis på att jag knappt har rört på mig de sista veckorna. Måste bli ändring på det. Jag hade gett upp hoppet om att få träna på torsdagarna, men efter två oanmälda personer dök upp på jobbet, var vi klara i god tid. Halv åtta slutade jag jobba och fick snällt tigga om skjuts, eftersom jag inte hade någon bil. Lite över åtta dök jag upp på träningen, men såg inte någon från laget. Eftersom jag sett lagbussen visste jag att det var folk där och jag tittade in i omklädningsrummet. Där satt fem tappra spelare (Sandra, Kajsa, Jessan, My och Elin R) och fyra tränare. Vädret lockade väl inte så många och sen fyllde tydligen Stina och Malin år. Alla andra anledningar vet jag inget om. Själv var jag mest glad över att vara där! Tränarna var lite klena och stannade i omklädningsrummet hela träningen. Vi spelare var duktiga och gick ut på planen. My tog direkt tag i vad vi skulle göra. Vi började med kvadraten. Först en liten, men vi hade svårt att få rätt på passningarna, så vi förstorade den lite efterhand. Vi hade riktigt roligt och vi införde ett straff. Lyckades man inte bryta på tio passningar, så skulle man göra tio armhävningar. Det tog lång tid innan någon blev straffad. Kommer inte ihåg vem det blev först, men helt plötsligt var nästan alla sugna på armhävningar, så vi andra gjorde det i sympati till den straffade. Efter kvadraten körde vi prickar, fast vi skulle nicka. Man fick ett kast från stolpen och skulle runda en kon några meter från målet. Från början var inte nickarna så bra, men det blev bättre och bättre. När man släppt in tre bollar var man ute. Efter en hård kamp med Elin, vann jag till slut. Jessan som hade åkt ut först ville ha revansch. Den andra gången var alla nickar mycket bättre. Jessan gick nästan hela vägen, men till slut lyckades jag få in en boll på henne. Vi hade sen skott-träning. Vi slog en passning till Elin, som väggade och vi gick på skott. Övningen var riktigt jobbig, eftersom vi var så få. En riktig konditionsövning eller var det bara för att jag har blivit otränad. Skotten var varierade. Några kanoner och andra flög lite varstans. Själv blev jag nerskjuten, så jag fastnade i nätet och trillade, när jag var och hämtade min boll i nätet bakom målet. Kul att det kunde roa vissa, typ Sandra...;) Vi avslutade träningen med prickar. 5 stycken. Vi släppte in några prickar var allihopa, utom Jessan som höll nollan. Sen kom en period med dåliga skott. Tror vi började bli trötta, så det tog lång tid innan någon åkte ut. Efterhand fick vi in fler bollar och till slut var det jag och Jessan kvar. Sjukt jobbigt och vi orkade till slut inte få iväg skotten. De andra ville att vi skulle ge upp. Efter ha offrat mig och framför allt mina händer (det var inte skönt att rädda Jessans hårda skott utan vantar, när fingrarna var sönderfrusna), så fick jag till slut in några bollar och vann. Träningen avslutades egentligen först i omklädningsrummet. Sandra försökte visa sin spänst och nudda taket. Det gick sådär och fick alla andra att försöka. Jag och Kajsa klarade det med fingerspetsarna. Sen kom Elin in och dominerade. Hon fick i hela handflatan i taket och imponerade stort med sin spänst. Jätterolig träning, men nästa gång hoppas jag att vi är lite fler. Tror att jag kan komma nästa torsdag också, för vi var många på jobbet!:)
 

Nyförvärv + Sandra
Sandra stör under fotograferingen av nyförvärven, Elin och My.


På lördag är det match i Dalby mot Harlösa. Vet inte alls vem som ska vara med. Först var det på tal om att de inte hade lag, men nu verkade det som de hade det.


Vilken vändning!

Pga av en del omständningheter som vi inte kunde råda över på jobbet, som dåligt väder och olyckor på bron, var det väldigt mycket att göra sent på dagen. Chefen var snäll och lät mig gå vid halv tio för att jag skulle hinna till matchen. Jimmy var snäll och hämtade mig och vi hann precis i lagom tid till matchstart. Tio minuter innan. Perfekt för att hinna med några minuters "uppvärmning". Det är säkert bara jag som tycker att våra sena matcher är perfekta. All annan träning blir ju för "tidig" för mig...

Vi mötte BK Finten som vi sist slog med 6-5 i en riktigt jämn match. Idag saknade vi några spelare och var bara två avbytare. Vi börjar riktigt dåligt och tempot är lågt. De får göra flera enkla mål. Ofta på sina egna returer eller när de var helt frispelade. Efter halva perioden står det 4-0 till dem och det känns som det ska rinna i väg. De spelar ut oss och vi får jaga mycket. Men sen börjar vi få till det. Vi håller ihop bättre bakåt och lyckas få in några mål. Johan gör riktigt snyggt 4-3 i slutet, när han lyfter upp en backhand i nättaket. Tyvärr gör de 5-3 och det blir halvtidsresultatet. Det kändes ändå som vi var på gång. Med tanke på spelet i början, bör vi vara glada att det bara skiljer två mål.

I början av andra perioden gör de 6-3 efter bara några sekunder. Efter det målet är vi mycket bättre med. Jesper kommer upp riktigt bra flera gånger och trycker dit några mål. Vi går upp till 6-5, men då trycker de in ett mål. De känns stressade och slarvar. Vi lyckas komma ikapp och kvittera. Vi pressar dem högt upp och de slarvar. De slår en pass rakt på min skridsko och jag når bollen. De är på väg upp så jag kan spela in till Cristofer som trycker in 8-7. Tyvärr lyckas de sen få in en kvittering på ytterligare en retur. Vi fortsätter att trycka på och Jimmy skjuter långt utifrån sidan in bollen vid bortre stolpen. Efter ett perfekt byte står det 10-8 till oss. Vi har frislag i anfallszonen och Johan smyger in på bortre stolpen. Han blir helt frispelad och kan enkelt göra mål. Nu är det bara några minuter kvar. De lyckas få in en reducering, men närmare kommer det inte. I slutet pressar de hårt, men vi kämpar och med hjälp av lite fulknep av Johan håller vi undan. Riktigt härligt med en vinst igen efter alla förlusterna! Alltid mycket roligare att vinna än förlora!:)
 
Utrustningen

Elitflicklägret i Halmstad

Jag har fått en förfrågan att gå steg 2 utbildningen som domare till sommaren. Får veta om en månad om jag kommer med eller inte, beroende på hur många som har anmälts. Hade varit skoj att vara med. Fick aldrig chansen som spelare, så om man får det som domare, får man ta den!;) Klarar man utbildningen kommer man att bli regionsdomare och då får man döma division 2 damer och gå på linjen i ettan.

Julstämning!

Trodde bara det skulle vara grått och regnigt idag. Istället kommer det stora snöflingor och det har på kort tid blivit alldeles vitt. Hade varit kul om snön hade legat kvar ett tag, men det är väl inte så troligt att den gör det. En vit jul för en gång skull hade varit riktigt mysigt!:) Själv har jag letat fram min adventsljusstake idag. Bättre sent än aldrig. Nu blir mamma glad om hon kör förbi och ser att även jag har lite julmys!;) Hon erbjöd mig att låna några adventsljusstakar och lite annat som hon hade över, men en räcker bra för mig...
 
Massor med snö
Det blev snabbt helt vitt

Äntligen träning

Träning en gång i veckan är för lite... På gårdagens träning fick jag vara fotograf och reporter. Lina, som var sjuk, var tvungen att få in lite material till HBK-nytt. Först fick nyförvärven, som var på träningen, ställa upp för fotografering. Alex, Malin och Anna. Tre saknades. Emma och My och Elin från Veberöd, som skrev på i torsdags. Sedan var det tränarnas tur. Riktigt fina blev de allihop!:) Sedan blev det träning. Vi var två lag med 8 i varje. Lite stirrigt och en del bortslagna passningar i början, men efterhand såg det riktigt bra ut i båda lagen. Stina öste in mål, så det var bara att passa henne så blev det mål. Anna gjorde två riktigt snygga lobbmål precis efter varandra. 
 
Alex, Malin och AnnaAndreas och Jörgen

Rolig länk

http://www.youtube.com/watch?v=L5imHN8-M4o

RSS 2.0