Intressanta resultat

Vången och LB07 kändes i förväg som en jämn match. Resultatmässigt blev det också det. 1-1, efter 0-0 i paus. Min gamla lagkompis Lillen gjorde mål för LB07.

Team Sandby förlorade hemma mot Skillinge med 2-1. Sandby saknade en del folk och har match med a-laget imorgon.

Hammenhög slog som väntat Gula Damer, men sifforna blev inte så stora som förra helgen. 3-1 och Hammenhög gick upp i ledningen i en väldigt jämn tabelltopp i serien. Nästa helg har vi Gula Damer hemma och sen helgen efter Hammenhög borta.


Ingen match imorgon

Vi hade precis fått ihop lag och då är det istället Sösdala som inte har folk. Vet inte om den ska spelas senare istället...

Ikväll har jag dömt damjuniorer, Eriksfält - Gislöv. Mitt under andra halvlek hände något som jag själv aldrig varit med om under alla år jag har spelat. Helt plötsligt började det spruta vatten på ena sidan. Som tur var var spelet på den andra sidan, men målvakten blev lite blöt. Matchen fick avbrytas i en kvart. Vaktmästaren fick komma dit och stänga av vattnet. Under tiden hann de flesta barnen och en hel del av spelarna bli genomvåta i vattenspridarna.

Zara Larsson vann Talang 2008. Att en sådan liten kropp kan ha en sådan röst är riktigt häftigt.

Sverige klarade efter en spännande match, 22-22 mot Polen. OS-kvalet fortsätter imorgon och på söndag mot Argentina och Island. Det hade varit riktigt kul med två svenska lag i OS-handbollen!

Imorgon kommer Ida, Johanna och några till hit. Vi ska grilla och det ska bli riktigt härligt! Vädret är kanon!

Träning

Tur att vi inte spelade match idag, som vi egentligen skulle. Vi var bara åtta på träningen och Emma L var inte ens med. Hon vilade sig i form efter alla smällar, hon har fått under de sista matcherna. En massa var på festival, Lina flyttade, någon jobbade och resten vilade nog bara upp sig.

Vi inledde träningen med passningar. Jag och Olinda körde med varandra, Lilly och Hanna P och Sara och Elin. Först hade vi ett tillslag och sen två. Sen skulle vi ta upp bollen, trixa några gånger och slå tillbaka den på marken. Därefter körde vi med en studs. Sen övergick vi till nickar. Först nicka upp den till sig själv och tillbaka andra gången. Vi hade sen nickar fram och tillbaka och till slut sprang vi emot den andra och backade och fick en hög boll som vi skulle försöka att nicka tillbaka. Camilla hade målvaktsträning med Emma och Micke.

Vi hade skotträning för första gången på väldigt länge. En började vid stolpen och passade en lång pass ut till den andra som började på mittlinjen. Den slog tillbaka bollen och fick en väggpass. Vi skulle skjuta i höjd med straffområdet. Några skott blev riktigt bra, andra var inte i närheten av målet eller blev rena felträffar. Själv funkade det bra med högran, men vänstran var inte skön att skjuta med. Tån är bättre, men det gör fortfarande ganska ont. Vi hade sedan en mot en. Man passade ut till en som startade vid mittlinjen. Den spelaren anföll och den andra försvarade. Det blev ganska mycket mål, så vi behöver nog öva mer försvarsspel. I slutet spelade vi. När försvarande lag bröt skulle de spela upp till Rille och Jan som stod vid mittlinjen och sen bytte man så att anfallade lag försvarade. Det var riktigt jobbigt och blev stora ytor, eftersom vi bara var tre mot tre.

På lördag möter vi Sösdala. Vi får hoppas att vi får ihop lag, det var ganska många som inte kunde av olika anledningar. Vi var i alla fall nio då och sen kunde Hanna L, så jag tycker vi kör i vilket fall. Vi får springa mycket! Hanna P gör debut för säsongen och det vill vi inte missa!


Inlines till Lomma

Idag fick jag sällskap med mina inlines. Olle och Tozz följde med och vi lyckades utan en enda vurpa ta oss till och från Lomma. Jätteskönt väder, men lite för blåsigt. På stranden fick man sand överallt. När vi kom tillbaka till Lund, var vi och åt god pastasallad och ciabatta på Mormors bageri. Sen övergav de mig för sin träning...

Tozz tror att hon är bäst!

Olle moonar


Tozz och jag

Husie ner på en poäng

Nu har Husie DIF fått sitt straff för att ha använt för många spelare. Team Sandby och Skillinge vinner sina matcher mot dem med 3-0. Teamet går upp i serieledning.

Några resultat

Igår vann LdB enkelt mot Husie i Svenska Cupen, trots att de vilade några av sina bästa spelare. Matchen slutade 5-0. I nästa omgång kommer de säkert få tuffare motstånd.

Samtidigt spelade LdB Academy mot Norvalla på bortaplan. Efter 1-1 i paus, åkte till slut LdB på sin första förlust. 3-1 till Norvalla, som går upp i delad ledning i tvåan med Falkenberg.

LB07 åkte ur Malmömästerskapen i kvartsfinalen mot BK Kick igår. Kick som har ett ungt och talangfullt lag och ligger tvåa på samma poäng som Gärsnäs i division 4 södra. Kick vann med 2-0.

Vinst i korpen

Lukas hoppade in i mål idag och det visade sig vara ett mycket lyckat inhopp. Vi mötte Bollkontroll och de spelade mycket bra. De stressade oss högt upp i plan och gjorde tidigt 1-0 på en lobb. Vi jobbade oss in i matchen och Gustav kunde trycka in 1-1 på pass av Henke. 1-1 stod sig i paus. I andra halvlek tyckte jag Bollkontroll skapade mest. Lukas gjorde några riktigt bra räddningar på bollar som såg ut att vara på väg in i mål. Det kändes som matchen skulle avgöras på straffar, men precis i slutet fick Henke ett friläge och sätter 2-1. Lite snopet för motståndarna, för de var nog mer värda segern än oss. Imorgon blir det final, tyvärr kan jag inte vara med för vi har träning. Det hade varit skoj att vara med, fast de hittar nog någon bättre som kan hoppa in. Jag tillförde inte så mycket på plan, haltade mest omkring.

Aj, min tå

Jag fick en smäll på min fot igår och idag är min ena tå ganska blå och svullen. Jan visade inget medlidande alls, utan klagade på att jag upphävde offsiden.;) Får se hur det går att spela korpen ikväll. Jag får se till att bara använda högran.
 

Min stackars tå...

Det var inga problem att åka inlines i alla fall och jag har varit en tur till Lomma. Lite blåsigt, men annars väldigt härligt!


Inte många i vattnet, så det var säkert kallt!

Tredje vinsten på sex dagar

Ännu en match med perfekt fotbollsväder! För första gången under säsongen kom vi till start med samma startelva som förgående match. Den enda skillnaden var att Olinda också var med i truppen idag. Vi började med vår defensiva uppställning: Emma - Sara, Malin S, Josse, Sandra - Emma - Lina, Louise, Pilan, Stina  - jag. Olinda, Hanna L, Benita och Jessan började på bänken.

Sjöbotjejerna inleder bäst. Vi är inte alls med från början. De spelar runt bollen bra på vår planhalva, ofta med få tillslag längs kanterna. De har två snabba anfallare, som sätter våra backar i fullt arbete. När vi bryter får vi inte upp bollen utan den kommer snabbt tillbaka. Vi håller ihop laget bra ändå och de kommer inte genom vår backlinje många gånger. Emma i mål är bra med på de chanserna de får. De skapar flera hörnor. Nästan alla slår de till en spelare som möter och slår tillbaka bollen. Inte en enda av dem blir farliga, för domaren blåser av alla för offside när bollen slås in mot mål. Jag vet inte om alla var det, men han tyckte det. Vi har ingenting framåt. Jag har en spelare som en igel i ryggen under nästan hela första halvleken och de andra backarna tar hand om alla bollar som kommer upp. Efter kanske 20 minuter tar de ledningen. En spelare får med sig bollen i målområdet i en lite tilltrasslad situation och efter ett motlägg som hon vinner, slår hon in bollen i öppet mål. I det läget ett väldigt rättvist resultat. Efter målet flyttar vi upp Emma i anfallet. De har sen ett riktigt bra skott, som Emma tippar till hörna. Vi börjar skapa mer. Deras målvakt lämnar flera returer och om vi hade varit mer på hugget kanske det hade blivit mål. Med en kvart kvar av halvleken kommer kvitteringen. Vi bryter deras anfall ungefär vid mittlinjen. Jag får tag i bollen och spelar fram den till Emma. Emma vänder upp och hittar Louise med en perfekt boll i straffområdet. Louise gör inget misstag utan sätter säkert 1-1 till höger om målvakten. Nu är spelet mer jämnt. Nästan direkt efter målet spelar Lina fram Emma som skjuter stenhårt i stolpen. Jag får en chans efter ett inkast. Ingen går på bollen och plötsligt är jag fri med målvakten, men skottet går på henne. Lina har också en bra chans, men skottet täcks till hörna. Sjöbotjejerna är inte alls ofarliga i slutet utan kontrar ofta längs deras högerkant. Vi är bra med när inläggen kommer, så det blir aldrig riktigt farligt.

Det blev inga fler mål i första halvlek och det stod 1-1 i paus. Vi har inte börjat bra i någon av matcherna i slutet, men idag var det nog den sämsta inledningen hittills. Det är som att vi har respekt för motståndarna och låter de spela medan vi tittar på. Vi kan spela bra när vi väl går in i närkamperna och tar för oss på plan. Det gäller bara att vi gör det hela matcherna i fortsättningen.

Vi fortsätter med två anfallare i andra halvlek. Det känns som Sjöbotjejerna inte är alls lika mycket på hugget utan vi har mycket boll på deras planhalva. Vi kommer till flera bra lägen, flera bra skott utifrån. En bit in i halvleken tar vi ledningen. Jag får en boll av Sandra inne på deras planhalva och tar mig inåt i banan. Emma kommer i en bra löpning och jag spelar henne. En bit in i straffområdet skjuter hon in bollen hårt in i bortre delen av målet. Nu har vi greppet om matchen och Sjöbotjejerna känns som de nästan gett upp. Tyvärr skadar sig Louise efter att hon smält ihop med en av deras mittfältare. Hon får så ont i foten att hon inte kan fortsätta. Hoppas den läker fort! Olinda kommer in i anfallet och Emma går ner på mittfältet. Vi får sen en straff efter att ett inlägg tagit på handen på en av backarna. Straffen slås i stolpen och ut. Jag påpekar för domaren att målvakten går ut långt från linjen (den borde alltså gå om). Han verkar inte alls gilla att jag sa det och blåser av och ger dem frispark. Vi fortsätter att skapa chanser och det är nära flera gånger. I mitten av andra halvlek kommer 3-1. Olinda tar sig bra runt ute på högerkanten och slår in bollen till mig. Jag får med mig bollen förbi backen och målvakten och kan slå in bollen i mål. Stina är sen riktigt nära att göra 4-1. Efter ett bra anfall med många passningar, går bollen ut till Stina som får bra träff. Det ser ut som bollen ska gå in i bortre krysset, men den går i ribban och ut. Det hade varit ett riktigt snyggt mål. I slutet av matchen är det stora ytor på båda håll. Jag får ett friläge, men får en knuff precis när jag ska skjuta och det blir inget av det. Det är korta anfall åt båda håll och några börjar bli trötta. Vi gör några byten. Hanna L kommer in på högerkanten, Benita i anfallet och Jessan på vänsterkanten. Pilan, jag och Stina får vila. Sjöbotjejerna kommer närmare och närmare en reducering. De slår bra krossbollar ut på kanterna, men de misslyckas i sista mottagningen eller skottet. Emma och backlinjen löser allt tillsammans. Hanna har ett bra skott, men målvakten räddar. Precis i slutet får de ett friläge från mittlinjen. Malin gör en jättelöpning och när anfallaren ska skjuta är hon framme och får foten på bollen, så skottet går aldrig på mål. Riktigt bra försvarsjobb!

Vi vinner med 3-1 och tar vår tredje vinst på sex dagar. Vi klarar alltså det tuffa matchschemat med full pott! Idag spelar alla upp sig efterhand. Emma var riktigt bra i mål och är totalt orädd. Inte konstigt att man får en massa smällar när man kastar sig framför motståndarnas fötter gång på gång. Sara och Sandra hade två snabba anfallare att hålla koll på men löste det bra med hjälp av Josse och Malin. Anfallsmässigt funkade det bra i andra halvlek, men vi borde kunnat få in några chanser till. Nu är nästa match för a-laget först nästa helg, så vi har tid att finslipa formen på träningarna!Gula Damers tränare slutar

Gula Damers tränare, Bengt Christensen, slutar och Linda Carlsson, spelare i laget, tar över. Enligt Skånskan så är det inte resultaten som ligger bakom avhoppet utan den tunna truppen. Det är aldrig roligt för vare sig tränare eller spelare när det är lite folk på träningarna. Själv hade vi inte så mycket folk i slutet av grussäsongen, men nu är det mycket bättre! Det låter som många damlag har haft problem nu i år med att få ihop folk...


Tur att det var uppförsbacke...

Idag när jag åkte inlines längs Södra Esplanaden höll jag på att bli stoppad i en hastighetskontroll. Plötsligt såg jag en gömd polis bland träden, som siktade på mig. Tur att det var uppförsbacke, så att jag inte åkte så fort. Annars hade jag lätt åkt dit, så snabbt som jag åker..;)

Höll inte på att bli någon match

Först fick jag sms om att det ena laget lämnade WO. När jag väl tagit mig upp till Smörlyckan i ösregn, höll inte den andra matchen heller på att bli av. Det var bara tre lag på plats. Efter att Jenny snackat med domarna och övertygat dem om att det var vi som skulle spela, så fick vi till slut möta Oddputs kämpar. Lite surt att komma dit och sen inte få spela. Planen var full av pölar, men som jag skrev innan så slapp vi dammet. Gäller att se fördelarna!:)

Motståndarna höll inte samma klass som oss. Vi gjorde tidigt mål och sen rullade det på. Jag tror det stod 5-0 i paus och matchen slutade 10-0. En del snygga mål efter bra spel, men också mängder av missade chanser. Fastnade inte bollen i vattenpölarna framför mål, så räddade ribban och stolparna motståndarna från att släppa in ännu fler mål. På onsdag är det match igen, verkade bara som det var Jenny som helt säkert kunde. Så om det finns någon tjej som är riktigt sugen på en grusmatch på onsdag, så kan ni slåss om saken och sen höra av er till mig..;)

Såg en del av Sverige - Slovenien. Kul att Sverige vann en träningslandskamp för en gång skull. Dagens roligaste var att se Henke i landslagströja igen. Han tillför laget massor, blev ett annat tempo och rörelse i anfallspelet i början av andra halvlek. Mycket tack vare Henke, men Chippen och Elmander bidrog också till det.

Johannas syn på kvällen

Efter mycket efterforskning har jag fått tillgång till Johannas bildarkiv. Här kommer två exempel på hennes fotoförmåga. Resten av bilderna måste tyvärr censureras bort...;)

Johanna zoomar in mig
Jag har råkat spilla läsk...


Kattas bakdel när hon går till attack mot kvällens offer!

Regn, regn, regn

Har vilat upp mig efter helgen idag. Igår jobbade jag hela dagen, efter bara tre timmars sömn på natten. Jag skulle egentligen dömt oldboys på kvällen, men det blev inställt. Kanske tur för annars hade jag nog somnat under matchen... Ikväll blir det två matcher i korpen. Kvartsfinaler i cupen. Fick förfrågan av både Staten o Kapitalet och Vi som är Bi om jag kunde vara med i lördagens åttondelsfinaler. Men eftersom jag jobbade och vi skulle möta Borgeby, så fick jag tacka nej. Båda verkar ha klarat sig bra utan mig! Fördelen med att det har regnat idag är att det inte kommer att ryka som sist. Hoppas att det slutar regna och hinner torka upp, så att det inte är så lerigt.

Sverige spelar genrep ikväll mot Slovenien. Kennedy från start och han är än så länge bara reserv för Linderoth. Sverige vilar många av de tänkta startspelarna och låter andra få chansen att visa vad de kan. Själv hinner jag kanske se andra halvlek efter korpen. Snart EM, ska bli riktigt skoj!


Tozz födelsedag!

Vi satt ute och åt i deras poolhus. God pastasallad med bröd. Tozz fick en massa fina presenter, som hon förhoppningsvis blev glad över och får användning av. Efter maten drog vi oss in till soffan. Först tittade vi på lite Sandby-bilder och några kan man undra vad de höll på med...;) Sen blev det Eurovision och en massa godis, chips och nötter. Lite segt med så många låtar och sen blev omröstningen tråkig när man direkt insåg att Sverige inte skulle komma på en bra placering. Frågan är varför inte alla tycker som Malta?!? Inte ens de nordiska länderna gav Charlotte så bra poäng och till slut kom hon på 18:e plats. Kul att det gick bra för Norge. Det var en bra låt. Ryssland vann till slut ganska stort. Trots att jag stundtals blev lite utmobbad, var det en rolig kväll!:)
 
 

image124

Johanna och Katta myser i soffan

image125
Det andra bordet

image126
Döskallen och Katta

image127
Iza och Hanna

image128
Födelsedagsbarnet!!!


Ojämna matcher

I den här omgången spelades bara en jämn match (målmässigt) i vår serie (Husie - Vången). Lilla Torg slog igår Skillinge med 8-0. Lite konstigt resultat med tanke på att vi vann mot Lilla Torg, men förlorade mot Skillinge. Ibland är inte fotboll logisk, men samtidigt spelade vi inte alls bra mot Skillinge.

Idag vann Team Sandby enkelt mot Gula Damer med 6-1. Agge gjorde tre mål och Helena Jönsson en snygg språngnick. Anna Johansson var tillbaka på plan. Siffrorna hade kunnat varit större. Frida fick äran att slå in Gula Damers mål på sina gamla lagkamrater.

Husie och Sjöbo fortsätter att ha det tufft i ettan och det blev storförlust för båda lagen. Stattena åkte på sin första förlust borta mot Dalsjöfors, men Vittsjö vann mot Byttorp.

Sandby vann igår när de vände 0-1 hemma mot Derome till vinst med 2-1. Björne gjorde mål på frispark och Hanna gjorde det andra målet. Falkenberg vann mot Helsingborg med 5-1 och har inlett strålande. Fem raka vinster och ofta med stor marginal. De känns som den största favoriten till kvalplatsen just nu.

Hardebergas herrar fortsätter att åka på storstryk. Den här gången vann Eriksfält med 7-0. Det är jobbigt när det går så tungt och det är inte lätt att spela stora delar av matchen med en man mindre på plan. Hoppas att det vänder snart! Även Sandbys herrar har en ganska dålig inledning av serien och förlorade i helgen med 4-0 mot Staffanstorp och även här drabbades det förlorande laget av en utvisning.


Säker vinst

Den andra matchen på två dagar. Det var fortsatt bra fotbollsväder, men lite mer vind än i torsdags. Den enda skillnaden på truppen var att Lina var med igen och att Olinda jobbade. Några kände av matchen sen i sist. Vi startade med samma defensiva uppställning som mot LB07. Emma - Sara, Malin S, Josse, Sandra - Emma - Lina, Pilan, Louise, Stina - Jag. Louise fick fortsatt förtroende på innermittfältet efter insatsen mot LB07. Benita, Hanna L och Jessan började som avbytare.

Vi tar för oss direkt i matchinledningen. Tempot är inte alls lika högt som i förra matchen. Det är mycket spel på mittplan och det skapas inte så mycket chanser. Vi har svårt att få tag på bollen högt upp. Jag blir lite ensam och deras backar tar oftast hand om bollarna. Vi ligger bra med laget försvarsmässigt och släpper inte till mycket bakåt. De har en snabb, liten anfallare, som springer på allt och vårt försvar fick verkligen vara på tå för att hinna med. Efter kanske en kvart får vi vår första hörna från vänster. Emma skjuter ett riktigt bra skott mot vänsterkrysset, men deras målvakt tippar bollen till hörna. Emma slår den långt och vid bakre stolpen dyker Lina upp och nickar in 1-0. 2-0 kommer inte långt efter. Även denna gång en vänsterhörna, som Emma slår långt fast bollen kommer inte lika nära mål. Malin dyker upp och slår in bollen på volley. Kort därefter kommer nästa vänsterhörna. Emma slår den bra igen, men den här gången trycker målvakten bort mig med händerna och domaren blåser straff. Malin sätter straffen säkert nära stolpen. Plötsligt står det 3-0 utan att vi har spelat speciellt bra. Det känns som att vi inte ger allt, att vi blir lata och inte tar i mer än vad vi behöver. Efter halva halvleken flyttar Emma upp i anfallet och vi har lättare att få tag i bollen högt upp. Borgeby skapar några chanser genom sin snabba anfallare. Med tio minuter kvar av första halvlek kommer en reducering. Det är skott en bit utanför straffområdet som ställer Emma. Hon är på bollen, men kan inte hålla den och den går in. Vi har några skott utifrån och frisparkar som blir halvfarliga. 3-1 står sig till pausen. Det kändes bra att leda i pausen för en gång skull, även om vi vet att vi kan mycket bättre.

I andra halvlek går vi ner till vår defensiva uppställning igen. Inget av lagen skapar så mycket chanser. Båda lagen har några hörnor, men inga blir riktigt farliga. Det känns som vi har kontroll på matchen. Det blir mer öppna ytor efterhand i andra halvlek och vi försöker komma runt på kanterna. Borgeby har några skott utifrån, men är aldrig riktigt nära att reducera. Istället är det vi som utökar. Vi får frispark ute på vänsterkanten ganska långt upp. Sandra slår in bollen framför mål. Lina får, enligt henne själv bollen på armen (jag trodde den tog i ryggen), och touchen ställer målvakten. 4-1 och nu känns matchen avgjord. Även 5-1 kommer inte långt efteråt. Vi har ett inkast på vänsterkanten. Pilan tar emot bollen och slår den vidare till mig. Jag viker in i banan och skjuter lågt mot första stolpen. Målvakten är på bollen, men kan inte hålla den. Vi gör tre byten i slutet. Benita kommer in som högermittfältare, Hanna som vänster och Jessan som högerback. I slutet av matchen är det mycket chanser åt båda hållen. Borgeby har flera bra chanser att göra mål. Vi bryter precis i sista stund flera gånger och Emma är bra med i mål. Den bästa chansen får de när bollen går ut till deras vänstermittfältare som kommer med full fart mot mål. Hon har helt öppet mål, men Benita stressar henne och skottet går över. Vi har också några bra chanser att göra ytterligare mål. Den bästa kommer precis i slutet. Stina kommer bra längs högerkanten och slår ett inlägg längs marken till Benita. Benita skarvar bollen vidare till Josse, som tagit en jättelöpning från sin mittbacksplats. Hon blir fri med målvakten, men bollen går precis utanför vänstra stolpen.

Matchen slutar 5-1. Det känns som vi inte spelade alls lika bra som andra halvlek i torsdags, men man ska väl inte klaga för mycket när man vinner stort. Borgeby saknar tydligen många spelare och vi har nästan alla tillgängliga. Försvarsmässigt var det bra idag igen och vi slog inte bort lika många passningar som sist. Stina är den enda spelaren som jag tycker gör en bättre match idag än i torsdags. Hon spelar tufft, kommer i bra löpningar och trycker till i närkamperna. Många av frisparkarna hon fick emot sig, tycker jag inte borde varit frispark. Nu får vi ladda för tredje matchen mot Sjöbotjejerna på tisdag! Vi får försöka hålla trenden med att släppa in mindre och mindre mål och ta vår första nolla, fast huvudsaken att vi vinner!
 

image123
Segerhög!

Lördag

Imorgon blir det fullt upp. Först jobb. Sen hinner jag förhoppningsvis kolla lite på herrarna, innan vi samlas. Match mot Borgeby. Hoppas vi kan spela som i andra halvlek mot LB07. Tror vi på det vi gör, är vi bra! Efter matchen ska jag till Tozz. Hon fyller 19 och har fest med eurovision. Det ska bli riktigt skoj!

Nu är det dags att jag ska gå om både Ida och Tomas i tippningen. Hittills ligger jag sist på 13 poäng, Ida har 14 och Tomas leder med 15. Här kommer finalresultatet, men jag hoppas så klart att Sverige vinner. Annars gillar jag Bosnien-Hercegovina och Frankrike bäst! Heja Perrelli!!!

1. Ukraina
2. Sverige
3. Ryssland
4. Serbien
5. Grekland 
6. Bosnien-Hercegovina
7. Finland
8. Turkiet
9. Armenien
10. Frankrike
11. Lettland
12. Georgien
13. Israel
14. Norge
15. Rumänien
16. Danmark
17. Azerbajdzjan
18. Albanien
19. Island
20. Portugal
21. Spanien
22. Kroatien
23. Storbritannien
24. Polen
25. Tyskland


Resultat

Igår förlorade Veberöd ytterligare en match, fast denna gång bara med 3-0 mot Halmia. Starkt att hålla igen så bra, efter storförlusterna i slutet.

Idag slog Hammenhög enkelt Sjöbotjejerna med 6-1. Hammenhög verkar vara på gång. Sjöbotjejerna har haft det tungt och deras a-lag har match imorgon. Sjöbo har bara tagit en poäng hittills med båda lagen. Det är inte den starten man vill ha.

Vången tog sin andra seger och vann med 1-0 mot Husie DIF. Vången som jag tror kommer klättra i tabellen. Jag tycker de är bättre än LB07.

Små marginaler

Måste bara nämna Champions League-finalen i onsdags. Jag var hemma hos Jens och Mange. Tobbe och Jojje var också där. Jens var den som var mest nervös, även om alla höll på Manchester United. Den hade precis allt. Manchester United ägde första halvlek, men fick bara med sig 1-1 efter mål av Ronaldo och Lampard. De borde haft 3-0. Tevez hade två riktigt bra chanser. I andra halvlek tog Chelsea över och hade ett ribbskott i slutet. Förlängningen blev mållös. Straffar väntade. Nu visste jag knappt vem jag ville skulle vinna. Många satte sina säkert. Ronaldo missade och höll på att bli syndabock. Det hade inte varit rätt mot honom som varit så bra i år. Terry klev fram för att avgöra, men halkade och bollen gick i stolpen. Van der Saar tog sedan Anelkas straff och blev hjälte. Hälften jublade och den andra halvan gjorde det inte.

Det roligaste under kvällen var att följa Jens kamp mellan hopp och förtvivlan, men till slut fick han springa ärovarv i lägenheten!


REVANSCH!!!

Inför dagens returmöte mot LB07 hade vi ändrat om lite i startelvan. LB07 hade vunnit stort i alla matcher sen vi mötte dem sist, medan vi hade förlorat två matcher på rad och inte spelat så bra. Lina saknades sen sist och vi startade med en defensiv uppställning. Emma - Sara, Malin S, Josse, Sandra - Emma H - Jessan, Pilan, Louise, Stina - Jag. Hanna L, Olinda och Benita var avbytare. Det var perfekt fotbollsväder och inte ens i Hardeberga blåste det något.

Vi inleder matchen väldigt avvaktande. De spelar runt bra, vinner närkamper och är först på alla bollarna. Vi håller ihop backlinjen bra, så de skapar inte så många farliga målchanser. Under de första 10-15 minuterna är vi knappt över mittlinjen. Vi har svårt att få upp bollarna, som stannar på LB-spelare och kommer tillbaka lika snabbt. Vi slarvar med passningarna och till och med frisparkar hamnar många gånger ut över sidlinjen. Deras press avtar sedan lite och vi kommer högre upp i banan. Efter 25 minuter slarvar vi i backlinjen. Vi har en frispark långt ner i plan, som vi spelar tillbaka. Deras snabba anfallare är framme och bryter. Hon spelar in till den andra anfallaren, som får friläge och sätter 1-0. Direkt på avspark tänker vi försöka kontra. Tyvärr bryter de bollen och spelar ut på högerkanten. De slår en krossboll och en av deras spelare får med sig bollen och skjuter ett skott precis utanför straffområdet. Det går in högt till vänster i målet. Det är möjligt att Emma hade solen i ögonen, men hon får till en bra träff. Riktigt surt att tappa in två mål på så kort tid. Egentligen var det rättvist, men de hade inte skapat chanser för att leda matchen. Stort bollinnehav vinner man aldrig några matcher med. Efter 0-2-målet flyttar Emma upp i anfallet med mig. De sista tio minuterna kommer vi upp bra. Vi sätter högre press och stressar dem till några misstag. Vi har några hörnor och en frispark i bra läge. Tyvärr är det aldrig nära att vi får in bollen. De har också ett antal hörnor i första halvleken, men jag tycker vi är bra med och har koll på dem. Emma (målvakt) får en riktigt ful smäll. Deras anfallare får bollen för långt ifrån sig och när Emma tar den får hon hennes dubbar i huvudet. Säkert inte medveten, men det borde vara gult för farligt spel. Vi har bara tre bra chanser i första halvlek, alla i slutet av halvleken. Emma kommer bra runt på högerkanten och slår ett hårt inlägg. Tyvärr får jag bollen lite bakom mig och får hoppa bakåt för att få huvudet på bollen och bollen går inte på mål. Den andra chansen får vi när jag kommer in i straffområdet och slår bollen snett bakåt till Pilan, men tyvärr går inte skottet på mål. Den sista chansen sätter Stina i mål, men tyvärr var hon avvinkad för offside. LB07 leder rättvist i paus med 2-0. Vi avslutade bra, men inledningen var riktigt dålig. Då märktes det att LB07 leder serien.

I paus kändes det inte så positivt, men vi jobbade på bra i första och kände i slutet att de inte var så bra som många kanske trodde. Vi börjar andra halvlek mycket bättre. Det känns som de är mer avvaktande och vi kommer runt på kanterna. Inte långt in i andra halvlek får jag bollen ute till höger. Jag tar mig in i straffområdet och skjuter i stolpen. Bollen går bakom målvakten och fram till Emma, som får in bollen över mållinjen. Inte hårt, men det räckte för en reducering. LB07 verkar stressade över vår reducering och vi skapar mycket. De har under en period nästan inget. Nu är det vi som bryter högt och är först på bollarna. Jag får ett friläge när backen missar en rensning, men tyvärr blir skottet för löst. Vi får frispark någon meter utanför straffområdet och Malin lägger den. Bollen går mot krysset, men målvakten hinner dit. Hon lämnar retur, men de hinner rensa undan bollen. Vi har flera hörnor, men de är starkast i luften. Sandra får några andra bollar, men hennes skott täcks av deras spelare. Vi kommer närmare och närmare en kvittering. Till slut får vi in bollen. Sara slår en krossboll och deras back och målvakt läser situationen lite fel, så jag kommer först på bollen. Den rullar mot mål och går via den högra stolpen in, 2-2. Starkt att hämta upp underläget från första, men 2-2 har vi varit med om innan och bara förlorat. Efter målet backar vi hem och de kommer högre upp på vår planhalva. De skapar några halvchanser. Hanna kommer in istället för Jessan. Jag får en bra boll från Pilan, men får inte med mig bollen utan kommer ut på kanten. Jag slår in den mot bortre stolpen. Emma är där, men får inte bollen på mål. Sen kommer nog matchen snyggaste anfall. Vi spelar oss med få tillslag och väggspel ut på högerkanten. Emma och Stina väggar sig förbi backarna och Emma slår ett perfekt inlägg mot bakre stolpen. Jag är där, men får bollen på vaden och den går en meter utanför stolpen. Den måste sitta! Hanna gör ett piggt inhopp. Hon kommer till flera skott- och inläggslägen. Spelet böljar fram och tillbaka. Med en kvart kvar får Hanna bollen på vänsterkanten. Hon spelar vidare till mig, som drar mig inåt i banan och kommer förbi deras backar. Jag skjuter mot närmsta krysset. Målvakten är på bollen, men den går in. Riktigt härligt! Efter målet fortsätter det böljande spelet, men LB07 tar över efterhand. Emma flyttar ner och Louise, som sprungit hur mycket som helst, byter med Olinda. LB07 har svårt att skapa riktigt farliga målchanser. De har flera frisparkar i bra lägen och några hörnor. En av hörnorna tar i ribban innan vi kan få undan bollen. Med mindre en fem minuter kvar får Emma en till smäll. Den här gången får hon en spelares dubbari låret och hon kommer nog ha en rejäl lårkaka imorgon. De blir ett ganska långt spelavbrott och vi hinner snacka ihop oss. Trots att Emma haltar omkring, så kommer hon bra ut och avvärjer när de håller på att få ett friläge. Det händer inte så mycket mer och vi tar en riktigt skön seger mot serieledarna!

Det var riktigt starkt att vända idag. Skönt också, eftersom vi förlorade borta med 3-2 och de då avgjorde precis i slutet. Vi måste ändå ha ganska lätt för LB07 eller har de svårt för oss. Vi har gjort fem av deras nio inläppta mål. Alla måste ha beröm efter dagens match. Emma gör en jättebra match i målet. Hon är säker och kommer bra ut och tar bollen framför fötterna på deras anfallare flera gånger. Hela backlinjen gör ett riktigt bra jobb och släpper inte till många chanser under matchen. Louise, som fyller 18 idag, sliter som alltid och fick en härlig seger som present. Det måste vara jobbigt för motståndarna att möta både Pilan och Louise på innermittfältet. Båda springer på allt och ger aldrig upp. Avbytarna gör pigga inhopp. Framför allt Hanna som gör sin "riktiga" debut i a-laget. Hon tar för sig, trycker till motståndarna och skapar flera chanser framåt.

Måste avsluta med en rolig sak. Emma sa till mig innan matchen att jag skulle göra två. Jag gick med på det om hon lovade att göra ett. Gäller att hålla vad man lovar...;)

Efter matchen blev det tårta för Louise i klubbstugan. Vi firade både hennes födelsedag och dagens härliga seger! Nu får vi se till att ladda inför lördagens match hemma mot Borgeby, som kommer bli minst lika tuff!
 
image120
Stina tycker om tårtan!;)
 
image121
Hanna, Josse, Olinda och Sofie är alla värda lite tårta!
 
image122
Peter grattar Louise och Stina har snart ätit upp hela tårtan...

Perrelli till final!

Riktigt bra! Finalen hade inte varit samma utan Sverige. Alla nordiska länder i final. Kul!

Vann idag tippningen med 7-6! Finalen blir avgörande! Än en gång trodde vi inte på grannarna...

Dagens tippning

Nu ska jag ta revansch och slå Ida, fast jag är nöjd bara att Sverige går vidare.

De här tror jag går till final: Island (Portugal), Sverige, Turkiet, Ukraina, Schweiz, Albanien (Ungern), Makedonien, Bulgarien, Georgien och Kroatien. Två skiljer idag igen!

Späd?!?;)

Jag var på nytt jobb idag. När jag skulle få kläder fick jag höra att jag var späd. Tror aldrig jag har sett mig som det och aldrig hört någon annan säga det innan. Beror väl på vilken typ av människor man är van att se. Många mattanter är kanske inte direkt smala...

Ikväll blir det Champions League final hos Jens. Det hade varit roligare om det var något bättre lag med!


Förlust med 8-6

Får gratulera Ida till en säker seger!

Följande gick vidare till finalen på lördag: Israel, Azerbajdzjan, Norge, Polen, Bosnien-Hercegovina, Armenien, Finland, Rumänien, Ryssland, Grekland.

Kul att både Norge och Finland gick till final. Ingen av oss trodde på Finland och Polen och Ida hade rätt på Armenien och Israel. Skönt att slippa kalkonen också!

Sista träningen på länge

Träningen började med att vi kom fram till att vi inte hade gjort en bra match i lördags. Vi måste börja jobba för varandra och ge allt i alla situationer. Vi var indelade i två lag hela träningen. Ett gult och ett rött. Vi började med att spela med små mål. Två mål på varje sida och när man hade gjort mål skulle man fortsätta och göra mål på andra sidan. Vi i det röda inledde inte bra alls. De gula spelade runt bra och vände spelet ofta. När vi väl fick tag på bollen slarvade vi ofta bort den direkt med dåliga passningar. Vi fortsatt att spela med stora mål och delade varje lag på två delar. Det ena anföll och försvarade, sen efter avslut bytte man så ett nytt lag kom in och anföll. Vi började väldigt dåligt här och tappade ofta boll tidigt till de gula som satte hård press. Efterhand kom vi upp bättre och det blev jämnare spel. Vi övergick sen och spelade på stor plan. Då var det röda som hade övertaget och vi kom till mycket avslut. Några med snyggt spel nerifrån och som avslutades med mål! Jag tror vi i röda laget sparade oss till slutet...;)

Dagens roligaste var att Malin E var tillbaka och var med under hela träningen. Hon gjorde några riktigt snygga mål och var bra med hela tiden. Tråkigast är att vi inte har tillräckligt med folk till matchen på fredag och får lämna WO, om inte Lunds BK vill flytta den. Eftersom vi har match med a-laget torsdag, lördag och tisdag, så skulle inte någon som ska vara med i a-laget dubblera och även om vi varit ganska många på träningarna nu i slutet har vi inte folk till två hela lag nu på fredag.

Äntligen verkar vi ha nästan fullt lag. På torsdag hemma mot LB07 var det nog bara Lina som inte kunde. Vi är riktigt sugna på revansch sen premiären, men det kommer bli tufft. LB07 har haft bra form och vunnit alla matcher med minst tre mål sen vi mötte dem. Mot Borgeby är Lina tillbaka och då kanske alla kan!?! Den tuffa matchserien avslutas på tisdag mot Sjöbotjejerna borta.

Eurovision semi 1

Det är först på torsdag, som Charlotte och Sverige går in i tävlingen. Ikväll tävlar de 19 första bidragen. Jag och Ida har tippat. Väldigt lika, skiljer bara på två länder. Frågan är om vi har rätt eller helt fel. Jag tror att Montenegro (Israel), Azerbajdzjan, Slovenien, Norge, Irland, Bosnien-Hercegovina, Nederländerna (Armenien), Rumänien, Ryssland och Grekland går till final (Idas tippning inom parantes). Vissa låtar är riktigt dåliga och några få riktigt bra.

3 mål

Kom precis fram till att vi har släppt in tre mål i alla matcher vi har spelat. Ganska dåligt faktiskt. Skillinge gjorde tre mål på oss och har på sina andra matcher bara gjort ett. Vi får bli bättre på att hålla tätt bakåt, för just nu har vi släppt in mest i serien. Eller får vi se till att alltid göra fler än tre mål framåt i varje match. Vi har redan gjort ganska många. Det är bara LB07 som har gjort fler mål än oss, om man räknar in WO-målen... Hoppas vi kan täppa igen bakåt redan nu i veckan!

Intressanta resultat

Måste börja med Zlatan... Vilken comeback!!! Hoppas målformen håller i sig till EM!

I ettan fortsätter Stattena att vinna och Sjöbo att förlora. Husie tog sin första poäng. 3-3 mot Vittsjö. Husie som idag slog ut Lörby ur Svenska cupen. 5-4 efter förlängning. Även LdB gick in i cupen idag och vann enkelt med 5-0 mot Karlskrona.

I tvåan var det bara väntade resultat. Veberöd fortsätter att få storstryk. Den här gången blev det 7-0 borta mot Falkenberg. Helsingborg stod emot bra mot Norvalla, men förlorade med 4-2. Derome, som Sandby möter nästa vecka vann enkelt med 4-0 mot Skurup. Halmia slog Böljan med 3-1. Det har blivit et bottenskikt i serien av alla lag som förlorade den här omgången.

I vår serie förlorade Borgeby idag med 2-1 mot Hammenhög. Hammenhög avgjorde sent på straff. Sjöbotjejerna - Gula Damer spelar först till hösten. Vem som velat flytta den vet jag inte. Igår slog LB07 enkelt Skillinge med 4-0. LB07 som vi möter på torsdag. Då ska vi försöka bryta deras segertrend!


Fullspäckad helg

Efter jobbet och matchen i lördags, åkte jag och hann se sista 20 av LdB - Sandby. När jag kom kvitterade LdB och sen förde de matchen och var riktigt nära att avgöra i slutet. Sandby hade haft spelet i första och i paus stod det 1-0. Höst gjorde snabbt 2-0 och det lät som Sandby hade LdB i gungning. Då ändrade LdB om i laget och fick en reducering. Det höjde väl dem, samtidigt som det blev tyngre för Sandby. Ändå starkt att ta poäng borta mot LdB, som vunnit alla matcherna stort. LdB saknade spelare från a-laget, i alla fall de jag känner till, men spelarna de har är väldigt talangfulla många av dem.

Efter matchen var det grillning hos Höst. Härligt att grilla, men det blev lite kallt efter ett tag, så vi fick gå in. Halva gänget festa och halva tog det lugnt. Det blev lite spel, några lekar och mycket snack.Idag har jag jobbat hela dagen och sen kollat på Teamet. 2-2 mot Lilla Torg. Trodde de skulle vinna enkelt. Kom i paus och då stod det 0-0. Teamet hade mest boll, men Lilla Torg kontrade farligt. De tog snyggt ledningen på skott från sidan utanför straffområdet. Helle gjorde båda Teamets mål. I slutet var Lilla Torg riktigt nära att avgöra. Jag tror bollen tog två gånger i ribban vid en situation.

Detta är anledningen till mitt långsamma referat och ledsen att det inte blev några bilder i helgen. Ska skärpa mig..;)


BK Vången - Hardeberga

BK Vången på bortaplan. Två nykomlingar i serien, en från tvåan och en från fyran. Uppvärmningen var inte alls bra. Det kändes som vi inte var på hugget och skärpan saknades. Vi spelade med följande lag: Emma - Sara, Emma, Josse - Malin S - Stina, Pilan, Lina, Louise - Benita, jag. Milan och Aki var avbytare.

Tempot från uppvärmningen fortsatte under matchen. Det kändes som vi inte var riktigt taggade. Vi gick inte in in kamper och Vången var först på de flesta bollarna. Vi var dåliga på att ta löpningar och kom knappt till några avslut under första halvlek. Några skott utifrån som målvakten lätt tog, två frisparkar och några hörnor var allt vi hade. Vången spelade runt bra och tryckte på från början. Vi höll emot ett tag, men efter kanske en kvar tog de ledningen. En spelare tog sig ner till kortlinjen i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till en helt fristående spelare, som enkelt kunde göra 1-0. Vången fortsatte att föra spelet, men våra backar stoppade det mesta och Emma hade inte så jättemycket att göra. De gångerna de kom igenom var hon bra på att komma ut och ta frilägena och skotten. I slutet av halvleken utökade Vången till 2-0. De slår en krossboll ut mot högerkanten och deras anfallare släpper bollen förbi sig. Yttermittfältaren kommer i full fart och fri mot Emma rullar hon in bollen precis vid närmsta stolpen. Vången ledde helt rättvist i pausen. Vi var inte alls med i matchen.

I andra fortsatte Vången att trycka till i närkamper och spela runt bollen. Vi kom upp något högre i banan och skapade lite mer. Pilan slår en perfekt passning till mig, så jag nästan blir fri i utkanten av straffområdet men skottet blir för löst och målvakten tar enkelt hand om bollen. kort därefter slår Sara upp en boll. Stina pressar backen, som slår en dålig bakåtpassning till målvakten. Jag hinner före målvakten och petar bollen förbi henne. Målvakten slänger sig framför fötterna och för att inte bli träffad försöker jag hoppa över henne men faller. Målvakten är aldrig på mig, men domaren blåser straff. Så egentligen borde det kanske inte vara straff, men målvakten missar bollen helt. Straffen slår jag. Målvakten slänger sig åt fel håll och vi har reducerat. Efter målet trycker vi på för en kvittering. Vi spelar bra i en kvart och Vången känns stressade. Vi har flera hörnor. Emma slår dem bra, men vi är inte tillräckligt tuffa framför mål. Stina kommer runt bra på kanten någon gång, men vi får inte in inlägget. Vången kontrar bra och tar efterhand kommandot i matchen igen. Med en kvart kvar, så avgör de. En spelare tar sig in i straffområdet och sätter 3-1 vid närmsta stolpen. Efter målet har vi inte mycket. Vången kontrollerar resten av matchen och vinner sin första match för säsongen.

Vången tog helt klart en rättvis seger och är bättre än vad tabellplaceringen visar. Alla kan bättre än vad vi presterade igår. Vi får bara ta nya tag och förhoppningsvis kan alla vara med på torsdag, lördag och tisdag!

Fredag

Efter att ha jobbat i Genarp idag, åkte jag in till Malmö. Jag skulle döma Lilla Torg - Kvarnby i juniorserien. Först blev det inlines längs ribban och in i Västa hamnen. Supermysigt i det fina vädret. Matchen var ganska lugn och Kvarnby hade stundtals riktigt bra spel. Det slutade 6-0 till Kvarnby. Hanna kom och spanade lite på mig eller om det var lagen hon ville lära sig lite av inför morgondagens match mot LdB.

När jag kom hem kollade jag lite på Talang. Jag säger bara Zara Larsson. Så söt och grymt duktig. Jonglören var väl inte heller så dålig.

Imorgon blir det fullt upp. Jobb, match mot Vången, lite mer jobb. Sen hade jag tänkt kolla på LdB - Sandby om jag hinner och på kvällen blir det grillning hos Höst!

Nu hade jag tänkt se lite hockey innan jag somnar...

Korpen

Eftersom Linda inte kunde vara med och spela ikväll, så skulle jag vara med att spela i Staten o Kapitalet när de mötte Vi som är Bi. Men eftertraktad som man är så fick jag två gånger under dagen erbjudande att spela i Vi som är Bi. Skulle kanske höra vem som gav mest betalt..;) Grus vid den här tiden är kanske inte det folk är mest sugna på och därför hade vi ingen avbytare för tjejerna. Bara jag som är dum nog att alltid vilja spela! Gruset var värre än vanligt. Stundtals såg man ingenting för att det dammade så mycket. Vi började bäst och skapade mest. Men det var en jämn och tuff match. Efter första halvlek stod det 2-0 till oss. Gustav gjorde båda målen. Ett på straff och ett på nick efter en bra slagen hörna av Annamaria. Andra halvlek var också jämn och stundtals lite fult spel. De lyckades få in en kvittering i mitten av halvleken. De skapade sen aldrig någon riktigt bra chans utan vi var närmare 3-1. Det är riktigt svårt att spela på grus när man inte är van. Bollen studsar och det är mycket svårare att få kontroll på bollen. Jag hann dock med att finta av Elin några gånger. Tur att hon inte har lärt sig min fint!;)


Träning

Träningen idag inleddes med fotbollstennis. Två tillslag, två pass och två som jagar. Det var inte alls bra koncentration, känns som alla kan bättre! Efter det hade vi spel på ganska stor plan. Vi hade korridorer i kanterna, med en spelare i varje. Efter tre passningar skulle man spela ut bollen och spelaren skulle slå ett inlägg innan man fick göra mål. Först var det lite förvirrat, men efterhand blev det bättre och bättre. I slutet övergick vi och spelade fritt med två spelare från varje lag i korridorerna. Efter varje inlägg skulle vi byta plats med spelarna ute i korridorerna. Det blev mycket inlägg med avslut idag. Bra att öva på det, vi behöver bli tuffare på att gå på boll. I slutet avslutade vi med att tre och tre springa först åtta sträckor över halva plan och sen åtta kortare sträckor.

Efter träningen kollade vi lite på herrmatchen. Idag vann Hardeberga enkelt med 5-1. Det svänger rejält för dem. Sist 0-9 mot Olympic. I och med segern gick de om dem i tabellen.

På lördag möter vi Vången. De spelade ikväll 2-2 mot Hammenhög och kvitterade precis i slutet. De förlorade sin första match mot Teamet med 3-0 och har sedan spelat tre oavgjorda matcher. Det gäller att vi är fullt fokuserade och att alla gör sitt jobb. De är säkert sugna på sin första vinst, men vi ska försöka se till att det dröjer ett tag till. Tyvärrr saknar vi som vanligt några spelare, men vi har blivit vana med det.


Flera matcher i serien

Team Sandby vann ikväll mot Sjöbotjejerna med 3-1. Helle gjorde två mål. Har inte alls koll på hur spelet var, men Teamet verkar blanda bra matcher med dåliga.

Borgeby slog Gula Damer med 3-0. Ganska väntat resultat. Gula Damer som äntligen fick ihop folk. Jag såg ett intressant namn i deras trupp, Frida Emanuelsson. Frida som jag spelade med för något år sedan i Sandby, kul att hon har börjat spela igen! Om det nu är den Frida jag tror att det är.

LB07 vann som väntat mot Lilla Torg. LB07 är betydligt bättre som lag, även om Lilla Torg har några riktigt bra spelare. 3-0 slutade även den matchen.


Härlig eftermiddag och kväll

Vädret är mycket bättre än vad jag trodde det skulle vara. Lite kallt i vinden, men annars soligt och skönt. Jag tog mina inlines och åkte till Sandby. Min bror, med för dagen nyinsatt tandställning, fixade musik ute i uterummet och det blev en härlig stund tillsammans med min bror i solen. Vet inte om han valde musik till mig, men den var bra för en gång skull. På kvällen var jag i Torna Hällestad och dömde en P15-match. SSIF vann med 2-1. När jag kom hem kollade jag på hockeyn. Riktigt spännande. Har inte sett någon match tidigare i VM, men nu börjar det ju dra ihop sig. Kul att Sverige vann i förlängningen!


Match på lördag!:)

Jag gillar mitt jobb eller framför allt chefen. När jag tog det i mars, trodde jag att jag skulle missa flera matcher. Riktigt tråkigt för det är ju matcherna som är roligast, men samtidigt behöver man tjäna pengar. Först var det inga problem att jag började tidigare och därmed kunde vara med på matchen mot t.ex. Skillinge. Då var det bara en match kvar. BK Vången borta kl. 11.00. Funkade ju inte alls med mitt jobb på lördagarna. Det störiga var att Skånemejerierna ligger nästan granne med planen i Oxie. Nu har jag lyckats fixa så att jag kan vara med på den också!:) En liten längre paus bara. Fast jag vill bara vara med om en vinst, annars blir det så trist att åka tillbaka och jobba!;)


Henke i EM

Nästan den enda skrällen i EM-truppen och en spelare i grym form. Han tog väl antagligen Marcus Bergs plats, en spelare som hade kunnat bli en joker i EM. Men Henkes rutin, speluppfattning och målfarlighet kommer betyda mycket för hur det går i EM. Ska bli rikigt skoj!

Träning

Träningen började med ett snack om Borgeby- och Skillinge-matcherna. Vi vet att vi kan mycket bättre än vad vi presterade framför allt i Skillinge. Det är bara att visa det i fortsättningen. Skillinge som idag förlorade borta mot Husie DIF med 2-0.

Vi hade först fotbollstennis. Två tillslag, två som jagade och två pass. Det var lite okoncentrerade passningar och mottagningar i början, men det blev bättre efterhand. Sedan var det spel på stor plan, resten av träningen. Först spelade vi med en spelare som inte fick gå nedanför mittlinjen. Uppspelen skulle gå via henne och med ett tillbakaspel. Det gällde att ha hög press och se till att det andra laget inte fick spela framåt. I slutet spelade vi fritt. Stundtals var det riktigt bra spel. Vårt lag lyckades ett tag pressa tillbaka det andra laget helt och ta bollen högt upp gång på gång. Det blev mycket avslut på mål och många bollar gick även in. Vi var bra med på returerna och mycket folk i straffområdet. Kul med mycket spel och många som var där!

Ensamt djur söker hem...

Efter att ha varit helt övergiven och ensam kvar i Skillinge, valde jag, snäll som jag är, att ta med mig honom hem. Tyvärr har inte ägaren gett sig till känna. Det måste vara en mycket fin ras, för den är öronmärkt. Nu börjar han gå mig på nerverna. Fäller en massa hår, äter mig ur huset och biter sönder mina möbler. Jag tar med mig honom till träningen ikväll och hoppas att någon kan ta hand om honom...;)
 

image115
Maskot?!?

Resultat

Det går fortsatt tungt för Husie och Sjöbo i ettan. De har fortfarande 0 poäng. Vittsjö tog sin första 3 poängare, då de slog Öster med 4-3. Stattena fortsätter att vinna. Säkert 3-0 borta mot Falköping.

I tvåan spelade Sandby 0-0 hemma mot Helsingborg. Helsingborg som känns som den bästa nykomlingen från Skåne. Sandby gjorde inte en av sina bättre matcher och 0-0 lät som ett ganska rättvist resultat.

Veberöd fortsätter att förlora stort. Nu blev det hela 9-1 mot Norvalla. Lite roligt att läsa i tidningen där Veberöds tränare tyckte att det hade varit en jämn första halvlek, bara det att Norvalla hade varit effektivare i avsluten. Det stod 5-1 i paus. Det ser bara tyngre och tyngre ut för Veberöd att klara sig kvar.

LdB vann igen säkert. 5-1 mot Skurup. Nästa helg möter de Sandby. Intressant match!

I vår serie blev två matcher inställda/flyttade. Jag skulle tro att det var Husie och Gula Damer, som ville ändra datum. Borgeby tog sin första vinst. 2-1 mot Sjöbotjejerna. 1-1 i paus och avgörandet i slutet av matchen. Båda målen gjordes av Sofie Gunnarsson. Jag tror hon var med i matchen mot oss i reservlagsserien och då lyckades vi hindra henne bra från att göra mål.

Mitt i veckan spelas nästa omgång i vår serie som vi själva står över. Många spännande matcher.

I norra trean fick Eskilsminne oväntat stryk av Vittsjö. Även Ovesholm slog otippat Wä med 3-0.

Mycket fotboll igen

Idag var jag i värmen och kollade på Team Sandby mot LB07. Teamet som inte hade lika många a-lagsspelare (Oliw och Linda startade nog mot Helsingborg) som de har haft i de tidigare matcherna och hade med fem tjejer från flicklaget. Matchen är ganska jämn spelmässigt. Teamet inleder bäst och har någon målchans precis i början. Men LB07 tar tidigt ledningen genom Hanna Wackå. Sedan tar LB07 över. De får en lite tveksam straff efter att Hanna Wackå blivit "stoppad" i straffområdet och straffen går säkert i mål. Hanna utökar sedan till 3-0, när hon springer förbi försvaret. Efter det sätter Teamet ner Oliw som mittback och det blir lite lugnare.
 

image114

I andra halvlek känns det som LB07 bevakar sin ledning. Teamet reducerar till 3-1 en bit in i halvleken genom Louise Andersson. Efter det pressar Teamet tillbaka ett lite nervöst bortalag och har några riktigt bra chanser att göra ett mål till på. Med kvarten kvar avgörs matchen när återigen Hanna Wackå springer ifrån backlinjen och säkert lägger in 4-1. Spelmässigt var matchen ganska jämn, men skillnaden var nummer 19, Hanna Wackå. Teamets backlinje hade riktigt svårt att få tag på henne. När vi mötte LB07 gjorde hon det första målet i matchen, men sen har jag inget minne att hon skapade så stora problem. Vi möter dem snart igen och då får vi hålla ögonen på henne.

Efter matchen åkte jag in till Malmö IP för att titta på LdB - Bälinge. Vi hade domarträff och fick prata lite med domarteamet innan matchen. Under matchen skulle vi studera domaren och se vad hon gjorde bra och dåligt. Hon var duktig och det blev mest positiva saker vi pratade om. Matchen slutade med en säker 4-0-vinst till LdB. LdB som inlett med tre raka vinster, har derby i veckan mot Kristianstad. Hade varit kul att se, men det blir träning istället.

Jag hatar att förlora...

Idag var det riktigt varmt väder för fotboll och bara lite svalkande vind. Jag var sen till matchen och kom inte förrän en halvtimme innan matchstart. Resten av laget hade av olika anledningar bara kommit några minuter tidigare. Vi saknade "bara" Hasse, Sara och Olinda och ställde upp med Emma L - Emma H, Josse, Sandra - Louise, Pilan, Malin S, Lina, Lilly - Stina, jag. Jessan och Benita började på bänken. Skillinge hade inte med Josefin Ovesson.

Matchen är jämn från början. Det är snabba anfall åt båda håll. Stina kommer nästan igenom flera gånger. Tyvärr går de flesta av våra bollar på deras säkra mittback. Hon tar under en period allt eller är det vi som slår alla bollar på henne. Båda lagen är ganska slarvia i passningsspelet och det skapas inte så många farliga målchanser åt något håll. Vi har några hörnor som Emma slår bra. Deras målvakt är bra med på nästan alla och boxar ut bollen ur straffområdet. Lina är riktigt nära att nicka in en av dem, men tyvärr går bollen över mål. Vi får en svacka en bit in i första halvleken. Vi kommer lite fel och många är trötta. I mitten av halvleken kommer Jessan in på mitten istället för Malin. Hon tar för sig bra och slår flera bra bollar. Jag får en bra djupledsboll av Jessan och kommer fri lite till vänster. Ensam med målvakten slår jag bollen till höger om henne och den rullar in i mål. De kvitterar när det inte återstår så mycket av första halvleken. Vi är uppe i anfall långt ute till höger. De bryter och en av deras spelare driver från eget straffområde till vårt straffområde. Vi faller och faller och sätter inte press på henne. Hon får bra träff och bollen går i en båge och precis in under ribban. 1-1 var ett ganska rättvist resultat av första halvlek, men vi kan mycket bättre.

I andra halvlek börjar Skillinge bra, men efterhand skapar vi mer och mer. De ställer oss offside ett antal gånger, men några gånger är det riktigt nära att de misslyckas. Vi vinner boll högre och högre upp i plan och deras anfall är mer och mer kontringar. Efter en kvart slår de en långboll ut på deras vänsterkant. Deras yttermittfälltare kommer runt och slår ett långt inlägg. En av deras spelare är först på bollen och nickar retfullt in 2-1. Hon kommer bra upp på bollen och nickar den tillbaka mot första stolpen. Bollen har inte hög fart, men går ändå in i mål. Efter målet pressar vi och vi slår många bollar ut på kanterna. Malin flyttar upp i anfallet och Stina ner på yttermittfältet. Med kanske 20 minuter kvar tycker jag att deras målvakt borde bli utvisad. Malin får en bra djupledsboll och petar bollen precis innan målvakten hinner nå den. Målvakten springer rätt in i Malin och domaren blåser frispark och ger målvakten gult kort. Bollen gick lite ut mot kanten, men det var inga backar i närheten och Malin hade lätt hunnit upp bollen och kunnat spela den mot öppet mål. Frisparken går tyvärr över mål. Benita kommer in i anfallet och Malin flyttar ner på mitten. Nästan direkt är Benita nära att kvittera. Stina kommer runt bra på vänsterkanten och slår ett inlägg. Det känns som målvakten säkert ska ta bollen, men hon tappar den. Benita är på bollen, men den fastnar på en back och sen får målvakten kontroll på den. Jag har ett inlägg från högerkanten som en av deras backar nickar hårt mot egna stolpen, men målvakten är bra med och räddar. Stina har ett bra läge från nära håll, men bollen går precis utanför stolpen. Med tio minuter kvar har vi ett bra anfall. Benita skarvar bollen till Lina, som spelar vidare till mig och jag slår bollen på ett tillslag högt i bortre delen av målet. Målvakten är på bollen, men kan inte ta den. 2-2 kändes riktigt skönt. Men glädjen blev kortvarig. Nästan direkt på avspark kommer de runt på högerkanten och slår ett inlägg. I utkanten av straffområdet får deras yttermittfältare tag på bollen och får perfekt träff och bollen går in precis in under ribban igen. Efter målet fortsätter vi att pressa. Jag blir fälld precis utanför straffområdet och det var riktigt nära att det blev straff. Frisparken går även den här gången över mål. Vi borde öva på att få frisparkarna på mål eller framför mål. I slutet har Benita en bra chans när hon nästan får träff på bollen från nära håll till höger i straffområdet. Även jag får en bra chans efter en passning av Lina, men skottet täcks av en back. Lina har ett skott en bit utanför straffområdet, men målvakten tar bollen.
 

image111
Vi pustar ut efter matchen


Tyvärr lyckas vi inte få in någon kvittering och vi förlorar med 3-2. Matchen påminner en hel del om matchen i Bunkeflo. Vi har verkligen chanser att göra mål, men det vill sig inte idag. Skillinge är effektiva i sina avslut. Det är bara att komma igen och se till att vinna matcherna som kommer. Frida Parkhagen fick pris som hemmalagets bästa spelare. Förutom hennes soloprestation som leder till deras första mål, är hon bra med och vinner mycket bollar på mitten. Jag fick bortalagets pris. Det var ganska roligt, för de sa att nummer nio hade vunnit. Jag som har haft olika nummer varje gång visste inte att det var jag. Tyvärr så kan jag inte hålla med att jag var så bra. Hade vi vunnit hade det varit roligare att vinna ett sånt pris. Jag tycker alla jobbar på bra i värmen och att vi var värda att få med oss minst en poäng! Nästa helg väntar BK Vången på bortaplan.
 

image112
Tröstpris?!?

Premiärdopp och riktig domardebut

Idag har jag varit på Ribban. Är man vid havet och det är fint väder är man tvungen att ta ett dopp. Det var ganska kallt, men det var skönt att värma sig i solen sen.
 
image110

Ikväll har jag dömt min första match som distriktsdomare. Kvarnby IK - LdB FC Malmö i DJ Södra. Högt tempo för att vara en juniormatch, men båda lagen är topplag i tabellen tror jag. Halva laget i Kvarnby IK spelade normalt i damlaget och även LdB hade med några spelare som spelat i division 2. LdB avgjorde matchen i slutet av första halvlek med tre snabba mål. Kvarnby pressade i slutet, men fick aldrig in någon reducering. Själv får jag väl vara nöjd med min domarinsats, men det är svårt att döma rätt i alla situationer under en hel match.

2-1 mot Borgeby FK

U-laget mötte ikväll Borgeby FK på bortaplan. Återigen perfekt fotbollväder. Vi börjar bli bortskämda med det nu. Tyvärr hade vi fått några återbud till matchen, så även Stina och Malin hade blivit inkallade. Följande lag startade: Camilla - Sara, Milan, Jessan - Sandra, Emma, Louise, Hasse - Jag - Hanna L, Elin. Olinda, Stina och Malin S började på bänken.

Vi börjar matchen bra. Vi pressar Borgeby högt upp på deras planhalva och vinner ofta boll inne på deras planhalva. De får jaga och vi försöker spela runt. Hanna kommer nästan direkt runt på vänsterkanten, men får inte avslutet på mål. Vi tar ledningen ganska snabbt. Vi slår en bra boll från vår planhalva som jag kommer först till. I kamp med backen vänder jag inåt och slår in bollen med vänstran vid närmaste stolpen. Förra matchen hade jag lovat att göra ett med vänstran, men bättre sent än aldrig..;) Nu önskade Milan ett med högran också. Vi fortsätter att ha mycket boll och vi försöker vända spelet. Emma får skottläge en bit utanför straffområdet. Skottet går till Hanna som skarvar vidare bollen till mig. Tyvärr går skottet i utsidan av stolpen. Borgeby tar tag i sitt spel mer och mer och i en kontring skjuter de precis utanför Camillas högra stolpe. Inte många minuter efter vårt ledningsmål får Hasse bollen ute på vänsterkanten. Hon slår en perfekt boll precis bakom Borgebys backlinje. Jag hinner precis före backen, viker in och från nära håll kan jag skjuta in 2-0 (Den här matchen höll jag vad jag lovade Milan...;)). Vi fortsätter att skapa lite halvchanser, men spelet är mer jämnt nu. Borgeby har en farlig frispark nästan vid sidlinjen en bit utanför straffområdet. Skottet går i utsidan av målet. De har även några hörnor, men det blir aldrig riktigt farligt. Vi gör några byten efter halva halvleken. Stina kommer in istället för Sandra på kanten och Olinda går in som offensiv mittfältare istället för mig. Tyvärr så hinner Stina inte vara inne alls länge. Hon sparkar ihop med en Borgebyspelare mitt på planen. Hon fortsätter ett tag, men det gör för ont och Sandra kommer in på kanten igen. I slutet av halvleken är det Borgeby som för spelet. Vi håller ihop laget bra och de har svårt att skapa riktigt bra målchanser. De har några skott utifrån. De flesta går över, men Camilla tippar ett precis till hörna. Det blir inga fler mål i första halvleken och vi får vara nöjda med vår start på matchen.

I andra halvlek fortsätter Borgeby föra matchen. Vi får inte riktigt tag på bollen och går inte in i närkamperna. Mycket av spelet är på vår planhalva. De har en bra slagen frispark som går i utsidan av målet. Malin och jag kommer in på mitten efter en kvart. Emma och Hasse bildar anfallspar och Hanna går ner som yttermittfältare. Efterhand kommer vi upp bättre och vi har några kontringslägen. Emma kommer bra runt på kanten och slår några fina inlägg. Hanna är riktigt nära att få in ett av dem. Båda lagen får några hörnor var. Emma slår en perfekt till mig. Tyvärr trodde jag att målvakten skulle ta bollen, så med helt öppet mål får jag inte ens träff på bollen. Det är mycket spel på mitten. Båda backlinjerna håller ihop bra, så det skapas inte så mycket chanser. Med kanske fem minuter kvar, slår Borgeby en långgboll upp till sin anfallare. Vår back kommer först på bollen, men bakåtpassningen till Camilla blir för lös så anfallaren får ett friläge. Camilla kommer bra ut, men anfallaren rundar henne. Från ganska dålig vinkel och trots att Sara nästan hunnit täcka i målet, får ändå anfallaren in bollen. Det händer inget mer i matchen och vi vinner med 2-1.

Matchen påminde en hel del om matchen mot Stora Harrie. Vi börjar riktigt bra, men tappar sen tempo och motståndarlaget tar över. Trebackslinjen fungerar bra, med untantag av baklängesmålet i slutet, och släpper inte till många chanser under hela matchen. Tråkigt att Stina skadade sig, men jag hoppas inte att det är något allvarligt. Hanna började väldigt piggt och var riktigt nära att göra sitt första mål. Vi är trots allt obesegrade i reservlagsserien och i fortsättningen får vi se till att spela bra hela matcherna, så att det slipper bli så nervöst i slutet. I nästa match möter vi Lunds BK, men den är först om två veckor.
 

Fotboll på tv

Har precis varit ute och joggat en sväng i det fina vädret. Eller joggat kanske är fel ord. Jag fick sjukt mycket håll, så det gick inte ens att gå. Det var länge sen jag hade håll. Hade nästan glömt hur ont det gjorde. Tur att man inte har det ofta.

Ikväll blir det först EM-kvalet. Sverige - Italien. Vinner Sverige är de i princip klara för EM.

Sedan blir det Real - Barca hos Mange och Jens. Tyvärr är ligan redan avgjord, men jag hoppas Barca kan ta tag i spelet och vinna El Clásico.

Igår spelade tre skånelag Svenska Cupen. Husie IF slog enkelt division 3-laget Hässleholms IF med 5-0. De lär få möta tuffare motstånd i nästa omgång. Kanske LdB, om de är med. Sjöbo IF åkte ut efter straffläggning mot division 2-laget Karlskrona FF. 3-3 efter full tid. Sedan var Karlskrona säkrade från 11 meter och slog in sina fyra första medan Sjöbo bara satt en.

Härlig dag

Jag har varit ledig idag. Riktigt härligt väder det har varit nu ett tag. Det gäller att njuta så länge det varar. Började dagen med att städa och fixa lite i lägenheten. Sen tog jag mina inlines och åkte till Sandby. På kvällen åkte jag upp till Hardeberga till träningen och blev omåkt av alla lata bilåkare..;)

Perfekt fotbollsväder! Det blåste knappt uppe i Hardeberga och det brukar det göra fast det är vindsstilla överallt annars. Det var många som insett att det var skönt att träna. Till och med Theres hade tagit sig upp till Hardeberga. Tyvärr för oss "får" hon inte spela fotboll. Hon har bestämt sig för att satsa på innebandyn och åker i sommar upp till Göteborg. Vi började träningen med passningar. Emma fick lite motvilligt vara med mig. Först ett tillslag och sen två. Sen långt steg, gå med bollen och vändning med översteg. Därefter släppte vi bollen mellan benen, tog med den med klacken mellan benen och till sist släppte den mellan benen, vände om och tog med den med utsidan. Sist vi gjorde övningarna var vi på grus och nu gick det inte alls lika snabbt. Bollen rullar inte lika snabbt i gräset. Sedan tog vi upp bollarna i händerna. Den ena sprang fram till den med boll och backade och fick en hög boll att nicka på. Vi körde sen nickar till varandra och det blev inget nytt världsrekord för mig och Emma. Sedan hade vi allsvenskan. De flesta börjar bli bättre på att gå in i närkamper och våga gå på bollen vid inlägg. Men ibland är vi för fega och vågar inte ta steget fram för att sätta till huvudet. Vi avslutade med spel på stor plan. Ganska bra spel med några snygga spelvändningar och mål.

På torsdag är det ingen träning för u-laget spelar borta mot Borgeby kl. 19.00. De som inte ska spela kan istället följa med ut och heja fram u-laget till vinst. Borgeby har vunnit mot Sösdala med 3-1 och spelat lika mot Kick. Vi mötte dem i en jämn träningsmatch, där det blev förlust med 2-1. Revansch nu?!? Själv hoppas jag att jag får vara med och spela. Sofie skulle höra av sig om alla kunde, för då fick jag inte vara med. I helgen är de flesta tillbaka så det blir inte lika många som behöver dubblera.

På lördag möter vi Skillinge borta kl. 14.00 med a-laget. Jag tror att alla kan vara med utom Hasse. Tyvärr för hon har bara blivit bättre och bättre, sen hon har börjat träna igen. Emma kanske inte kunde, men jag hoppas det löser sig med jobbet för hon behövs i laget. Själv slutar jag egentligen jobba 13, men chefen är schysst och om jag börjar en timme tidigare så borde jag kunna hinna till Skillinge i ganska god tid till matchstart. Gäller att jag jobba på snabbt bara. Skillinge som precis som oss vunnit en match på WO. De har en 1-0 vinst mot Sjöbotjejerna och förra helgen förlorade de mot Hammenhög med 2-0. De verkar vara målsnåla både framåt och bakåt, till skillnad från oss som både har gjort många och släppt in många. Förra säsongen spelade de i tvåan och en del spelare borde ha högre tempo i sig. Jag har ingen aning om om de har tappat spelare eller om de har kvar samma lag sen dess. Josefin Ovesson är tillbaka i laget igen efter att ha varit korsbandsskadad förra säsongen. Hon tillför mycket med sin rutin från allsvenskan.

Otillåtna spelare?

Fick precis höra av Sandbyspelare att Husie DIF använt minst en otillåten spelare i matchen mot Teamet. De hade startat matchen med att göra fem tekniska byten och bytt in fem a-lagsspelare. Låter väldigt konstigt, för det spelar ingen roll om de startar eller inte. Avbytarna från förra division 1 matchen får vara med. Tydligen hade de haft fyra avbytare då och sen haft med fem spelare från division 1-laget i matchen mot Teamet. Stämmer det, så kommer de antagligen förlora matchen med 3-0. Teamet går upp på full poäng i trean och leder serien, medan Husie bara har 1 poäng. Frågan är om det räknas som WO, det har jag ingen koll på. Konstigt att ledarna i Husie inte har koll på reglerna, om det nu är så att de har haft med för många spelare.

Resultat

Stattena var det enda av skånelagen som vann i ettan. Husie, Sjöbo och Vittsjö har hittills inte tagit en enda poäng.

Södra Sandby vann enkelt mot Veberöd med 5-1. Enligt rapporter borde siffrorna varit mycket större. Veberöd kommer få det mycket tufft att klara sig kvar. Nästa vecka möter Sandby Helsingborg och jag tror det är den nykomlingen som kommer klara sig bäst, så vi får se hur det går där.

LdB fortsätter att göra 6 mål per match. Böljan lyckades göra fler än motståndarna hittills har gjort, men det slutade med en säker 6-3 vinst till Malmö. Derome slog överraskande Halmia med 1-0. Falkenberg slog förra årets segrare, Norvalla, med 1-0 och har inlett starkt. Helsingborg visade sig vara starkast i nykomlingsmötet i botten. 2-0 mot Skurup.

Efter tredje omgången leder vi faktiskt serien, men det är väldigt jämnt. Hela 6 lag har sex poäng. Känns som alla kan ta poäng av alla. Vången är det laget som har inlett svagast och spelade "bara" 1-1 mot Sjöbotjejerna i helgen. Hammenhög vann med 2-0 mot Skillinge. LB07 slog Husie med 4-1, efter att det varit lika efter första halvleken.

I norra trean är det betydligt ojämnare. Häljarp förlorade med hela 16-1 mot Eskilsminne idag. De mötte säkert ett riktigt bra och taggat lag, men det är jobbigt när det rinner ifrån. Kan inte komma ihåg något lag som har vunnit med så stora siffror i trean. Häljarp kommer få en mycket tuff säsong. 0-10 förra helgen mot Wä. De tre bästa lagen Eskilsminne, Wä och Råå känns som de kommer dra ifrån och det kommer bli en tuff kamp om seriesegern.

Inte bara fotboll

Efter matchen igår, blev det god thai-mat med Ida. Vi hade tänkt äta marängsviss innan vi skulle ut, men vi var så mätta så att vi inte orkade. Vi åkte in till Malmö och gick på KB. Trevligt ställe och för det mesta bra musik.

Det fick bli marängsviss till frukost istället. Jätteskönt väder så vi låg ute i solen, åt gott och spelade kort!
 
image96
Härlig dag i solen

image97
Smaskens!

Seger igen för u-laget

Vi mötte Stora Harrie på hemmaplan idag. Det strålande vädret under dagen försvann plötsligt och regnet vräkte ner under uppvärmningen. Även den här helgen hade vi många som spelade två matcher och bytte därför runt en del. Vi började med Camilla - Anna, Milan, Jessan - Aki, Stina, Louise, Benita - Hanna L - Malin S, Elin. Jag, Sara, Lina och Emma började som avbytare.
 

image94

Vi startar matchen mycket bra. Nästan direkt har Malin ett friläge. Hon rundar målvakten och ska lägga in bollen i öppet mål, men tyvärr stannar bollen upp i det blöta gräset och backen hinner att rensa. Vi fortsätter att trycka på och vi tar ledningen ganska snabbt. Malin tar sig runt längs högerkanten och lägger in bollen till en helt fri Aki. Aki har inga som helst problem att göra sitt första mål för HBK. Tyvärr kvitterar Stora Harrie ganska snabbt. En av deras spelare får till ett lobbskott, som går in precis vid ribban ovanför Camilla. Vi fortsätter att jobba på och det var vi som skapar chanser. Vår trebackslinje agerar säkert och bryter tidigt motståndarnas kontringsförsök. Vi gör flera byten. Lina byter med Malin, Sara med Benita och jag med Stina. Vårt spel blir lite rörigt i och med alla bytena. Vi har svårt att få fram bollen till våra anfallare och istället bryter deras mittfältare och de kan vända spelet snabbt. Det är ändå vi som har övertaget i matchen. Vi får en högerhörna. Hanna slår in den och Lina möter perfekt och nickar in ledningsmålet. Emma kommer sedan in istället för Hanna och jobbar riktigt bra på mittfältet. Hon är både offensiv och defensiv mittfältare och tar hand om de flesta bollarna på mitten. Jag får ett bra läge efter en fin skarv av Lina. Mitt skott går precis utanför bortre stolpen och Malin, som kommit in istället för Aki, är nära att nå bollen. Istället kommer 3-1 när Malin tar sig runt på vänsterkanten. Hon slår ett perfekt inlägg, som Elin möter upp bra och slår in på ett tillslag. 3-1 blir halvtidsresultatet och det kändes som det var i underkant. Vi borde gjort några fler mål på våra chanser.

I andra halvlek är det jämnt i början och vi fortsätter att skapa. Milan går ut ganska tidigt och då känns det som vi tappar vårt spel. De vinner de flesta bollarna och vi hamnar i fel positioner i hela banan. Vi kämpar inte som i första och Stora Harrie börjar skapa farliga chanser. Hanna som skapat några riktigt bra lägen byter med Emma i mitten av halvleken. Vi håller ihop backlinjen bra i början, men efter drygt halva halvleken kommer en reducering. Vi får inte undan bollen och de är tuffast och slår in 3-2. Med kvarten kvar kommer Sara in på mittfältet och jag in som anfallare. Stora Harrie är på gång och kontrar farligt. Vi skapar några bra lägen, men sätter inte chanserna. Till slut får deras duktiga anfallare ett friläge, rundar Camilla och lägger in bollen i mål. Nu är det knappt tio minuter kvar och efter kvitteringen har de några till bra lägen att göra mål. Istället kommer Malin i en bra löpning längs vänsterkanten, får en bra djupledsboll och sätter kyligt bollen i mål. Efter målet blir hon utbytt och Stina kommer in. Vi skapar inte mycket mer och inte de heller, så vi vinner med 4-3.
 
image95
Inkast högt upp på deras planhalva


Sett till hela matchen är det ett rättvist resultat, men andra halvlek var inte bra alls. Vi borde ha avgjort i första och sen fortsatt jobba. Trebackslinjen fungerade riktigt bra i första. Milan är lugn, placeringssäker och bra på att läsa spelet. Ofta gick hon fram och bröt lägena som höll på att bli farliga. Anna spelade riktigt bra för att bara ha tränat en gång. Hon är tuff och spelar ofta bra upp bollen. Louise kämpade och slet på mitten. Malin låg bakom tre av målen och visade idag igen sin målfarlighet. Aki och Elin jobbade på bra och fick båda göra mål. Alla andra får också godkänt, men kom vi inte riktigt rätt i våra positioner och därför hade vi svårt att spela vårt spel. Skönt att avgöra på slutet, efter en dålig halvlek. Redan på torsdag är det match igen. Vi möter Borgeby på bortaplan.


HBK - Lilla Torg

Hemmapremiär i serien och första matchen på Knutsvallen! Soligt och skönt, men ganska blåsigt. Vi startar med följande lag: Emma - Sara, Emma H, Malin S, Sandra - Stina, Pilan, Lina, Hasse - Jag, Benita - Olinda, Elin, Hanna L.
 

image92
Sara har svårt att välja om hon ska ha en banan, tre nektariner eller fem påsar plopp. Erik göder oss med mat!


Vi kommer mycket bättre in i matchen jämfört med förra helgen, då vi inte hängde med de första tio minuterna. Lilla Torg verkar inte riktigt vara på hugget och vi spelar runt på deras planhalva. Efter fem minuter får Lina till ett riktigt bra skott en bit utanför straffområdet. Bollen går i en båge och träffar ribban och ner på mållinjen. Tyvärr får sen målvakten tag på bollen, men det var riktigt nära 1-0. Vi använder kanterna en del och jag och Benita får flera bra bollar att jobba på. Lilla Torg har inte mycket spel och de är knappt inne på vår planhalva. Men efter ett tag får de en högerhörna. De slår den långt och Sara Stålhammar får stå, ta emot bollen och skjuta den stenhårt upp i nättaket. Väldigt orättvist, men vi får se till att vara snabbare i ut i vår press. Nästan direkt utökar de till 2-0. Ett uppspel rensas ut och deras lagkapten, Annelie Lindborg, möter bollen precis utanför straffområdet och sätter enkelt bollen lågt vid bortre stolpen. Nu kändes det riktigt tungt. De fick lätta, men snygga mål och vi fick inte utdelning på våra chanser. Malin S flyttar i det här läget upp, så vi spelar med tre anfallare. Vi får frispark i bra läge till höger utanför straffområdet. Emma lägger in bollen perfekt mellan målvakt och deras backlinje. Tyvärr når varken jag eller Lina bollen. Vi får några offside-avblåsningar i bra lägen och Lilla Torg vill även ha vår reducering till offside. Sara slår upp en bra boll mot mig. Backen missar att bryta och jag kommer runt in i straffområdet. Jag lägger in bollen från kortlinjen till Malin S som sätter den i öppet mål. Skönt och rättvist att vi äntligen fick in bollen. Med kvarten kvar av halvleken kommer nästa kalldusch. De slår en krossboll ut på deras högerkant. Yttermittfältaren, Isabelle Refthagen, tar snyggt emot bollen och vänder och slår på volley långt utifrån sidlinjen in bollen i bortre delen av målet. Ytterligare en av deras spelare som spelat i högre divisioner, visade sin klass. Sista kvarten pressar vi på för mål och de börjar bli trötta. De har svårt att hänga med i vårt tempo. Vi lyckas inte få in någon reducering och det kändes väldigt tungt att ligga under med 2 mål, men att spelmässigt vara bättre än motståndarna.

I paus pratar vi om att vi måste utnyttja att deras backlinje inte är så snabb och orkar så mycket och komma bättre ut i press när de får bra läge. Nästan direkt får jag en perfekt långboll av Lina. Jag tar emot den i straffområdet och vänder upp. Tyvärr går skottet en meter utanför målet. Vi måste sätta chanserna om vi ska vinna! De har inte mycket spel och vi fortsätter att försöka slå djupledsbollar mellan deras backar. Vi skapar några halvchanser. Efter en kvart får vi till slut utdelning. Pilan slår en boll mellan backarna och jag kommer fri mot mål. Jag skjuter en bit ut, målvakten är på bollen, men kan inte hålla den. Nu känns det som vi har allt och de försvarar sig bara. Kvitteringen kommer efter att Lina kastat ett snabbt inkast längs kanten. Jag slår in bollen framför mål och Malin kommer perfekt och stöter in kvitteringen. Härligt! Deras tre "klasspelare" blixtrar till några gånger, men våra backar är bra med och släpper inte igenom något. Vi har några hörnor som blir farliga. En är Lina nära att nå med huvudet. Två av dem lägger Emma på första stolpen och Pilan är där och skarvar vidare dem. Den ena får jag tag på, men skottet nickar en av deras spelare undan på mållinjen. Benita har ett bra skottläge, men målvakten är med och tar det. Även Hasse kommer till ett bra läge från kanten, men skottet går rakt på målvakten. Jag tycker sen att de borde fått sin mittback utvisad. Efter en perfekt djupledsboll, så kommer jag först på bollen och på väg mot mål fastnar jag i deras mittback och trillar. De var två backar i närheten, men det hade blivit friläge och alltså borde det varit målchansutvisning. Mittbacken får gult kort och vi får frispark i bra läge. Tyvärr går frisparken över mål. Med mindre än en kvart kvar kommer äntligen vårt ledningsmål. Hasse slår en djupledsboll. Jag når inte riktigt bollen i kamp med backen, slänger mig, får en tå på bollen och den rullar in vid bortre stolpen. De sista minuterna känns lite nervösa. De har några skottlägen och får en jättechans på en hörna, men skotten går utanför krysset. Vi fortsätter att skapa chanser. Olinda som kommit in får ett bra läge. Sen får jag en perfekt boll av Lina. Backen hinner ifatt mig, men jag får iväg ett skott som målvakten snyggt räddar, men hon skadar sig i axeln och de måste byta målvakt. Till slut sätter Stina avgörande 5-3. Jag slår ett inlägg, som Lina spelar vidare ut till Stina. Stina sätter säkert bollen i mål. Vi fortsätter sen att trycka på och de har inget efter målet. Det blir inga fler mål och vi vinner med 5-3.

Riktigt starkt att vända underläget idag! Alla gjorde en kanoninsats. Målen är svåra att ta och förutom de så var backlinjen riktigt säker. Emma i mål var också bra med och agerade stabilt. Skönt att ha Emma H i backlinje. Hon får lätt iväg bollen när det känns som det håller på att bli farligt och hennes bollar blev till många bra lägen framåt. Mittfältet jobbade riktigt bra hela matchen och lade perfekta bollar upp till mig och Benita gång på gång. Malin S visade sin målfarlighet, när hon fick chansen att komma upp. Vi fick mer folk med i anfallen och vi hade lättare att få tag på bollarna.
 

image93
Lina ställer motvilligt upp på ett segerkort med Rille!;)


Nästa helg är det en ny tuff match mot Skillinge borta! Hoppas då att alla bortresta spelarna är tillbaka, även om vi klarade oss bra utan dem idag..;)


Riktigt härlig seger mot Lilla Torg!!

Efter att ha varit i underläge större delen av matchen, trots övertag i spel, lyckades vi vända till 5-3. De ledde med 2-0 och sen 3-1 i paus. Alla deras mål kom på skott utifrån. I andra tog det kanske en kvart, men sen började våra mål trilla in. Vi skapade mängder av chanser och de orkade inte hålla vårt tempo. Bra jobbat alla idag! Ett längre referat kommer senare ikväll eller imorgon, har tyvärr inte tid att skriva nu även om det är riktigt skoj att skriva när man har vunnit!:)

Träning på a-planen

Eftersom herrarna också skulle träna idag, fick vi äran att träna på a-planen. Bra förberedelser inför lördag är aldrig fel. Nu vet vi precis var alla tuvorna är, så vi är beredda på felstudsar. Vi började träningen med att ha en ring med hälften av spelarna och de hade bollar. De andra mötte och spelade tillbaka på ett tillslag. Vi gjorde alla övningar vars två gånger. Sedan skulle vi ta med oss bollen och spela till en spelare utan boll. Därefter var det nickar. Vi sprang ända fram till spelaren, backade ut, fick en boll vi skulle hoppa upp på och nicka tillbaka. I slutet var det volley med först högran och sen vänstran. Vi hade sedan anfallsövning. Två spelare anföll mot en back och målvakt. Bra med mycket avslut! Det var en hel del enkla, snygga mål! I slutet spelade vi. Träningen idag funkade bra. Härligt väder att träna i. Det enda som hade kunnat vara bättre var om det hade varit lite mer folk, men alla var väl och demonstrerade eller nåt?!?;)

På lördag kl 16 möter a-laget Lilla Torg hemma. Ett lag som vunnit båda sina matcher mot Gula Damer och Hammenhög. De vann divion 4 södra förra säsongen och i en träningsmatch i somras blev det 4-3 seger för Hardeberga. De har några klasspelare, men annars vet jag inte mycket om dem. Tyvärr saknar vi en hel del spelare i helgen. Louise är i Berlin, Lilly och Hanna i Prag, Josse är någonstans, Jessan kunde inte heller och Olinda är nog inte bra i sitt ben än. Emma kan förhoppningsvis vara med från start och inte bara sista 20 den här helgen.

På söndag kl 17 spelar u-laget hemma mot Stora Harrie. De förlorade förra helgen med 3-0 mot BK Kick. U-laget som just nu leder serien och det tycker jag vi ska se till att göra efter helgen också!

Valborg

Jag och Ida var inbjudna till Beckis. Det blev en massa god mat. Tyvärr saknar jag spärren att sluta äta när det är så gott. Vi var en sväng ner till Trollsjön och kom precis i tid till att se när brasan tändes. Vi träffade Sjöbeck där och allt verkade bra med henne. När vi kom hem blev det fotboll och godis. Ida ville stundtals stänga av TV:n, men vi hann med att se det mesta. Tyvärr blev det Chelsea som gick till final och jag får nog faktiskt säga att jag hejar på Manchester United nu, även om det känns tungt att säga det. Efter matchen blev det efterrätt, inte för att jag var direkt hungrig, men man kan ju inte tacka nej. God ananaspaj, varma jordgubbar och glass. Sen blev det utklassning i plump. Under spelets gång fick jag ta och plumpa några gånger, för att de andra inte skulle känna sig sämst, så till slut blev det bara vinst med 3 poäng..;) Trevlig kväll, som slutade med att jag somnade i soffan. Jag hade nog betydligt roligare än min syster, som satt 6 timmar på akuten. Festen slutade redan på eftermiddagen efter att en glasflaska gått sönder och skurit upp foten.

Riktigt otäck olycka i Lund igår. Inte långt från där jag bor. Känns så onödigt när unga människor dör. Killarna kommer få leva med det resten av livet.

RSS 2.0