Pärlbygge

Ikväll var Katrin och Cäl här. Jag bjöd på kycklinggryta med ris. Efter maten tog Cäl fram hela sin pärlsamling. Efter att vi noga hade undersökt alla sorter och varianter av pärlor, provat ut vigselringar och klippt till snören, tog vi oss mod till att börja. Vi valde alla att göra samma typ av armband, med tre rader av pärlor. Det var väldigt pilligt och en del klagande från speciellt ett håll, medan jag och Cäl var fullt koncentrerade på att få pärlorna på plats. Cäl lyckades först bli klar med sitt svarta armband med några större röda pärlor. Det blev riktigt fint. Efter att få tips av Cäl hur jag skulle få ihop slutet, blev även mitt klart och det passade perfekt. Katrin gjorde ett med två svarta och med hjälp av Cäl en grön rad, när hon skulle få ihop det trillade en del pärlor av och hon gav upp. Vi hade i alla fall riktigt roligt under tiden vi höll på med det. När vi kände att vi hade gjort vårt för dagen, blev det kladdkaka med grädde. Mums!:) Det blev halva kvar, så om någon är sugen på den är det bara att dyka upp imorgon...;)
 

Mängder av pärlor, mitt armband och Cäls "ring"

Körtelfeber!?

Jag har varit hos läkaren idag, eftersom jag har varit förkyld till och från sen november. Just nu är jag inte alls förkyld, men har varit svullen på halsen och lite trött ett tag, speciellt när jag har ansträngt mig. Efter att hon hade undersökt mig och jag hade tagit ett blodprov, så sa hon att jag nog har körtelfeber. Det lät inte som hon var helt säker, för man hade oftast ont i halsen. Själv har jag inte det minsta ont i halsen och det känns inte som jag har feber heller. Symptomen jag hade i julas när jag var hos läkaren stämmer bättre överrens med körtelfeber, förutom hostan. Jag frågade hur man skulle göra med träning och då sa hon att jag själv fick känna efter, men att jag skulle undvika extrema hopp. Var kanske därför mitt lag förlorade stafetterna igår, för att jag inte var så bra på att göra upphopp?!?;) Om jag inte känner mig sämre imorgon, ska jag nog träna, men jag kanske ska avstå konditionsövningarna...

Smidighetsträning

Tredje gången gilt och den här gången ska jag nog slippa träningsvärken. Träningen var rolig, men jobbig. Mycket återkommande övningar, men den här gången några fler av varje sort. Vi gjorde en ny brottarövning. Det gällde att få in armarna runt den andra och låsa hennes armar. Först var jag med Pilan och det var tufft nog. Sedan hamnade jag med Olinda, som var heltaggad och jag hade inte en chans. Nytt var också stafetterna i slutet. Roligt att tävla, även om mitt lag kom sist eller näst sist varje gång. Tror de andra fuskade eller inte gjorde övningarna så bra som oss. Det kan inte vara så att vi var långsammare...;)

Ara Abrahamian

Alla tycker säkert någonting om den killen. Att vinna en OS-medalj och sen bara slänga den. Jag har dålig koll på hur det hela egentligen gick till under OS, så jag har svårt att uttala mig. Har egentligen bara läst, om det i efterhand.

Nu ikväll har jag kollat på Mästarnas mästare. Vilken kille det är. Snacka om gentleman. Han vill verkligen hjälpa alla. Inga fula knep och vinna till varje pris. Han hade verkligen varit en värdig OS-guld medaljör!!!

Vattengympa

Igår hade vi vattengympa med laget. Väldigt många igen, så nu är det bara att hoppas att gruset också lockar. Det har varit en hel del snack om vattengympan. Själv gillar jag det mesta som har med vatten att göra, så jag hade sett fram emot det. Några hade varit med tidigare, men för de flesta var det första gången. Vi började med "uppvärmning" i den grunda bassängen, där man hade vatten upp till bikinibyxorna. Vi delade in oss i fem lag med fem eller sex i varje. Sedan var det stafett som gällde. Första gången skulle vi bara springa fram och tillbaka. Den första längden fram och tillbaka gick bra, men sen kom mjölksyran. I slutet orkade man knappt lyfta benen och framför allt inte snabbt. Vi fortsatte med några stafetter till med olika övningar. Två steg och sen dyka, hopp med en sak mellan knäna, baklänges och på sidan. Allt var riktigt ansträngande och mycket jobbigare än vad de flesta nog hade trott. Efter en halvtimme skulle vi fortsätta i den stora bassängen. Vi fick varsin flytplatta att sätta runt oss. Sen var det en massa övningar vi skulle göra. Springa, trampa vatten, simma, vända fram och tillbaka och upp och ner med benen. Detta var också jobbigt, men gav inte alls den mjölksyran som man fick i den grunda bassängen. Vi avslutade med att simma några längder.

Skönt att helt slippa träningsvärk efter en jobbig träning. Det var hur länge sen som helst som jag var i ett badhus. Det borde man göra betydligt oftare. Tyvärr missar jag några av vattengympa-passen, för att jag ska jobba. Hade gärna varit med på alla!

Lugn söndag

Först jobb! Sen pizza hos Beckis! Gott med onyttig mat ibland. Som vanligt blir man väldigt mätt när man äter pizza och Beckis tyckte jag skulle påminna henne nästa gång om att vi skulle ta något annat. Vi får se hur det blir med det då. I handbollen kändes som det skulle bli svensk vinst. Men ett konstigt domslut och några missade svenska straffar, gjorde att ungrarna vann med ett mål. Tråkigt.


Jobb imorgon

Jobbar 5-17 imorgon. Om man är klar, får jag gå tidigare. Är ganska trött, så nu blir det sängen. Kommer ändå inte vara så pigg när jag måste upp vid fyra...

Grusträning

Första fotbollsträningen för året. På grund av branden på Killebäck, så ska vi träna i Torna Hällestad. Planen var ganska lerig och mjuk, inte alls samma kvalité som gruset i Sandby. Men det finns inget att göra åt det nu. Vi var inte lika många idag, som vi har varit innan i veckan. Vi får hoppas på några fler nästa grusträning. Träningen började med att hälften var i mitten och andra hälften utanför med boll. Vi hade olika övningar. Dubbelpass, dubbelvolley, bröst-volley och enkelpass. Sedan körde vi en konditionsövning. Åttan. Springa 70-80% i en minut, vila en, springa två, vila två, springa tre och vila tre. Sen likadant fast tvärtom. Riktigt jobbigt, men skönt efteråt. Själv försökte jag hålla Louise temp. Det lyckades någon gång, men ibland orkade jag inte hänga med. Lättare att springa, om man har ett mål!;) Sedan blev det allsvenskan. En mot en. Själv började jag i botten. Division sju eller där i närheten. Det gällde att stanna bollen på motståndarens kon. Det var riktigt svårt att göra "mål". Lättast var det att bryta den andra och kontra. Själv vann jag tre raka med 1-0. Sedan stötte jag på Elle. En riktigt tuff match, utan så mycket målchanser. Elle försökte med taktiken att backa in med bollen och lyckades nästan. Svårt att stå emot henne. Matchen slutade lika, men jag vann på klunsning. Sedan blev det någon vinst till, innan jag mötte Lottie i ettan. Där blev det 0-0 igen och tyvärr besegrade hon mig på tredje försöket på klunsningen. Två matcher till och ifall jag vann båda blev det final. Först lyckades jag slå Tilda och sen Pilan. Det blev revansch på Lottie i finalen. Riktigt jobbig rolig och jobbig övning. Vi avslutade träningen med att hålla bollen inom laget. Två lag mot ett. Stundtals rörigt spel, men ibland fick vi i gång bra passningsspel. Speciellt vi, i det blåa laget, fick jaga mycket. Mina lår var sedan ganska tunga. Träningsvärken från i torsdag har varit som värst idag. Rolig träning och skönt att få ta ut sig!

Bad hos Milan

Efter dömning fick jag snabba mig till Veberöd. Milan skulle bjuda på mat och vi skulle bada i hennes badtunna. Jag skulle vara smart och hade kollat upp vägen på eniro. Men det visade sig att det var hennes gamla adress, så en aning försenad dök jag upp. De andra hade väntat med att börja äta, men drickan kunde de inte låta bli. Det bjöds på "taco", fast med kyckling och/eller räkor. Riktigt gott! Annars äter man nästan bara med köttfärs. Efter maten blev det bad för en del. Jättekallt att gå ut och sen tog det ett tag innan man blev varm i badet. Jag, Sandra, Kajsa, Sofie, Olinda och Jessan hade riktigt kul där ute. Undra vad grannarna tyckte, för det var ganska högljutt. Vi satt i badet länge, men efter hand sjönk temperaturen och vi var tvungna att gå in. De som inte badade hade under tiden fixat efterrätten. Hallon, bananer och riven vit choklad. Den sattes in i ugnen och under tiden kollade vi på film från årsfesten från förförra året. Jag har bara hört talas om den, men det var riktigt roligt att se julspelet. Får väl se som någon någon gång kommer på något bättre. Vi kollade även på två julaftnar. Så söta barn är när de ska få träffa tomten! Efterrätten åt vi sedan med glass. Supergott! Det var bara Milan, som inte riktigt var så förtjust i det. Men säg någon frukt hon inte tycker är sur?!? Sedan blev det singstar resten av kvällen/natten. Vissa briljerade och andra sjöng hellre än bra. Sofie tillhörde den första katogorien och när hon inte sjöng, så använde hon min kamera flitigt. Jag överdriver inte, men hon har tagit fler bilder på sig själv än vad det togs under resten av kvällen. Olinda stod för kvällens roligaste. Min släkting (som blev till kusin) jobbar på kemtvätt. Var man inte där, förstår man nog inte det roliga.;) Själv var jag inte den piggaste, men det var en riktigt rolig kväll!

Olinda och SofieJag, Sandra, Kajsa, Olinda, Sofie och MedaljenOlinda, Sofie och MedaljenSandra, Olinda och Sofie verkar gilla min fotVem är vem?Sandra tar hjälp av trappan, men det hjälper inte för att slå Sofie.Milan och KajsaSofie och KajsaEmma och OlindaSandra är på gångSandra tar i med sången, medan Kajsa satsar på leendet

Internmatch p91-92

Igår dömde jag första matchen utomhus för året. Sandbys p91-92 (med någon 93-94:a) spelade internmatch. Vädret var inte så lockande. Det positiva var att det inte regnade, men det var inte varmt och det blåste väldigt mycket. När matchen väl började kändes det ok. Spelet var bra i första halvleken. De höll bollen bra på marken och försökte spela sig ur de flesta situationerna. I andra halvlek blev det mer slarv och bortslagna bollar. Alltid svårt att koncentrera sig lika mycket i en internmatch som i en riktig match. Dessutom var det första matchen för året, så jag antar att de blev lite trötta också. Det var en lugn match att döma. En del närkamper, men inte mycket fult spel.

Förlust i hockey-bockeyn igen

Direkt efter träningen igår var det hockey-bockey. All Wings stod för motståndet. Sist blev det förlust med 6-1. Ett bra, men fult spelande lag. Vi var mer folk igår än vi har varit i de andra matcherna efter jul. Några nya killar var med och de var duktiga allihop. Tyvärr hade vi svårt att få tag i deras spelare när de kom med fart. De var fysiskt starkare än oss. De fick inte några bollar. Vi försökte anfalla. Bättre spel än i de sista matcherna, men vi lyckades inte skapa så mycket och deras målvakt var bra. Vi lyckas få in en reducering till 4-1, men innan pausen gick de ifrån till 7-1.

I andra perioden spelade vi mycket bättre. Vi lät inte deras spelare komma till lika många skottlägen. Tidigt fick vi in en boll. Vi spelade runt bättre mellan oss än i första perioden. Innan matchen var slut hade Frank gjort ett mål på straff, efter att ha blivit nerdragen i ett friläge. Precis i slutet gjorde Johan också mål efter en snygg framspelning av Frank. Matchen slutade 10-4 till dem. Vi lyckades spela 3-3 i andra perioden och de tycker jag vi ska vara nöjda med. Nästa match hoppas jag på vinst igen. Det är på tiden...

Andra smidighetsträningen

Vi var lika många igår som första gången. Några nya dök upp, medan det var några som var med sist som inte var där. Vi började ungefär likadant som sist. Uppvärmning, armhävningar, situps, upphopp... De smala armhävningarna är totalt omöjliga att utföra, annars gick det bra. Vi fortsatte med plankan och lyfta på benen när man ligger på rygg. Det sista är jag för svag för att göra eller har jag fel teknik. Ryggen vill bara svanka. Det gick ändå lite bättre än sist. Vi gick sen ihop två och två. Jag fick vara med Emma J. Det blev två olika bockövningar och jämfota hopp. Sedan delade vi in oss så att vi var hälften på varje sida. Vi gjorde samma övningar som förra veckan. Alla låg ner och en efter en skulle krypa under, hoppa över, ett ben, jämfota och grodhopp. Vi var sen två och två igen. Vi skulle åla oss till mitten, gå på alla fyra, gå kräftgång, gå på huk, hoppa upphopp, skridskohopp och skottkärra med och utan armhävningar. Vi skulle även bära den andra både på ryggen och i famnen. Emma som är stark som en oxe, bar mig som om jag inte vägde någonting. Själv skulle mina armar behöva bli mer vältränade. Vi avslutade med att bilda en ring med en i mitten, som skulle försöka ta sig ut. Några lyckades, men det var inte lätt. Micke och Andreas var lite mer aktiva än sist och cyklade ganska länge på träningscyklarna. Micke hävdade att han cyklade upp för Orustbacken, fast det såg mer ut som han cyklade ner för Dalbybacken...;) Själv tyckte jag träningen var roligare igår än första gången. Än så länge har jag inte fått någon direkt träningsvärk, men jag känner av låren lite. Fast jag ska inte säga för mycket, för sist kom den först på fredagkväll...

Sport!!

Jag älskar att titta på den mesta sporten. Tyvärr har jag jobbat så mycket nu de sista månaderna, så att jag inte har hunnit se på någonting nästan. Måste bli bättring på det. Man blir glad av att se sport. Speciellt när det går bra för svenskar, det laget man hejar på eller helt enkelt bara grymma idrottsprestationer. Sitter och kollar på idrottsgalan från igår. Helt rätt att Charlotte Kalla fick Jerringpriset. Man får rysningar av att se hur hon åker uppför i slalombacken, när Kuitunen nästan stod stilla.

Imorgon har jag bestämt mig för att se handbollen. Har missat de tidigare matcherna. Kul att svenska herrlandslaget verkar vara på gång igen. Handboll är verkligen en underhållande tv-sport. Det lär väl bli en utklassningsseger imorgon, men det kommer nog någon rysare senare i turneringen.

Uppstartsmöte

Många hade tagit sig till klubbstugan. Först gick vi igenom lite allmänt vad som ska gälla under säsongen. Spelarrådet presenterades. Louise och Malin S fick fortsatt förtroende, medan Lina blev utbytt av Malin R. Sedan var det dags för fika. Rolf hade fixat mackor. Efter fikan tog Micke upp ett av våra problem förra året. Det stora antalet insläppta mål. Sedan var jag tvungen att gå för att jag skulle jobba, så jag vet inte vilken lösning de kom med på problemet. Förhoppningsvis var det något bra, så att vi lyckas hålla tätt bättre den här säsongen!!

Slutspel i Köpingebro

Lag 2 spelade i lördags B-slutspel. Stora delar av laget var utbytt sen gruppspelet. Nu spelade Camilla, Sara La, Aleks, Jessica, My, Wea, Hanna L, Benita och Louise. Det jag har hört är att laget spelade bra och skapade mycket mer chanser än tidigare. Tyvärr blev det två förluster mot Tomelilla IF 2 (3-1) och Brösarps IF (3-1), men 3-3 mot Backarnas FF 2 som till slut kom tvåa.

Lag 1 spelade A-slutspel igår. Tyvärr så hade Malin R haft ont i ryggen sen gruppspelet, så hon kunde inte vara med. Istället hoppade Josse (sjuk förra helgen) och Elin R in i laget. Malin S var fortfarande skadad och var dagens fotograf. Vi hade hamnat i den helt klart svåraste gruppen. Inte varje dag man får möta en grupptvåa i form av ett toppat allsvenskt lag. Det var bara att gilla läget och ge allt.

Vi mötte Kristianstads DFF i första matchen. Vi hade pratat om att ligga rätt och ha koll på deras löpningar. De satte full fart direkt. Vi höll ihop i en eller max två minuter. Sen rasade de ihop. Innan dess hade Stina en jättechans att göra 1-0. De gjorde tre snabba mål och sen rullade det på upp till 8-0. De sprang sönder oss och var först på alla returer. Många av målen såg väldigt enkla ut. Vi hade några kanonlägen att göra mål på. Jag hade två, Stina ett till och även Elin var nära, men deras målvakt gjorde den ena kanonräddningen efter den andra. I slutet av matchen fick vi lite mer koll på deras spelare eller var det Kristianstad som slog av på takten. Tyvärr fick de in två bollar till på slutet, så det blev tvåsiffrigt. Jag tyckte verkligen alla gav allt, men vårt samarbete med varandra fungerade inte. De spelade för fort för att vi skulle hinna snacka varandra rätt. Lite för stora siffror och synd att vi inte kunde få in ett tröstmål. Redan här kände man att Kristianstad lätt skulle vinna alla matcherna enkelt.
 
Jag och Olinda anfaller. Mitt ben ser ut att inta en väldigt konstig vinkel...Anna, Josse, jag och Olinda är långt tillbakapressade.HelenPilan, Anna och Olinda har koll på motståndarnaAnna och jag hjälps åt

Nästa match var en måstematch mot Gärsnäs AIS (nykomlingar i trean). Vi spelar riktigt bra. Vi håller ihop bra bakåt och skapar massor av chanser. Tidigt gör Helen 1-0 på frispark från långt håll. Hon sätter bollen hårt i luckan vid första stolpen. Elin gör två mål, Stina trycker in bollen i bortre delen av målet och även jag får äran att göra ett. I slutet slappnar vi av lite och de får göra ett tröstmål. Alla spelar bra och nu får vi även visa att vi är ett bra lag!

Elin pressar GärsnäsElin ser på när jag gör målOlinda och Stina framför mål

I sista matchen möter vi Husie IF. Ett lag som spelade i ettan förra året, men har förlorat flera spelare sen dess. Vi var tvungna att vinna, eftersom vi hade sämre målskillnad än dem. De hade vunnit mot Gärsnäs med 1-0 och förlorat med smickrande 4-1 mot Kristianstad. Från början är det ganska avvaktande spel från båda lagen. Husie försöker spela runt, men slår ofta bort bollen och skapar inte mycket. Vi kommer mer och mer in i matchen. Husie backar hem och bjuder oss på mängder av skottlägen. Tyvärr går de flesta skotten rakt på målvakten. Husie tar tyvärr ledningen efter att vi styrt in bollen i eget mål. Det känns som vi kommer närmare och närmare en kvittering, men istället gör de 0-2. I slutet har vi allt spel, men bollen vill inte in i deras mål.

Jag är laddad inför Husie-matchen.Olinda, jag och Josse på Husies planhalva.Helen lägger frisparkSom fick gå om...Josse har öppet målmen målvakten räddar...Vi trycker tillbaka HusieJag felvändNära mål!

Vi hamnar på tredjeplats i gruppen och går inte vidare till kvartsfinal. Vi avslutar riktigt bra mot Husie och hade med lite tur vunnit den matchen. Jag tycker inte alls de var bättre än oss. Vi gjorde ändå vad vi skulle. Man måste ha lite flyt med lottningen för att gå långt. Kristianstad vinner sista gruppspelsmatchen mot Gärsnäs med 6-1, så då kan man säga att vi är nästan lika bra som dem!;) Det kändes som Kristianstad gav allt i första matchen mot oss och sen gick in och inte gjorde mer än vad de behövde.

Husie förlorade kvarten mot Sjöbo 1 med 1-0. Kristianstad vann som väntat enkelt. 7-2 i kvarten mot Skillinge, 10-0 mot Hammenhög i semin och revansch sen gruppspelet på Sjöbo (4-0) i finalen. Hammenhög kom trea efter 5-1 mot BK Olympic (ett lag som måste haft lite flyt med lottningen...;)).

Nu är det slut på innesäsongen och ikväll är det uppstartsmöte.

Middag i Kristianstad

I lördags bjöd Ida på middag hemma hos henne. Beckis, Hennie, Johanna och Christian var där. Tjejmiddag var det sagt, men Christian anpassade sig bra. Det bjöds på supergod mat! Som alltid när man är bortbjuden, som vi konstaterade under kvällen. Allt kändes jättelyxigt, som en fin nyårsmiddag. Förrätt, varmrätt och efterrätt! Laxsmörgås, Citronkyckling med pressad potatis och stekta rotfrukter till och det hela avslutades med mangoglass med krossade chokladkex och till det hallon, passionsfrukt och honung. Sedan blev det musik, Mamma Mia, chips och drinkar för en del. De andra laddade upp för utgång, men själv blev jag tröttare och tröttare. Jag och Christian tog tåget hem, medan de andra hamnade på Grands.

 

Hennie och Beckis väntar på förrättenDrinkbordet...Samlade i soffanIda, Christian och HennieVissa laddar med tequila...medan andra nästan somnar i soffan...

Smidighetsträning i Dalby

Så var det då dags för säsongen att dra i gång. Smidighetsträning i brottningslokalen i Dalby. 28 personer dök upp. Kul med mycket folk. Två som provtränade. Jenny var tillbaka efter sin mammaledighet. Även Elle dök upp och jag hoppas att det bara var ett litet uppehåll hon har tagit. Efter lite snack, drog träningen i gång. En del övningar man kände igen, armhävningar, situps, upphopp, utfallssteg mm. Mycket nya övningar och övningar som kändes omöjliga att göra, men man kanske lyckas göra några av dem efter 10 veckors träning. Kullerbyttor framlänges och baklänges, så att hela lokalen snurrade. Mycker krypande över och under, krälande och ålande framåt och bakåt. I slutet av träningen var musklerna inte så starka längre. Speciellt inte mina, som inte är vana att ta i. Rolig träning och det känns som det behövs att få lite styrka/smidighet. Får se om lika många dyker upp nästa gång, men det får vi hoppas på!

Igår kändes det inte som jag skulle kunna komma upp ur sängen, men idag känns det mycket bättre än väntat. Även om jag känner att jag gjorde något igår, som jag inte brukar göra. Nu ska jag ladda för jobb i natt. Imorgon blir det middag hos Ida på kvällen. Hade varit kul att kolla, när det andra laget spelar slutspel i Köpingebro. Men om jag ska orka spela själv på söndag, måste jag sova...

Storförlust i hockey-bockeyn

Det började med uppvärming på puben, dock utan alkoholhaltiga drycker. Trevligt! För mig som ändå inte dricker öl, blev jag inte frestad av de andras drycker. Vi mötte Addpro med Jens Fjellström i laget. Själva lånade vi in en spelare från All Wings, så vi blev två avbytare. Jag tyckte vi spelade bättre än sist, men den här gången var motståndarna bättre än förra gången. De fick in några mål. Det mest dramatiska hände i mitten av första perioden. Totte fick en klubba i pannan, så att det började droppa blod. Själv gjorde jag en insats för att hjälpa till. Hämtade papper och lyckades sen glömma att ta av skridskoskydden. Hoppade in på isen helt ovetandes om det. Det blev inget grepp alls, utan platt fall. Snabbt av med dem och det gick att åka igen. Det stod 0-5 i paus. Lite stora siffror, men vi kämpade på så gott vi kunde.

I andra perioden var Totte tillbaka i spel med tejp runt hela huvudet. Sara kom med den smarta (?) idéen att jag skulle spela back med Erik. Inte så mycket för att stärka försvaret, utan för att vi skulle få upp mer folk som kunde skapa något framåt. Hon visste nog inte riktigt vad hon gjorde... Från början gick det faktiskt ok. Vi höll ihop ganska bra och började skapa mer framåt. Nästan lättare att spela back, eftersom man mer kan rensa än att göra något vettigt med klubban och bollen, som man måste göra i anfallet.;) Fast inte lätt när några motståndare kommer i full fart. De fick in några bollar. Sen fick vi äntligen hål på dem. Ola gjorde en solo-prestation. Åkte från vår planhalva, drog några spelare och sköt mål. Det stod kanske 1-8. I slutet var vi trötta. De fick några enkla mål och det rann ifrån onödigt mycket. Det blev till slut förlust med 13-1. Nästa match möter vi ännu bättre motstånd. Vi får hoppas på att fler av våra spelare ställer upp. Det är tidig match (22.10), så chansen är väl större...

Jobba natt

Känns som man blir piggare och piggare ju fler nätter man jobbar. Kroppen ställer väl in sig. I söndags var jag trött redan när jag kom, efter att ha varit i Köpingbro hela dagen. Dagen efter sov jag en del på kvällen innan jag skulle börja. Fram till två gick det bra, men sen var jag trött. I natt var jag knappt trött. Gäspade en gång vid halv fem. Det kan också ha berott på att jag gjorde det mesta själv med hjälp av de andra. De två dagarna innan satt jag mest och kollade när de andra jobbade. Man känner inte att man är trött när man gör saker och måste koncentrera sig. Kände mig inte så trött när jag slutade vid sex, men sen slog det till. Somnade på bussen och vaknade i en tom buss vid Bankgatan. Jag fick snällt be busschauffören att öppna dörren och han undrade förvånat varför jag var kvar...;) Som tur är har jag inte långt hem från Bankgatan. Det hade varit jobbigt annars. Kom hem vid halv åtta. Jag var inte så trött, men gick och lade mig. Vaknade och tittade på mobilen. 15:58!! Sovit bort hela dagen, men det behövdes säkert. Det är väl bara att vänja sig. Ikväll är det hockey-bockey och det är väl bara jag som kommer vara jättepigg. Får se om jag kan somna direkt efter det, men jag tror inte det kommer att vara något problem. Jag är ledig två dagar och jobbar först mellan fredag och lördag. Ska se till att få lite vettigt gjort, nu när jag har tid...

Köpingebro hela dagen

Upp klockan sju för att kunna följa med och titta när HBK 2 spelade. Jag, Olinda och Adam stod för fotograferandet och hejandet från läktaren. Lite senare dök även de andra upp, som skulle spela på eftermiddagen.
 

Jag fick stå ut med att passa Olinda och...Adam hela förmiddagen.


I lag 2 spelade Camilla, Milan, My, Emma J, Aleks, Kajsa, Sofie I, Wea och Emelie.

Onslunda IF 1 stod för motståndet i första matchen. Matchen var jämn från början och det skapades chanser åt båda håll. Tyvärr fick Onslunda in en boll ganska tidigt. Det stod länge 1-0. I slutet kom vi upp högre i banan, men Onslunda utnyttjade några misstag och gjorde tre snabba mål i slutet.

Milan spelar bak bollen till Camilla


I andra matchen mötte vi Hammenhögs IF 1. De hade spelat riktigt bra i första matchen, så vi visste att det skulle bli tufft. Det gäller att ligga rätt i försvaret och ta vara på de chanserna man får. Matchen startade riktigt olyckligt, då Hammenhög gjorde mål direkt. Vi skapade inte så mycket framåt. Hammenhög rullade runt bollen bra och fick in bollen med jämna mellanrum. Till slut blev det 6-0.
 
My, Wea, Milan och CamillaWea på väg framåt


I sista matchen kunde Charlo/Rynge gå till A-slutspel, om de vann med fem bollar. Spelet fungerade mycket bättre och vi skapade mycket mer än i de tidigare matcherna. Tidigt kommer Milan upp med bollen längs kanten och skjuter i stolpen. Charlo/Rynge tar ledningen inte helt rättvist ledningen och får även in 2-0. Sofie gör sen dagens första mål. Charlo/Rynge går upp till 3-1. I slutet pressar vi dem hårt. Emma skjuter 3-2 och vi är sedan nära att få in en kvittering.
 

Charlo/Rynge har hörnaSofie spelar WeaBollen på väg mot Sofie


Tyvärr slutar vi sist i gruppen. På lördag är det B-slutspel och vi möter Tomelilla IF 2, Backarnas FF 2 och Brösarps IF. Ettan och tvåan går till kvartsfinal.

Sedan var det dags för lag 1 att spela. Det var nästan samma lag som i Sandbycupen. Malin var skadad, Josse sjuk och sen fick jag hoppa in. Emma i mål. Pilan, Helen och Anna backar. Malin R, Stina, Olinda och jag i anfallet.


Två av dagens publik
Olinda och jag skulle äntligen få spela
 

I första matchen möter vi IFK Simrishamn. Nästan direkt trycker Malin mycket snyggt in 1-0, med höger yttersida från ingen vinkel alls. Sedan rullar det på. Vi är bättre en motståndarna och de skapar inte många chanser. Pilan gör två mål från långt håll på frispark. Vi har bra rörelse och bra passningsspel. Det blir till slut 10-0 (Malin 2, Stina 2, Olinda 2, Pilan 2, Anna, jag). Kul med många målskyttar!

Köpingebro IF 2 står för motståndet i andra matchen. De hade förlorat en jämn match mot Degeberga. Vi pratade innan om att inte underskatta dem och gå ut med samma vilja som i första. Köpingebro pressar mycket högre än vad Simrishamn gjorde i första matchen. Vi blir stressade och slår bort mycket bollar. Det fina passningsspelet från första matchen är bortblåst. Vi försöker mycket själva istället för att rulla runt och spela enkelt. Vi gör 1-0 och 2-0, fast vi inte spelar bra. Vi slarvar bakåt flera gånger och till slut utnyttjar de våra misstag och reducerar. Det står länge 2-1. I slutet får vi äntligen i gång ett bättre spel och kan vinna med klara 5-1 (jag 2, Stina, Anna, Olinda).

Inför sista matchen har vi i princip redan vunnit gruppen, eftersom vi har så mycket bättre målskillnad än de andra lagen. Nu sitter vårt spel igen. Vi rullar bollen mellan varandra och motståndarna hänger inte riktigt med. I många avslutslägen räddar målvakten eller om det är vi som skjuter rakt på henne. Hade vi varit mer koncentrerade framför mål hade siffrorna blivit ännu större. I slutet kommer Emma upp några gånger. Hon är riktigt nära att göra mål på en frispark, men tyvärr får inte alla i laget göra mål. Nu stannar det vid 10-0 (jag 3, Stina 2, Olinda, Helen, Malin, Anna). Tyvärr kommer jag inte ihåg en av målskyttarna. Dåligt av mig..;)
 

Pilan och Stina värmer uppSnack innan matchenRedo för matchOlinda vinner avsparkenStina gör mål?Olinda och Anna gör så målvakten får jobbaJag spelar bak till Anna, som gör mål.Ledarna och avbytarna tittar lugnt på när resten av laget spelar...Degeberga är utspelade. Anna, jag och Olinda.Målvakten får sträcka utJag kunde inte missa efter en kanonpassning av Helen!Fullt med folk framför Degebergas målHelen och MalinMalin spelar in till Olinda, som gör mål.Jag med tre Degeberga-spelareJag med tre Degeberga-spelareFokus på bollen!
 

Alla gjorde en bra insats, men vi kan bättre. Vi får visa det på söndag, när vi möter Kristianstad DFF, Gärsnäs AIF och Husie IF. Det lär bli en aning tuffare matcher!


Sandbycupen för damjuniorer

Själv var jag domare hela kvällen tillsammans med bröderna Magnetorp. Det var ett tag sen jag dömde och det går fort inomhus. På det stora hela fungerade det bra.

Hardeberga som var regerande Lundamästare ställde upp med Hanna, Aleks, Anna, Sara La, Elin R, Louise, Sara Li, Elin H, Benita och Wea. Lite synd att vi inte hade två lag, när vi har så många bra juniorer. Pilan, Stina, Malin och Helen var där och tittade och jag antar att alla var väldigt sugna på att spela.

I första matchen mötte Hardebera SSIF 2. Det var ganska jämnt spel i början och ganska tidigt fick Hardeberga in 1-0. Sara Li tog till vara på ett misstag från Sandby. Det resultatet stod sig länge, men Sandby pressade på för ett kvitteringsmål. Med någon minut kvar kom målet. I slutet skapade båda lagen några bra chanser, men matchen slutade 1-1.

Sedan mötte Hardeberga Teckomatorp. Spelet var inte lika bra i den här matchen. Det var stressat spel och rörelsen var inte den bästa. Hardeberga tog ledningen, men sen tog Teckomatorp över och gick upp till 3-1. I slutet kom en reducering, men Hardeberga kom aldrig ifatt.

I tredje matchen var det SSIF 1, som stod för motståndet. Hardeberga kom aldrig riktigt in i matchen och Sandby kunde enkelt vinna med 6-1.

I sista gruppspelsmatchen fick Hardeberga sitt spel att fungera och fick göra lite mål. Elin R visade lite vad hon kan och dunkade in två mål. Det var bättre rörelse och tjejerna såg ut att ha kul.

I match om tredjepris mötte Hardeberga Teckomatorp. Nu kändes det som orken var slut och Teckomatorp vann matchen ganska enkelt med 4-1. Det kändes avslaget. Med lite mer vilja hade det kanske blivit en jämnare match.
 
Glada fyror och en av dagens domare...
Glada fyror och en av dagens domare...

I finalen möttes de två Sandbylagen. Hanna mot Tozz och Hannas lag vann med 1-0.
 

Mina "gamla" lagkompisar, Hanna och Tozz, blev etta och tvåa

Överlever helgen...

Det ser ut som jag kommer överleva min fullspäckade helg. Jobb och dömning i Sandbycupen igår. Idag fotboll hela dagen i Köpingebro. Sen direkt till jobbet 19.30 och slutar 4.30 imorgon.

Tyvärr förlorade det laget som spelade först alla matcherna. Vi lyckades vinna alla. Inte jättebra spel hela tiden, men 25-1 i målskillnad på tre matcher, tycker jag ändå vi ska vara nöjda med. Kommer uppdatering av helgen, efter jag har sovit imorgon. Den som väntar på något gott...;)

Superförkyld

Tyvärr har jag blivit sjuk igen. Jätteförkyld, men det ska vara bra till på söndag!:) Ska inte missa cupen, tillräckligt att missa en. Jag har i alla fall gjort mitt bästa för att kroppen ska kunna läka sig själv. 10 timmars sömn i natt, det är inte så ofta det händer...

Det nya jobbet går bra. Det är väldigt mycket nytt, men jag lär mig mycket varje dag. Fast det lär ta ett tag, innan man kan allt. Det har funkat bra att jobba 11.30-21.30. På lördag ska jag hoppa in på labbet igen, eftersom en är sjuk. Lika bra att starta med massor av jobb efter ledigheten..;)

I onsdags spelade vi årets första match i hockey-bockeyn. Vi hade bara en avbytare, men det blev lika jobbigt för Kirurgerna som också bara hade en. Sara som vanligt i mål. Jimmy och Jesper backar. Jag, Ola, Erik och Cristofer i anfallet. Vi tog direkt tag i matchen och förde spelet. Ola tryckte ganska tidigt in 1-0. Jag hade en jättechans att göra mål och vi missade många bra lägen. 2-0 kom. Vi fortsatte att pressa, men bollen ville inte in. De lyckades sen reducera till 2-1 innan pausen. Slarvigt av oss, men det kändes som det skulle lösa sig ändå. I andra perioden fortsatte vårt målmissande. Vi föll in i motståndarnas tempo och slarvade bakåt. Plötligt hade de gjort 3 mål och vi låg under med 2-4. Med mindre än två minuter kvar, vaknade vi. Jesper tryckte in 3-4. Bara några sekunder efter kom 4-4. Vi pressade på för ett ledningsmål, men det kom aldrig. Vi får väl vara nöjda med vår forcering i slutet och för poängen vi till slut fick. Men det här var egentligen en match vi skulle ha vunnit. Nya tag och revanch mot Addpro på onsdag!

Tisdag

Idag har jag inte fått så mycket gjort. Har varit och tittat på Kille. Väldigt mycket förstört på delen mot grusplanen. Mitt på dagen hade brandmännen fortfarande inte lyckats släcka branden. Jag tittade lite på F94, när de spelade Sandbycupen. Sara och co förlorade semin mot IFK Trelleborg med 2-1. Sen har jag packat upp och fixat hemma. Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Det ska bli kul!
 
KillebäckskolanFrån grusplanenSläckningsarbetet fortsatte under hela dagen

Dålig nyhetsuppdatering

Nästan två timmar efter jag kom till Kille, stod det följade på skanskan.se:


Unga evakuerades ur brinnande skola

23:38 STOCKHOLM

En brand utbröt på måndagskvällen i en gymnastiksal i Killebäcksskolan i Södra Sandby utanför Lund. Ett antal barn eller unga som tränade där fick evakuera byggnaden.

Enligt ledaren är alla ute och ingen är skadad, säger Cindy Schönström-Larsson vid Skånepolisens kommunikationscentral till TT.

Larmet kom runt klockan 21.45.

Förmodligen rör det sig om lite äldre ungdomar som hade träning så sent, säger Schönström-Larsson.

Vad som orsakade branden är oklart.


TT


Kanske inte alla rätt i den artikeln...

Jättebrand på Kille!

När jag är på väg till Kille, ser jag massor av rök och eld. Det ser ut att komma från skolan. När jag parkerar och går och kollar, verkar ingen bry sig. På baksidan av Kille, möter jag några barn. Sedan kommer fler och fler ut. Det verkar som det brinner från NO-salarna. Några börjar prata om att det är en raket, som har tänt eld i taket. Brandkåren är på väg. Först kommer bara en bil, men sen kommer fler. Jag, Stina och Malin börjar stå i kiosken vid 22. Det är mest snack om branden och knappt något folk där. Det beslutas att cupen ska spelas klart. Vid halv elva är det prisutdelning och sen stänger vi bara ner och går hem. Slutstädningen skulle göras imorgon. Elden ser inte ut att vara helt under kontroll, men det röker mer än brinner. Polisen har spärrat av och massor av brandmän går in i skolan. En stor del av skolan lär vara helt förstörd. Frågan är hur det kommer bli när barnen ska börja nu i veckan...
 

Killebrand

Fotboll

Nu börjar jag bli en aning sugen på att spela igen. Har haft noll koll på allt medan jag har varit borta. Såg att vårt ena lag i Sandbycupen vann gruppen enkelt och var nära att slå ut Sandby i kvarten. Förlust med 2-1 efter förlängning. Till slut blev det Sandby mot Sandby i finalen.

På söndag är det cup i Köpingebro. HBK 2 möter Hammenhögs IF 1, Onslunda IF 1 och Charlo/Rynge 1 och HBK 1 möter Degerberga GOIF 1, IFK Simrishamn och Köpingebro IF 2. Ettan och tvåan går till a-slutspel och trean och fyra till b-slutspel. Ska bli riktigt skoj! Jag hoppas att jag kommer ihåg lite hur man sparkar på en boll efter det här långa uppehållet!;)

Nu ska jag iväg till Sandbycupen och stå i kiosken...

Hemma igen

Det mesta har gått super på resan. Vi var tio stycken som delade stuga. Rikard var där lite från och till mellan sina arbetspass.

Resan upp gick bra med undantag från några små felkörningar och frusen spolarvätska. På kvällen bjöd Isabel och Marcus på gulaschsoppa. Vi gick och lade oss ganska tidigt, eftersom många var trötta efter resan.

På måndagen gick vi upp tidigt. Jag och Jimmy skulle fixa liftkort och många skulle hyra utrustning. Sedan blev det åkning i Lindvallen hela dagen. Det kändes som det var ett tag sen jag hade åkt i början, men ganska snabbt kom man in i det igen. Det blev lunch uppe på Gustavsbacken. På kvällen åkte jag, Marcus och Kalle lite längdskidor. Mina lungor, som inte var helt friska, mådde inte helt hundra av att andas in den kalla luften, men förutom det och lite bakhalt, gick det bra. På kvällen bjöd Anna på taco. Alltid lika gott! Sedan blev det bastu och lite spel.
 

Soluppgång i liftenVi laddar för ett åkPå väg upp igen


På tisdagen blev det Lindvallen igen. Det var soligt och inte så jättekallt. Isabel hade bytt från snowboard till skidor. Det blev lunch på McDonalds och sen ut i backarna igen. Vi åkte lite kvällsåkning. På vägen hem åkte vi i några backar, som inte var belysta. Vi fick väja för några pistmaskiner och själv höll jag på att åka ner för ett stup, som inte gick att se. Annars gick allt bra och vi slapp att gå hem. Sedan skulle Mackan och Jimmy hyra längdåkningsskidor. Mackan hade inte med sina andra skidor och kunde inte få hyra, så det blev bara Jimmy och jag som åkte. För att knappt ha åkt något innan, gick det riktigt bra. Tyvärr skulle vi prova fyra kilometersslingan och den visade sig vara väldigt kuperad. Bara en massa nedförbackar och branta stigningar, men vi kom runt. Kalle fixade maten. Lax med fetaost, pasta med svamp, pesto och sallad till. Riktigt lyxig och god mat.
 

Isabel och MarcusSofie ensam i liftenMarcus, Rikard och Peter på McDonaldsMackan med racerfart i backenJag och Jimmy i längdspåret


På nyårsaftonen begav vi oss till Tandådalen. När vi körde på morgonen var det bara -6, men när vi var framme visade termometern på -18. De första åken och framför allt vägen upp i liften, var ganska kyliga. Under dagen blev det varmare och skönare att åka. Det fanns många bra och lagom branta backar. Till lunch blev det buffé. Riktigt gott, men jag åt alldeles för mycket. Under hela eftermiddagen kändes det i magen, när man skulle böja sig fram och knäppa bindningarna. Jag, Jimmy och Mackan skulle inom skiduthyrningen, innan vi skulle hem vid halv fyra tiden. Tyvärr skedde sedan veckans tabbe. När vi tog med våra brädor och skidor, lyckades Mackan få med ett par twin-tip. De var vita, men annars kanske inte speciellt lika hans egna skidor. Misstaget upptäcktes dock inte förrän vi var hemma vid stugan, när Mackan såg skidorna och sa att det inte var hans. Mackan var inte så glad, men vi andra hade svårt att hålla oss för skratt. Han fick åka tillbaka, men hans skidor fanns inte kvar. På kvällen fixade Sofie, Rikard och Peter maten. Riktigt lyxigt. Till förrätt en smörgås med sallad, räkor, kräftstjärtar och avocado. Huvudrätten var oxfilé, potatisgratäng och olika typer av bernaisesås. Sedan var alla så mätta, så det fick bli en liten paus. Vi tittade på Grevinnan och betjänten och åt sen marängswiss. Vi började sen gå mot Gustav. Det var riktigt kallt och lite småhalt. Själv lyckades jag slå knät i marken och få ett stort blåmärke. Det var inte mitt fel, utan helt Peters.;) Så den enda skadan jag har fått,  beror inte på åkningen. Vid Gustav var det fyrverkerier och skidlärarna åkte med facklor i backen. Vi frös och drack champagne. På vägen hem var vi förbi någon fest, men alla var ganska trötta och gick hem nästan direkt.
 

Soluppgång i TandådalenJimmyHärligt!MarcusIsabelFörrättMackan hugger inPeter har koll på matenMarcus, Isabel, Anna och Kalle ska snart börja äta oxfilénJagMackan provar glasögonEn glad PeterJimmy, Kalle och Marcus vid tolvslagetMackan, Peter, Rikard och SofieNyårsraketMitt lilla blåmärke...


På torsdagen stannade vi hemma i Lindvallen och åkte. Alla utom Mackan, som begav sig till Tandådalen, för att försöka få tag på sina skidor. De flesta var ute lite senare i backen på grund av gårdagen. Vi samlades allihop för att äta femkronors korvar till lunch. De var mer omtyckta av vissa än av andra. Några åkte sen direkt tillbaka till stugan, för att bada på eftermiddagen. Jag och Jimmy åkte lite längre, men var hemma igen vid tvåtiden. Sen tog vi igen några timmars sömn. På kvällen gick vi ut och åt. Alla bangade 1 kilo kött, men vi blev mätta ändå.
 

KorvlunchenMin middagPeter, Mackan och RikardMarcus och Jimmy


På fredagen var vi på Hundfjället. Själv hamnade jag helt fel i Trollskogen. Det var folk överallt. Mot min vilja gled jag in i en stuga med en massa troll och andra figurer. Hade jag varit 20 år yngre, hade det kanske varit kul..;) Mitt på dagen åkte vi över en sväng till Tandådalen. Först åt vi på samma ställe som i onsdags och sen blev det lite åkning i backarna där. Lagom till kvällsåkningen öppnade i Hundfjället var vi tillbaka. Det blev några åk, men det var riktigt kallt i vinden. Jag, Jimmy, Mackan, Marcus och Kalle var inne en timme på afterski. Bandet som spelade var grymma. De spelade nästan bara riktigt bra låtar. Stämingen var på topp. Den långhåriga basisten var så svettig, så att det stänkte över folket som stod närmast. Vid fem slutade bandet spela och vi tog några åk till. På kvällen bjöds det på Jimmys och Peters köttfärssås. Lika god som all mat varit under resten av veckan. Man blir extra sugen, efter att ha åkt så mycket och varit ute hela dagarna.
 

Party-Mackan på afterski


På lördagen var vi i Lindvallen och åkte. Det snöade nästan hela dagen. Det var bra backar. Inte alls isiga och de hade även öppnat Adam, en svart backe som varit stängd under hela veckan. Jag och Jimmy tog en korv vid tolv och sen var vi hemma vid tre och åt lite rester. Sen direkt ut i längdåkningsspåret. Den här gången tog vi trean. Medan Jimmy var och lämnade tillbaka sina skidor, tog jag ett varv till. Skönt att åka längd. Man känner verkligen att hela kroppen får ta i. När vi kom tillbaka så blev det direkt till att byta om igen. Jag, Jimmy och Mackan åkte till Gustav och tog flera kvällsåk. Inte så mycket folk i backen och eftersom det hade snöat hela dagen, var inte backen så uppåkt. Det blev en hel del småhopp ute i kanten av backen. Vi åkte hem vid sju. Mackan fixade bruna bönor, falukorv, bacon och en massa rester. Lasse och Emma var på besök. Vi spelade Med andra ord. Roligt spel, men säkert ganska störigt om man satt vid sidan om. Kvällen avslutades med en bastu för mig, Jimmy, Mackan och Lasse.
 
Mackan och Jimmy på väg nedför AdamMackan och JimmyJimmyJagJag igenJimmy i längdåkningsspåret


Igår blev det packning och städning. När Mackans bil skulle köra, fick de först inte igen rutan. Lite irriterande, men efter några minuter lyckades de stänga den och kunde köra. Jag, Jimmy och Peter gick tillsammans med Kalle till McDonalds. Det var soligt igen och riktigt kallt (-16). Vår buss gick vid halv tolv och tolv timmar senare var vi hemma i nästan lika kalla Skåne.
 


Nästan 20 minus någon dag och lite vind på det, så det var inte alltid skönt om kinderna och näsan. Annars har det varit en väldigt härlig skidresa. Mycket skratt och mycket snowboard- och skidåkning! Jag vill åka mer!!


RSS 2.0