Köpingebro hela dagen

Upp klockan sju för att kunna följa med och titta när HBK 2 spelade. Jag, Olinda och Adam stod för fotograferandet och hejandet från läktaren. Lite senare dök även de andra upp, som skulle spela på eftermiddagen.
 

Jag fick stå ut med att passa Olinda och...Adam hela förmiddagen.


I lag 2 spelade Camilla, Milan, My, Emma J, Aleks, Kajsa, Sofie I, Wea och Emelie.

Onslunda IF 1 stod för motståndet i första matchen. Matchen var jämn från början och det skapades chanser åt båda håll. Tyvärr fick Onslunda in en boll ganska tidigt. Det stod länge 1-0. I slutet kom vi upp högre i banan, men Onslunda utnyttjade några misstag och gjorde tre snabba mål i slutet.

Milan spelar bak bollen till Camilla


I andra matchen mötte vi Hammenhögs IF 1. De hade spelat riktigt bra i första matchen, så vi visste att det skulle bli tufft. Det gäller att ligga rätt i försvaret och ta vara på de chanserna man får. Matchen startade riktigt olyckligt, då Hammenhög gjorde mål direkt. Vi skapade inte så mycket framåt. Hammenhög rullade runt bollen bra och fick in bollen med jämna mellanrum. Till slut blev det 6-0.
 
My, Wea, Milan och CamillaWea på väg framåt


I sista matchen kunde Charlo/Rynge gå till A-slutspel, om de vann med fem bollar. Spelet fungerade mycket bättre och vi skapade mycket mer än i de tidigare matcherna. Tidigt kommer Milan upp med bollen längs kanten och skjuter i stolpen. Charlo/Rynge tar ledningen inte helt rättvist ledningen och får även in 2-0. Sofie gör sen dagens första mål. Charlo/Rynge går upp till 3-1. I slutet pressar vi dem hårt. Emma skjuter 3-2 och vi är sedan nära att få in en kvittering.
 

Charlo/Rynge har hörnaSofie spelar WeaBollen på väg mot Sofie


Tyvärr slutar vi sist i gruppen. På lördag är det B-slutspel och vi möter Tomelilla IF 2, Backarnas FF 2 och Brösarps IF. Ettan och tvåan går till kvartsfinal.

Sedan var det dags för lag 1 att spela. Det var nästan samma lag som i Sandbycupen. Malin var skadad, Josse sjuk och sen fick jag hoppa in. Emma i mål. Pilan, Helen och Anna backar. Malin R, Stina, Olinda och jag i anfallet.


Två av dagens publik
Olinda och jag skulle äntligen få spela
 

I första matchen möter vi IFK Simrishamn. Nästan direkt trycker Malin mycket snyggt in 1-0, med höger yttersida från ingen vinkel alls. Sedan rullar det på. Vi är bättre en motståndarna och de skapar inte många chanser. Pilan gör två mål från långt håll på frispark. Vi har bra rörelse och bra passningsspel. Det blir till slut 10-0 (Malin 2, Stina 2, Olinda 2, Pilan 2, Anna, jag). Kul med många målskyttar!

Köpingebro IF 2 står för motståndet i andra matchen. De hade förlorat en jämn match mot Degeberga. Vi pratade innan om att inte underskatta dem och gå ut med samma vilja som i första. Köpingebro pressar mycket högre än vad Simrishamn gjorde i första matchen. Vi blir stressade och slår bort mycket bollar. Det fina passningsspelet från första matchen är bortblåst. Vi försöker mycket själva istället för att rulla runt och spela enkelt. Vi gör 1-0 och 2-0, fast vi inte spelar bra. Vi slarvar bakåt flera gånger och till slut utnyttjar de våra misstag och reducerar. Det står länge 2-1. I slutet får vi äntligen i gång ett bättre spel och kan vinna med klara 5-1 (jag 2, Stina, Anna, Olinda).

Inför sista matchen har vi i princip redan vunnit gruppen, eftersom vi har så mycket bättre målskillnad än de andra lagen. Nu sitter vårt spel igen. Vi rullar bollen mellan varandra och motståndarna hänger inte riktigt med. I många avslutslägen räddar målvakten eller om det är vi som skjuter rakt på henne. Hade vi varit mer koncentrerade framför mål hade siffrorna blivit ännu större. I slutet kommer Emma upp några gånger. Hon är riktigt nära att göra mål på en frispark, men tyvärr får inte alla i laget göra mål. Nu stannar det vid 10-0 (jag 3, Stina 2, Olinda, Helen, Malin, Anna). Tyvärr kommer jag inte ihåg en av målskyttarna. Dåligt av mig..;)
 

Pilan och Stina värmer uppSnack innan matchenRedo för matchOlinda vinner avsparkenStina gör mål?Olinda och Anna gör så målvakten får jobbaJag spelar bak till Anna, som gör mål.Ledarna och avbytarna tittar lugnt på när resten av laget spelar...Degeberga är utspelade. Anna, jag och Olinda.Målvakten får sträcka utJag kunde inte missa efter en kanonpassning av Helen!Fullt med folk framför Degebergas målHelen och MalinMalin spelar in till Olinda, som gör mål.Jag med tre Degeberga-spelareJag med tre Degeberga-spelareFokus på bollen!
 

Alla gjorde en bra insats, men vi kan bättre. Vi får visa det på söndag, när vi möter Kristianstad DFF, Gärsnäs AIF och Husie IF. Det lär bli en aning tuffare matcher!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0