Slutspel i Köpingebro

Lag 2 spelade i lördags B-slutspel. Stora delar av laget var utbytt sen gruppspelet. Nu spelade Camilla, Sara La, Aleks, Jessica, My, Wea, Hanna L, Benita och Louise. Det jag har hört är att laget spelade bra och skapade mycket mer chanser än tidigare. Tyvärr blev det två förluster mot Tomelilla IF 2 (3-1) och Brösarps IF (3-1), men 3-3 mot Backarnas FF 2 som till slut kom tvåa.

Lag 1 spelade A-slutspel igår. Tyvärr så hade Malin R haft ont i ryggen sen gruppspelet, så hon kunde inte vara med. Istället hoppade Josse (sjuk förra helgen) och Elin R in i laget. Malin S var fortfarande skadad och var dagens fotograf. Vi hade hamnat i den helt klart svåraste gruppen. Inte varje dag man får möta en grupptvåa i form av ett toppat allsvenskt lag. Det var bara att gilla läget och ge allt.

Vi mötte Kristianstads DFF i första matchen. Vi hade pratat om att ligga rätt och ha koll på deras löpningar. De satte full fart direkt. Vi höll ihop i en eller max två minuter. Sen rasade de ihop. Innan dess hade Stina en jättechans att göra 1-0. De gjorde tre snabba mål och sen rullade det på upp till 8-0. De sprang sönder oss och var först på alla returer. Många av målen såg väldigt enkla ut. Vi hade några kanonlägen att göra mål på. Jag hade två, Stina ett till och även Elin var nära, men deras målvakt gjorde den ena kanonräddningen efter den andra. I slutet av matchen fick vi lite mer koll på deras spelare eller var det Kristianstad som slog av på takten. Tyvärr fick de in två bollar till på slutet, så det blev tvåsiffrigt. Jag tyckte verkligen alla gav allt, men vårt samarbete med varandra fungerade inte. De spelade för fort för att vi skulle hinna snacka varandra rätt. Lite för stora siffror och synd att vi inte kunde få in ett tröstmål. Redan här kände man att Kristianstad lätt skulle vinna alla matcherna enkelt.
 
Jag och Olinda anfaller. Mitt ben ser ut att inta en väldigt konstig vinkel...Anna, Josse, jag och Olinda är långt tillbakapressade.HelenPilan, Anna och Olinda har koll på motståndarnaAnna och jag hjälps åt

Nästa match var en måstematch mot Gärsnäs AIS (nykomlingar i trean). Vi spelar riktigt bra. Vi håller ihop bra bakåt och skapar massor av chanser. Tidigt gör Helen 1-0 på frispark från långt håll. Hon sätter bollen hårt i luckan vid första stolpen. Elin gör två mål, Stina trycker in bollen i bortre delen av målet och även jag får äran att göra ett. I slutet slappnar vi av lite och de får göra ett tröstmål. Alla spelar bra och nu får vi även visa att vi är ett bra lag!

Elin pressar GärsnäsElin ser på när jag gör målOlinda och Stina framför mål

I sista matchen möter vi Husie IF. Ett lag som spelade i ettan förra året, men har förlorat flera spelare sen dess. Vi var tvungna att vinna, eftersom vi hade sämre målskillnad än dem. De hade vunnit mot Gärsnäs med 1-0 och förlorat med smickrande 4-1 mot Kristianstad. Från början är det ganska avvaktande spel från båda lagen. Husie försöker spela runt, men slår ofta bort bollen och skapar inte mycket. Vi kommer mer och mer in i matchen. Husie backar hem och bjuder oss på mängder av skottlägen. Tyvärr går de flesta skotten rakt på målvakten. Husie tar tyvärr ledningen efter att vi styrt in bollen i eget mål. Det känns som vi kommer närmare och närmare en kvittering, men istället gör de 0-2. I slutet har vi allt spel, men bollen vill inte in i deras mål.

Jag är laddad inför Husie-matchen.Olinda, jag och Josse på Husies planhalva.Helen lägger frisparkSom fick gå om...Josse har öppet målmen målvakten räddar...Vi trycker tillbaka HusieJag felvändNära mål!

Vi hamnar på tredjeplats i gruppen och går inte vidare till kvartsfinal. Vi avslutar riktigt bra mot Husie och hade med lite tur vunnit den matchen. Jag tycker inte alls de var bättre än oss. Vi gjorde ändå vad vi skulle. Man måste ha lite flyt med lottningen för att gå långt. Kristianstad vinner sista gruppspelsmatchen mot Gärsnäs med 6-1, så då kan man säga att vi är nästan lika bra som dem!;) Det kändes som Kristianstad gav allt i första matchen mot oss och sen gick in och inte gjorde mer än vad de behövde.

Husie förlorade kvarten mot Sjöbo 1 med 1-0. Kristianstad vann som väntat enkelt. 7-2 i kvarten mot Skillinge, 10-0 mot Hammenhög i semin och revansch sen gruppspelet på Sjöbo (4-0) i finalen. Hammenhög kom trea efter 5-1 mot BK Olympic (ett lag som måste haft lite flyt med lottningen...;)).

Nu är det slut på innesäsongen och ikväll är det uppstartsmöte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0