Löptest

Ikväll blir det löptest med Lundadomarna. Coopers test. Tur att vi har övat på en träning!;) 2 km på 12 minuter är det man måste klara, så det ska inte vara något problem. Ska bli kul att se om alla klarar det...

Tränare

Varken Andreas eller Jörgen kunde komma på träningen idag, så jag fick äran att hålla i den. Jag hade fått lite instruktioner av Jörgen. Väl på plats var det många som hade tips och idéer på vad vi skulle göra. 16 stycken som alla verkade tycka olika. Då fick jag gå in och bestämma... Det blev att vi skulle driva med bollen och runda en kon som uppvärming. Två och två. Utsida, insida, höger, vänster och baklänges. Efter det delade vi in oss i två lag och det blev spel i straffområdet med två tillslag, varken mer eller mindre. Lite svårt för några i början, men sen tycker jag att det fungerade bra. Vi borde dock kunna vända spelet oftare. Det är lätt att fastna på en yta och då blir det ofta trångt. Vi spelade ganska länge. Efter det blev det några vändor snabba fötter. Framåt och på sidan. Sedan blev det Engelsmannen. Tre lag. Jag hamnade i laget med sex spelare (Malin R, Elle, Tilda, Anna och Pilan). Vi körde två som jagade och fem pass. Det fungerade riktigt bra. Vi spelade runt lugnt och enkelt. Det var inte ofta vi var stressade och spelade bort bollarna. I slutet körde vi en runda med två tillslag och tre pass. Det var bra koncentration och ganska högt tempo under hela övningen. Vi avslutade med Helge, efter önskemål av My. Jag och Anna körde tillsammans. En driver bollen fram till en yta och stannar den. Den andra spelaren kommer bakom och skjuter. Missar man får man stå i mål och sätter man bollen får de som stod en prick. I början var skotten ganska dåliga, men det blev bättre efter hand. Jag och Anna åkte ut ganska fort. Några lag var kvar länge och till slut stod det mellan Pilan och Wea och Elle och Jessan. Elle och Jessan vann till slut. Rolig övning och jobbigt för de som är kvar till slutet.

HBK - Staffanstorps GIF

Skönt väder. Sol och nästan vindstilla. Gräset börjar bli ganska söndersprunget i Revinge. Vi startade med Hanna - Lottie, My, Jessan, Tilda - Sofie I, Louise, Olinda, Kajsa - Wea, jag. Aleks, Milan och Josse var avbytare.

Vi börjar riktigt bra. Vi är först på de flesta bollarna och skapar några riktigt bra chanser. Wea hade ett bra läge efter att jag spelat till henne i straffområdet och sen hade hon ett till som kan ha varit inne. Från dålig vinkel fick hon bollen på mål och deras back rensade undan bollen "på" mållinjen. Vi fortsättar att pressa och jag får ett bra läge i straffområdet, som jag sätter till 1-0. Fram till dess hade Staffanstorp nästan ingenting, men sen hände något. Vi börjar slå felpassningar, låter spelare vända upp fast vi har press på dem när de är felvända och ligger inte rätt på planen. De gör ganska snabbt 1-1. Ett lobbskott en bit utifrån. De slår flera bra djupledbollar, som vi har svårt att få tag på. Sedan gör de även 2-1 och 3-1. De är mer på hugget och får tag i en retur framför mål. Ju längre halvleken går ju mer spel får vi. Jessan lyckas slå en hård boll i Lotties bakhuvud, så hon måste gå av. Aleks tar hennes plats. De börjar bli trötta och vi lyckas reducera innan pausen. Jag får en bra boll vid mittplan och lyckas hålla undan från backarna fram till målet, där jag slår in bollen vid bortre stolpen.

I paus pratar vi om vad vi måste ändra på och alla är överens om att vi kan bättre. I andra halvlek pressar vi på för kvittering. Josse kommer in på mittfältet och Milan kommer in som mittback. Vi skapar många bra chanser, men får några domslut emot oss. De utökar till 4-2 efter misstänkt offside. De kommer två mot en och får sen ett friläge. Wea frispelar Josse, men hon får lite dålig vinkel och bollen går i utsidan av nätet. Jag lyckas reducera, efter de gjort en misslyckad inspark. Bollen går rakt ut till mig. Jag kan avancera mot mål och enkelt sätta bollen. Sedan har jag ett jätteläge, då jag rundar målvakten. Jag ska bara lägga in bollen, men då hinner mittbacken fram och rensa undan bollen. I slutet är Staffanstorp, som bara hade en avbytare, riktigt trötta. Hade vi spelat i några minuter till, så tror jag inte de hade kunnat hålla undan. Tyvärr lyckas vi inte få in fler bollar, trots flera riktigt bra lägen.

Vi får glömma delar av första halvlek, för annars tycker jag att det ser bra ut. Vi orkar betydligt mer än motståndarna och det är väldigt positivt. På lördag är det ny match mot Harrie/Kävlinge!

HBK - p14 Veberöd

Match mot ett pojklag och alla var inte lika positiva. Själv gillar jag egentligen inte att möta killar. Skillnaden mellan tjejer och killar blir ofta så tydlig. Vi ställde upp med Camilla - Emma J, Josse, Elle, Sandra E - Stina, Pilan, Malin R, Malin R - Helen, jag. Wea, Louise, Tilda och Olinda började som avbytare.
 


Vi är inte alls med från start. Killarna är först på allt. De är kvicka, stressar oss till misstag och trycker till i närkamperna. Vi går inte alls in i närkamperna. Några påstod att de inte vågade, men killarna tål en tackling. Efter bara några minuter gör de enkelt 1-0. Vi rensar rakt ut i mitten. I det läget ska bollen ut på kanten. De fortsätter med högt tempo. Vi slarvar med passningsspelet och spelar ofta rakt på dem. Sen tycker jag Pilan börjar visa att det går att trycka till dem och det smittar av sig på fler. Vi skapar några chanser och killarna börjar få lite respekt för oss. Vid våra snabba omställningar syns det på killarna att de fortfarande inte är helt säkra på sitt positionsspel. De skapar fortfarande mest. Camilla får rädda något friläge. Vi rensar ofta till hörna, så vi får bra träning i defensiva hörnor. I slutet av halvleken börjar vi ta över. Helen får en boll i straffområdet och lägger kyligt över den till mig. Jag kvitterar på volley. Sen blåser domaren av halvleken.
 

I andra halvlek är vi ett helt annat lag än i första. Alla visar rätt inställning och krigar för att vinna bollar. Vårt passningsspel fungerar stundtals riktigt bra. Efter bara några minuter får jag bollen efter ett inkast ute på vår vänsterkant. Jag tar mig in i straffområdet och spelar Stina, som lägger in bollen i öppet mål. Wea byter med mig en bit in i andra halvleken. Hon har inte varit länge på planen förrän hon gör 3-1, efter en bra framspelning av Helen. 4-1 kommer efter snyggt spel, som avslutas med skott av Wea. Inte speciellt hårt men bollen får en konstig studs framför målvakten och studsar över honom. Tilda kommer in som vänsterback, Louise som vänster yttermittfält och Olinda som innermittfält. Killarna har inte alls lika mycket spel i andra halvleken. Några snabba omställningar, men Josse och Elle håller ihop backlinjen bra och det blir sällan några farliga chanser. De har några hörnor, men vi är bra med och rensar undan dem. Wea gör sen ett mål till och gör ett äkta hat-trick. Matchen slutar 5-1.
 

Vi måste verkligen se till att vi är med från start i matcherna. Helt onödigt att släppa in mål i början och få jobba i uppförsbacke sen. Kul att se hur vi kan spela under vissa perioder i andra halvleken. Skönt att vända till vinst och vända ett underläge. Vi får tacka killarna för en bra match. De hade bra inställning och kämpade hela matchen trots att de släppte in några mål på slutet.

Skönt med vinst!

Min uppladdning var inte den bästa med 3 timmars sömn, men hann inte mer efter jobbet. Äntligen börjar det kännas som vår. Pilan var lite sugen på bara shorts, men vågade inte riktigt. Veberöds p14 blev laget vi fick möta idag. Vi börjar uselt och de gör 1-0 efter någon minut. Efter hand spelar vi upp oss och i paus står det 1-1. I andra tar vi över matchen och det är en helt annan inställning. Till slut vinner vi ganska enkelt med 5-1. Wea hoppar in och gör ett äkta hat-trick. Härligt att vinna igen! Det var ett tag sen sist. Vi fick stundtals i gång ett riktigt bra passningsspel. Mer om matchen och bilder kommer imorgon. Olinda är en bra fotograf!

Nu ska jag och Beckis ladda för matchen ikväll. Först ska vi ut och äta någonstans. Jag är riktigt hungrig, så det blir bra med vad som. Jag tror på svensk poäng! Hoppas kan man alltid!

Premiären närmar sig...

Enligt Sydsvenskan siktar Lunds BK på att ta sig till tvåan direkt. Ett tufft mål för en nykomling, men omöjligt är det inte. De hade redan innan ett bra lag och har fått flera riktigt bra nyförvärv. De har spelat riktigt bra i träningsmatcherna. Vinst mot Staffanstorp med 7-1, LB07 med 2-1, Lilla Torg med 3-0, Hässleholm med 3-1 och Gärsnäs med 6-1. Lika mot Eskilsminne (3-3) och bara en förlust med 3-1 mot förra årets div 1-lag Sjöbo. Nu till helgen har de en ny tuff värdemätare mot LdB.

Borgeby är ett annat lag som har spelat bra i träningsmatcherna. Det har inte blivit några vinster, men de har haft tufft motstånd. Förlust mot Husie förra helgen med 4-3. Husie har tappat många spelare, men flera av dem spelade i ettan förra året. Det blev även förlust mot Eskilsminne med 3-0, Wä med 2-0 och Sandby/Team Sandby med 1-0. Enda "poängen" var 2-2 mot div 2-laget Helsingborg.

BK Vången är ett lag som inte har spelat lika bra och den här helgen fick de ställa in matchen mot Råå. Förlust med 0-2 mot JAIF/BBK/VAIF förra helgen med en blandning av A och U. Vången har gått vidare i DM. Förlust mot BK Olympic med 2-1, vinst mot Staffanstorp med 3-1 och vinst mot Pandora med 3-0. Det blev storförlust mot Sandby med 7-1 i början av februari. Då hade de också två segrar. 5-1 mot Olympic och 2-1 mot IFK Trelleborg.

Lilla Torg har inlett precis som förra säsongen med lite folk och inte speciellt övertygande spel. Säkert kommer många spelare tillbaka när gräset blir grönare... De förlorade första matchen mot Lunds BK med 3-0. Sedan har de lämnat wo i DM på grund av att de inte hade spelare. I mitten av mars vann de precis med 3-2 mot Åkarp, som i år spelar i division 5.

BK Kick är en annan nykomling som har spelat bra i matcherna på försäsongen. Även Kick har som mål att vinna serien. Bara en förlust med 2-1 och det mot Team Sandby, som var förstärkt med flera a-lagspelare. 0-0 mot Backarna i DM och resten vinster. Mest imponerande är 3-1 mot LdB (div 2-laget). 5-1 mot Köpingebro, 6-0 mot Skabersjö, 7-2 mot AB Tårnby, 12-1 mot Treby och 6-1 mot Kvarnby. Idag kan de ta revansch på Sandby. De möts i Revinge.

Råå DIF har förutom vinsten mot oss bara förluster. De vann mot oss med 2-0. Vi saknade några spelare och jag har dålig koll på hur matchen var. De har förlorat mot Stattena Bluebirds med 4-1, Helsingborg med 4-1 och Eskilsminne med 4-1.

Svalöv gick vidare som tvåa i sin DM-grupp. De förlorade mot IFK Trelleborg med 2-1, vann mot Kvarnby med 5-2 och Vellinge med 3-0. De har även vunnit mot Billesholm i en träningsmatch med 9-3.

Team Sandby har spelat tre matcher. Mot Kick var de förstärkta och vann med 2-1. Matchen mot Wä dömde jag och det var ett väldigt ungt lag, som spelade bra och vann med 2-0. Wormo har sen vunnit mot dem med 2-0. Jag vet inte vad de hade för lag i den matchen, men Wormo skrev i deras gästbok att de tyckte de borde ha mött det laget i kvalet. Ska bli intressant att se hur det kommer gå för dem i serien och vilka som kommer att spela. Jag har hört rykten om att det är några nya regler för vilka spelare man får använda. Sandby har många unga duktiga spelare, så om de släpper fram dem så kan det säkert gå bra.

Stattena Bluebirds vann första träningsmatchen mot Råå med 4-1. Sen har de förlorat mot Eskilsminne med 4-2 och Helsingborg med 3-0. Matchen mot Sjöbotjejerna blev inställd, anledningen vet jag inte. Jag har egentligen ingen koll på Stattena, men jag tror att de kommer bli tuffa att möta. De kommer säkert att ha med några spelare från a-truppen, som vill gå in och visa att det är i allsvenskan de ska spela.

Själva har vi lite blandade resultat. Vi har haft svårt att spela bra i hela matcher och det gäller att vi höjer vår lägsta nivå. Det börjar se bättre ut och vi får finslipa vårt spel i de matcherna vi har kvar innan serien börjar. Jag vet inte vad tränarna/resten av laget har för målsättning, men personligen hoppas jag på att vi kan bli bättre än förra säsongen. Alltså tycker jag vi ska satsa på övre halvan!

Tofta-kläder

Vi säljer Tofta-kläder med laget. Om någon behöver nya underkläder, strumpor, t-shirtar, underställ eller joggingoveraller, så ställer jag mer än gärna upp som försäljare!:)

Sista grusträningen

Jag vaknade en timme, innan vi skulle köra. Alla verkade vilja ha tag på mig. Full buss från Lund, men ändå var vi bara 15 stycken på träningen. Lagom till träningen, började det snöa. Det var riktigt kallt, innan vi kom igång. Jag hoppas på varmare till helgen och nästa vecka! Vi började med trianglarna. Jag, Sofie I och Emma J körde tre. Det funkade riktigt bra, men det gällde att vara koncentrerad hela tiden. Enkelpass, volley, nick och enkelpass igen. Högt tempo! Vi fortsatte med teknik. Två touch på volley och sen två nickar. Jag och Sofie lyckades riktigt bra. Sen var det dags för snabba fötter. Framåt, sidan och sen med hopp på sidan och framåt. Alla gav allt och det såg bra ut. Vi fortsatte med att spela två mot två. Jag och Lottie spelade tillsammans. Vi lyckades göra några mål, men hade svårt några omgångar eftersom Hanna var bra på att följa med upp i anfallen. Jätterolig övning med bra fart. Vi skulle sen sluta träningen, men de flesta ville spela. Det blev spel i tio minuter. För mitt lag var det rena katastrofen. Vi försökte, men lyckades inte med något. De andra var en mer, men så stor skillnad ska det inte vara. Tror de vann med 20-1. De fick med sig alla bollar och allt gick in! Kul att det gick bra för några!;) Malin var grym hela träningen. Weas vitta tygskor, kanske hon borde låna oftare. Fast så vita är de inte längre...

Glumslövs IF, som hade ställt upp som motståndare till a-laget på lördag, hade nu inte längre lag. Jag vet inte vem det blir istället. Råå, ett pojklag eller någon annan? Match klockan 15 i alla fall. På söndag kl 14 möter u-laget Staffanstorps GIF. Båda matcherna är i Revinge. Vet inte vem som är med de olika dagarna, men kul att det blev två matcher så att alla får spela. Lite spännade att se om Johanna (min gamla lagkompis och "sambo") spelar för Staffanstorp eller om hon bara håller sig på kanten.

Män som hatar kvinnor

Igår var jag på bio med mamma och Anneli. Filmen var riktigt bra! Hemsk, så man knappt vågade titta stundtals. Se den!

Grusträning

Igår var det dags för grusträning i Torna Hällestad igen. Lite tråkigt att gå tillbaka till grus, när man har varit och känt på gräset. Trots regnet under dagen var planen riktigt bra. Vi var bara 12 stycken. Några behövde väl ta igen sig från helgen. Vi började med att gå ihop tre och tre. Jag, Olinda och Sofie gjorde övningen tillsammans. En var i mitten. Först körde vi vägg pass med spelaren på kanten och sen rundade vi henne och fick bollen med oss. Vi körde sen dubbel-pass, dubbel-volley, bröst-volley och till sist enkel-pass. Allt med hög fart och rundning av spelaren. Olinda var riktigt på hugget och verkar ha återhämtat sig bra från sin förkylning. Sedan blev det sång för Andreas som fyllde 25. Ett stort grattis! Vi fortsatte med snabba fötter. Tre olika övningar. Framåt, framåt och bakåt och på sidan. Några hade problem med antal steg mellan konerna, men annars såg det riktigt bra ut. Träningen avslutades med spel med två tillslag. Det gällde att få tio passningar inom laget. I början hade vi riktigt svårt att få ihop mer än tre passningar. Det var dålig rörelse och dåliga passningar. Efter en paus i mitten då Andreas berättade vad vi skulle tänka på, så såg det sen riktigt bra ut. Vi tog bra löpningar efter att vi hade slagit passen och snacket var riktigt bra. Kul träning med bra fart och koncentration!

Träningsläger på hemmaplan!

Vi började helgen med en träning på konstgräset i Dalby. Träningen inleddes med kvadraten. Två som jagade. Jag var med My, Elin, Helen, Olinda och Elle. Sedan var det dags för en passningsövning. Fyra koner och två på varje kon. Man skulle väggspela över till andra sidan. För vår grupp gick det sådär. Passningarna gick okej, men att byta plats var svårare. Vi avslutade träningen med spel på stor plan. 13 mot 13, så det blev ganska trångt. Mitt lag fick igång bra passningsspel, men vi hade svårt att ta oss nära mål. Det blev inte många mål under spelet. Lite tunga ben sen träningen dagen innan, men annars kändes det bra. Efter träningen stannade våra koner och sjukvårdsväska kvar på parkeringen i Dalby. Konerna spreds över Dalby under natten, men några samlades ihop av nattvandrarna. Tyvärr är sjukvårdsväskan borta.
 

Jörgen och Andreas


Efter träningen blev det Chili con carne, som Rolf hade lagat och nybakat bröd, som Sandra E och Jessan hade gjort. Riktigt gott! På kvällen blev det tävlingar och lekar. Vi delades in i sju lag. Jag hamnade med Elle, Olinda och Helen. Josse skulle ha varit med, men var tyvärr sjuk. Vi började med ett melodifestivalquiz. Några omöjliga och andra lättare frågor. Några exempel: Vad har Caroline af Ugglas för tatuering? Vem i EMD börjar sjunga? Vad heter Sarah Dawn Finers halvkända bror? Vilken färg hade Agnes på naglarna?. Vi lyckades få åtta rätt av 14. Lag 1 vann på nio. Sedan var det olika namn som skulle ändras till en blomma. Vi fick åtta rätt igen och även här vann lag 1 på nio. Renfana och åkertistel lyckades vi inte komma på. Kajsa vann kortleken och Sandra E var nog klart sist efter att bara lyckats flytta tre stolar tror jag. Sedan körde vi Vem får följa med på träningslägret? Alltid lika kul att se de som inte kommer på det. Vissa var långsammare än andra om man säger så..;) Sofie I, My och Aleks tillhörde inte de snabbaste. Vi fortsatte med några lekar till, men efterhand blev många trötta. Tror jag somnade vid ett.
 

Kortleken
Kortleken


Klockan 8 var det frukost på lördagen. Min grupp hade ansvar för att plocka fram. Frallor, fil, flingor och en massa pålägg. Tio skulle träningen i Revinge börja. Första gången på riktigt gräs. Planen var ok, för att vara så här tidigt på säsongen. Det soliga vädret som var utlovat från början var helt bortblåst. Det var ganska kallt, mulet och lite blåsigt, men det var shorts som gällde. Fast det var bara för mig. Träningen inleddes utan koner. Vi började med rugby. Vårt lag spelade riktigt bra. Vi hade många som vågade gå in och ta smällar. Det andra laget hade Emma J, så det gällde att ha koll på henne. Vi spelade ett tag och man blev riktigt varm. Sedan var det dags för Engelsmannen. Jan kallade den fotbollstennis. Vi skulle ha minst fem passningar innan vi slog över bollen och det var två som jagade. Det funkade aldrig riktigt bra för vårt lag. Vi var många spelare och vi blev stressade. Istället för att spela enkla, lugna passningar, blev det studsande med fel adress. Underlaget gjorde lite, men det borde ha kunnat vara mycket bättre. Sedan var det skottövning. Vi började vid mitten, väggspelade med en spelare vid straffområdet och gick på skott. En del bollar flög långt över, men många gick på mål. Det är mycket lättare att skjuta på gräs!
 

NyvaknaJenny på gräspremiär


Innan maten var det dags för en tävling. Såpa och vatten på en pressening och sen tre försök att spotta non-stop i en kon. Misslyckades man blev det straffvarv. Några var bättre på att glida än andra. Emma L som är van att kasta sig, klarade hela sträckan, medan Sofie I nästan stannade direkt. Själv blev jag klen och tyckte det var för kallt, men det såg riktigt roligt ut. Gör vi om det till sommaren är jag lätt med!:) Det blev pasta, kasslersås med svamp och sallad till lunch. Även det smakade mycket bra.
 

My vill inte få såpa i ögonenEmma och SandraStina var bra på att glidaLouise, Tilda och MilanEmma, dagens glidare!Kajsa gjorde det med stil!


På eftermiddagen var det dags för match mot division 3-laget Hässleholm. En sammanslagning av IFK Hässleholm och Hässleholms IF, som har ett lag i trean och ett i fyran. Vi ställde upp med Emma L - Jessan, Elle, Elin, Anna - Stina, Malin R, Pilan, Malin S - Helen, jag. Louise, Wea, Lottie, Sofie I och Kajsa var avbytare.
 

Vi är på väg hem


I inledningen av matchen var det jämnt, men efterhand tappade vi. Vi började med motvind. Många hade tunga ben, men det kändes som det var inställningen det var fel på. Vi gick inte in i närkamper, tog inga löpningar och snacket var dåligt. Hässleholm spelade runt bollen bra inom laget och pressade oss till misstag. Louise kom in tidigt på en kant. De skapade inte jättemycket chanser, men kom närmare och närmare ett mål. I mitten av halvleken fick vi inte undan bollen och de gjorde rättvist 1-0. Vi hade inte mycket framåt. Kanske två bra anfall under hela halvleken. Deras målvakt var nära att ställa till det, när hon spelade rakt på mig, men bollen gick ut till inspark. Underlaget var ojämnare än vad vi är vana med, men det var lika för båda lagen.
 

Jag är ensam
Jag är ensam


I andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag. Alla höjde sig och började trycka till i närkamperna. Vi skapade bra lägen och hade mycket spel på Hässleholms planhalva. Lottie kom in som back, Wea som anfallare och Sofie och Kajsa på varsin kant. Wea störde motståndarnas backlinje gång på gång med sina löpningar. I mitten av halvleken fick jag bollen ute på högerkanten, efter ett inkast från Louise. Jag tog mig in i straffområdet och spelade Wea. Hon kom fri och rullade bollen förbi målvakten. Sofie var framme vid stolpen och tryckte in bollen i mål. Det stod då 1-1. I slutet tryckte vi på för seger. Nu var det Hässleholm som var stressade och de kändes tröttare än vad vi var. De kom upp i några snabba kontringar, men Emma och vår backlinje tog hand om bollen. Matchen slutade lika och det speglade matchen ganska bra, då vi hade varsin halvlek.
 

Vår backlinje har full koll!


Vi får ta med oss den andra halvleken och i fortsättningen försöka att spela bra i en hel match. De som var bäst i matchen, tyckte jag var Elle och Elin. Deras samspel som mittbackar fungerade bra under hela matchen och allt de gjorde såg välplanerat och enkelt ut. Trevligt med mycket hejande publik!
 

Elle, Malin, Pilan och Lottie
Elle, Malin, Pilan och Lottie


På kvällen blev det pizza som Erik bjöd på. Alltid lika gott med pizza när man är hungrig. Efter maten blev det lägrets överraskning. Några få visste vart vi skulle, men de flesta hade ingen aning. Vi hamnade på Let's go i Malmö. Först var det bowling. Vi var i våra grupper. Själv började jag uselt, men spelade upp mig. Dock ville inte alla käglor trilla utan en tyckte det var kul att stå kvar. Sen var jag inte bra på att sikta på den.  Jag lyckades till slut få två strikar och 101 poäng. Målet var över 100 och det gick ju bra.:) Aleks var bäst på bowlingen med 120 poäng, medan Pilan och Elin visade att man inte kan vara bra på allt...;) Vi fortsatte kvällen med pistolskytte. Inte min bästa gren. Den röda pricken täckte hela träffytan och efteråt fick jag reda på att man skulle hålla pistolen längre från ögat. Jag lyckades ändå få 40 poäng och var inte sämst i alla fall. Olinda var grym och fick över 49 poäng (max 50). Efteråt avslöjade hon att hon hade gått på skytte när hon var 13. Riktigt bra, trots att hon hade tjuvtränat! Vi avslutade kvällen med äventyrsgolf. Själv lyckades jag få tvåor och treor på alla hål utom hål 5 och 6, där drog jag till med maximalt antal slag. Elle slog till med en hole-in-one på hål 3. Jag och Elle var jämnbra och fick båda 29 poäng. Emelie vann på 25. Olinda var den i vår grupp, som "gillade" att hamna i vattnet och bunkrarna. Tror hon slappnade av efter utklassningen i skyttet. Riktigt rolig kväll, där lag 1 återigen vann de flesta grenarna.
 

PizzaElle och HelenHelenOlindaSofie, Jessan och Lotie in actionPistolskytteStina siktarLina var bra på golfenMalin har inget emot att vara med på bildWea, Tilda och Emma


På kvällen hade vi någon lek. Sofie I och Anna klädde av sig mycket under täcket, medan Aleks avslöjade leken direkt. De som inte var allt för trötta, busade sen med ledarna. Bakhållet vid bilarna lyckades bra och Milan hade inga problem med att få ut dem från omklädningsrummet. Både Jörgen och Andreas blev ganska blöta.
 

Vad händer Sofie?!;)


På söndagen var det frukost vid niotiden. Vi packade ihop och städade. Några tog fram dansmattor. Det var även fotografering till hemsidan. Trötta och yrvakna. Sedan var det dags för sightseeing i Hardeberga. Vi gick en sväng upp till kyrkan, vindkraftverket och sen tillbaka. Några var oroliga för att ledarna skulle hämnas, men det enda vi fick var glass med en massa tillbehör. Jag tror det var Erik som fixade även det. Vad skulle vi gjort utan honom?!;) Det var även prisutdelning. Lag 1 (My, Louise, Stina, Sofie N och Emma J) vann och de måste varit överlägsna efter att ha vunnit nästan alla grenar. Vi kom på bronsplats. Bra kämpat tjejer! Lägret avslutades med en föreläsning av Kent Möller: Gruppens mål och värderingar. Intressant och vi får se om det hjälper oss under året. Vi gick igenom vad som är viktigt i en grupp och hur vi ska spela under året.
 

SightseeingTillbehör med glassDet segrande laget: Sofie, Louise, My och Stina


Återigen ett stort tack till alla för en rolig helg!


Träningsläger

Jag tänkte bara tacka alla för ett roligt träningsläger! Första träningen på riktigt gräs igår och sen även 1-1 mot Hässleholms IF i Revinge. Kvällen var superkul på Let's go. Var man inte bra på en grej, kunde man ta igen det i nästa. Massa god mat, mest onyttigt. Skriver mer senare idag eller imorgon, men måste hinna sova lite innan jobbet.
 

Sofie I och Elle knyter upp skorHanna, Sofie N och AnnaJessan och MilanMästaren på äventyrsgolfen, Emelie!

Mjölksyra i benen

Igår var det dags för sista smidighetsträningen i Dalby. Vi var många som var med och hade även en del publik. Själv hade jag värmt upp med lite inlines. Först på "grusvägen" (Hardebergaspåret) till Sandby och sen via Dalbybacken till Dalby. Några hade dagen till ära klätt upp sig och det var 80-talstema som gällde. Väldigt snygga allihop! För första gången hade vi dessutom musik, 80-tals så klart. Bra fixat Sofie! Vi började träningen med uppvärmning och sen var det dags för några utlovade träningar.
 
Sofie, Kajsa, Stina, Malin, Sandra och LouiseDe visade även upp en lite övningar.

Den första var att ligga på rygg och hålla benen över marken. 1,5 minut var gränsen man skulle klara. Själv har detta varit en av mina hatövningar. Första gången klarade jag kanske 10 sekunder. Nu gick det ganska bra. Jag tror de flesta klarade gränsen, sen började folk ge upp. Själv höll jag ut med än 5 minuter, men sen fick det vara nog. Låren var inte sköna sen. Ändå ganska stolt över att det gick så bra. De som låg kvar längst var Sofie I, Louise, Malin R, Pilan och Robin. Malin såg ut som hon bara låg och vilade. Själv gick jag och hämtade vatten och när jag kom tillbaka var det  ett väldigt liv. Folk hejade på Pilan och Robin ville inte bli slagen. De låg minut efter minut. Pilan skrek, kved och såg ut att inte tycka det var så skönt, men hon vägrade att ge sig. Robin skakade över hela kroppen till slut och efter 13 minuter gav han upp. Gymt jobbat av Pilan!
 
Upp med benen...Sofie och Louise kämpar fortfarandemen till slut var det bara Pilan kvar!

Nästa övning var jägarstolen. Sitta med 90 graders vinkel på benen mot väggen. Den här tävlingen skulle jag bara vinna, fast man hade ont i låren redan från början. För Pilan och Robin kändes det kört från början. Nu var gränsen två minuter och jag tror alla klarade det. Robin gav upp direkt. Pilan höll ut ganska länge men fick även hon ge sig. Det var ganska många kvar när det hade gått tio minuter. Jag trodde aldrig vi skulle klara oss så länge. Veberödsgänget, Lottie, Elin och My, satt vid ena väggen och Elle, Kajsa och jag vid andra. Det verkade inte som någon ville ge sig. Till slut satte Robin upp några regler att vi skulle ha armarna på bröstet och sjunka ner 5 cm. Först nu började det bli riktigt jobbigt i benen. Kajsa och Elle gav upp. Efter 16 minuter slutade även Elin och My. Lottie såg ut som hon hade tänkt att sitta länge, men jag ville inte förlora. Efter över 17 minuter gav hon till slut upp och jag kunde glida ner till marken!
 
Innan benplågan...Jägarstolen! Till höger det sega Veberödsgänget.Glad efter 17 minuter!

Nästa tävling var plankan. För mig var den körd redan från början. Inte för att jag är bra på den annars heller. Benen skakade så att det var jobbigt redan från början. 2,5 minut var gränsen. Den här gången gav några upp innan. Själv hade jag gärna gjort det, men med mycket vilja lyckades jag stå tiden ut. Nästan alla gav sig direkt efter 2,5 minut. Kvar var bara Sofie I, Robin och Elle. Sofie såg säker ut och stod spikrakt, men hon gav sig kanske efter fyra minuter. Elle kämpade sen ner den skakande Robin och de stod över fem minuter. Bra jobbat Elle!

Sedan fortsatte träningen med vanliga övningar. Brottning på huk och få ner den andras armar när man går på alla fyra. Jag var med Elle igen och den här gången var det faktiskt ganska jämnt!:) Sedan skulle vi dra runt den andra på ett ben. I slutet av varje gång gav mina ben upp, de bara vek sig. Mjölksyran ville inte försvinna. Elle studsade runt som en studsboll och verkade inte känna något.
 
Jag och Elle förbereder oss.Dags att ta i..Sofie och LottieStina och Benita, Sandra och Louise och Kajsa och JessanElin och MyMina ben har gett upp!

Vi fortsatte med en massa stafetter. Framlänges och baklänges och vid varje vändning skulle man ner och nudda mattan.
 
Redo för stafett!Louise och Elle backarMalin och jag

Kul träning och jobbig för benen! Kändes som en bra start inför helgens träningsläger. Det ska bli riktigt kul i helgen. Hela 38 stycken ska vara med och vi verkar få bra väder! Gräs = shortspremiär!

Sol och inlines

Igår var jag ute i Malmö och åkte en massa inlines. Förutom lite kall blåst, var det riktigt skönt. Strålande sol, bra musik och nysopade vägar! Kan det bli bättre?!?;) Lund borde lära sig av Malmö. Tror sopbilarna har semester eller något annat på våren, för det tar lång tid att få bort all grusen. Ska ut snart och åka lite till!
 
Västra hamnen

Förlust igen

Tyvärr blev det en förlust till i tisdags. MixMax mötte Wermlands. Totte dök aldrig upp, så vi hade inga avbytare. Motståndarna hade hela sex stycken. Vi fick kämpa på så gott det gick. Sara stod som vanligt i mål. Johan och Erik spelade backar och jag, Jimmy och Christofer spelade forwards. Wermlands hade några riktigt bra spelare, men även några som inte var lika bra. Tur för oss så var deras bra spelare ofta ganska egoistiska och efter deras fjärde dragning, lyckades vi ta bollen. De tog ganska snabbt ledningen, men Christofer kvitterade ganska snabbt. Vi kämpade över hela planen. De gjorde 2-1, men efter två snabba anfall av oss ledde vi med 3-2. Vid det sista målet fintade Christofer snyggt bort målvakten. Tyvärr gjorde de två mål innan pausen och ledde med 4-3. Vi var ganska trötta i slutet, men alla jobbade riktigt bra.

I andra perioden fortsatte vi att spela bra. Tyvärr hade de lite tur med några mål och de drog ifrån till 7-3. Erik gjorde sen 7-4. I slutet var det många trötta ben och vi skapade inte så mycket framåt. Vi höll ihop bra bakåt, men de lyckades göra två till. Matchen slutade 9-4. En riktigt bra match av oss. Med några fler spelare, hade vi nog stört Wermlands ännu mer. Tyvärr kan jag inte nästa vecka, så det här blev den sista matchen för säsongen för mig. Jag hoppas att resten av laget gör en bra avslutning, även om det är riktigt tufft motstånd i form av Smålands veteranerna.

Träningsmatchen

På en bra grusplan i Sjöbo spelade u-laget sin första träningsmatch. Vi ställde upp med Camilla - Lottie, Aleks, My, Tilda - Sandra E, Malin S, Sofie I, Emelie - Stina, jag. Pilan och Milan började på bänken.

Vi börjar inte speciellt bra. Sjöbotjejerna pressar oss högt och vi blir stressade. Vi hittar inte rätt positioner. Det känns som vi inte har rätt inställning. Istället för gå in i närkamperna och trycka till, springer vi vid sidan om och tittar på. Första målet kommer efter att vi inte har fått undan bollen i straffområdet. Deras anfallare får med sig bollen och kan slå den förbi Camilla. Efter målet tar vi för oss lite mer. Vi skapar några anfall och stressar deras backar till att slå bort några bollar. Stina har en bra chans efter att jag har spelat snett bak till henne, men bollen går över. Det är ganska jämnt spel under mitten av halvleken. Pilan kommer in på mittfältet. I slutet av halvleken får Sjöbotjejerna ganska ostört utöka sin ledning. Efter ett inkast långt nere på vår planhalva, får anfallaren med sig bollen. Hon tar sig in i straffområdet och kan från nära håll göra 2-0. Det resultatet står sig till pausen.

Vi kommer ut till andra halvlek som ett helt nytt lag. Milan har kommit in som mittback. Vi är på hugget och vinner bollar över hela planen. Tidigt får jag ett friläge från halva planen efter en bra boll. Tyvärr måste jag ha varit för snabb.;) Plötsligt var bollen bakom mig och deras back hann ifatt mig. Vi fortsätter att skapa chanser. Jag tar mig runt på vänsterkanten och spelar in till Sofie. Sofies skott räddas på mållinjen, men på returen dyker Sandra upp och trycker in reduceringen. Vi fortsätter att spela bra och har flera riktigt fina uppspel. Mest på vår högerkant. Efter ett uppspel så får jag bollen av Sofie och från nära håll kan jag slå in kvitteringen. Kort därefter kommer jag runt på högerkanten och spelar snett bakåt till Sofie, som tyvärr skjuter över. Pilan har sen ett bra frisparksläge, men även hennes skott går över målet. I mitten av andra halvlek tappar vi tyvärr vårt fina spel. Sjöbotjejerna börjar skapa chanser och vi är inte tillräckligt tuffa i vårt straffområde. I slutet kan de göra två ganska enkla mål och de vinner med 4-2.

Vi får ta med oss den bra perioden i början av andra halvlek. Där spelade vi verkligen fin fotboll och lät inte Sjöbotjejerna komma någonstans. Hela backlinjen bestod av nyförvärv och sen fick några spelare spela på ovana positioner. Det tar ett tag att spela ihop sig och det gäller att snacka mycket så att man vet var man har sina medspelare. Det är bara att fortsätta jobba på träningarna och matcherna som är kvar till seriepremiären.

Förlust med 4-2

Tyvärr blev det förlust mot ett ungt Sjöbotjejerna ikväll. Vi var inte alls med i första halvlek. Sjöbo ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek börjar vi riktigt bra och kvitterar till 2-2. I slutet tappar vi igen och de gör två mål. Nu ska jag iväg och spela hockey-bockey, så jag får skriva mer imorgon.
 
Aleks, Lottie, Tilda, My, Elin och Helen
Sex av årets nio nyförvärv

Grusträning

Lite försenade kom vi till träningen. Halv sex i Torna Hällestad gör att några har svårt att hinna i tid. Vi var bara tolv stycken. Det är rena rama sjukstugan i laget. Jag hoppas att alla frisknar till i veckan, så att de kan vara med på träningslägret. Vi började med att jogga tre varv runt planen. Sedan var det dags för triangeln. Jag och Sandra E körde tillsammans. Enkel pass, volley, bröst/volley, nick och pass igen. Efter det hade vi konditionsträning. Vi sprang i en åtta över halva planen. Sju minuter 80%-löpning. Aktiv vila i tre minuter och sen sju minuter till. Jag måste ha vilat mig i form, när jag inte har tränat på en vecka. Det kändes riktigt bra, men mest imponerad är jag över Sofie I. Som hon har förbättrat sin kondition sen i somras. Måste kännas riktigt bra att orka så mycket igen! Vi fortsatte med att spela en mot en i kvadrater med fyra spelare som väggar. Jag mötte Pilan. Hon började med en riktig stämpling, var väl enda sättet för henne att lyckas ta bollen av mig..;) Nä, skoja bara. Det blev att vi hade bollen lite var. När man väl tappade den, blev det mycket jagande. Kul övning! Vi avslutade träningen med spel med små konmål. Tempot och koncentrationen var inte på topp, men det hade varit mycket löpning under träningen. Imorgon är det match för u-laget mot Sjöbotjejerna. De som inte var med i lördags ska spela plus att några får dubblera eftersom många är sjuka.

Inte många dagar kvar

Var hemma hos Malin en stund på dagen. Hon var riktigt tjock. Fast bara om magen. Två veckor kvar, men hon hoppades att hon inte skulle behöva vänta så länge. Hon bjöd på en jättegod chokladkaka med hallon och något annat på. Vi satt bara och snackade. Nästa gång vi ses hoppas jag att jag får se en liten bebis.:)

Helgen

Efter väldigt mycket jobbande i helgen, ska det bli skönt med en vecka ledigt.

Direkt efter jobbet i lördags var jag och tittade på melodifestivalen hos Hennie. Ida, Beckis och några kompisar till Hennie var där. Vi bjöds på riktigt god mat. Fiskbiffar var något helt nytt för mig. Själv gillar jag många av årets melodifestival låtar. Malenas pampiga låt, refrängen på HEATs låt, Måns, Sarahs ballad och sen hade jag mot min vilja blivit såld på Snälla, Snälla, Snälla. Det var länge sen det var så öppet inför en final. De olika jurygrupperna var inte speciellt eniga. Över hälften av artisterna fick en tolva. Man kunde få en tolva av en grupp och sen inte en enda poäng av nästa. Efter juryn hade röstat ledde Måns ganska stort, följd av Sarah. Det kändes som att Måns skulle ta hem det. Sarah fick poäng av folket och sen HEAT. Båda såg nöjda ut, trots att de låg bra till. Sedan kom chocken. Måns kom bara på femte plats när folket röstade. Han kunde inte alls dölja sin besvikelse. Alcazar som nu låg bra till kom sen och efter det EMD. Kvar var Caroline och Malena. De andra artisterna hade vi räknat bort. Båda hade hamnat efter och nu vann den som fått mest röster. Själv gillade jag ju båda låtarna. Det var Malena som tog hem det. Chockad och överlycklig. Caroline såg också väldigt glad ut. Vi får se hur Malenas opera/pop går hem i Moskva. Den internationella juryn hade Sarah som favorit tätt följd av Caroline. Jag såg precis på svts hemsida hur rösterna var fördelade i de olika tävlingarna. Jag gillar all statistik! Malena och Caroline hade fått överlägset mest röster runt 320 000 var och det skiljde bara knappt 4000 mellan dem. Måns hade nästan bara hälften (180 000).

I lördags på dagen spelade vi match. Borta mot Råå. Jag vet tyvärr inte så mycket om den, mer än att det blev förlust med 2-0 och vi knappt fick ihop lag på grund av sjukdomar och att några var borta. Vi får se till att ladda för resten av matcherna. Själv ska jag spela match imorgon mot Sjöbotjejerna. Matchen flyttades från igår.

Ingen match på söndag

Vad jag har hört så blir det ingen match på söndag. Sjöbotjejerna fick inte ihop lag. Tråkigt, för jag var ju sugen på lite spel efter en hel veckas jobb. Jag får börja ladda för träningslägret nästa helg istället!

Mest jobb

Den här veckan jobbar jag mycket. Tyvärr hinner jag inte med någon träning och matchen på lördag får jag också hoppa över. Kanske hinner jag spela med u-laget på söndag mot Sjöbotjejerna. Nästa vecka har jag frivecka, så då får jag ta igen allt jag inte hunnit med nu.

Team Sandby - Wä IF

Jag dömde min första och kanske enda träningsmatch för året i söndags. Det är svårt att få det att gå ihop med jobb och eget spel. Hade gärna dömt mer annars. Det regnade ganska mycket och planen var lerig och väldigt mjuk på några ställen. Jag vet inte riktigt hur Sandbys a-lag ser ut nu för tiden, men Tozz och Oliw var med och de var nog de enda givna a-lagsspelarna. Wä slog förra helgen Borgeby med 2-0, så det kändes som Teamet skulle få en tuff match. Teamet tog direkt tag i matchen, trots ett väldigt ungt lag med flera 94:or. Ganska tidigt tog de ledningen efter ett inkast. Lite senare i första halvleken utökade de efter en hörna till 2-0. Wä hade ett rent friläge, men inte mycket annars. I andra halvlek hade Sandby tre-fyra jättelägen att göra mål, men det blev inga fler mål. Teamet vann helt rättvist matchen. Frågan är om verkligen Wä kom med sitt bästa lag, för jag har svårt att se dem som ett topplag i trean med de här spelarna. Matchen var väldigt lättdömd inte mycket fult spel eller andra svåra situationer.

Bra spel

I söndags mötte vi JAIF/BBK/VAIF. Ett division 4-lag, som vi har fått både Malin Rosvall och Emma Johnstone från inför säsongen. Lagom till matchen skulle börja hade det slutat regna och solen tittade till och med fram. Vi startade med Emma - Emma J, Elle, Josse, Elin R - Stina, Pilan, Malin R, Malin S - Helen, Wea. Jag, Sofie I, Jessan och Olinda började på bänken.

Vi börjar riktigt bra och trycker tillbaka JAIF/BBK/VAIF. Wea är riktigt på hugget och stör backarna med sina löpningar. Försvarspelet är riktigt bra. Vi hjälper varandra och motståndarna har svårt att komma långt in på vår planhalva. Ganska tidigt får Wea ett friläge. Målvakten räddar skottet, men på returen är Helen framme och slår enkelt in 1-0 till oss. Vi fortsätter att trycka på. Vi har mycket rörelse i vårt anfallsspel och bra passningsspel. JAIF/BBK/VAIF kommer upp i korta anfall och skapar några skottlägen, men Emma har full kontroll på allt. 2-0 kommer efter knappt halva halvleken. Wea får en bra boll uppe vid mittlinjen. Hon är snabb och backarna har svårt att hinna ifatt henne. Från en ganska dålig vinkel till vänster i straffområdet, sätter hon snyggt bollen vid målvaktens första stolpe. Malin och Pilan dominerar helt på innermittfältet och deras samarbete fungerar riktigt bra. Både Malin och Stina kommer med bra löpningar längs sina kanter. Samarbetet mellan ytterback och yttermittfältare fungerar riktigt bra på båda kanterna. Även mittbacksparet, Elle och Josse, verkar ha hittat varandra. Kort efter vårt andra mål trodde alla att det stod 3-0. Malin S kommer helt fri och rundar enkelt målvakten. Hon ska lägga in bollen i öppet mål, men tyvärr får hon inte rätt träff på bollen, så den går utanför stolpen. Efter en halvtimme är Wea helt slut och jag får chansen att komma in. Nästan direkt får jag ett friläge. Malin R slår en kanonpassning, som touchar min hand. Domaren väljer att släppa och jag kommer förbi målvakten. Jag slår bollen mot mål. Plötsligt dyker Malin S upp och slår in den en meter från mållinjen. Inte nog med att hon snodde "mitt mål", nu blev det dessutom avblåst för solklar offside. Tur att det inte var ett avgörande mål!;) JAIF/BBK/VAIF får i slutet av halvleken flera frisparkar i bra lägen och några hörnor. En frispark precis utanför straffområdet slår spelaren lågt vid närmsta stolpen och varken muren eller Emma hinner rädda skottet. 2-1. Vi skapar några bra chanser i slutet. Malin R får ett bra läge när jag spelat snett bakåt till henne, men tyvärr går inte skottet på mål. Vi får även en indirekt frispark i straffområdet, efter att målvakten tagit upp en bakåtpass. Jag är snabbt framme för att slå den. Jag spelar bakåt till Helen, men tyvärr går inte hennes skott på mål. I paus står det 2-1 till oss. Resultatet speglar väl inte helt matchbilden utan vi borde ha haft en större ledning.
 
JAIF/BBK/VAIF har hörna
JAIF/BBK/VAIF har hörna

I andra halvlek fortsätter vi att trycka på. JAIF/BBK/VAIF fortsätter med sina korta anfall och de skapar inte mycket. Deras anfallare är för ensamma. Sofie I kommer in på vänsterkanten. Vi skapar flera bra chanser. Jag har några bra skottlägen, men antingen blir skotten för lösa eller så räddar målvakten, som var bra under hela matchen. Olinda kommer in på mittfältet och Jessan som högerback. I mitten av halvleken blir jag helt frispelad av Helen. Inte heller denna gång lyckas jag få bollen i mål. Kort därefter får jag en boll från Stina, som jag spelar vidare till Malin R. Kyligt skjuter hon sin specilare. Nu med vänster yttersida. Bollen går snyggt in vid vänstra stolpen och målvakten når inte skottet. Vi fortsätter att skapa chanser. Emma slår en perfekt djupledsboll till mig. Jag vänder inåt och skjuter i målvaktens närmsta stolpe. Äntligen ville bollen gå in i mål. 5-1 kommer även det snabbt. Den här gången spelar Malin R fram mig. Jag driver och skjuter med vänster. Bollen går i en båge över målvakten i mål. I slutet kändes det som JAIF/BBK/VAIF tröttnade lite, men annars stod de upp riktigt bra. Matchen slutar 5-1, efter riktigt bra spel. Hade vi bara varit lite mer effektiva, så hade det blivit större siffror.
 
Emma, Malin med sina gamla lagkompisar Petra och en till...

Alla gör verkligen en kanoninsats. Skillnaden från förra helgen är jättestor. Nu sitter passningarna, alla kämpar, går in i närkamper och vi vinner mycket bollar. Wea var den enda jag berömde sist och hon fortsätter att utvecklas. Det är bättre att ge järnet i en halvtimme och sen byta än att gå på halvfart en hel match. Både Malin R och Emma J var verkligen på hugget och visade sin gamla klubb hur bra de är. Det var riktigt kul att spela! Till helgen blir det tuffare spel mot seriekollegan Råå IF. Vi får hoppas på lika bra spel då!

Match imorgon

Vi möter JAIF/BBK/VAIF imorgon 17.30 i Dalby. Jag hoppas verkligen på bättre spel än förra helgen. Själv har jag lovat Malin att spela bra, för hon vägrade att förlora mot sitt gamla lag.

Andra chansen

Sitter här och kollar. Just nu är jag ensam om att titta. Han andra är inte lika intresserad..;) Kul att Sarah gick till final. Hon var helt klart min favorit ikväll. Egentligen gillar jag inte Caroline, men låten blir lite bättre varje gång jag hör den. Tur att Higher med Star pilots inte gick vidare, då den är så fruktansvärt lik tre andra låtar. Jag förstår inte hur man kan tillåta låtar att vara med, som är sådana kopior. Alla blev sista låten till final. Vet inte vilket språk det är, men det låter som grekiska. Går den till Moskva, kanske vi får en tolva från Grekland i alla fall..;) Internationella juryn fick med tre av sina fyra val. Nu ska jag bara komma på vem jag ska heja på nästa vecka...

Domarkurs

Idag tog jag ledigt från jobbet för att gå på domarkurs. Vi var tolv stycken. Bara tjejer. De flesta var med på nybörjarkursen förra året, men det var några andra där också. Först var det frukost och sen började vi med att gå igenom regelboken, som de har ändrat mycket till i år. Nu liknade den nästan helt den internationella. Vi gick sen igenom hemfrågorna. Sedan var det lunch. Efter maten var det dags för regelprovet. 13 frågor och det gällde att ha minst 11 rätt. Några riktigt kluriga frågor och det var två frågor jag hade dålig koll på. Det var svårt att veta om man klarat det efter eller inte. Sedan var det dags för lite praktisk övning ute på en grusplan. Vi började med att öva på att blåsa frispark, sedan visa gult kort och sist övade vi lite på att ställa en mur rätt. Bra att öva och få tips på vad man kan bli bättre på och vad man ska tänka på. Sedan gick vi in och tog upp lite extra om det ska vara frispark, gult, rött eller inget kort. Hands och offside pratade Maria också mycket om. Till allt detta tittade vi på video. Hands är något alla skriker om på matcher, men det bör inte blåsas så ofta som det gör. För det mesta är det bollen som söker handen och inte tvärtom. Vi fick även tillbaka regelproven. Maria sa att det hade varit klurigare än vad det brukar. Två hade alla rätt. Jag klarade det med ett fel. Det var många som inte klarade det, men de lyckas säkert nästa gång. Har man sett flera frågor är det lättare. Vid fem slutade kursen och då var man lite trött. Kurserna med Maria är verkligen givande, man lär sig massor och tiden går fort.

Imorgon ska jag döma Team Sandby - Wä. Det ska bli kul. Nu kan jag "alla" regler, så det gäller bara att öva praktiskt!

Hockey-Bockey

För en gång skull vara jag inte alls sugen på att spela. Trött redan innan vår egen träning och skulle upp fem dagen efter. Väl på matchen lånade vi in två spelare, som spelat innan så att vi var tre avbytare. Dessutom fanns det ingen domare där, så vi spelade utan. Vi hade inte en chans från start. De åkte ifrån oss och spelade ut oss. Mål på mål och det var riktigt tråkigt. De var för bra för mig för att det skulle vara roligt. De gick upp till 6-0. Sen hände något. Vi började kämpa och skapade chanser. De kom inte alls lika lätt igenom. Vi gjorde två mål innan pausen.

I andra perioden fortsatte vi spela bra. Anton gjorde två mål och Jesper ett och det stod plötligt 6-5 till Klåparna. Resten av matchen var det jämnt. Tyvärr gjorde de några fler mål än oss och det slutade med en förlust med 10-6. Första tio var riktigt tråkiga, men sen var det roligt. Nu är det bara några få matcher kvar och vi får se till att spela som vi gjorde när vi var bra i torsdags.

Jobbig träning i torsdags

Själv var jag väldigt trött och hade helst varit hemma och sovit. Träningen var ganska lik den vi hade haft förra veckan. Armhävningar, situps, rygglyft, fällkniv och sitta mot väggen. Två gånger. Sen lyfta benen, upphopp plankan och upphopp. Tre gånger. Först 1,5 minut och sen minskning. Det är inte skönt, men när det är över är man ändå lite nöjd. Vi fortsatte två och två. Den här gången var det Kajsas tur att glänsa mot mig. Trä arm, få ner den andra på huk och få ner den andras armar när man står på alla fyra. På den sista övningen lyckades jag ganska bra, när jag lade hela min vikt på Kajsa, så att det blev hon som trillade istället.;) Sedan skulle vi dra runt den andra på ett ben. Tre gånger på varje ben. Sedan blev det lite sträckor fram och tillbaka. På huk till mitten, baklänges på huk till andra sidan, grodhopp tillbaka och sist åla sig.  Sedan var det dags för lite löpning. Vi delade in oss i tre grupper. Vi sprang fram och tillbaka. Hoppa bock med armhävningar. Framlänges, baklänges. Vid några vändningar skulle man lägga sig på mage och vid andra bara nudda väggen eller mattan. Själv sprang jag tillsammans med Olinda, Pilan, Wea och Jessan. Det var högt tempo hela tiden och man var ganska trött i benen. Någon gång var jag bland de första och någon var jag sist.
 
Malin, Anna och StinaPilan, Jessan, jag, Wea och OlindaJag och WeaStina, Anna och Malin

Skum bussresa

Trött efter jobbet somnade jag till på 131:an hem, men jag vaknade ganska snart över att folk var upprörda. Några frågade högt om busschauffören hade körkort. Tydligen "övningskörde" hon och det satt en på sätet bredvid och hjälpte henne. Klart att hon hade körkort, men handledaren sa att någon gång måste vara första gången man kör med passagerare. Framför allt en man var riktigt arg. Efter ett tag förstod jag att de nog hade rätt att vara lite upprörda. Hon körde väldigt ryckigt. Hon höll på köra på en som gick över ett övergångställe och missade en väjningsplikt, så att cyklisten fick väja och hon tvärbromsa. Några gick klagandes av bussen på Värnhem, men själv vågade jag sitta kvar och resten av resan gick utan alltför stora misstag. Men säkert kändes det inte, man kunde undra om hon hade koll på alla regler. Möjligt att hon blev väldigt stressad av alla passagerare, men då bör hon nog träna mer utan folk....

Träning i Dalby

Igår hade vi helplan på konstgräset i Dalby. 21 stycken hade tagit sig dit. Det blåste lite kallt, innan man fått upp värmen. Vi började med en passningsövning och körde två olika varianter. Vår grupp fick stundtals till det riktigt bra. Vi fortsatte med en skottövning. En långboll upp till en på mittplan, som spelade vidare till en på kanten. Kantspelaren väggade med spelaren i mitten och gick på avslut. Riktigt rolig övning, fast mina skott gick allt annat än in i mål. Lyckades dock sätta sista. Stolpe in och det var verkligen på tiden. Sedan spelade vi på stor plan. Mycket bättre spel än i helgen. Själv fick jag några frilägen och lyckades sätta några bollar på Camilla. Vi startade bäst, men efterhand spelade det andra laget upp sig och skapade chanser och gjorde även mål. Louise avslutade spelet med att göra mål för oss. Många klagade över tunga ben. Själv kände jag mig väldigt pigg, men kan ju ha berott på att jag missat de två sista träningarna.

Mycket nytt

Jag har haft väldigt mycket att göra och det är anledningen till att jag inte varit så bra på att blogga. Det kommer nog bli mer under vissa perioder och mindre under andra, eftersom jag jobbar väldigt mycket de veckorna jag jobbar.

Jag jobbar min första vecka själv på jobbet och det är mycket att tänka på, men det går riktigt bra! Efter Coops val av Arla förra veckan, så är det mycket som händer på jobbet. Ni kan hjälpa oss, genom att köpa våra produkter!
 


I måndags hoppade jag in på eftermiddagen/kvällen, så det blev ingen träning.

Igår kompenserade jag det genom att inviga mina "nya" joggingskor. De är flera år gamla, men jag har inte tagit ut dem ur lådan innan. Det blev en liten runda, innan Anneli kom på besök. Hon är tillbaka i Skåne igen, efter sina studier i Berlin. Vi gjorde tonfiskgryta och bakade kladdkaka. Jättegott! Vi kollade på Mästarnas mästare. Kul att hon är tillbaka igen!

Igår kväll invigde jag mina inlines för året och idag åkte jag från jobbet till bussen. Vägen var riktigt bra, vilket förvånade mig. Jag trodde det skulle vara en massa grus. Så i fortsättningen kommer det bli massor av inlines, så länge vädret tillåter det.:)

Nu är det snart dags för träning. På konstgräset i Dalby!:)

Pizza

När jag kom hem efter matchen i söndags var jag superhungrig och trött. Ändå fick jag för mig att göra pizza. Fem timmar senare var den klar och den som väntar på något gott...:)
 

FöreEfter

Dålig match

Vi mötte i söndags IK Wormo. Ett lag som kvalade till trean förra säsongen, men förlorade mot Team Sandby och Löberöd. Förra helgen spelade de lika mot Borgeby DFK. Vi mötte dem i höstas i en träningsmatch och vann enkelt med 9-2, men då saknade de flera spelare. Vi hde några sjuka och någon som inte kunde av annan anledning, men kom till spel med ett bra lag. Följande spelare var med: Camilla - Malin S, Emma J, Josse, Anna - Stina, Pilan, Olinda, Louise - Elle, jag - Elin R, Wea, Sofie I, Jessan, Lottie.

Vi börjar riktigt dåligt och har svårt att komma över på motståndarnas planhalva. De pressar oss högt och spelar snabbt och enkelt runt bollen på marken. Själva försöker vi med höga bollar i motvinden. Det går inte alls bra. Wormo vinner nästan alla bollar. De skapar inte så jättemånga riktigt bra målchanser och det gör inte vi heller. Vi har några skott utifrån, men annars inte något i början. Wormo har mest boll. Vi kommer upp i korta anfall och i en snabb omställning av dem, så gör de 1-0. Det ser ut som vi har kontroll på situationen, men anfallaren får till ett bra skott som går över Camilla i målet. Vi spelar upp oss lite i slutet av halvleken. Elle har den bästa chansen, efter att jag frispelat henne. Tyvärr får hon inte bollen på mål. Elin kommer in i slutet på vänsterkanten och kommer i flera bra löpningar.

I andra halvlek börjar vi bättre än i första. Wea kom in i anfallet och Elle gick ner som back. Vi har några bra uppspel och pressar Wormo, men vi har fortfarande svårt att vara först på bollarna. Jag har för mig att Wormo sen gjorde 2-0. Vi gör några byten. Jessan och Lottie kommer in på backen och Sofie I på yttermittfältet. Vi kvitterade i mitten av halvleken genom ett snyggt lobbskott av Elin. Bollen fick fart av vinden och målvakten var på bollen med fingertopparna, men kunde inte hålla bollen. Efter målet tog Wormo över igen. De gjorde 3-1 på en kontring. Liknande det första målet. Malin kom ikapp anfallaren och det såg ut som målchansen var borta. Då får anfallaren till ett bra skott, som går över Camilla igen. I slutet gjorde även Wormo ett mål till, men det blev helt rätt bortdömt för offside.

Wormo vinner matchen helt rättvist. De spelade på få tillslag, tog bra löpningar och var betydligt aggressivare än oss. Våra tränare verkade nöjda med en hel del, men jag kan faktiskt inte hålla med alls. Tycker både laget och jag själv gjorde en av de sämsta matcherna, sen jag kom tillbaka till Hardeberga. Det kändes inte som vi spelade som ett lag. Vi snackade inte och hjälpte inte varandra på planen. Det vi var sämst på var att få rätt på passningarna. Inte många gick dit vi hade tänkt oss. De flesta kan mycket bättre än vad vi visade. Man kan klaga lite på vinden, men planen var perfekt och då ska vi kunna spela bättre. Om någon ska ha beröm, så tycker jag att det är Wea. Hon gjorde ett bra inhopp i anfallet och var på hugget på de få bollarna hon fick. Jag hoppas att vårt spel bara kan bli bättre och bättre nu!

Lördag

Egentligen skulle jag döma Lunds BK (u) - Åkarps IF (men matchen var flyttad) och sen träna. Istället hoppade jag in på jobb och jobbade för första gången själv. Det gick faktiskt riktigt bra, kändes som jag hade koll på det mesta. På kvällen var jag och Jimmy först på Marinas 35-årskalas. Guitar hero. Coolt att se små barn, som träffar allt. Sedan blev det mat. Riktigt gott. Grillat och potatisgratäng. Sedan kollade en del på melodifestivalen. Jag tyckte nog rätt låtar gick vidare. Jag gillade opera-låten! Det bjöds på prinsesstårta och sen också chips och godis. Efter melodifestivalen fortsatte sången med kareoke. En del sjöng gärna och andra blev mer påtvingade. Jag tillhörde den sista kategorin. Rolig fest med trevlig folk. Vi var sen inom Evelina som också hade födelsedagsfest. När vi kom var det snarare efterfest, för de flesta hade gått vidare på bartömning. Vi fastnade med något kubiskt pussel. Jimmy lyckades lösa det, men jag fick ge upp. Man hade behövt en såg, så hade det varit lättare...


RSS 2.0