Träningsläger på hemmaplan!

Vi började helgen med en träning på konstgräset i Dalby. Träningen inleddes med kvadraten. Två som jagade. Jag var med My, Elin, Helen, Olinda och Elle. Sedan var det dags för en passningsövning. Fyra koner och två på varje kon. Man skulle väggspela över till andra sidan. För vår grupp gick det sådär. Passningarna gick okej, men att byta plats var svårare. Vi avslutade träningen med spel på stor plan. 13 mot 13, så det blev ganska trångt. Mitt lag fick igång bra passningsspel, men vi hade svårt att ta oss nära mål. Det blev inte många mål under spelet. Lite tunga ben sen träningen dagen innan, men annars kändes det bra. Efter träningen stannade våra koner och sjukvårdsväska kvar på parkeringen i Dalby. Konerna spreds över Dalby under natten, men några samlades ihop av nattvandrarna. Tyvärr är sjukvårdsväskan borta.
 

Jörgen och Andreas


Efter träningen blev det Chili con carne, som Rolf hade lagat och nybakat bröd, som Sandra E och Jessan hade gjort. Riktigt gott! På kvällen blev det tävlingar och lekar. Vi delades in i sju lag. Jag hamnade med Elle, Olinda och Helen. Josse skulle ha varit med, men var tyvärr sjuk. Vi började med ett melodifestivalquiz. Några omöjliga och andra lättare frågor. Några exempel: Vad har Caroline af Ugglas för tatuering? Vem i EMD börjar sjunga? Vad heter Sarah Dawn Finers halvkända bror? Vilken färg hade Agnes på naglarna?. Vi lyckades få åtta rätt av 14. Lag 1 vann på nio. Sedan var det olika namn som skulle ändras till en blomma. Vi fick åtta rätt igen och även här vann lag 1 på nio. Renfana och åkertistel lyckades vi inte komma på. Kajsa vann kortleken och Sandra E var nog klart sist efter att bara lyckats flytta tre stolar tror jag. Sedan körde vi Vem får följa med på träningslägret? Alltid lika kul att se de som inte kommer på det. Vissa var långsammare än andra om man säger så..;) Sofie I, My och Aleks tillhörde inte de snabbaste. Vi fortsatte med några lekar till, men efterhand blev många trötta. Tror jag somnade vid ett.
 

Kortleken
Kortleken


Klockan 8 var det frukost på lördagen. Min grupp hade ansvar för att plocka fram. Frallor, fil, flingor och en massa pålägg. Tio skulle träningen i Revinge börja. Första gången på riktigt gräs. Planen var ok, för att vara så här tidigt på säsongen. Det soliga vädret som var utlovat från början var helt bortblåst. Det var ganska kallt, mulet och lite blåsigt, men det var shorts som gällde. Fast det var bara för mig. Träningen inleddes utan koner. Vi började med rugby. Vårt lag spelade riktigt bra. Vi hade många som vågade gå in och ta smällar. Det andra laget hade Emma J, så det gällde att ha koll på henne. Vi spelade ett tag och man blev riktigt varm. Sedan var det dags för Engelsmannen. Jan kallade den fotbollstennis. Vi skulle ha minst fem passningar innan vi slog över bollen och det var två som jagade. Det funkade aldrig riktigt bra för vårt lag. Vi var många spelare och vi blev stressade. Istället för att spela enkla, lugna passningar, blev det studsande med fel adress. Underlaget gjorde lite, men det borde ha kunnat vara mycket bättre. Sedan var det skottövning. Vi började vid mitten, väggspelade med en spelare vid straffområdet och gick på skott. En del bollar flög långt över, men många gick på mål. Det är mycket lättare att skjuta på gräs!
 

NyvaknaJenny på gräspremiär


Innan maten var det dags för en tävling. Såpa och vatten på en pressening och sen tre försök att spotta non-stop i en kon. Misslyckades man blev det straffvarv. Några var bättre på att glida än andra. Emma L som är van att kasta sig, klarade hela sträckan, medan Sofie I nästan stannade direkt. Själv blev jag klen och tyckte det var för kallt, men det såg riktigt roligt ut. Gör vi om det till sommaren är jag lätt med!:) Det blev pasta, kasslersås med svamp och sallad till lunch. Även det smakade mycket bra.
 

My vill inte få såpa i ögonenEmma och SandraStina var bra på att glidaLouise, Tilda och MilanEmma, dagens glidare!Kajsa gjorde det med stil!


På eftermiddagen var det dags för match mot division 3-laget Hässleholm. En sammanslagning av IFK Hässleholm och Hässleholms IF, som har ett lag i trean och ett i fyran. Vi ställde upp med Emma L - Jessan, Elle, Elin, Anna - Stina, Malin R, Pilan, Malin S - Helen, jag. Louise, Wea, Lottie, Sofie I och Kajsa var avbytare.
 

Vi är på väg hem


I inledningen av matchen var det jämnt, men efterhand tappade vi. Vi började med motvind. Många hade tunga ben, men det kändes som det var inställningen det var fel på. Vi gick inte in i närkamper, tog inga löpningar och snacket var dåligt. Hässleholm spelade runt bollen bra inom laget och pressade oss till misstag. Louise kom in tidigt på en kant. De skapade inte jättemycket chanser, men kom närmare och närmare ett mål. I mitten av halvleken fick vi inte undan bollen och de gjorde rättvist 1-0. Vi hade inte mycket framåt. Kanske två bra anfall under hela halvleken. Deras målvakt var nära att ställa till det, när hon spelade rakt på mig, men bollen gick ut till inspark. Underlaget var ojämnare än vad vi är vana med, men det var lika för båda lagen.
 

Jag är ensam
Jag är ensam


I andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag. Alla höjde sig och började trycka till i närkamperna. Vi skapade bra lägen och hade mycket spel på Hässleholms planhalva. Lottie kom in som back, Wea som anfallare och Sofie och Kajsa på varsin kant. Wea störde motståndarnas backlinje gång på gång med sina löpningar. I mitten av halvleken fick jag bollen ute på högerkanten, efter ett inkast från Louise. Jag tog mig in i straffområdet och spelade Wea. Hon kom fri och rullade bollen förbi målvakten. Sofie var framme vid stolpen och tryckte in bollen i mål. Det stod då 1-1. I slutet tryckte vi på för seger. Nu var det Hässleholm som var stressade och de kändes tröttare än vad vi var. De kom upp i några snabba kontringar, men Emma och vår backlinje tog hand om bollen. Matchen slutade lika och det speglade matchen ganska bra, då vi hade varsin halvlek.
 

Vår backlinje har full koll!


Vi får ta med oss den andra halvleken och i fortsättningen försöka att spela bra i en hel match. De som var bäst i matchen, tyckte jag var Elle och Elin. Deras samspel som mittbackar fungerade bra under hela matchen och allt de gjorde såg välplanerat och enkelt ut. Trevligt med mycket hejande publik!
 

Elle, Malin, Pilan och Lottie
Elle, Malin, Pilan och Lottie


På kvällen blev det pizza som Erik bjöd på. Alltid lika gott med pizza när man är hungrig. Efter maten blev det lägrets överraskning. Några få visste vart vi skulle, men de flesta hade ingen aning. Vi hamnade på Let's go i Malmö. Först var det bowling. Vi var i våra grupper. Själv började jag uselt, men spelade upp mig. Dock ville inte alla käglor trilla utan en tyckte det var kul att stå kvar. Sen var jag inte bra på att sikta på den.  Jag lyckades till slut få två strikar och 101 poäng. Målet var över 100 och det gick ju bra.:) Aleks var bäst på bowlingen med 120 poäng, medan Pilan och Elin visade att man inte kan vara bra på allt...;) Vi fortsatte kvällen med pistolskytte. Inte min bästa gren. Den röda pricken täckte hela träffytan och efteråt fick jag reda på att man skulle hålla pistolen längre från ögat. Jag lyckades ändå få 40 poäng och var inte sämst i alla fall. Olinda var grym och fick över 49 poäng (max 50). Efteråt avslöjade hon att hon hade gått på skytte när hon var 13. Riktigt bra, trots att hon hade tjuvtränat! Vi avslutade kvällen med äventyrsgolf. Själv lyckades jag få tvåor och treor på alla hål utom hål 5 och 6, där drog jag till med maximalt antal slag. Elle slog till med en hole-in-one på hål 3. Jag och Elle var jämnbra och fick båda 29 poäng. Emelie vann på 25. Olinda var den i vår grupp, som "gillade" att hamna i vattnet och bunkrarna. Tror hon slappnade av efter utklassningen i skyttet. Riktigt rolig kväll, där lag 1 återigen vann de flesta grenarna.
 

PizzaElle och HelenHelenOlindaSofie, Jessan och Lotie in actionPistolskytteStina siktarLina var bra på golfenMalin har inget emot att vara med på bildWea, Tilda och Emma


På kvällen hade vi någon lek. Sofie I och Anna klädde av sig mycket under täcket, medan Aleks avslöjade leken direkt. De som inte var allt för trötta, busade sen med ledarna. Bakhållet vid bilarna lyckades bra och Milan hade inga problem med att få ut dem från omklädningsrummet. Både Jörgen och Andreas blev ganska blöta.
 

Vad händer Sofie?!;)


På söndagen var det frukost vid niotiden. Vi packade ihop och städade. Några tog fram dansmattor. Det var även fotografering till hemsidan. Trötta och yrvakna. Sedan var det dags för sightseeing i Hardeberga. Vi gick en sväng upp till kyrkan, vindkraftverket och sen tillbaka. Några var oroliga för att ledarna skulle hämnas, men det enda vi fick var glass med en massa tillbehör. Jag tror det var Erik som fixade även det. Vad skulle vi gjort utan honom?!;) Det var även prisutdelning. Lag 1 (My, Louise, Stina, Sofie N och Emma J) vann och de måste varit överlägsna efter att ha vunnit nästan alla grenar. Vi kom på bronsplats. Bra kämpat tjejer! Lägret avslutades med en föreläsning av Kent Möller: Gruppens mål och värderingar. Intressant och vi får se om det hjälper oss under året. Vi gick igenom vad som är viktigt i en grupp och hur vi ska spela under året.
 

SightseeingTillbehör med glassDet segrande laget: Sofie, Louise, My och Stina


Återigen ett stort tack till alla för en rolig helg!


Kommentarer
Postat av: tilda

tack själv hille! =)

2009-03-24 @ 17:35:57
URL: http://tildaclaeson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0