Ny förlust

Idag kändes det faktiskt som det var vår tur att vinna. Anna R började i målet, eftersom Emma var sen. Starten blev en katastrof. Tidigt gör Skurup 1-0. Ett kanonskott rakt upp i krysset. Vi är inte alls med i matchen. Vinner inga närkamper och hjälper inte varandra. 2-0 kommer efter en missad passning, där Skurupspelaren skjuter in bollen via stolpen. Även det helt otagbart för Anna. Efter en kvart står det 3-0 till Skurup. Vi lyckas inte rensa undan en boll, som slinker in i målet. Det känns som ingenting fungerar och ingen vet vad vi ska göra åt det.

I andra halvlek ser det bättre ut. Vi skapar tryck på Skurup. Jag reducerar på ett skott utanför straffområdet. Vi kämpar och skapar en del lägen, men vi har inte den rätta turen just nu. Skurup har flera bra lägen. Emma är riktigt bra idag också och räddar flera frilägen. Till slut avgör Skurup med 4-1. I slutet får vi in ett tröstmål. En frispark precis utanför straffområdet. Lina tycker jag ska lägga den. Jag kan inte minnas sist jag slog en frispark utomhus, men tänkte att jag får väl göra det. Jag får en bra båge på bollen, men tycker nog målvakten borde ha tagit den. Men, men kul att göra mål från långt håll också det är inte varje dag det händer...

Surt att förlora igen och det känns frustrerande när vi inte kan fungera som ett lag. Hoppas det vänder snart! Derby på tisdag och då får vi vända den här trenden.

Träning

I måndags blev det cirkelfys på Heleneholm igen. Riktigt kul och jobbigt. 10 stationer. Några samma som sist, men de flesta var nya. Det känns verkligen som det ger något!

Igår blev det först mitt första "cykelpass". 53 km på 2,5 timme. Malmö-Lomma-Bjärred-Lund-Malmö. Det kändes som det var motvind hela vägen utom mellan Lund och Bjärred. Sista biten var hemsk i motvinden. Ganska skönt väder annars. Känns nästan som sommaren är på väg!:) Får se var nästa tur går. Det bästa är att jag inte har ont någonstans. Sadeln är hur skön som helst. Nästa vecka får det bli några rundor till.

Tyvärr var det träning på kvällen. Inte för att jag inte tycker att det är kul, men det blev träning för att vi fick lämna WO mot FC Krubban med u-laget. Riktigt tråkigt. Känns som det är viktigare att behålla u-laget än att det går bra för a-laget. Utan u-laget får inte alla matcher och vi kommer bara bli färre på träningarna. Istället inledde vi träningen med ett möte. Kändes som de flesta tyckte ungefär likadant. Träningen var bara en timme. 14 stycken som tränade. Vi började med att göra mål genom konmål. Man var tvungen att ha en som tog emot bollen på andra sidan, för att målen skulle räknas. Två lag, där man hade en "kompis" i andra laget. Gjorde hon mål eller tog emot bollen fick man göra 10 situps. Det blev ganska stora ytor och en del mål. Själv fick jag bara göra 10 situps. Mina kompisar fick göra några fler.;) Vi spelade sen resten av träningen. Stundtals ganska bra spel. Det börjar kännas bättre och bättre för mig. Undantaget var några riktiga missar. 10 meter över målet på tre skott. Kan bero på att jag har blivit så stark i mitt högerben, annars har jag ingen förklaring.;)

Jag är i alla fall riktigt laddad för match imorgon mot Skurup. Nu ska vi bara vinna!!! Hoppas alla andra också är med på det!

HBK - Sjöbo IF

Premiär på Knutsvallen för a-laget. Riktigt härligt väder, men planen är inte den bästa. Vi var riktigt laddade och väntade oss en tuff match mot nedflyttade Sjöbo. Vi ställde upp med Emma L - Tilda, Elle, Emma H, Helen - Lina, Pilan, Olinda, Malin S - Stina, jag. My, Wea, Erika och Anna R började på bänken. Sandra var fotograf!:)


Jag mot Sjöbos ytterback

Vi börjar matchen riktigt bra. Det mesta spelet är på Sjöbos planhalva. Vi vinner mycket närkamper och stressar Sjöbo till misstag. Det kändes mycket bra och jag var förvånad att Sjöbo inte spelade bättre. Även om vi har spelet så skapar vi inte många målchanser. Sjöbo har inte mycket första kvarten. Tilda måste gå ut ganska tidigt på grund av sin fot. Emma flyttar ut på kanten och My kommer in som mittback. Efter en kvart får Sjöbo sin första hörna. Emma målvakt är på bollen men inte bättre än att den går till en helt fristående Sjöbospelare vid bortre stolpen. Hon kan säkert nicka in 0-1. Det kändes surt, eftersom de knappt hade haft något framåt. Nu förändras matchen helt. Vi tappar våra positioner och Sjöbo kan dominera. De skapar flera riktigt bra chanser. Emma är väldigt duktig. Hon räddar ett rent friläge och även flera bra skott. Vi hjälper inte Emma och hon får jobba riktigt hårt. Nu har vi tur att de inte gör fler mål. Inte helt oväntat kommer 0-2. Efter en stolpträff och en ribbträff inom kort tid, så får en Sjöbospelare tag i bollen framför mål och kan sätta bollen vid bortre stolpen. Kort därefter kommer även 0-3. Sjöbos anfallare når bollen precis framför Emma och kan lägga in bollen i öppet mål. Vi byter plats på spelare i laget för att försöka vinna mer boll. Lina går upp i anfallet och Stina ut på kanten. Olinda går ut på en kant och Malin in i mitten. Det känns inte som det hjälper så mycket och Sjöbo fortsätter att spela bra. Vi lyckas hålla 0-3 till pausen. Vi skapar inte många målchanser. Helen slår några bra hörnor, men vi är aldrig riktigt nära att spräcka nollan. En kanonstart och en dålig avslutning.

Hands av Lina, men vi får hörna!
Hands av Lina, men vi får hörna!

Vi gör några förändringar till andra halvlek. Olinda går ut och Erika kommer in på en kant. Lina går ut och Wea kommer in i anfallet. Andra halvlek är jämnare i spelet, men inte speciellt bra spel från något av laget. Emma slår många långa utsparkar, men vi vinner inte många av dem. Vi skapar fler farliga chanser i andra halvlek. Helen har ett stenhårt skott i ribban. Returen går rakt ut, men vi lyckas inte vinna den. Lina kommer in på mitten istället för Malin. Emma spelar fram till mig och jag försöker lobba över målvakten som kommer ut. Lobbskotten tar i bortre stolpen, studsar på mållinjen och upp på ribban, innan Sjöbo lyckas rensa. Jag får sen tag på bollen i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Lina. Hon kommer i en bra löpning, men skottet går över målet. Wea har några riktigt bra chanser också. En nick på ett inlägg från nära håll som målvakten räddar. Jag skarvar sen fram bollen till Wea som vinner närkampen med backen och målvakten. Tyvärr vill inte bollen gå i mål utan träffar utsidan av stolpen. Helen slår en bra frispark utifrån sidlinjen hårt in framför mål. Vi är på bollen, men den går inte på mål. Istället är det Sjöbo som lyckas göra två till mål. En lyckoträff från ganska långt håll rakt upp i krysset. Elle styr bort henne från ett riktigt bra läge, men det hjälper inte. 0-5 är en markeringsmiss av oss på en frispark. De lägger in bollen framför spelarna. Det är bara en Sjöbospelare som springer på bollen och når den före Emma. Där måste vi följa våra spelare. Ingen motståndare ska få vinna bollar i vårt straffområde! Även Sjöbo var nära att göra fler mål. Något friläge och ytterligare någon ramträff. I slutet kommer Anna in istället för Erika.


Helens låga frispark går bakom alla

Det är bara att komma igen. Sjöbo bör ligga i toppen av serien. Idag var de ganska ojämna i sitt spel. De har några riktigt bra spelare, som styr mycket av spelet på planen. När vi spelar bra, är de inget omöjligt lag. Tyvärr har vi svårt att spela bra i en hel match för tillfället. Emma i mål gör en kanonmatch, trots fem insläppta mål. Även Elle måste ha extra beröm för sitt slit i backlinjen. Nu laddar vi för första segern mot Skurups AIF, som har börjat serien lika dåligt som oss.


Vi har varit gladare!


Helgen

I lördags var jag och Jimmy och kollade på Alice i Underlandet. Riktigt coolt med 3D. Kändes konstigt att sitta med glasögon på hela filmen, när man aldrig använder det annars. Filmen var helt ok.

I söndags var jag och Anneli och hälsade på i Mikaels lägenhet. Han hade riktigt fint. Anneli var mest imponerad över hur mycket han hade i sitt kylskåp och att han hade allt i så fin ordning.Sen var det dags för match mot Sjöbo. 0-5, men stundtals bra spel.

Efter matchen blev det lasagne i Sandby och rabarberpaj med vaniljsås. Riktigt gott! Kul att träffa Anneli även om det inte blev så länge.

Eskilsminne - HBK

Match på konstgräset på Västergårds IP och det kändes som vinter. Riktigt kallt och blåsigt. Vi mötte div 2-laget Eskilsminne. Ett ungt lag, som vi inte visste mycket om. Vi saknade Stina, Malin, Elle, Olinda, Emma H och Tilda sen matchen mot Köpingebro. Det blev några omändringar i laget och vi gick tillbaka till 4-4-2. Vi startade med Emma L - Anna R, Elin, My, Helen - Sabina, Pilan, jag, Louise - Erika, Lina. Johanna började på bänken. Vi bestämde oss för att vi inte hade något att förlora och göra en bra match.

Matchen börjar riktigt dåligt för oss. Bara efter någon minut slår vi en för lös bakåtpassning mot Emma. En motståndare får tag på bollen. Elin är nära att bryta, men hon kommer fri och gör 1-0. Det gäller att snabbt glömma bort målet och fortsätta jobba. Vi håller ihop laget bra och spelar runt bollen bra. Alla kämpar och ganska ofta bryter vi Eskilsminne på mittplan. Vi försöker ställa om, men har inte så mycket folk med uppe i anfallen. Både Erika och Lina håller bollen bra och spelar bak till mig och Pilan eller ut till Louise och Sabina på kanten, men vi skapar inte så mycket chanser. Helen har ett bra skott långt utifrån, men målvakten räddar säkert. Eskilsminne skapar många hörnor och kör ofta samma korta variant. Jag kommer inte åt spelarna, men det blir aldrig farligt. Vi har också några hörnor och frisparkar. Helen slår flera bra. Eskilsminne har mest boll och fördel av medvinden. Vår backlinje spelar riktigt bra och släpper inte till många chanser. Vi är riktigt bra på att ställa offside och Eskilsminne blir avblåsta många gånger. Emma är bra med på de få chanser som kommer. Tyvärr skadar Elin sin ljumske i slutet av halvleken. Hon får gå ut. Pilan går ner som mittback, Lina blir mittfältare och Johanna kommer in som anfallare. Vi fortsätter att spela bra och får en hörna precis i slutet. Helen slår den mot straffpunkten, där Erika får bollen och slår till med en vänstervolley. Riktigt bra träff och det står 1-1. Efter avsparken blåser domaren av halvleken.

I paus verkar Jörgen nöjda med oss. Vi har inga avbytare i andra halvlek, så det gäller att vi ger allt samtidigt som vi får vila när det är läge. Vi startar bra i andra halvlek och pressar Eskilsminne. Efterhand tar Eskilsminne över kontrollen på matchen. Det är större ytor på mitten, som de utnyttjar bra. Vi håller ihop försvaret och de skapar inte så mycket i början. Vi har inte mycket spel på deras planhalva. Erika håller mycket i bollen och vinner flera närkamper, men hon får inte så mycket hjälp av oss andra. Helen har en bra frispark, men inget mål där heller. Vi får jaga mycekt boll. Eskilsminne vänder spelet snabbt och kommer runt på vår högerkant. På inspelet är vi inte alls med och Eskilsminne-spelaren når bollen först och kan enkelt göra 2-1. Snyggt, men vi måste vara tuffare och ligga före våra motståndare i straffområdet. Vi försöker flytta upp lite, men det ger Eskilsminne mer tid på mitten. Våra backar har fullt upp, men sköter det bra. Vi skapar några bra chanser. Erika får en bra boll högt upp. Hon håller i den och spelar mig i straffområdet. Tyvärr får jag inte med mig bollen och det blir aldrig något skott. Lina har ett bra läge på ett lobbskott, men bollen går utanför. Eskilsminne avgör matchen med ett snyggt skott. Jag och Lina är ganska offensiva och det blir ett hål mellan oss och backlinjen. Deras mittfältare får tag på bollen och skjuter högt stolpe in. I slutet är många i vårt lag trötta och vi är inte speciellt nära att störa Eskilsminne. Undantaget är när Sabina snyggt tar sig förbi på högerkanten. Först väggspel med Erika och sen slår hon bollen på ena sidan av backen och springer på andra. Inlägget når Lina i ett väldigt bra läge nära mål. Lina skyller på att hon inte har någon vänsterfot. Det blir inga fler mål i matchen.

Alla i laget gör det riktigt bra. Vi kämpar och försöker spela bollen. Erika kommer kunna tillföra mycket till laget. Strålande debut för att inte ha spelat fotbollsmatch på två år. Skönt att ha både Pilan och Emma tillbaka. De är väldigt viktiga båda två. Emma gör flera bra räddningar. Pilan är överallt och vinner mycket boll. Helen visar hela tiden sin spelskicklighet. Positionssäker och riktigt bra tillslag. Elin höll ihop backlinjen riktigt bra i första halvlek och styrde laget bakifrån. My var riktigt bra. Jag har inte sett henne bättre. Anna, Louise, och Sabina kämpar och vinner mycket bollar på sina kanter. Lina håller bra i bollen och har flera fina framspelningar. Johanna gör ett bra inhopp. Hon får jaga mycket boll, men är bra med när vi anfaller. Min debut på mitten kändes bäst i första halvlek. I andra kändes det som jag hela tiden ville flytta upp, för att vi skulle skapa mer chanser och då tappade vi på mitten. Nu tar vi med oss det här och ger Sjöbo en bra match på söndag!

Bilder från matchen: http://fotboll2010.bildburken.se/#127.0

Ute ur DM

Vi gör en riktigt bra match mot Eskilsminne idag. Med 6 spelare borta från startelvan i lördags, kändes det som det kunde bli riktigt tufft. Tyvärr bjuder vi dem på första målet, men sen spelar vi bra. Erika gör en grym debut och ett snyggt volleymål. Elin skadar ljumsken i slutet av första och sen hade vi inga avbytare under resten av matchen. 1-1 i paus. Alla jobbar verkligen för varandra och det såg tusen gånger bättre ut än mot Köpingebro. I andra halvlek gör Eskilsminne två mål och vinner med 3-1. Själv spelade jag innermittfältare under hela matchen. Tror knappt det har hänt innan. Kändes lite förvirrat och stundtals var jag ganska offensiv. Emma-målvakt var tillbaka. Skönt! Målen kunde hon inte göra något åt. My gjorde en riktigt bra match som mittback. Tror det måste ha varit hennes bästa match för Hardeberga. Trots förlusten var det roligt att spela idag!

Mycket jobb

Igår på förmiddagen hann jag med ett pass på friskis. Cirkelfys. 10 stationer med varierande övningar. Många av dem hade jag aldrig gjort tidigare. Riktigt skoj!

Idag har jag lämnat in min nya cykel på service, så nu hoppas jag att den är ännu snabbare när jag hämtar den.

Imorgon har jag bytt jobbtider, för att kunna vara med på dm-matchen. Tyvärr är det många a-lagsspelare som inte kan. Vi får se till att kämpa ner Eskilsminne ändå!

Nästa vecka har jag egentligen frivecka, men eftersom en jag jobbar med är fast i Thailand så kanske det blir jobb ändå. Jag hoppas att askan försvinner, så att jag kan träffa Anneli som ska komma ner från Stockholm i helgen och det hade inte varit fel att vara ledig nästa vecka!:)

Söndag

I söndags hade jag fullt upp. Först var jag huvuddomare i matchen Husie IF - IF Limhamn Bunkeflo. Karoline och Dijana gick på linjen. Ett Malmö-derby, där många LB07-spelare har spelat i Husie. Planen var helt ok. Husies plan brukar annars kunna vara ganska dålig. Vädret var väl inte det bästa. Ganska blåsigt och molnigt. Bortalaget tog direkt tag i matchen i medvinden och pressade Husie. I pausen stod det 0-2. I andra halvlek kom Husie upp bättre, men LB07 ställde om snabbt och avgjorde matchen med två tidiga mål. Till slut blev det 0-5 och LB07 kan bli farliga för motståndarna i år. Micke var och kollade. Alltid bra att få reda på vad man gör bra och vad man ska förbättra.

Efter att ha lämnat bilen i Sandby, tog jag mina inlines upp till Hardeberga och tittade på när u-laget spelade. Premiär på Knutsvallen mot Torns IF. Vi hade bara elva spelare. Anna R - Lottie, Milan, Aleks, Hanna - Kajsa, Sabina, Louise, Emelie - Wea, Johanna. Anna var riktigt på hugget och skötte sig inte laget fick de höra det. Torn hade mycket boll, men vi höll ihop laget bra och de skapade inte så mycket chanser. Milan och Aleks fungerade riktigt bra som mittbackspar och var väldigt brytningssäkra. Alla kämpade och hjälpte varandra. Wea låg längst upp och störde Torns backar. I slutet av halvleken lyckas Torn göra 1-0 på ett lobbskott.

Halvtidssnack

I andra halvlek hoppade Hanna in i målet. Vi fortsatte att kämpa och kom närmare och närmare ett mål. Anna hade ett bra skott och Sabina var nära att göra mål efter att själv gått med bollen in i straffområdet. Tyvärr kontrar istället Torn in två mål. En bit in i halvleken fick Lottie bollen rakt upp i ansiktet och blödde näsblod. Vi hade ingen avbytare, så efter att blodet slutat rinna var hon på plan igen. Slutet såg jag inte, men av det jag såg så var Torn värda segern. Däremot tycker jag att siffrorna blev för stora, för det var jämnt i spelet.


Milan spelar fram

Vid 18 spelade jag korpen inomhus med Staten o Kapitalet. Vi mötte Måltorka. Ett lag som har spelat i div 1 väldigt länge och alltid är bra. Vi hade ingen tjejavbytare och det blev ganska jobbigt. Hanna som också var med var riktigt duktig. Lukas, Peter, Gustav och Kristoffer spelade också bra. Det kändes som vi var det bättre laget i första halvlek, men istället kontrar Måltorka in ett mål. Det står 0-1 i pausen. I andra halvlek satsar vi framåt och släpper upp Måltorka i kontringar. De lyckas göra 0-2. Vi reducerar sen till 1-2 och pressar på för kvittering. De avgör sen matchen och vinner till slut med 4-1. Tror de vann serien, eftersom de slog oss. Det är bara att gratulera. Får se om jag får vara med och hjälpa till i cupen. Alltid kul att spela korpen, speciellt inomhus!

Anna 20 år

På lördagskvällen var jag med mamma och pappa på Annas 20-årskalas. Det var länge sen jag var där och kul att träffa alla. Det bjöds på riktigt god mat som alltid. Hoppas kvällen ute blev lyckad!

Köpingebro IF - HBK

Första matchen på riktigt gräs och en helt ok plan. Blåsigt och molnigt, men träden skyddade från den värsta vinden. Vi ställde upp med Emma H - Tilda, Elle, My, Helen - Elin, Olinda - Lina - Stina, jag, Malin. Louise, Anna R och Sabina började på bänken.

Vi börjar matchen riktigt bra. Mycket spel på Köpingebros planhalva, några bra hörnor och ett friläge avblåst för offside. Sedan kommer också målet. Helen slår en perfekt passning till mig. Jag rundar målvakten och slår in 1-0. I det läget kändes allt bra, men sen tappar vi helt. Köpingebro kommer mer och mer in i matchen och skapar farligare och farligare lägen. Emma gör flera bra räddningar och backlinjen sliter för att stoppa deras anfallsförsök. Vi hjälper inte varandra och låter deras mittback gå hela vägen in i vårt straffområde. Tur för oss så träffar hon inte mål. Elin lyckas sen få årets första gula kort. Tydligen för snack och inte fullt spel. Vi lyckas skapa några chanser, men deras målvakt är bra med. Köpingebros kvittering kommer inte helt oväntad, eftersom de har mycket boll. Emma kommer ut bra och lyckas hejda ett friläge, men inte bättre än att spelaren når bollen innan den går över mållinjen. Hon spelar snett inåt bakåt till en spelare som kommer i en bra löpning. Hon kan enkelt slå in bollen vid bortre stolpen. Här måste vi vara bättre på att hjälpa Emma och se till att bollen kommer ut från straffområdet. Efter målet fortsätter Köpingebro att skapa chanser. Vi slår bort mängder av bollar. Våra passningar och mottagningar är inte bra. Innan halvleken är slut har de både hunnit göra 2-1 och 3-1. 2-1 är ett skott utifrån. 3-1 ett lobbskott, efter att vi tappat bollen på vår planhalva.

I andra halvlek ändrar vi om i laget. Louise kommer in på mitten. Stina går in i mitten och jag ut på kanten. Vi startar direkt med att pressa och stressa Köpingebro. Malin har en jättebra chans, men bollen studsar så att det aldrig blir något avslut. Tyvärr kommer sen en kalldusch då Köpingebro gör 4-1. Det ser ut som Emma har bollen, men anfallaren är där och slår in den. Tungt! Stina gör snabbt 4-2 efter en snygg framspelning. Det dröjer inte länge innan vi gör 4-3. En boll når mig inne i straffområdet efter en hörna. Jag nickar bollen mot mål. Bollen går mot bortre stolpen och frågan är om den är inne eller inte. I en röra av våra spelare och Köpingebros, så hamnar bollen till slut i mål och jag tror Malin är sist på bollen. Det känns som vi är på gång. Tyvärr tappar vi alldeles för lätt bollen under stora delar av matchen. Köpingebro är mycket mer på hugget och vinner många närkamper. De gör 5-3, efter att vi helt missat i en offsidefälla. Anfallaren är solklart offside, men hon försöker inte ta bollen. Istället kommer en mittfältare helt fri och sätter friläget. My vill inte vara sämre än sin syster och passar på att ta ett gult. Det kändes som det lät värre i smällen än var det var. I slutet känns det ganska uppgivet i vårt lag. Köpingebro kan göra två mål och matchen är avgjord. I slutet kan Stina fastställa slutresultatet till 7-4.

Vi kan mycket bättre än så här. Under korta stunder fungerar vårt spel riktigt bra, men vi måste undvika de långa svackorna. Till helgen blir det riktigt tufft. Sjöbo är säkert sugna på revansch efter förlusten mot Hammenhög.


Uselt!

Idag blev det förlust mot Köpingebro IF med 7-4. Riktigt dåligt! Tråkigt att spela när det inte fungerar. Var och en kämpar och gör sitt bästa, men som lag är det en katastrof under stora delar av matchen. Vi hittar inte rätt i våra positioner och hjälper inte varandra. Det är alldeles för stora ytor på mitten, som vi inte lyckas täcka. Köpingebro får göra alldeles för enkla mål. Vid flera av målen tappar vi redan uppe i anfallet och sen hela vägen ner. Köpingebro var inte bra, bara det att vi var sämre. Vi måste försöka hitta vårt spel och spela upp oss betydligt. Förra säsongen hade vi enkelt slagit både Höllviken och Köpingebro. Nu har vi släppt in tio mål på två matcher. Förra året hade vi bara släppt in nio på de sex första matcherna. Till helgen möter vi Sjöbo som jag tror kommer vara ett topplag när säsongen är slut. Det tror jag varken Köpingebro eller Höllviken kommer att vara.

Själv kändes det ok under första, men andra var en katastrof. Jag hade ingen aning var jag skulle vara. Rörde knappt bollen och när den väl kom så tappade jag den. Ont överallt, men mest på mitt knä. Känns som jag har fått en extra knäskål. Det var det enda jag lyckades med idag. Att få blåmärken. Det var väl då man skulle vara nöjd?!? Var det inte det Andreas sa innan matchen? Nä, nu hoppas jag att det blir roligare i fortsättningen. Känns det så här så är jag inte sugen på att spela.

Wollsjö/Askeröd - Svenstorp

Det såg ut att vara en härlig kväll för fotboll, men den kalla vinden förstörde en del. I första halvlek var det mest Svenstorp som hade bollen och de ledde med 1-0. De hade många chanser och borde nog gjort något till mål. I andra halvlek fick Wollsjö/Askeröd vinden i ryggen och flyttade upp sitt spel. Det skapades lite chanser åt båda håll. I slutet avgjorde Svenstorp matchen med 2-0. Riktigt kallt om händerna i slutet. Hade inte varit fel om det blir lite varmare. Det här var tredje gången jag dömer Wollsjö/Askeröd i år och jag har nog bara dömt sex matcher. Undra om de är glada eller helst slipper mig i fortsättningen!;)

Ki-Box

Med för mycket taco i magen var det dags för ett Ki-Box pass med Jenny F. Ytterligare en av Jimmys favorit-ledare. Helt ok pass. Kände bara lite håll ett tag. Jimmy blev svettigare än mig när jag slog, eftersom han inte kunde vara tyst. När han själv slog/sparkade blev jag nästan rädd. Han såg ut som han ville döda mig. Hoppas det inte är så!;) Efteråt kände jag mig skakig i armarna. Borde börja få muskler snart!:) På kvällen var vi sen ute på en premiärtur med inlines. Härligt!

Grästräning

Andra grästräningen för året och vi var 15 stycken. Vi började med uppvärmning i straffområdet. Driva mellan koner och lyfta över. Höger, vänster. Vi höll på ganska länge och en del började känna av vaderna. Sedan skulle vi hålla bollen inom laget. Vi började inte bra i mitt lag, men sen hittade vi varandra bättre och bättre. Några gick av och i slutet blev det mycket löpningar och stora ytor. Vi hade sen snabba fötter. På sidan, rakt fram och baklänges. Vi spelade sen på halva planen. Igår kändes det betydligt bättre för mig och ljumsken har blivit mycket bättre. Spelet var inte det bästa, men kul att spela och ibland blev det bra spelsekvenser. Vi avslutade träningen med att tillsammans göra 3x10 upphopp och 3x15 situps. Upphoppen gick kanon, men situpsen fungerade sådär. Vet inte om det bara berodde på Lina som inte hängde med i slutet...;)

Vi har några skador och någon som är borta på lördag. Hoppas alla som ska spela är laddade. Jag tycker vi tar två segrar i helgen ändå!:)

Jennifer 6 år

Jag och Jimmy köpte med oss glass och glasstårta och skrev ett fint kort. Jennifer blev glad när vi kom. Marina och Bosse hade precis gjort mat. Inte helt fel med grillad kyckling med potatisklyftor och flera goda såser. Först mat och sen studsmatta med Jennifer och William. De blir aldrig trötta och tycker det är hur kul som helst. Det roligaste är när de sitter och vi hoppar. Själv hade jag svårt att stå, när Jimmy hoppade och då blev det ännu roligare för dem. Efter ett tag blev det roligare med brottning på studsmattan. Själv var jag helt slut, när det var dags för glass. Vi sjöng för Jennifer och William spelade blockflöjt. Vi hann inte sitta länge innan det var dags för mer hoppande. Sen skulle barnen gå och lägga sig. Jag tror hon var nöjd med sin födelsedag!

Träningsvärk i ljumskarna?!

Kände mig lite öm i kroppen i söndags efter matchen och var inte så sugen på skivstång/spinning, som jag och Jimmy hade bokat in på eftermiddagen. Jag har aldrig varit på skivstång och fick tips om vad jag skulle tänka på. Vi träffade Tina som jag har pluggat med på passet. Kul att prata med henne, var ett tag sen sist. Några övningar var riktigt jobbiga och andra lättare. Ett tag ville jag ge upp, men det var bara att kämpa vidare. När Jimmy plockade av vikter, så att han fick en lika lätt (tung:)) stång som mig, så fick det vara nog. Jag plockade av de tunga vikterna och resten av passet var inte så jobbigt. Efter halva tiden var det skifte och spinning som gällde. Lika jobbigt som vanligt. Mest psykiskt tror jag. Jag hade behövt en cykeldator eller pulsmätare, så att jag hade kunnat tävla mot någon annan och jämföra om man förbättras från gång till gång. Medan jag satt där på spinningcykeln, tänkte jag på hur kul det ska vara och träna cykling ute i det fina vädret.

Igår var det fotbollsträning. Skönt väder och gräs för första gången för mig. Jag fick stressa väldigt för att komma i tid, men härligt med fotboll på riktigt gräs. Vi var hela nitton stycken och ändå var det några som brukar vara där som var borta. Det lovar gott! Madde från Veberöd var där och testade. Ung tjej som var duktig. Första gången jag träffade Erika från Torna Hällestad och hon imponerade. Hoppas hon kan vara med en del! Även roligt att se Anna, som har varit ute och rest. Vi började att driva runt koner med höger, vänster, dra bollen med sulan och pendla. Jag var med Louise. Mellan bollövningarna hade vi idioten. Det kändes inte så tungt som jag trodde det skulle göra, även om mina ben helst hade vilat. Efter det hade vi skottövning. En spelare vid stolpen passade ut till en spelare utanför straffområdet. Hon kom med fart skulle gå förbi spelaren som passat. Roligt att få skjuta även om det var med blandat resultat! Sedan var det dags för konditionsövning. 1-2-3-3-2-1 med lika mycket vila mellan löpningarna. Här började tånaglar kännas mer och mer. Efter 2 minuterslöpningen var jag tvungen att gå av klippa naglarna och plåstra tån. Det kändes väldigt klent, men det var inte skönt att springa. Fick höra både från spelarna i laget och Sandbys ledare att jag myglade. Det kändes lite så också!:) Dock var jag väldigt snabb och var tillbaka i mitten av 3 minuterslöpningen. Onödigt mycket vila i övningen och jag ville helst spela. Vi spelade sen på halva planen. Det andra laget utklassade oss och jag får väl ta åt mig en del av det. Min vänster ljumske kändes inte bra och det blev inte mycket rörelse. Vi avslutade träningen med upphopp i ring och situps på en rad. Bra jobbat alla! Kul träning, även om jag inte haft något emot mer spel. Jag tror vi behöver spela ihop oss. Kondition kan man få om man ger allt på bra spelövningar!

Idag är vänster ljumske inte skön, men jag tror och hoppas att det bara är träningsvärk/att den är överansträngd. Jag har varit klok nog att avboka mitt Ki-Box pass och hoppas att det är bättre till fotbollsträningen imorgon. Nä, nu ska jag inte skriva och beklaga mig mer.

Ikväll ska jag och Jimmy överraska Jennifer som fyller 6 år. Hoppas hon blir glad!

Andra resultat

Det var några väntade och några oväntade resultat i vår serie igår. Kick, Sjöbo och Hammenhög vann, men inte stort. Alla tre tror jag kommer kämpa i toppen av tabellen. Vången vann enkelt mot Skurup. Vången var helt ok när jag dömde dem förra veckan, men frågan är hur bra Skurup är i år?! Starkast insats i premiären gjorde nog Olympic. De tog poäng av Team Sandby som hade med många a-lagsspelare.

Trelleborg - Kick 2-3
Vången - Skurup 4-0
Hammenhög - Köpingebro 2-0
Sjöbo - Hallands 3-1
Team Sandby - Olympic 2-2 

Jimmys kalas

På eftermiddagen igår hade Jimmy kalas. Hans mormor, mamma, Bosse, Tobbe, Tobbes tjej, min mamma, pappa och Mikael kom. Även två hundar en liten valp och en större var där. Det blev ganska stressigt för mig att hinna fixa maten. Tur att jag hade förberett en del. Jimmy hade varit duktig och städat upp hemma och fixat med datorerna. Tacopajerna blev goda. Nästan allt tog slut även salladen och tzatzikin. Till efterrätt hade jag gjort chokladkaka med grädde. Även den tror jag var uppskattad. Ett trevligt kalas! På kvällen var jag ganska trött, men Jimmy var nog tröttare. Han sov genom hela El Clasico. Heja Barca!

Förlust i premiären

En skön dag för premiär på Smörlyckan. Det enda som saknades var Knutsvallen och riktigt gräs. Vi startade med Emma L - Emma H, Elin, Elle, Helen - Pilan, Olinda - Lina - Stina, jag, Malin. Tilda, Louise och My var avbytare.


Jag har lånat några bilder från Sandra och hemsidan.

Matchen startar i ganska högt temp med chanser åt båda hållen. Emma räddar tidigt ett friläge. Vi tar ledningen efter kanske tio minuter. Stina slår en långboll från högerkanten in till mig i mitten. Jag tar med mig bollen in i straffområdet, tar mig förbi mittbacken och skjuter in bollen i bortre delen av målet. Tyvärr så kvitterar Höllviken ganska snabbt. De slår en perfekt genomskärare och får ett friläge. Emma, som inte var bra i sin rygg, når inte bollen. Hon har sen så ont, så att hon inte kan fortsätta. Emma H får hoppa in i målet istället och Tilda kommer in som högerback. Emma får direkt att göra. Hon räddar ett friläge. Sen blir det missförstånd i försvaret och det blir helt öppet för Höllviken i mitten. De tar sig enkelt fram och sätter friläget. Vi sticker mellan med några chanser. Helen slår flera hörnor som är nära att resultera i mål. Även Höllviken har bra fasta situationer, men vi lyckas hålla tätt. Jag har ett bra läge, men missar helt skottet. Efter en framspelning av Lina, blir det missförstånd mellan målvakt och backlinjen i Höllviken. Jag kommer helt fri och kan kvittera. Vi har problem med att täcka ytor på vårt mittfält, men vi håller ihop försvaret bra och Höllviken skapar inte så många chanser. Eftersom vi inte riktigt hittar våra positioner och samarbetet mellan oss inte fungerar, får vi jobba och en del springer hur mycket som helst. Vi skapar några lägen, när jag kommer in i straffområdet från kanterna, men tyvärr får vi inte in bollen. Jag får sen med mig bollen in i straffområdet och prickar insidan av stolpen, men inget mål. Höllviken får en frispark på vår planhalva. Den slås mot bortre stolpen, där Höllvikens nummer 8 dyker upp helt fri och nickar in 2-3. Vi får inte släppa spelare så fria. I slutet av halvleken är det chanser åt båda håll, men målvakterna är bra med och räddar lägena.


Jag prickar insidan av stolpen

I andra halvlek kommer Louise in och Olinda går ut. Vårt försvarsspel fungerar bättre i andra halvlek. Alla kämpar tillsammans, men vårt passningsspel är inte bra. Enkla passningar måste gå fram. Vi slår bort många passningar i bra omställningslägen och istället för att skapa bra chanser får vi jaga i vårt försvarsspel. Det skapas inte lika många chanser i andra halvlek. Höllviken har de bästa. Ett skott i ribban och ett friläge. Emma är bra med ute flera gånger och avvärjer de chanser de får. Vi skapar några bra chanser när vi kommer runt på kanterna, men deras målvakt sätts inte på några större prov. I slutet kommer Olinda in igen och Lina går ut. Domaren tycker jag borde tillåta mer närkampsspel. Han blåste för många situationer som inte borde varit frispark. Det kändes som andra halvlek gick väldigt fort. Den blev mållös och det blev en uddamålsförlust i premiären.


Vi tackar Höllviken!

Tråkigt att förlora första matchen, men det är bara att komma igen. Även förra året blev det förlust i premiären, då mot Kick. Höllviken var ett ungt lag med många duktiga spelare. De spelade ofta med få tillslag och hade bra rörelse. Det är ändå ett lag jag tycker vi ska slå. Många i vårt lag kan mycket bättre än så här! Pilan sliter som ett djur på mitten, hade alla haft hennes inställning så hade matchen slutat med poäng för oss. Tilda gjorde ett jättebra inhopp. Hon hade en lång duktig spelare emot sig, men var hela tiden på tå och gav inte henne mycket tid. Emma H ersatte Emma L riktigt bra i målet. Hon var orädd, räddade flera frilägen och kom ut bra. Jag hoppas ändå att Emma L blir bra i ryggen fort, för vi behöver henne i bra form i målet. Nu får vi ladda i veckan inför bortamatchen mot Köpingebro IF!Pilan är alltid bra!


Laddad för seriepremiär!

Det ska bli kul att spela premiär på lördag. Lite tråkigt att hemmapremiären är på Smörlyckan på konstgräs, men vi får se till att göra det bästa av den. Själv har jag ingen koll på vad vi har för lag, men jag hoppas att så många som möjligt kan. Höllviken verkar vara riktigt på gång, så de kommer ge oss en väldigt tuff match. Senast slog de ut Husie IF i Svenska cupen med 2-1. De vann även sin grupp i DM, efter 7-0 mot Stehags AIF och 2-2 mot Harlösa IF. Hoppas alla är laddade till tusen!

Själv har jag laddad upp i veckan med en massa jobb. Hann med cirkelgym/indoorWalking på onsdag förmiddag, så jag har träningsvärk i baksidan av armarna. Har precis bakat en chokladkaka till Jimmys kalas imorgon. Den luktar väldigt gott, så jag får hoppas att den smakar det också!:)

Påskhelgen

Det har varit en lugn påsk för mig.

I fredags var Beckis här. Vi gjorde moussaka, tittade på tv och åt godis.

På lördagen sov jag till 17 och sen var det nästan dags för jobb direkt.

I söndags var jag i Sandby och åt påskmiddag. Riktigt gott! Jimmy kom hem på eftermiddagen. Mysigt att han är hemma igen!

Igår hade Jimmy städdag här hemma. Det har blivit väldigt fint, så nu får jag ta tag i mina delar. Själv var jag på Rosengård och dömde BK Vången - Stattena IF. Karoline och Dijana var AD. Lite otippat var det helt jämnt i första halvlek. Stattena slarvade och Vången pressade dem bra. Vången ledde ett tag med 2-1, men det stod 2-3 i paus. I andra halvlek höll Vången emot bra i början, men orkade sen inte. De hade gjort sina byten och hade några halvskadade spelare på plan. Till slut vann Stattena med 8-2. Kul att döma, men det hade inte varit fel om solen varit framme.

Vi hade genrep mot Stehags AIF i Eslöv igår. Tyvärr blev det förlust på 4-3. Jag vet tyvärr inte hur spelet var eller vem som gjorde målen.

Skärtorsdag!

Jag steg upp alldeles för tidigt. Ibland vet jag inte varför jag går upp. Jag hann i alla fall med en hel del på eftermiddagen.

Vid 17.30 var det dags för Ki-Box med Dessi på Parkmöllan. Jimmy har talat mycket gott om henne och hon tillhör lätt en av hans favorit-tränare. Hon gjorde inte mig besviken heller. Roligt pass med många nya övningar! Får se om jag kan gå på fler pass sen.

Efter träningen var jag på Heleneholms IP och tittade på Svenska cupen. BK Kick mot IS Halmia. Marlena dömde med hjälp av Karoline och Dijana som AD. Jag fick kolla så att de skötte sig på linjen, så att jag kan vara lugn på måndag, när jag dömer BK Vången - Stattena IF. Matchen spelades med högt tempo och det var många spelare som var bra. Det stod 0-0 länge, men Kick avgjorde i slutet med ett nickmål. Stort jubel! Ganska rättvist, även om det var jämnt. Det var riktigt kallt att stå och titta. Jag som trodde det hade blivit vår. Om jag skulle önska två saker, så hade det varit fler mål och värme!

Val Thorens!

På fredagen gick bussen till Val Thorens. Jonas eller om det nu var Gustav var vår bussguide. Två båtfärder och en massa buss. Frukost i Schweiz. Matsäcken och godiset fanns ingenstans. Tur att jag har Jimmy som letade bakom ölen och hittade det direkt. Vi var framme på lördag eftermiddag och fick lite mat. Tråkigt nog så regnade det. Vi fick nycklar till rummen. Jag, Jimmy, Malena och Mackan fick dela rum med Per och Oliver. Jag och Jimmy hade redan fått kontakt med dem, då vi sov bredvid varandra på bussen. Vi fick även våra liftkort och hämtade ut utrustningen. Sedan blev det en sväng upp till byn.

Mjölk med kolasnöre, inte helt fel!

På söndagen blev det åkning. Det dåliga vädret fortsatte med regn, som övergick till snö högre upp. Vi provade olika backar. Mycket sönderkörda backar i det slaskiga vädret. Kul ändå att åka! På eftermiddagen blev det afterski på tango. Ett svenskt band som spelade rocklåtar.

Liften!Utsikt över Val Thorens

Måndag och det var dags att åka med grupperna. Jag åkte i matrisse (mittengruppen). Första dagen var det harmonisering. Två fransmän försvann från vår grupp och vi fick en ny. Stephan hette var moniteur. Martin, Laura, Yam och Carl-Johan var svenskarna i min grupp. Gruppen kändes väldigt jämn på eftermiddagen. Jag och Jimmy tog några extra åk efter vi hade slutat.

Gruppen samlad!

På tisdagen var det riktigt fint väder. Vi fortsatte att öva med gruppen. Basic position och monoblock var det som vi hela tiden kom tillbaka till. Vi tog den största liften upp på 3200 möh. Liften tog 150 personer. Riktigt bra utsikt på toppen. Vi såg tydligt Mont Blanc. På eftermiddagen övade vi att hoppa. Ollie, nollie, 180 grader. Åkningen kändes bättre och bättre, men tyvärr lyckades jag göra en riktig vurpa på det isiga underlaget. Bakhuvudet fick en rejäl smäll. Tur att jag hade hjälm. Det som skadades mest var den högra handleden. Jag hade riktigt ont från början, men jag kunde röra på den. Afterski i solen var populärt på eftermiddagen. På kvällen var det pubrunda som gällde med svenskarna på UCPA. Först blev det Tango. De hade reggae-tema. Öl är det som gäller för de flesta, men själv blev det en drink eller jag fick två för det var happy drink hour. Nästa ställe bestämdes efter lite olika viljor och blev Saloon. Jag och Jimmy stannade inte så länge. På något sätt hittade vi samma väg tillbaka genom rulltrappor, gångar och hissar. På sista biten tillbaka nedför pisten gjorde Jimmy en riktig vurpa, men klarade sig bra.

Yam, jag och MartinJimmyMartin och LauraLauraJag i solenUtsikt över Mont BlancMartin, Yam och StephanStephan berättar vad vi ska göraMartin och YamJimmy på TangoMackanMalena

På onsdagen var vi lediga på förmiddagen. Fortfarande soligt, men blåsigare. Jag åkte med Jimmy, Malena och Mackan. Hårda, isiga backar. För mig gick det inte snabbt, då jag inte ville trilla igen. På eftermiddagen åkte vi med gruppen igen. Vi övade hopp och åkte offpist. Stephan filmade oss. På kvällen blev det fondue på 3100 meters höjd. Riktigt gott! Vi fick mycket av allt. Bredvid oss satt en konstig fransman. Han envisades att prata franska med oss hela kvällen, fast vi inte förstod ett ord. Han skrattade åt allt och hela situationen blev väldigt rolig. Efter maten kändes magen helt full och då kom en efterrätt in. Vaniljglass, grädde, mandel och choklad. Vi skulle sen åka ner till centret med facklor. Tyvärr blåste det nästan storm ute och backarna var ganska hårda. Det gick ändå bättre än vad jag trodde det skulle göra att åka. Bara en brant backe som var riktigt isig.

StephanMartin försöker sig på ett hopp och blev sen nästan träffad av en fransman.Mackan och MalenaJag och JimmySnyggt!

På morgonen nästa dag blåste det riktigt mycket. Bara en lift var öppen. Vi var några i vår grupp som inte trodde vi skulle åka, men vi misstog oss. Vi gick upp till Val Thorens och tog en sittlift. Efterhand öppnade fler och fler liftar. Vi åkte fram till lunch och det var nog bara vår grupp som gjorde det. Stephan hittade bra ställen att åka på. Senare under dagen minskade vinden och på eftermiddagen var alla ute och åkte.

Fredag förmiddag bjöd på rikligt med snö. I början var det okej, men efterhand hade jag svårt med balansen, farten och det var mest tråkigt. Vi åkte en hel del offpist, men det var svårt när man inte såg något. Själv var jag med om något ganska otäckt. Vi åkte längs med en ganska brant backe. Plötsligt upptäcker jag att jag inte längre åker framåt, när jag tittar ner. Det går bakåt och plötsligt ligger jag flera meter längre ner än resten av gruppen. Som tur var var landade jag mjukt i all snön. När vi väl tog lunch, mådde jag illa och var inte alls sugen på att åka sen. Helt otippat spricker det sen upp och det blev en helt perfekt eftermiddag i en massa nysnö. En del fall, men de gjorde inte det minsta ont. På kvällen har vi avslutning med gruppen. Vi kollar på filmen från veckan. Riktigt roligt att kolla på sig själv. Man ser direkt vad man kan förbättra. Stephan fick en grön och vit mössa, en flaska vin och ett kinderägg av oss. En riktigt duktig moniteur! På kvällen hade moniteurerna sin show. Vi såg en del. Några scener var bra, men mycket var på franska och inte lika roliga.

Martin, Stephan och LauraJagOffpistSnöiga!Fransman och LauraTruls, Jimmy, Per och MackanMalena, Nhi och jagCarl-Johan och Stephan

På lördag morgon vaknar vi av att det är kaos utanför fönstret. Bilköer, tutande och sirener. Några bestämmer sig för att inte åka, men jag, Jimmy, Mackan och Malena ska ut i backarna. Solen kommer fram och det blev ännu härligare att åka än på fredagen. En av de bästa dagarna jag har haft i backen. Nypistad backe med fem centimeter nysnö. Vi åkte i backar som nästan ingen före oss hade åkt i. Det blev mycket offpist under förmiddagen. Veckan kunde inte avslutats bättre. Vid halv tolv var vi tillbaka på centret. Städade, packade, duschade och åt. Jimmy begav sig sen ut i backen igen, medan Malena, Mackan och jag gick upp till Val Thorens. Nu hade det börjat snöa riktigt mycket igen. Bussen vi skulle åka hem med var försenad. Tror vi skulle åka halv tre, men vi kom inte iväg förrän efter fem. Precis innan vi skulle åka kom en snöig Jimmy hem. De flesta var nog en aning avundsjuka att han skulle stanna en vecka till. Speciellt efter allt snöandet.

Mackan, Jimmy och MalenaMackan

Vi andra begav oss hem på den dygnslånga resan. Madagaskar 2 och sen orkade jag inte kolla på mer film. Eftersom vi ställde om klockan en timme framåt, så blev vi ännu mer försenade. Vid tolvtiden tog vi båten mellan Tyskland och Danmark. Istället för frukost blev det lunch. Curry wurst med en massa ketchup. En film till i Danmark och vid fyratiden var vi i Helsingborg. Vi var tvungna att vänta in en buss och jag var nog hemma vid halv sju. Ganska sliten efter resan. Jag hann packa upp och fixa lite hemma innan det var dags för jobbet vid 22.30.

Maten är riktigt bra på UCPA. Undantaget är väl frukosten. Ljusa baguetter, marmelad, nutella, massa onyttiga flingor och seg gröt. Lunchen och middagen består av buffé. Soppa, förrätter, varmrätt, ostbricka, frukt, efterrätt och glass. Glassen är väl egentligen efterrätt, men det får man varje dag plus något annat.

En kanonresa! Mycket snowboardåkning, supergod mat, glass två gånger om dagen och trevliga reskamrater! Rekommenderar lätt alla att åka med UCPA!

Träning igen

Vi var några fler än i måndags. Själv hade jag grym träningsvärk i låren från Ki-Boxen igår. Vi började med kvadraten. Rolig övning! Det blev några straff utdelade till bland annat Pilan och Johanna. Vi slog sen långbollar. Jag, Elin och My var i samma grupp. Elin var grym. Jag och My blandade riktigt bra bollar med snedsparkar. Bra att öva, men jag hatar våra bollar. Ingen känsla i dem. De är tunga och det gjorde mest ont i foten. Sedan hade vi en avslutsövning. En mittfältare spelade till en anfallare, som spelade tillbaka bollen. Mittfältaren slog ut bollen på en yttermittfältare, som slog ett inlägg. Anfallaren och två mittfältare kom på avslut. Den här övningen gick inte så bra. Några snygga mål, men mest missade passningar, inlägg och avslut. Vi avslutade träningen med spel. Själv hade jag hoppats på spel med mål. Istället blev det spel på en yta, där man gjorde mål om man passade över linjen och hade en som tog emot bollen. Elin och Pilan turades om att vara med i det anfallande laget. Vi började bra och hittade luckor. De andra spelade upp sig och till slut vann de med 5-4.

Min sista träning innan seriepremiären. Får se om man platsar. Tyvärr missar jag genrepet på måndag mot Stehag. Tråkigt att det inte blev match på fredag, för jag var sugen på att spela. Hade nog behövt göra det också. Har aldrig tränat så lite och bara spelat en match på hela våren. Får väl hoppas att spelet sitter i ryggmärgen.;)


RSS 2.0