Andra rundan

Efter många om och men igår, blev det en joggingtur. Skönt väder! Jag joggade bort till Bulltofta och träffade Elle som var på väg hem. Lite jobbigt att komma igång igen efter att ha stannat, men sen gick det bra. 5 km i Bulltofta och sen hem igen. Drygt en timme tog det. Ska se om jag är duktig och springer imorgon och på fredag också!?!

HBK - BK Kick

Lite blåsigt, men annars en skön dag för fotboll. Vi saknade fem spelare från truppen från förra helgen och hade bara två avbytare. Kick hade inte med sina två duktiga anfallare sen sist, men Pinar Yalcin från BK Olympic gjorde debut. Vi startade med Emma - Tilda, Emma, Lina, Elle - Erika, Pilan, Malin S, Stina - Wea, jag. Malin E och Milan var avbytare.

Vi börjar matchen bra. Alla verkar på hugget och vi stressar Kick. De lyckas inte alls rulla lika bra boll, som sist vi mötte dem. Jag får tidigt en jättechans, när Malin S bryter en inspark. Bollen går mellan Kicks mittbackar och jag blir helt fri. Jag försöker skjuta över målvakten, men hon kan enkelt ta bollen. Kick skapar inte många chanser. Emma H får gult kort när hon blir sen och kapar deras yttermittfältare, men frisparken blir resultatlös. De gör 0-1 på en chans som knappt är en målchans. Vi bryter deras anfall och spelar upp bollen. Tyvärr inte bättre än att en Kick-spelare når bollen vid mittplan. Hon avancerar framåt och vi går bort oss. Från en bit utanför straffområdet skjuter hon och får bra träff. Emma är på bollen, men kan inte hindra den från att gå i mål. Kick är sen nära att utöka ledningen på en hörna. En spelare får helt fritt nicka bollen, men hon missar målet. En stund senare träffar de även ribban. Med undantaget av de här chanserna har de inte många målchanser. Emma är bra ute och bryter flera gånger. Vi håller ihop laget och Kick hittar inte luckor att spela bollen i. Malin S stukar foten och Malin E kommer in på mitten. Alla jobbar på bra. Jag kommer runt på vänterkanten, men min boll in mot mål når ingen av våra spelare. Vi har en jättechans att reducera i slutet när Wea blir helt fri. Hon försöker lägga bollen mellan benen på målvakten, men även nu kan målvakten enkelt rädda. Emma H slår hörnorna idag och det blir farligt flera gånger.


Lina trycker till

I andra halvlek får vi medvind och den börjar riktigt bra för oss. Deras mittback missbedömer en boll och jag blir helt fri mot målvakten. Hon kommer ut snabbt, men jag lyckas peta bollen förbi henne. Hon är sen och kapar mig. Målchansutvisning och frispark precis utanför straffområdet. Deras duktiga lagkapten ställer sig i mål. Hon ställer upp muren bra, men sen ställer hon sig själv i mitten av målet. Det är bara för mig att placera in bollen vid målvaktens stolpe. 1-1. De byter målvakt igen. Synd för oss, för lagkaptenen hade vi gärna sluppit ute på planen. Nu är vi på gång. Kort därefter har Wea en jättechans som går precis utanför stolpen. Vi har det mesta spelet i fem minuter, men sen lyckas de göra mål från inget läge alls. Emma H pressar ut deras anfallare i dålig vinkel, men hon lyckas ändå lobbskjuta in 1-2. Vi tappar nu vårt spel och blir stressade. Det märks inte att Kick är en spelare mindre. Lina blir varnad för tröjdragning. De får enkelt gå hela vägen längs vår planhalva och vi avvaktar bara så gör de 1-3. Emma fortsätter att slå bra hörnor och Lina är först på en men hennes volley går en meter över målet. Nästa chans är ännu bättre. Erika avancerar in på deras planhalva och passar Malin som kommer till höger. Fri med målvakten skjuter hon över. I slutet gör de 1-4, när deras anfallare placerar in bollen vid bortre stolpen. Precis innan slutsignalen reducerar Pilan till 2-4, efter Stina slagit in en hög boll in i straffområdet. Pilan är först på bollen och dunkar upp den i nättaket.


Emma tar i

Surt att förlora mot Kick, då de var en mindre i nästan en halvlek. Skillnaden är att de är effektivare än oss. Vi måste sätta våra klara chanser och i så fall hade det säkert kunnat sluta annorlunda. Kick kändes inte lika bra som sist och det ska bli spännade att se hur de klarar sig mot Höllviken. En positiv sak var att de inte klagade lika mycket som de brukar och det var inget fult spel från deras sida heller. Bra jobbat i första av alla, men i andra kändes det som en del av oss vek ner sig. När de blev en mindre kändes det som vi slappnade av och tänkte det här fixar vi. Nu laddar vi för hemmamatchen på söndag mot BK Olympic!

Stattena IF - QBIK

Ett lag från botten mot ett som kämpar i toppen. Jag var AD1. Cissi dömde och Marlena gick på den andra sidan. QBIK visade direkt vem som låg högst i tabellen. 1-0 kom tidigt. Sedan jämnade matchen ut sig. Inte så många målchanser, men bra kamp på planen. Det blev inga fler mål i första halvleken.

I andra halvlek tog Stattena tag i matchen och kvitterade i mitten av halvleken på en frispark långt utifrån. Väldigt bra slagen, men målvakten som annars var bra borde kanske tagit bollen. Stattena pressade sen på för ett ledningsmål, men QBIK höll undan. 1-1 var ett ganska rättvist resultat, då lagen hade varsin halvlek. Andra halvlek började väldigt lugnt för mig, men i slutet var det flera snabba omställningar och mycket löpningar upp och ner.

Kul att gå på linjen i Söderettan. Daniel var observatör idag igen och tyckte vi skötte oss bra. Vi stannade och pratade länge efter matchen, så jag fick åka direkt till jobbet.

Gislöv - HDFF

Det blev vinst för u-laget i matchen mot Gislöv igår. Seger i båda matcherna mot dem. 3-1 slutade matchen efter att Pilan gjort två och Kajsa ett. Förväntar mig ett referat av någon som var med på matchen, så att jag kan lägga in på hemsidan. Vem känner sig manad?! Nu tar vi en seger till den här helgen av bara farten...

Träning

Fortfarande få på träningen. Bara nio idag, men nästa vecka borde det bli fler när vi inte har så många matcher. Vi började med två långa varv som uppvärmning. Sedan körde vi passningsövningen, Häcken. Det såg bra ut! Vi fortsatte med fotbollstennis. Emma valde lag igen och hade Olinda som förstaval. Jessan, Malin S och Tilda blev också valda. Jag, Emelie, Malin E och Camilla blev över. Det visade sig att vi var starkast och vann två set, trots alla mina felträffar. Sedan blev det spel med femmannamål. Emma, Olinda, Jessan och Emelie var i det röda laget och Camilla, Malin E, Malin S och Tilda i det andra. Jag var med i det laget som hade bollen. Från början var inte tempot så högt och Rickard kallade det gåfotboll. Sen skärpte vi oss och stundtals såg det riktigt bra ut. Sista matchen fick jag inte vara med utan jag fick kämpa mot myggen. Sjukt många myggor! Vi hade sen skotträning. På rullande och när vi drev med bollen. Därefter halvmånen. Många väldigt bra skott och snygga räddningar av Emma och Camilla. Vi undrade nästan om Malin E hade varit i Skottland och haft skotträning så bra som hon sköt. Roligt skämt eller hur?!?;) Vi avslutade träningen med att springa 20-15 15 gånger. Själv hann jag bara 6 gånger, innan jag var tvungen att snabba mig till jobbet. Kul träning igen!

Höllvikens GIF - LB07

Två topplag i DM-semifinal. Ett från trean och ett från tvåan. Båda lagen saknade flera tongivande spelare och andra spelare fick chansen att visa upp sig. Marlena var HD och jag och Dijana var AD.

LB07 börjar riktigt bra, men efterhand kommer Höllviken in i matchen. Bra spel och en del chanser åt båda håll. Det ser ut att gå mot en mållös halvlek, men först trycker LB07 in 0-1 och kort därefter kommer 0-2. Det sista lite enkelt och onödigt att släppa in. Det kändes som matchen avgjordes där.

I andra halvlek gör LB07 två mål under första kvarten och resten av matchen blir ganska avslagen. Höllviken har några snabba kontringar, där de var väldigt nära att reducera. Höllviken gjorde ett mål, men det blev bortdömt för offside. LB07 vinner enkelt med 4-0 och var effektivare på sina chanser. I DM-finalen möter LB07 Husie, som slog ut Eskilsminne i sin semi.

Första gången jag gick som AD till Marlena. Tidigare har det varit tvärtom. Hon skötte sig bra, men det var en ganska lättdömd match. Även första gången sen jag fick ont i högra ljumsken för en månad sedan, som jag inte kände av den på en hel match/träning.:)


HDFF - Lödde

U-laget spelade igår kväll 2-2 mot Lödde. Underläge med 2-1 efter första halvlek. Elle gjorde vårt mål på ett friläge. I andra halvlek i medvinden kvitterar Lina på volley efter en bra slagen hörna av Milan. Bra jobbat mot serietvåan. Inga avbytare, men ändå nära en seger i slutet. Lina har skrivit ett längre referat som ni kan läsa på hemsidan.

Kul, men få

Bara tio stycken hade tagit sig upp till det blåsiga, men soliga Hardeberga. Vi började med att jogga tre varv. Sedan var det doppboll. Emma målvakt delade in lagen. Jessan, Louise, Tilda och Stina var med mig. I det andra laget var Emma, Emma, Pilan, Sofie och Olinda. Det var ganska bra spel och skapades många chanser, men bollen ville inte in. I slutet körde vi sista målet vinner eller första kan man ju också säga. Jessan lyckades avgöra för oss. Vi fortsatte med stafetter. Den första var så jämn att det inte gick att avgöra vem som vann och den andra vann vi på målfoto, när Jessan slog Emma H knappt på sista sträckan. Sedan var det dags för fotbollstennis. Vårt lag var stundtals riktigt bra. Vi vann första matchen i motvind. I andra vann vi enkelt i medvinden. Det skulle egentligen vara den sista, men vi ville spela en gång till. Då vann de andra. Hur det gick till vet jag inte?!?;) Sedan blev det ytterligare en omgång. Först drog vi ifrån och sen kom de ikapp. Sedan följdes vi åt en poäng i taget, men vi lyckdes avgöra till 15-13. Några riktigt snygga avgörande bollar, men också några riktiga missar. De flesta stod Olinda för, tätt följd av Sofie. Vid några jättelägen sköt de bollen långt, långt bort! Roligt hade vi! På resten av träningen fick Emma jobba. Vi hade skotträning. Rullande, liggande, volley och en del annat. Kul att skjuta och min vänster börjar nästan kännas som rätt ben. Roligast var det när Pilan fick ett nytt smeknamn av Rickard. Pille är det nya vi kommer att använda! Riktigt kul träning, synd bara att vi inte var fler. Antar att det "tuffa" schemat gör att några avstod dagens träning. Imorgon är det match för u-laget mot IF Lödde. Det kommer nog bli en tuff match, men jag hoppas höra om en vinst! Lycka till ni som ska spela!

Halmstad - MFF

Det går bra för Malmö nu. Jag var på Tröls tillsammans med de trogna MFF-fansen och tittade på dagens bortamatchen. Två mål bortdömda för offside i första halvlek. Det Malmö gjorde var väldigt tveksamt om det var offside. Agon gjorde ett mål i varje halvlek och Malmö leder nu serien. Får se om Helsingborg går om efter Trelleborgsmatchen.

Team Sandby - HBK

De flesta kunde idag och vi var laddade för derby. Team Sandby kom med ett väldigt ungt lag. Planen var lite förstörd på sina ställen efter allt regn, men annars var det bra förutsättningar för match. Vi startade med Emma - Elle, Lina, Emma, Jessan - Stina, Olinda, Pilan, Malin S - Helen, jag. Wea, Erika, Louise och Anna R började som avbytare. Mästerfotografen, Sandra, var på plats, så jag har lånat bilderna av henne.


Jag får iväg ett skott!

Vi startar som vanligt ganska försiktigt och har motvind i första halvleken. Sandby rullar runt bra och rör sig mycket. Vi ligger långt ifrån våra motståndare, men håller ihop bra där bak så Sandby skapar inga farliga målchanser. Jag får vår första chans. Helen slår en hörna, som jag blir helt fri på vid första stolpen. Tyvärr går min nick en meter över målet. Vi skapar en del målchanser. Jag har några skott utifrån och kommer runt några gånger längs kanterna, men tyvärr når inte mina bollar någon framför mål. Sandbys nummer sju är riktigt duktig där bak och hon bryter mängder av farliga chanser. Lina får nästa kanonläge. Återigen är det en hörna från Helen. Lina är helt fri framför mål, men får inte träff på bollen. Vi börjar ta över matchen och har några fina spelkombinationer. Malin spelar ut till Stina, som är nära på att få in bollen vid bortre stolpen. Helen fortsätter att slå bra hörnor. Lina är på en med huvudet, men inte heller nu vill bollen in i mål. Wea kommer in i anfallet och Helen flyttar ner på mitten. Helen har många bollar som bryts i sista stund. Erika kommer in på kanten och Stina flyttar in i mitten. Alla jobbar på bra och det känns som vi är nära ett mål. Trots många bra målchanser, står det 0-0 i halvtid.

Erika vann mycket boll!
Erika vann mycket boll

I pausen pratar vi om att fortsätta att jobba och ta mycket löpningar speciellt på kanterna. Wea får ett friläge precis i början av andra halvleken. Målvakten kommer ut snabbt och täcker bra. Vi är mycket mer på tå nu och vinner de flesta närkamperna. 1-0 kommer ganska tidigt i andra halvlek. Pilan spelar mig och jag blir helt fri. Målvakten är på bollen, men kan inte hindra den från att gå in vid vänstra stolpen. Vi fortsätter att trycka på. Helen kommer in igen. Det dröjer ett tag innan vi gör 2-0. Jessan kastar ett inkast till mig, som tar mig in i straffområdet och spelar till Helen. Helen sätter bollen vid närmsta stolpen. Sedan känns matchen avgjord och vi pressar Sandby. Sandbys målvakt gör några kanonräddningar. Erika får till ett bra skott, som målvakten tippar till hörna. Lina får sen ett nickläge på en hörna från Helen, men målvakten räddar. Nästan allt spel är på Sandbys planhalva, men de kommer upp i några kontringar. De får ett läge där det en mot en. Jessan faller bra och Sandbys spelare vet inte vad hon ska göra. Stina jobbar hem bra och bryter. Erika gör sen 3-0. Jag får en boll av Pilan och blir helt fri till höger i straffområdet. Jag spelar snett inåt bakåt till Erika, som lägger in bollen vid bortre stolpen. 4-0 kommer efter en av Helens fina hörnor. Jag når bollen först vid första stolpen och med högerklacken slår jag in bollen i mål. Nästan som Zlatan tyckte Lina. Sandby har ingenting nu. Det börjar åska och sen öppnar sig himlen. Några tjejer blir rädda, men jag tror inte det var så nära. Wea kämpar fram bollen till mig i kamp med deras mittback och jag kan utifrån straffområdet skjuta in bollen vid bortre stolpen. Anna R kommer in som vänsterback, Louise som vänster yttermittfältare och Olinda kommer in igen som innermittfältare. Sandby får en frispark i bra läge. Emma är bra med på skottet, men bollen går över mål. Det dröjer inte länge innan Louise får göra årets första mål. Jag kommer runt och lyckas spela snett inåt bakåt till Louise. Själv tappar jag balansen och hamnar i länghoppsgropen, så jag missar Louise skott. Precis i slutet får jag bollen i mitten och kommer förbi deras back. Wea är bra med, men jag uppfattar att hon är offside så jag fortsätter själv. Från nära håll räddar målvakten till hörna, men jag hörde efteråt att jag borde ha spelat Wea där. Helen slår in hörnan framför mål och bollen träffar min axel och går in vid bortre stolpen. 7-0 till oss. Efter avsparken blåser domaren av matchen.

0-1Jag tar mig in i straffområdet och spelar fram Erika.Erika sätter bollen vid bortre stolpen.Louise gör mål och jag ligger i längdhoppsgropen.På väg framåt!Emma fick visa sin klass några få gånger.

Äntligen fick vi till vårt spel. Andra halvlek var riktigt bra. Kul att göra många mål och hålla nollan. Emma är stabil i målet, men utsetts inte för speciellt många farliga chanser. Det jobbigaste för henne var åskan. Hela backlinjen håller ihop bra och speciellt Elle är väldigt offensiv. Pilan dominerar i mitten och övriga på mittfältet spelar också bra. Stina och Malin tar många bra löpningar och har flera fina framspelningar till anfallarna. Erika kommer in och vinner närkamper, visar vilja och är alltid målfarlig. Helen vinner mycket boll och har flera fina framspelningar. Alla hörnor var riktigt bra slagna. Wea gör sin första match för hösten. I första ligger hon lite för långt ner, men i andra flyttar hon upp. Hon tar många bra löpningar och vinner mycket boll. Hon borde ha fått göra ett mål. Anna och Louise tar för sig bra i slutet av matchen och visar att vi har bra bredd i truppen. Kul med mycket publik! Nästa helg väntar tuffare motstånd i form av BK Kick!


Regnet öser ner, när vi tackar för matchen

Helgen

Nattjobb hela veckan och lite sömn i helgen. Efter dömningen i lördags, cyklade jag ut till Johanneslusts koloniområde och träffade några av Jimmys arbetskamrater. Härlig kväll att sitta ute! Jag fick goda rester när jag kom. De verkar ha roligt tillsammans på jobbet. Mycket skämt och skratt under kvällen.

Snälla jag ställde sen upp och jobbade 6-8.30 för Fredrik på söndagen. Det gäller att ställa sig in, om man själv vill vara ledig.

Match sen mot Team Sandby. Ett väldigt ungt lag. De gjorde en bra första halvlek, men vi borde ha gjort några mål på våra chanser. I andra halvlek tog vi över helt. De orkade inte hålla upp sitt spel och vi vann till slut med 7-0. Louise spelade mittback och var deras bästa spelare. Hon stoppade många farliga lägen. Även målvakten gjorde några riktigt grymma räddningar. Jag spelade fram till tre mål och gjorde fyra, så jag får väl vara nöjd. Lina var mest avundsjuk på mitt klackmål!:)

Fika i Sandby och sen en timmes sömn hemma, innan jag och Jimmy cyklade in till Malmöfestivalen. Vi lyssnade på Melissa Horn. Jag stod i en lång kö för att få mat, men det var det värt. Vi träffade Celia, Emma och Mackan. Vid 20 mötte vi upp Ida och David och gick för att lyssna på Winnerbäck. Ida och Jimmy är Lasse-fan, medan jag själv inte kände igen många låtar. Tyvärr missade jag slutet. Hörde att de mer kända låtarna kom då. Jag var tvungen att cykla till jobbet. Sju nätter till, sen har jag frivecka!


Ovesholms IF - Lörby IF

Vägen dit var en katastrof. Tur att jag startade tidigt. Först en massa vägarbeten längs E22. Sen missade jag den lilla avtagsvägen, men hittade snabbt tillbaka. Eniro-kartan visade att jag skulle svänga in på en grusväg. Det kändes fel, men det var den enda vägen. Vägarna blev mindre och mindre och till slut körde jag längs en åker på en traktorväg med gräs i mitten. Tur att jag inte mötte någon, för det hade varit omöjligt. Men det är nog bara traktorer som använder vägen. Så småningom blev vägen större och jag var framme enligt kartan. Det enda jag såg var åkrar och en bondgård. Fortsatte framåt mot Ovesholm och hade tur att jag såg en skylt med idrottsplats. Lyckades bara vara tio minuter sen, men vi var ändå i god tid till match.

Andreas och Sahara var AD. Daniel var observatör. Det var riktigt varmt och kvavt, men som tur var blåste det. Matchen börjar i ganska högt tempo, men det är mycket felpassningar. Jag får springa mycket fram och tillbaka. Efterhand känns det som Ovesholm tar över. Det skapas chanser åt båda håll. Ovesholm gör första målet, men Sahara vinkar för offside så det blir bortdömt. 1-0 kommer istället på nick på en bra slagen hörna. Lörby kvitterar ganska snabbt, då en spelare bryter in i straffområdet. Målvakten tror det ska komma en passning, men istället sätter spelaren bollen vid första stolpen. Hela första halvleken är det bra kamp mellan spelarna, men många bortspelade bollar.

I andra halvlek tar Lörby ledningen. Ovesholm kvitterar. Målvakten i Ovesholm misslyckas sen med en rensning. Bollen hamnar hos Lörbys anfallare, som kan runda målvakten och göra 3-2. 4-2 kommer strax efter och matchen börjar kännas avgjord. Det förändras med kvarten kvar. I en kontring kommer Lörbys målvakt ut utanför straffområdet och gör sig stor. Bollen träffar hennes arm och det blir en målchansutvisning. Frisparken slås snyggt in i mål och det står 3-4. Sista delen är en stor press av Ovesholm. Högre tempo och hetare känslor. Lörby lyckas hålla undan och vinner. En match mellan två jämna lag som hade kunnat sluta hur som helst.

Jag tycker domarteamet fungerade bra. Andreas visade lugn och det märks att han dömer högt upp. Sahara var hela tiden bra med på sin kant. Daniel tyckte vi gjorde en bra match. Jag skulle tänka på att komma lite längre in i straffområdet på hörnor, komma närmare AD och öka tempot vid snabba omställningar.

Lunds FF - Harrie/Kävlinge

En skön kväll för fotboll! Daniel var huvuddomare och jag och Dragi gick på linjen. Jag var AD1.

Lund började matchen bra, men var inte effektiva när lägena kom. Istället kunde Harrie/Kävlinge göra mål, i slutet av halvleken, på en snygg frispark. De hann även med 0-2 på en snabb omställning.

Bortalaget började bäst i andra halvleken, men efterhand tog Lund över. De pressade för mål och lyckades få in 1-2. Trots några bra målchanser i slutet, blev det inga fler mål och Harrie/Kävlinge vann med 2-1.

Dömningen gick bra. Det var bara en situation som blev tveksam. En back knäade bollen bak till målvakten, som tog upp bollen med händerna. Själv tror jag aldrig jag har varit med om det i en match, men vad jag tror räknas det inte som en spark.

Måste säga att båda bänkarna skötte sig exemplariskt. Tänk om alla tränare hade kunnat koncentrera sig på sitt eget lag och inte på motståndarna eller domarna.

Det är kul att gå på linjen i herrmatcher. Snabbare omställningar och lite "hetare" situationer.

Glömsk!!

Både de gamla och de nya skorna skulle med på gårdagens träning. Glömde båda. Jag upptäckte det först när jag kom till Hardeberga med flipflop på fötterna. Dock hittade jag ett par silvriga nike-skor i rätt storlek, men frågan var om någon ville ha dem. Ingen ägare dök upp och jag lånade dem. De var inte det minsta sköna, men bättre än att inte vara med. Det blev två varv runt båda planerna som uppvärmning. Sedan var det löpning. Framlänges och baklänges runt många koner och tre varv. Lite vila och sen likadant igen. Ont i fötterna gjorde det, så det inte gick att springa snabbt. Sedan var det passningar. Jag och Helen körde. Först bredsidor på marken och sen höjdbollar. Fortfarande bara vänstern för mig. Vi fortsatte sen med att försöka finta av varandra. Det gick sådär för både mig och Helen. Vi bytte sen partner och jag fick Malin S. Först finter och sen passningar. Sedan var det dags för stafett. Två lag. Det gällde att springa snabbt till mitten och hämta en boll och sen driva tillbaka och skjuta. Mitt lag sköt med vänster första rundan, medan det andra sköt med höger. Själv fick jag hyffsad träff, men skottet gick rakt på Emma. Vi ledde med 1-0 efter att Anna R satte sitt skott. Andra rundan när vi sköt med högern vann vi med 3-0. Jag offrade min ljumske och satte bollen i mål. Jessan och Anna gjorde också mål. Det andra laget var snabbare än oss, men vad gjorde det när de inte gjorde mål?! Som straff fick det andra laget springa till halva planen och tillbaka och över hela och tillbaka. Vi avslutade träningen med Glasgow. Lina valde mig, Olinda och Jessan till sitt lag och det visade sig vara ett bra lag. Vi spelade runt bra och gjorde många mål. Efter en stund fick man bara göra mål från bakre delen av planen. Det blev en del snygga skott. I mitten av övningen åkte mina skor av. Jag hade fått nog och körde sista delen utan skor. Det fungerade bättre än väntat och jag klarade mig undan att bli stämplad.

På söndag är det derby mot Team Sandby. Jag tror de flesta kan, så vi hoppas på att ge dem en tuff match, vilket lag de än kommer med!:)


Lidingöloppet nästa!

Egentligen har jag tänkt börja träna tidigt inför Lidingöloppet, men nu har jag haft ont i ljumsken i flera veckor. Äntligen börjar det kännas bättre och det var dags att prova mina nya löparskor. Lite misshandel av fötterna att ha nya skor två dagar i rad. Först hade jag bara tänkt jogga en liten runda, men bestämde när jag hade börjat att springa bort till Bulltofta och springa 2,5 km där och sen hem. Sammanlagt drygt en mil. Jag joggade inte så snabbt och spåret var ganska lerigt med pölar. Fötterna gjorde lite ont, men annars kändes det bra. Inget skav nu heller. Rundan tog 53 minuter.


På kvällen blev det taco med Jimmy. Mysigt att träffa honom en stund. Det har inte blivit så mycket de sista dagarna. Jag jobbar natt och tränar, spelar och dömer. Han har varit i Sandviken och har väldigt mycket att göra på jobbet.

U-laget förlorade mot serieledarna Krubban med 5-2. 3-2 till Lund efter första halvleken. Erika och Kajsa gjorde våra mål. Får väl höra mer om matchen på träningen ikväll!

Träning

En träning jag egentligen inte skulle gå på, då jag skulle döma Husie IF - Växjö FF. Den matchen blev inställd, eftersom planen i Husie var vattensjuk. Lagom till träningen var det bra väder och i Hardeberga var det inte något fel på gräset. 17 stycken. Kul att fler har hittat tillbaka. Jag hade mina nya skor idag. Måste börja få dem inspelade, då alla mina andra är så slitna. Vi började med cirkeln. Passningar och ta med sig bollen. Sedan var det snabba fötter. Vi fortsatte med cirkeln. Volley och nick. Sedan hade vi stafett. Raka armar till målen och nicka i ribban. Två och två. En gång till, men nu skulle man även nicka bollen över mål vilket inte var det lättaste. Tyvärr förlorade mitt lag båda gångerna. Träningen fortsatte med en passningsövning. Vi hade sen skotträning. Jag fick till några riktigt bra skott med vänstern. Vi avslutade träningen med en avslutsövning. Samma som vi hade i förra veckan, fast nu hade vi två målvakter att göra mål på. I slutet lade vi till en försvarare, som följde första spelaren. Nästan aldrig skönt med nya fotbollsskor, men jag kunde ha dem hela träningen utan att få skoskav och det är inte så dåligt!


Idag är det match mot FC Krubban. Hoppas planen är spelbar, efter regnandet idag!

HBK - Skurups AIF

Varmt och kvavt. Ganska blött i gräset sen gårdagen. Vi startade med Emma L - My, Elle, Lina, Jessan - Stina, Pilan, Emma H, Malin S - Helen, jag. Tilda, Erika, Anna R och Emelie var avbytare. Helen var tillbaka i laget, efter den tragiska olyckan med hennes lillebror. För att hedra honom spelade hela laget med sorgeband. Sandra var och tittade på matchen och jag har lånat några bilder från henne.

Snygg stil!

 

Vi är som ganska många gånger förr den här säsongen, inte alls med från start. Skurup stressar oss till misstag och tar tag i matchen direkt. 0-1 kommer tidigt. Skurup får först en hörna, som vi rensar undan. Hörna nummer 2 rensas också undan, men inte bättre än att den hamnar hos deras anfallare. Hon står helt fri och kan skjuta in bollen i mål. Vår kvittering kommer kort därefter. Efter ett inkast på vänsterkanten, når Jessan mig med en boll ute vid den vänstra hörnan. Jag vänder upp och skjuter bollen mot bortre krysset. Målvakten når inte bollen och det står 1-1. Skönt med en snabb kvittering, efter den dåliga starten. Stundtals spelar vi bra och rullar bollen mellan varandra. Vi har mycket ytor på kanterna och bra fart när vi kommer runt. Helen går ner som innermittfältare och Erika kommer in i anfallet, när Emma går ut i mitten av halvleken. Matchen står och väger och det skapas halvchanser åt båda hållen. Helen blir varnad i mitten av halvleken. Emma och vår backlinje håller oftast Skurup borta från farliga chanser. Skurup mittback är duktig och lyckas bryta många av våra bra lägen. 2-1 kommer efter ett tag. Helen slår in en frispark utifrån högerkanten. Stina är bra med vid första stolpen och skarvar in bollen i mål. Skurup pressar på i slutet av halvleken. Vi slarvar i uppspelen och Skurup bryter ofta tidigt och ställer om. Vi får tacka dem att de ofta slog de avgörande passningarna med små marginaler, så vi hade chans att bryta. 2-1 står sig till pausen.

Vem tar bollen?!?

 

Tilda kommer in istället för My i andra halvleken. Andra halvlek börjar som den första. Det känns som vi är nervösa och lyckas inte hitta varandra med passningarna. Skurup har mycket boll på vår planhalva, men de bollar som går på mål tar Emma. Det känns som en kvittering ligger i luften, men istället gör Malin 3-1. Vi får en frispark vid mittplan ute till höger. Helen uppfattar snabbt situationen och slår en boll till Stina på kanten. Stina slår in ett bra inlägg, som går förbi mig. Bakom mig har Malin tagit en bra löpning och i kamp med en back och målvakt rullar hon in bollen i mål. Skurup svarar snabbt. På en hörna kan Skurup nicka in 3-2, efter vi helt tappat markeringen. De får en hörna strax därefter där vi tappar samma spelare igen, men hon får inte riktigt träff på bollen och Emma kan rädda. Vi skapar inte lika mycket chanser och har inte lika mycket boll i andra halvlek. Det känns som vi bara vill att tiden ska gå och hoppas Skurup inte ska få in någon boll. Med kanske 20 minuter kvar, kommer ändå 4-2 efter en hörna av Helen. Skurup får inte undan bollen i röran framför mål och till slut hamnar bollen framför Erikas fötter. Pang, så sitter bollen i mål. Nu trodde vi kanske att det var avgjort, men det gäller att aldrig slappna av. 4-3 kommer återigen på en fast situation och snabbt efter vårt mål. Den här gången är det en frispark utifrån Skurups vänsterkant, som resulterar i en straff. Domaren tycker Elle använder armarna för att stoppa deras anfallare och varnar henne och blåser straff. Straffen är bra slagen till höger om Emma. Emma läser den och går på rätt håll, men kan tyvärr inte ta bollen. Vi byter runt en del under andra halvlek. Anna kommer in som vänsterback och Emma in på mitten igen. Nu blir det riktigt spännande den sista kvarten. Spelet är inte bra från något håll och Skurup är aldrig riktigt nära att komma ifatt. Undantaget är när Lina får bollen på handen i straffområdet, men domaren väljer att inte blåsa. 5-3 kommer med fem minuter kvar. Stina spelar mig ute på högerkanten. Jag tar med mig bollen in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Helen. Hon får bra träff på bollen och skjuter den stenhårt upp i nättaket. Riktigt snyggt och härligt mål!

Full fart framåt!:)

 

Vi vinner utan att spela så bra. Våra svackor är för långa och djupa. Fem snygga mål av fem olika målskyttar är aldrig fel. Alla insläppta mål är på fasta situationer och vi måste bli bättre på dem. Ändå härligt att se inställningen idag, för även om det inte stämmer så jobbar vi för varandra. Helen får en guld stjärna idag! Riktigt starkt av henne att spela så bra. Hon ligger bakom mycket av vårt offensiva spel med sin spelförståelse och sitt tillslag. Nästa match är derby mot Team Sandby, som vi hoppas får ihop lag, efter WO sist mot Hammenhögs IF.

 


Lunds BK - Älmhults IF

En viktig match mellan två bottenlag. Alla poäng är viktiga, om man vill undvika nedflyttning. Ännu mer kvavt än på lördagen och varmare. Konstgräset bidrar en del till värmen. Lund börjar matchen riktigt bra och Älmhult hänger inte med i kortpassningsspelet. Några bra chanser, men effektiviteten framför målet saknades. Älmhult tar ganska orättvist ledningen i slutet av halvleken. De gör dessutom 0-2 på en frispark precis innan pausen. I andra halvlek är matchen jämnare. Det skapas inte så mycket chanser år något håll, men Älmhult är vassa när de väl får chansen. De vinner matchen med 4-0.

Smiljana var och kollade på oss idag. Över det stora hela var hon nöjd. Detaljer kan man alltid förbättra. Löpningarna och tecknen är bra.

Ljumsken kändes lite mer idag. Direkt efter matchen skulle jag till Hardeberga och spela match mot Skurup. Superviktig match och jag hoppades att mina ben inte skulle vara för trötta och att ljumsken skulle göra ont.

MFF - Gefle

Direkt efter dömning åkte jag in till Malmö för att till på allsvensk fotboll. Det började regna väldigt mycket. Rikard, Sofie och Lars var också på matchen. I början gick det att spela fotboll. Det fortsatte att ösa ner hela halvleken och det blev mer och mer parodi. Bollen fastnade i gräset. Spelarna sprang omkring och skvätte vatten. Malmö förde ändå matchen och hade en del farliga lägen, innan Agon gjorde mål i slutet.

Efter en förlängd paus, kom domarna ut och testade bollstudsen. Bollen stannade i ett plask och matchen blev flyttad till söndagen. Skönt för Malmö så blev det vinst med 2-0 och Agon fick ett godkänt mål!

Själv begav jag mig i ösregnet till Sandby. Fick vada över gator och det var vatten överallt. I Sandby bjöds det på lax och pasta och en god chokladrulltårta. Min bror var också där. Äntligen fick jag mitt hår klippt. Hälften åkte av. Skulle spara det och gjort en peruk, om jag någon gång blir tunnhårig.

IF Limhamn Bunkeflo - Husie IF

Premiären slutade 5-0 till LB07 på bortaplan. Nu höstpreimiär. Kvavt och en ganska regntung plan. Karoline och Dijana var AD. Vi ska döma tre matcher på fyra dagar nu.:) Matchen är ganska jämn från början. Mycket kamp om bollen och ganska svårspelat då det var halt i gräset. Husie tar ledningen efter en hörna. Bollen hamnade precis framför mål och i röran lyckades Husie få in bollen. LB07 kvitterar på en hörna. Den slogs hårt mot första stolpen och målvakten kunde inte hålla bollen. 1-1 i paus.

I andra halvlek lyckades LB07 göra mål direkt. Lite turligt hamnar bollen hos deras anfallare, som trycker in bollen på volley. LB07 för sen matchen och Husie får jaga, men kontrar farligt. I en snabb omställning efter en kvart, frispelas Husies anfallare och det står 2-2. LB07 har sen ett skott i stolpen och några andra farliga lägen. Istället är det Husie som utnyttjar ett misstag av hemmalagets backlinje och kan avgöra i slutet med 2-3.

Husie har spelat upp sig mycket sen premiären, men LB07 kom inte upp i det spelet jag har sett av dem tidigare.

Jag tyckte vi i domarteamet skötte oss bra. Det känns tryggt att döma med Karoline och Dijana. Vi har lärt känna varandra bra på planen. Själv var jag mest glad över att inte känna någon smärta i ljumsken, även om det inte är helt bra än.

Lugn fredag

Sista lediga vardagen, innan jag börjar jobba. Jag gjorde inte mycket på dagen. Vid halv fem träffade jag Beckis på Triangeln. Vi kollade in rean på Stadium. Mycket väldigt billigt. Sen skulle det ju passa också. Vi gick ner längs gågatan och in i några affärer. Inte så många klipp, men jag hittade ett par joggingbyxor och Beckis två snygga bikinis till sin Turkiet-resa. Vi åt sen turkiskbuffé på Ankara. Gott! Vi blev lagom mätta för att orka äpplepaj, vaniljsås, glass och popcorn hemma hos mig. Lite tv-tittande och en massa snack! Trevligt!

Grym vänster!:)

Fler än sist, men fortfarande bara 11. Träningen började med snack om Sjöbomatchen. Vi värmde upp med 3 varv med boll. Sedan blev det snabbhetsträning. Framlänges och baklänges runt koner. Vi fortsatte sen med teknik. Jag och Louise körde tillsammans. Volley, knä-volley, bröst-knä-volley, bröst-knä-knä-volley och nick. Själv blev det bara vänstern som vanligt och det börjar kännas som att jag är vänsterfotad snart. Vi avbröt tekniken med en rolig stafett. Löpning från halvplan ner till målet. Bollen skulle man ha framför sig med raka armar. När man kom fram skulle man nicka bollen i ribban och springa tillbaka. Vi körde sen en gång till med nick i ribban och sen stolpen. Rolig tävling. Efter tekniken blev det några löpningar. Sedan var det dags för långbollar. Jag och Malin S slog till varandra. Vänstran lyckades inte alltid, men det kändes helt ok. Pilan stod bredvid oss och slog riktigt bra bollar. Jag hoppas vi får se dem på söndag. Vi hade sen avslutningsträning. Boll upp till en framför mål, som slog tillbaka bollen till mitten. Den första spelaren tog en löpning ut mot kanten och fick en boll av nummer två i ledet. Nummer två tog löpning mot mål och skulle göra mål på inlägget från den första spelaren. Riktigt rolig övning och det blev högre tempo, när Rikard tog över passningarna vid målet. Själv använde jag högern för första gången under träningen, men jag var bara tvungen när bollen kom där. Gjorde lite ont, men det var det värt! Regn under hela tiden och även lite mullrande, men det gjorde inte så mycket för det var varmt och vindstilla. Riktigt rolig träning! Seriöst, koncentrerat och högt tempo, samtidigt som vi hann med mycket skratt!

Sjöbo IF - HBK

Bra väder för fotboll och ganska blött i gräset efter regnet på dagen. Sjöbo är ett bra lag med några väldigt duktiga spelare. Vi hade ändrat om i spelsystemet, för att vinna mitten. Följande startade: Emma L - Elle, Emma H, Lina, Tilda - Olinda, Malin E - Pilan - Stina, Malin S - jag. Jessan, Louise och Erika började på bänken.

Vi börjar riktigt bra och pressar Sjöbo, så de har svårt att spela sig framåt på vår planhalva. Jag får tidigt ett skottläge, som Sjöbos målvakt räddar till hörna. Emma H slår våra hörnor idag. Nästa läge jag får sitter. En bra passning av Pilan. Jag tar med mig bollen in i banan och skjuter ett skott från en bit utanför straffområdet som går över målvakten och in i mål. Skön start! Vi fortsätter att jobba för varandra. Sjöbo har mycket boll, men skapar ingenting. Jag får en bra träff igen och bollen är nära att gå in i krysset. Sjöbo jobbar sig in i matchen och efter drygt tio minuter får de en högerhörna. De slår den bra in framför mål, men vi är där och rensar undan till en ny hörna. Den här gången från vänster. Även den här gången blir det farligt, men vi är först på bollen framför mål. Dock går rensningen rakt ut till en sjöbospelare, som kan kvittera från ganska nära håll. Bara att fortsätta att jobba. Vårt försvarsspel ser bra ut och våra kontringar är farliga. Malin och Stina kommer med bra fart på kanterna. Vi är riktigt nära att ta ledningen med 2-1 i en snabb omställning. Stina får en bra boll på kanten. Hon avancerar och slår in bollen framför mål. Jag nickskarvar och Malin kommer med bra fart vid bortre stolpen. Hon är först på bollen och den hamnar hos Pilan som har öppet mål. Det känns som det ska bli mål, men målvakten gör en fantastisk räddning. Vi hade behövt det målet. Sjöbo fortsätter att ha mycket boll och kommer närmare vårt mål. Vi börjar slarva i passningarna och får jaga mycket boll. Några börjar bli trötta och vi gör tre byten och ändrar spelsystem. Jessan kommer in som back, Louise som yttermittfältare och Erika i anfallet. Backlinjen håller ihop bra och Emma är riktigt bra i målet. Säker på skotten och bra ute i straffområdet. Sjöbo är mycket nära att ta ledningen på en frispark. Bollen slås in framför mål och en sjöbospelare tar med sig bollen. Hon är helt fri mot Emma, men Emma gör sig stor och täcker. Emma H slår sen undan bollen från mållinjen. Vi kommer in i en svacka och Sjöbo trycker på. Vi blir stressade så fort vi har bollen och rensar bara upp till Sjöbos backlinje. Vi jobbar ändå på och lyckas hålla 1-1. Sista tio spelar vi upp oss igen och närmar oss Sjöbos mål.

I pausen pratar vi om vad vi kan förbättra och att vi inte kan slarva så i passningarna. Vi börjar bra i andra halvlek, men ganska snart tar Sjöbo tag i matchen igen. Vi har problem med deras ena yttermittfältare. Hon får göra lite vad hon vill med bollen och tar sig ofta förbi på vår vänsterkant. Hon är väldigt nära att själv göra mål, men tio minuter in kommer Sjöbos ledningsmål. De ställer om snabbt och en spelare ute på kanten kommer fri. Vi har bara en back kvar och hon vet inte om hon ska gå på eller täcka i mitten. Anfallaren får till slut bollen helt fri framför målet, men missar första läget. Dock har hon tur och bollen är kvar vid hennes fötter, så att hon kan slå in bollen vid bortre. Tungt. Vi har inte så många chanser i andra halvlek. Jag provar några skott från långt håll, men det blir aldrig farligt. Emma slår en hörna mot första stolpen som blir farlig. Jag är på bollen och skarvar den till Elle. Från dålig vinkel är det svårt att få in bollen i mål, men det var inte långt borta. Sjöbo har mycket boll och vi slarvar fortfarande med passningarna. Turligt gör sen Sjöbo 3-1. Deras lagkapten får lång tid på sig att sikta utanför straffområdet. Bollen tar i ribban och sen går den in i mål via Emmas rygg. Nu känns det lite som luften går ur oss. Många känns trötta och vill byta. Malin E kommer in igen på mitten och Tilda kommer in som högerback. I slutet av matchen kommer även 4-1 till Sjöbo. Deras duktiga yttermittfältare driver bollen på vår planhalva och serverar en back som har kommit upp. Hon får bra träff och bollen går över Emma och in i mål.

Riktigt bra insats av alla! Jag fick pris som bortalagets bästa spelare, men tycker nog Emma målvakt borde fått det. Hon var riktigt bra idag. Utan henne hade det blivit en storförlust. Sjöbo vinner helt rättvist, men tråkigt att det skulle bli 4-1. De har några tjejer, som är för bra för trean, som höjer laget. Jag tycker vi var värda mindre siffror efter vårt slit. Synd att vi inte hade kunnat spela så här mot Köpingebro, för då hade vi vunnit. Måste även berömma domaren. En ung kille, som gjorde en riktigt bra insats. Han tillät närkamper och var nära alla situationer. Nu gäller det att vi laddar om och gör en minst lika bra match mot Skurup. Nu är det dags för en seger!

Träning

Dagen innan Sjöbomatchen. Träningen började med väldigt tråkiga nyheter. Fotboll känns inte så viktigt då. Vi vet att ni är starka och att ni är välkomna tillbaka när ni känner för det! Tills dess ska vi kämpa för er! Vi var bara nio stycken. Uppvärmningen bestod i några varv framlänges och baklänges med pass, volley och nick. Själv joggade jag med boll och det kändes bra. Sedan var det dags för fotbollstennis. Det såg väldigt kul ut och mycket skratt. För egen del blev det skott med vänsterfoten. Träningen avslutades med Herre på täppan. Jag, Pilan och Emma L var i ett lag. Själv bidrog jag kanske inte väldigt mycket med mitt vänsterspel, men några snygga kombinationer och mål lyckades vi med! En tjej var och kollade på träningen. Vi hoppas hon inte blev bortskrämd, för vi behöver alla vi kan få!

Eskilscupen

I söndags var det domarutbildning på Västergårds IP. Jag och Dijana var där klockan 8. Vi var 8 domare och Maria och Smiljana var domarobservatörer. Det var slutspel hela dagen och matcherna spelades 2x20 min.

Skiljebo - Hässleholm P15 blev första matchen. Dijana var domare och jag var AD1 och Malin AD2. Det fungerade bra för mig. Matchen slutade 1-1, efter att Skiljebo gjort mål i slutsekunderna. Hässleholm vann sen matchen med 5-4 efter straffar.

Nästa match blev Ödåkra - Ljungkile P14. Jag gick som AD2 i första halvlek, sen tog Jessica över.

Min första match som huvuddomare blev Lunds BK - Hässleholms P15. Matchen höll högt tempo, men det kändes som jag hade bra koll på den. En varning, men annars en snäll match. Hässleholm tog ledningen, men Lund var det bättre laget. Lund kvitterade sen rättvist och pressade på för segern. Hässleholm fick den bästa chansen i slutet, men det slutade 1-1. Straffar igen. Hässleholm var säkra och satte 6 raka. Lund var också duktiga med fick ge sig på den sjätte.

Dags för hamburgare och värme. Det regnade nästan hela dagen och man var blöt överallt. Jag började känna av höften.

Nästa match blev Öckerö - Hallby P14. Jessica var HD. Jag och Moa AD. Öckerö vann med 1-0.

Direkt efter var det dags för Nike - Skurup F16. Jag var HD. Malin och Sara AD. Nu kände jag av min höft ganska mycket och i halvtid bytte jag och Malin. Skurup var det bättre laget, men sprang offside hela tiden. Skurup vann matchen med 1-0.

Det var ganska många matcher kvar att döma, som de andra fick slita på. Jag gick och bytte om och blev varm. Sen satt jag några timmar under ett parasoll som läckte. Tråkigt väder, men annars en rolig dag. Jag gillar inte att vara skadad! Många unga duktiga domare! Kanske får döma någon match med dem i höst.

Kubbfest!

Efter dömningen i lördags cyklade jag ut till Bunkeflostrand. Det var dags för årets kubbfest. Jag kom lagom till maten. Det bjöds på allt möjligt. Jag och Jimmy hade bidragit med en köttfärspaj. Riktigt gott! Efter maten blev det slutspel i kubben. Jimmy och Maja spelade en jämn åttondelsfinal, men förlorade. Jag och Jennifer spelade sen kubb mot Marina och William och lyckades slå dem efter kanonspel!:) Finalen blev en riktigt bra och spännande match. Om man ska ha en chans i kubben nästa år, så får man nog börja träna redan nu. Festen fortsatte hela kvällen. Själv lekte jag mest med barnen. Vi tog med hundarna till lekplatsen. Jag och Jimmy sov sen över i Bosses och Marinas husvagn.

Jimmy får ner en kubb?!?

LdB FC - Vasalunds IF

Första domarinsatsen för hösten. F17 Svenska Spel. Marie och Dijana var AD. LdB spelade riktigt bra och Vasalund var inte alls bra. LdB ledde i halvlek med 8-0 och hade redan då bytt ut några av sina bästa spelare. Andra halvlek var sämre, men det fanns ändå bara ett lag på banan. Till slut blev det 12-0. Vasalund måste ändå ha beröm för att de fortsatte kämpa och inte började klaga. Det var inte många svåra beslut och det gick bra att döma. Höften kändes ok. Tråkigt nog hade det varit inbrott i omklädningsrummen igen, fast vi domare klarade oss.

HBK - Köpingebro IF

Bra fotbollsväder, även om åskan hängde i luften. Vi hade bra lag, även om vi saknade några spelare. Sist gjorde vi en riktigt dålig match mot Köpingebro och vi hoppades att det skulle gå bättre nu. Vi startade med Emma - Elle, Lina, Emma, Jessan - Olinda, Pilan, Malin E, Stina - Helen, jag. Elin, Kajsa, My och Tilda började på bänken.

Vi är inte alls på tå när matchen startar och Köpingebro blir farliga direkt. De får tidigt en hörna. Vi lyckas rensa undan bollen, men en bortaspelare får tag på den. Hon avancerar och spelar in till en spelare i mitten. Vi är inte alls med och tror att det är offside. Fri med Emma sätter hon 0-1. Bara några minuter senare har vi ett fint anfall. Uppspelet startar på högerkanten och når till slut Helen på vänsterkanten, som friställer mig. Jag rundar målvakten och kan rulla in 1-1. Matchen fortsätter i ett ganska lågt tempo. Få närkamper, men ändå mycket frisparkar. Inget av lagen spelar speciellt bra, men det skapas ändå flera bra målchanser. Jag kommer runt på högerkanten och spelar in till Pilan. En back kommer fram och stör och skottet går inte på mål. Olinda spelar mig på högerkanten, men från långt håll får jag inte till skottet. Köpingebro har en farlig nick, men närmast är de att göra mål på en kontring efter en av våra hörnor. Deras anfallare tar sig förbi Jessan och Stina. Fri med Emma försöker hon runda henne, men Emma täcker bra och skottet går utanför. Emma räddar sen en frispark som går mot bortre stolpen. Skottet är hårt, men Emma klistrar bollen. Jag har två riktigt bra lägen som borde ha varit mål. Det ena kommer efter ett inkast från Stina. Pilan nickskarvar till mig, så att jag blir fri. Målvakten lyckas tippa bollen till hörna. Det andra läget kommer efter en bra boll från Olinda. Målvakten kommer ut och jag försöker lobba över henne. Tyvärr går bollen en halvmeter utanför närmsta stolpen. Helen gör en bra första halvlek. Hon lägger alla våra hörnor. De är hårt slagna och en blir riktigt farlig när den nickskarvas vid första stolpen. Flera fina framspelningar och hon är nära att göra mål själv också. Hon blir också varnad när hon kommer in sent i en situation med målvakten. Hon är sen och ska ha frispark mot sig, men gult kort tycker jag inte att det var. Domaren blåser mycket och bortalagets ledare vill ha frispark på allt. Det är division 3 och närkamper är tillåtet i fotboll!

Olinda spelar upp bollen


Elin kommer in istället för Jessan i paus. Vi hoppas vi ska göra en bättre andra halvlek, men tyvärr blir det inte så. Det känns som vi inte ger allt. Vi kämpar inte på alla bollar och missar mycket enkla passningar. Köpingebro skapar inte så mycket från början, men de får mer och mer boll inne på vår planhalva. De får mycket enkla frisparkar och vill ha straff, när en tjej faller inne i straffområdet på en av dem. 1-2 kommer efter en inspark. Vi tappar bollen högt upp och sen har vi dålig press hela vägen. Köpingebro spelar sig igenom och Emma kommer ut. Skottet går in vid bortre stolpen. Kajsa kommer in på kanten istället för Olinda. Malin E går också ut och Lina flyttar upp, Elle in som mittback och My kommer in som högerback. Köpingebro har några fina anfall, som är nära att ge dem 1-3. Vi är nära att kvittera några gånger. Jag får en boll av Kajsa på vänsterkanten och kommer in i straffområdet. Jag spelar in bollen framför mål. Helen är först nära att nå bollen, men den går till Stina, som inte heller får träff. I slutet av matchen tycker jag vi borde fått straff. Jag tar mig först förbi ytterbacken, som är på mig. Sen kommer en back till när jag är i straffområdet och slår undan stödjebenet när jag ska slå in bollen framför mål. Tyvärr ser domaren inte det. Med bara några minuter kvar punkterar Köpingebro matchen med 1-3. En boll når deras anfallare framför mål. Hon vänder upp och skjuter in bollen i mål.

Det här är en match vi bara ska vinna om vi vill spela i division 3. Jag tycker vi gör en av våra sämsta matcher, för Köpingebro var inte bra. Stundtals ser det riktigt bra ut, men tyvärr så är vår lägsta nivå låg och svackorna i matchen långa. Många kan mycket bättre och vi får höja oss i resten av matcherna, om det inte ska bli fyran nästa säsong.


Torsdagsträning

En ganska lugn träning, eftersom det var match dagen efter. 16 stycken. Själv hoppade jag över en del av övningarna på grund av att min höft fortfarande gör ont. Snabbhetsträning. Skottträning. En del fick till några riktiga pärlor. Uppspelsövning. 4 mot 2. 4 mot 1. 6 mot 2. Helen och jag var anfallare i slutet. Vi slutade tidigare.

Österlen

Förra veckan var jag och Jimmy på minisemester på Österlen. På onsdags förmiddag begav vi oss till Körsbärsgården. Ett bed&breakfast som Malenas mamma har. Vi visades runt bland hästar, får och i växthuset. Sen åkte vi till Kivik. Vi gick en runda i hamnen och åt sen italiensk pizza. Gott! Vi bestämde oss sen för att gå till Stenshuvud. Vi gick förbi Kungagraven och musteriet. Framme vid Stenshuvud gick vi genom en skog med utländska träd. Uppe på toppen var det fin utsikt och massor av nyckelpigor. Innan vi gick tillbaka, pausade vi en stund nere vid vattnet. Iskallt, så det blev aldrig något dopp. I Kivik blev det mat och glass, innan vi åkte till Körsbärsgården. Vi var ganska trötta, men vi hann med att spela lite spel innan det var läggdags.

Jimmy på väg upp till StenshuvudVindruvspausPå toppen!Nyckelpigor!StenshuvudLabyrintKlättring vid djävulsportenJimmy pratar i sin kära mobil vid djävulsporten

På torsdagen bjöds vi på frukost och åkte sen på förmiddagen till Forsakar. Skånes högsta vattenfall. Inte så mycket vatten, så det är nog roligare att se det på våren. Efter det åkte vi ner till havet. Ganska blåsigt, men soligt. Själv hoppade jag över badandet, men Jimmy trotsade kylan och badade. På eftermiddagen åkte vi hemåt. I Vellinge blev vi bjudna på den största mjukglassen jag någonsin har ätit. Det var precis den gick ner.

Vårt rumUteplatsen på KörsbärsgårdenVäxthusetJimmy i växthusetFåren på gårdenPå väg upp mot vattenfalletVattenfallet!

En mysig semester med mycket promenerande!

Träning

Skönt fotbollsväder! 12 stycken och de flesta hade varit med på matchen mot Harlösa. Själv var jag lite öm i kroppen och ljumsken känns inte helt ok. Tre varv med boll som uppvärmning. Uppvärmningen fortsatte med doppboll. 1-1 slutade matchen efter förlängningen. Sedan snabbhet. Sicksack genom pinnar, snabba steg, kullerbytta och löpning. Två olika varianter. Lagen var väldigt jämna och det krävdes målfoto för att avgöra vem som var snabbast. Vi fortsatte med Real. Först en variant med passningar med bredsidorna. Sedan längre avstånd och långbollar. Min vänster är inte den starkaste, så det blev väl inte alla rätt. Vi hade sen lite tävling, där det gällde att slå bollen över ett mål in ett annat. Här såg det mycket bättre ut med de långa bollarna. Vi fortsatte med avslut. Själv var jag målvakt eller jag kanske ska skriva stod i mål, för någon målvakt vill jag nog inte påstå att jag var. Fyra eller tre anföll mot en eller två backar. Tilda var riktigt på hugget som back och bröt många bollar. Vi avslutade sen träningen med djävulsidioten (tror den hette det). Löpning i 90-100%. Först upp till halva planen och tillbaka och sen över hela planen och tillbaka. Sex gånger efter varandra utan någon vila. Riktigt bra jobb av alla!

Harlösa IF - HBK

Träningsmatch inför serien som börjar på fredag. Harlösa som spelar i division 4 stod för motståndet. De hade förstärkt sitt lag med deras herrlagsmålvakt. Vi ställde upp med Emma - Elle, Lina, Emma, Jessan - Kajsa, Olinda, Pilan, Stina - Helen, jag. Elin, My, Malin E och Sofie I började på bänken.

Vi sätter full fart direkt. Bra rörelse och passningar. Pilan kommer tidigt igenom, men målvakten räddar skottet. Nästa jättechans har Olinda, när hon från nära håll försöker sätta bollen vid bortre stolpen. Målvakten sträcker ut och räddar precis skottet. Hade en tjej stått, så hade den gått in. Returen är Helen nära att få in. Elle har mycket boll ute på sin högerkant. Kajsa får springa mycket ute på sin kant och får även många bollar att jobba på. Vi spelar riktigt bra fram till straffområdet, men deras backlinje håller ihop bra och vi har svårt att skapa riktigt bra chanser. Stina är ofta fri ute på sin kant och får några fina krossbollar att jobba på. Själv har jag ett skott utifrån som tar i ribban. Emma och vår backlinje har inte så mycket att göra i försvarsspelet, men det gäller att de är på tå vid Harlösas kontringar. På ett skott fick Emma sträcka ut ordentligt för att tippa till hörna. Vi har en del hörnor, men de flesta blir aldrig farliga. Precis i slutet räddar deras målvakt bollen på mållinjen. Frågan var om den var inne eller inte, men det var omöjligt för domaren att se. 0-0 står sig halvleken ut.

I andra halvlek gör vi några byten. My kommer in som mittback, Elin som högerback och Malin E som innermittfältare. Lina går ut på vänsterkanten, Elle upp i anfallet och Helen ner som mittfältare. Elin har mycket boll ute på sin högerkant och har många fina framspelningar. My är tuff och går fram och bryter många bollar. Malin gör riktigt bra ifrån sig på mitten. Jag tycker hon gör sin bästa match, sen hon kommit tillbaka. Vi fortsätter att spela bra. Elle är nära att få ett friläge, men målvakten kommer ut och bryter. Helen är på väg igenom, när målvakten kommer tufft ut och bryter. Bollen hamnar fritt, men vi lyckas inte få in den. Stina har ett långskott, som är på bäg mot bortre krysset, men målvakten hoppar och tar säkert hand om bollen. Jag har ett skott i ribban och kommer ganska fri efter en fin boll av Sofie. Sofie som kom in en bit in i halvleken. Hon har kommit tillbaka bra efter sitt uppehåll. Hon vågar trycka till, snackar och får flera bra bollar. Ju längre matchen går, ju tröttare känns Harlösa. Samtidigt känns det som vi slappnar av i vårt försvarsspel och Harlösa kontrar farligt flera gånger i slutet. I ett läge är My tvungen att stoppa deras anfallare ojust, då hon annars hade kommit helt fri. Domaren blåser frispark, men glömmer nog att hon borde ha fått rött kort. Emma är säker och räddar lätt de bollarna som kommer på henne.

Matchen slutar 0-0. Riktigt bra jobb av alla! Harlösa ger oss en bra match. De försöker spela sitt spel och trycker till i närkamperna. Vi var nöjda med vårt spel, men Harlösa var säkert mest nöjda med resultatet. Fortsätter vi träna, så ser det bra ut inför hösten. På fredag väntar Köpingebro och det ska mycket till om de ska ha en lika bra målvakt som Harlösa!

MFF - GAIS

Jag och Jimmy har fått låna Celias och Peters säsongskort i två veckor. I söndags var det dags för hemmamatch för Malmö. Tyvärr blev det inte den gladfotbollen som jag hade hoppats på. Istället blev det missarnas match. Det blev vinst för Malmö och det är nog det enda de är nöjda med. Sumpade målchanser och missade mottagningar och passningar. Daniel Larsson fick en trea av Sydsvenskan. Undra om de såg samma match!? Först halvleken var ok, men andra var riktigt dålig. Jimmy hoppar gärna över nästa hemmamatch, så om någon är sugen...;)

South Sandby Tournament och fest

I lördags var jag inbjuden till Sandby för sjumannaspel och fest. Vädret var perfekt. Emelie Jenå och jag var de enda gamla damlagsspelarna. Kul att träffa henne. Det var inte många damspelare. Bara Höst, Hanna, Härle, Sara och Emma. Det var många herrar och killar. p15 och uppåt. Sammanlagt var vi 100 spelare och funktionärer.

Jag och Emelie hamnade i samma lag. Bures gamlingar. Några jag kände igen, men några hade jag aldrig träffat. Två lag med gamla spelare, ett med ledare och resten var blandade.

I första matchen mötte vi Odarslövs brats. De gjorde mål direkt och det kändes som vårt lag skulle få det riktigt tufft. Vi kvitterade sen, men de vann matchen med 2-1.

I andra matchen mötte vi Grekens vänner som leddes av Mackan. Här blev det seger med 2-0.

I sista gruppspelsmatchen mötte vi Lindhs hästfolk. Vi vann med 2-1 och gick vidare till semifinal. Det hade man inte kunnat tro efter inledningen.

I semifinalen mötte vi det andra "gamla" laget, 89e-laget. Nu blev vi rejält tillbaka-pressade. Vi stack upp och gjorde 1-0. I slutet av matchen fick de en frispark från nära håll, efter väldigt många fördelar. De satte den och det blev förlängning. Johannes Mårtensson, som hade varit vår bästa spelare, avgjorde med turneringens mål. Ett skott rakt upp i krysset.

I finalen mötte vi Joels ungdomar. Vi tog tidigt ledningen när jag efter väggspel kom runt på kanten och skulle spela in bollen framför mål, men målvakten lyckades få bollen på sig så den gick in. 1-0 stod sig ganska länge, men de lyckas kvittera efter ett tag. Även finalen gick till sudden. Chanser åt båda håll, men Robin Andersson kliver fram och skjuter in avgörandet. Robin blev skyttekung tätt följd av Johannes.

Sjumanna spel!

Under turneringen pågick en trekamp i fotboll, innebandy och golf. Man hade tre försök på varje station att få in bollarna i hål på målen eller sätta golfbollen i en ring. Själv var jag nära, men kammade hem noll poäng. Segraren Erik Ekman fick fyra poäng.

Efter en dusch bjöds det på grillat kött med potatissallad. Det blev prisutdelning, mycket snack och musik. En väldigt trevlig dag och kväll.

Hanna var mindre nöjd med sin köttbit.Glada tvåor!Fler av mina lagkamraterWiderberg och några av de yngre deltagarna

Hemfärden till Malmö blev lite annorlunda. Jag får tacka Hanna för skjutsen och hoppas de som gick ut hade en rolig natt!

Tom och Mackan i bilen

Tom och Mackan

RSS 2.0