GOTT NYTT ÅR!

Igår vågade jag och Jimmy oss äntligen ut till Sandby, efter all magsjuka. Mikael, Anneli och Oskar var också där. Mamma hade gjort tacopaj och det blev Vienetta till efterrätt.

Idag ska vi fixa lite inför resan imorgon och klockan 17 ska vi på nyårsfest i Oxie hemma hos Rickard och Sofie. Det ska bli trevligt. Jag har inte sett hur de har det i sitt nya hus. Poolen blir dock svår att prova. Själv får det bli ett nyktert nyår tillsammans med alla blivande mammor, för tyvärr måste jag lämna festen redan vid 22, för att jobba min sista natt på länge. Sedan blir det Chamonix!:)


Onsdag

Det blev en tur med Anneli och Oskar till Möllan i trafikkaoset. De provade att äta iransk mat, men jag hade precis ätit frukost så jag var inte hungrig. Betyget var sådär och de rekommenderade inte stället! Vi var sen på Friluftsvaror. Anneli kollade på skidor, jag på skidställ, men det var bara Oskar som slog till och köpte en jacka och ett par handskar. På kvällen var jag och Beckis och åkte skidor på Bulltofta. Det var riktigt kallt och mina fötter förfrös nästan. Vi hade tänkt åka 1,8 km, men hamnade fel i mörkret så det blev den långa banan (6,4 km). Förutom att det var väldigt mörkt och jag borde tagit med Jimmys pannlampa, så gick åkningen bra. Spåren var helt ok. Vi åkte på bra. Jag borde verkligen åka mer, när man har chansen här nere. Själv är jag också sugen på nya skidor. Får se om jag slår till nästa år! Kul att åka med någon, så man kan snacka under tiden!

Nya inlines!:)

Äntligen har jag slagit till. Jag spenderade några timmar på mellandagsrean i tisdags. Jag hittade lite snygga kläder till bra pris, innan jag bestämde mig för ett par nya inlines. 700 kr i rabatt och de verkar riktigt bra. Mina gamla är välanvända och låter inte bra. Nu längtar jag till våren, så jag kan glida fram på mina svarta K2. Om någon skulle vilja ha ett par gamla inlines (39-40) är det bara att höra av sig. Jag har två par och Jimmy tillåter inte mig att spara dem...;)



Ki-Box

Nästan två veckor sen sist, men nu blev det av. Jag och Jimmy cyklade till Parkmöllan och körde 90 min Ki-Box. Vi var inte så många där. Uppvärmning, styrka och box-övningar. Passet avslutades med lite löpning, innan stretchingen. Roligast på passet var när vi skulle skjuta varandra framåt. Själv hade jag bra fäste med skorna, så det gick ganska bra att hålla emot Jimmy. När han skulle hålla emot mig, så gled han bara bakåt och jag kände mig stark!:) Det kändes att passet tog, för på jobbet var jag först helt skakig i armarna.

Annandagen

Jag vaknade vid tvåtiden och klockan tre skulle vi vara hos Jimmys pappa och Agata. Pia och Sofie var också där. Vi åt julmat. En del andra sorter, som jag inte har fått hos mamma och pappa. Sedan blev det ris och en väldigt god kött- och korvgryta. Efteråt var det kakor och kaffe. Trevlig eftermiddag, med undantag av all röken. Alla utom jag och Jimmy rökte inomhus. Kläderna är nu på sanering på balkongen!;)

Mammas födelsedag!

Juldagen. Jag och Jimmy åkte till Sandby på eftermiddagen för att fira mamma. Först blev det risgrynsgröt till frukost och sen julmat. Mamma öppnade presenter. Av mig och Anneli fick hon en lila kofta och idolbiljetter. Vi åt sen julmat. Tyvärr missade vi tårtan och kalaset på kvällen. Själv skulle jag sen till jobbet, medan Jimmy skulle på 90-årskalas. Tråkigt att jag missade det också. Det hade varit skoj! Margit, Jimmys mormor, fyllde år och bjöd på mat på Elysee. Komiskt nog glömdes Margit bort och alla undrade vem som skulle hämta henne. Efter maten blev det tårta hemma hos Margit.

Julafton

Mitt på dagen åkte jag till Sandby! Först blev det paketinslagning av de sista sakerna och lite rimmande. Vid tvåtiden blev det julmat. Sill, potatis, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, grönkål, rödbetssallad och en del annat. Efter maten tog vi en promenad ute i kylan. Så mycket snö som det är nu, kommer jag inte ihåg att det har varit i Skåne. Lille Mikael stannade hemma och tittade på Kalle.;) Vi fikade mjukpepparkaka och lussekatter, när vi kom tillbaka. Sedan blev det paketutdelning. Själv fick jag minst paket, men jag var lika glad för det. Vi läste rim och öppnade paket. En del rim var bättre än andra. Själv fick jag kläder, skidglasögon och pengar. Alla verkade vara nöjda och glada!

Anneli, mamma och Mikael vid julbordetPromenadMikael kollar på Kalle!Julklappar och julgran!Mikael och Anneli öppnar julklappar!

God Jul!

Jag hoppas allt får en riktigt god jul!

Själv ska jag hem från jobbet på min cykel om två timmar. Jag hoppas det går bättre än på vägen hit, då jag fick dra cykeln i en halvmeter djup snö en bit och resten cyklade jag på en hal bilväg i blåst och snöfall. Sova i några timmar, inom affären och sen till Sandby. Hoppas vägarna är bra! Det ska bli mysigt med julafton och gott med julmat. Själv har jag inte ätit något julbord, medan vissa andra redan har hunnit med flera. Tyvärr blir det en "kort" julafton, eftersom jag börjar jobba redan klockan 20.

Snö och iskallt!

Det blir mycket jobb under jul och nyår. 13 nätter sen åker vi till Chamonix.

I måndags begav jag och Emma oss till Lund för att hälsa på Cecilia. Det snöade ganska mycket och jag räknade att det skulle ta längre tid än vanligt, men inte en timme och 20 min. Vi kom dock fram utan olyckor. Vi bjöds på väldigt god kycklinggryta med nudlar. Sedan blev det Wii och kladdkaka med grädde. Det visade sig vara en farlig kombination, då grädden hamnade på golvet och skvätte lite överallt. I god tid körde jag till jobbet, men nu var vägarna bra och ingen trafik, så det tog bara 20 min. En trevlig kväll, som vi borde ha oftare.

Resten av veckan har jag mest jobbat, sovit och letat julklappar. Inte det lättaste att köra bil eller cykla i Malmö. Igår var äntligen cykelvägarna bra, men istället var det hur kallt som helst. Mina kinder gillade inte kylan och jag fick isskägg på vägen hem. Funderade på att jag borde ha sådan tejp som skidåkarna har när det är kallt!;)

Stockholm!

Torsdagen var snöig och blåsig. Det snöade dock inte lika mycket som i Skåne. Jag höll mig mest inne och kollade på tv. Det blev en kort sväng till affären, för att jag skulle kunna fixa omelett. Anneli skulle flyga från Österrike och landa 22.30. Många plan var inställda eller flera timmar försenade, men Annelis plan landade fem minuter för tidigt. Skönt för henne och tur för mig! En av hennes kollegor fastnade ett dygn i Düsseldorf.

På fredagen slöade jag under dagen och började kolla på Våra vänners liv. Ganska roligt! På eftermiddagen gav jag mig ut på stan. Lite otäckt att gå förbi Bryggaregatan, där självmordsbombaren sprängde sig. Jag träffade Anneli och vi gick på julklappsjakt. Tyvärr blev den resultatlös! Vi handlade mat och onyttigheter. Det blev en god chorizogryta med ris! Oskar kom och gjorde oss sällskap. Vi kollade på Robinson och lite annat. Vi åt chips med dippa och sen var vi så mätta, så att vi inte orkade göra och äta pannkakor.

På lördagen skulle vi åka längdskidor. Oskar och hans kompis Martin hade precis köpt nya längdskidor och skulle åka för första gången. Efter en del velande om vallning, så kom vi till Ågesta golfbana. Det var mycket folk där, som åkte skidor. Martin var riktigt duktig för att vara nybörjare, men för Oskar gick det inte så snabbt i början. Vi tog några varv på en platt en kilometers bana. Oskar fick mer och mer in tekniken. Om han lär sig att utnyttja sin längd och styrka, kommer det gå riktigt fort så småningom. Vi åkte sen 8 km på en bana som var mer kuperad. Det snöade hela tiden och var ganska kallt, så det gällde att röra på sig. En del problem i spåret, men det gick helt ok. Jag och Martin fick stå och vänta 20 min på Anneli och Oskar med 3 km kvar. De hade varit precis bakom oss och vi undrade vad som hade hänt. Det var problem med Oskars bindning och det hade varit svårt att fixa. Sista biten åkte vi ganska snabbt. Själv tappade jag vanten och staven, när staven fastnade i en bro. Det blev tvärstopp. Tur att handen åkte ur vanten, för annars hade det kunnat gå illa. När vi var framme blev det mackor i bilen och vi kunde värma upp oss igen. Jag, Anneli och Oskar åkte hem till Anneli och kollade på handbollen. Riktigt spännande och bra spel av Sverige! Vi åt sen risgrynsgröt och gjorde pannkakor. Pannkakorna var riktigt jobbiga att göra, då smeten hela tiden brände fast. Ett tag gav jag upp, men som tur var blev de goda ändå. Vi tittade på Robinsonfinalen. Den var riktigt bra och Erik var helt klart en värdig vinnare.

AnneliOskar och MartinAnneliMartin och jagOskar

Vid åtta på söndagsmorgonen åkte jag hem och skulle vara framme innan 13. Jag trodde nästan jag skulle bli försenad till jobbet, fast jag inte började förrän 18. Trots att det snöade mycket hela vägen, så blev tåget bara 10 min försenat i Lund. Cyklingen hem blev inte den lättaste. Först 2 dm snö på cykeln och sen riktigt dåliga vägar. Det har snöat mycket mer i Skåne än i Stockholm


Alltid kul att hälsa på Anneli! Förhoppningsvis hinner jag träffa henne mycket under julen. Hon kommer ner imorgon och stannar till nyårsafton.

Härligt Sverige!

Igår blev det träning igen, fast kroppen gjorde lite ont från träningen dagen innan. Cirkelgym/ki-box. Kul träning! Mycket styrka och löpning på ki-boxen. Jimmy kämpade på bra och hade några riktiga spurter i slutet på löpningen.

Snabbt hem och kolla på handbollen. Fast det inte såg så bra ut, så var det riktigt, riktigt nära att Sverige blev klara för semi.

Idag har jag åkt tåg till Stockholm. Riktigt fin utsikt från tåget. Sol och snö hela vägen! Nu har jag precis kollat klart på handbollen. Det såg mörkt ut ett tag, men vilken härlig vändning! Till slut blev det en klar seger. Det blir spännande till helgen. På lördag möter Sverige Rumänien och i den andra semin blir det Danmark - Norge!

Får se vad jag ska göra imorgon. Anneli kommer först på natten. Jag har med mig mina skidor, så kanske en runda någonstans...

Äntligen träning...

Jag tränade ingenting på hela förra veckan. Mycket jobb och lite lathet. Nu är jag ledig den här veckan och hade bestämt mig för att ta tag i träningen. Cirkelfys + ki-box i en kombipass med Dessi. Två varv cirkelfys med roliga övningar. Sen ki-box. Först sparkar, sen hopp med vikter och en del plank-övningar. Passet avslutades med löpning och slag. Riktigt kul! Idag blir det ett nytt kombipass.

15+20

I lördags kväll var jag och Jimmy på 15- och 20-årskalas i Skurup. Det var Jimmys halvsysters två barn som hade fyllt år. Det bjöds på middag, tårta och snacks. Det var bara släkt som var där, men det blev ganska trångt i lägenheten. Jennifer ville leka mest hela tiden, så det blev inte så mycket tid med de vuxna. Kvällen avslutades med att vi spelade UNO. Jag, Jimmy, Jennifer, William och Oliver. Jag vann efter en stund och Jennifer blev tvåa. Tjejerna är bäst och killarna luktar ruttet fläsk! Jennifers ramsa...;) Trevlig kväll med god mat!

Jimmys nya frisyr!Jag, Jennifer och OliverTårtanJimmy, Jennifer och jagSöta JenniferJimmy

Handboll

Igår var jag och Beckis på Malmö Arena och titta på World Cup. När vi kom hade precis matchen om tredjepris slutat. Island slog Norge. Vi kollade sen på uppvärmningen mellan Sverige och Danmark. Det gällde att ha lite koll på planen, för då och då kom en handboll farande. Sverige började matchen riktigt bra och målvakten tog mycket. Ett tag i första ledde Sverige med 5 bollar. Början av andra halvlek såg också bra ut, men sen hände något. Antingen höjde sig Danmark mycket eller tappade Sverige. Jag tror på en blandning. Målvakten tog inte många bollar och Sverige missade tre raka straffar, medan Danmark gjorde mål på alla i andra halvlek. Till slut blev det en ganska klar förlust, men jag hoppas de kommer igen till VM. Kul att kolla på handboll live! Det händer hela tiden saker och blir mycket mål. I pausen kunde man vinna biljetter till Melodifestivalen, Disney on ice och annat, men vi var inte i närheten av att fånga bollarna de kastade upp.

Sverige på väg in...BeckisNationalsånger!

Årsfest!

Jobb på dagen och sen snabbt hem och fixa sig. Jag och Elle tog bilen till Sandby. Efter en lång väntan i kylan vid kyrkan, så kom vi äntligen hem till Malin och Stina. Vi sjöng för dem och de fick presenter. Det bjöds på snacks och tårta. Vi fick rösta på årets HBK:are och kalkoner. Sofie I delade ut en present till Milan, för att vi tyckte hon var värd det. Eftersom det har hänt mer än en gång att hon glömmer sina trosor, så tyckte Sofie det var en passande present. Milan delade sen ut olika priser. De flesta hade Rickard utsett. Träningsflit hoppade vi över i år, eftersom vi bara hade höstens statistik. Konstigt nog vann jag den på 19 träningar, följt av Camilla på 18. Jag fick pris för mest mål och assist. Milan vann det i u-laget. Malin S fick pris för årets allround-spelare. Rickard hade varit rolig och hon fick en allroundkrydda. Pilan fick pris för årets värdefullaste spelare. Kajsa fick en teknikboll, för årets utveckling. Olinda fick pris för att hon alltid ställer upp i vått och torrt på och utanför planen och lämpligt nog fick hon ett paraply. Pilan blev årets HBK:are och egentligen Milan också, för de fick lika många röster. Kalkonpris delades ut till Stina för att hon i två matcher bara kom med en sko. Rickard fick också ett för vad som har kommit ur hans mun. Pille, brunstig tjur och våt dröm. Jag kan ha glömt något pris, så ni får gärna påminna mig i så fall.

Camilla och TildaBusiga SisselaMalin, Sofie och Emma
De stora flickorna lär Anton dumma saker...Milan är prisutdelareJag fick pris!

Vid 18.30 började årsfesten, så vi åkte till Killebäcks matsal. Kille hade blivit väldigt snyggt efter branden. Det blev tal, mat, sång och Kasedans. M&M spelade och det var väl inte mitt favoritband direkt. Ledarna fick pris av oss och även några herrar som hade bjudit på sig själv. Jag begav mig hemåt vid halv elva, för jag skulle upp tidigt och döma futsal på söndagen. Tyvärr missade jag Linas solosång, som hon lovade aldrig skulle ske. Alla verkar ha haft kul, vilket det alltid brukar vara på HBK-festerna!

Olle och Elle trivdes på festen!Snygging 2Snygging 1

Oskar och Jason

I fredags gick jag och Jimmy och kolla på Oskar Linnros på Babel. Jag har inte så bra koll på honom mer än att han har gjort Från och med du. Jimmy har lyssnat på hans skiva och sa att den var bra. Vi var där vid 20. Det var inte så mycket folk, men Timbuktu dök upp. Väldigt lätt att känna igen. Precis när Oskar ska börja spela, så tar vi oss ner till scenen. Jimmy verkar se någon han känner. Skål Jason säger han. Jason skakar hand och frågar om det var Jonte, Jonathan? Jimmy svarar att de inte känner varandra och sen pratade de något om hans nya skiva. Lite coolt! Oskar var bra. Man kom väldigt nära scenen. Han sjöng två låtar som Veronica Maggio sjunger och en egen version av Robyns Dancing on my own. Riktigt bra!

På vägen hem vann jag "snökriget". En enkel match! Vi såg sen slutet på idol. Kul att Minnah gick till final, men Jay kommer väl vinna enkelt i Globen.

Söndag

Vid åtta cyklade jag ut till Kirsebergshallen för min debut som futsal-domare. Jag dömde tillsammans med Naim, som hade dömt tidigare. Första matchen var Backarnas FF mot BK Olympic . Backarna vann med 2-0. I andra matchen var det Husie IF mot Skurups AIF. Skurup hade ett ungt lag och spelade bra, men Husie var effektivare och vann med 3-1. I sista matchen hade vi BK Kick mot Höllvikens GIF. Två "rutinerade" lag, som båda har spelat SM-slutspel i futsal. Det märktes att de var vana. Alla hade koll på reglerna och de spelade bra. Kick ledde efter första halvleken med 1-0 efter en straff. I andra halvlek vände Höllviken och vann med 4-1. Höllviken vann finalen i DM mot Husie med 4-0. Kick kom trea efter 6-0 mot Backarna. Det var kul att döma, men svårt att komma ihåg alla regler och allt går väldigt snabbt.

Mitt på dagen var det dags för träning. Ganska otäckt att köra till Revinge och en bil hade kört av på vägen. Vi var inte så många som vi brukar. Det berodde väl dels på vädret och att en del var trötta efter årsfesten. Mitt lag hade Freja i mål från början och hon var riktigt duktig. Vi hade bra offensivt spel, men jobbet hem hade kunnat bli bättre. I mitten bytte vi målvakt och utespelare. Sista matchen innan 15 var vi bara en avbytare i mitt lag och det var riktigt lojt. Det kom ingen efteråt och vi bestämde oss för att spela en till. Nu fick alla mycket mer fart och det såg bra ut igen. Alltid kul att spela inne! Roligt att det har kommit så många nya duktiga spelare till oss.

När jag kom hem så tänkte jag få lite julstämning, så jag bestämde mig för att baka lussekatter. Mammas recept var inte riktigt menat till mina små skålar, så när mjölet skulle i så fick jag dela upp smeten i två skålar. Det tog tid, men när lussekatterna väl var klara blev resultatet gott!

FöreEfter

Cirkelfys

Riktigt snöigt och dåliga vägar. Jag och Jimmy bestämde oss för att träna Cirkelfys direkt efter jobbet. Träningen gick riktigt bra. Några "lätta" övningar för benen, men de flesta var jobbiga. Själv klarade jag mer än jag brukar, så lite stark måste jag ha blivit!:) Hem fick jag skjuts av Jimmy. Skönt att slippa cykla. Det blev ingen fotbollsträning i Dalby för mig. Dels var jag riktigt trött och sen varnade dem på radion från att köra bil. Jimmy tränade som vanligt judo, medan jag kollade på Bonde söker fru och somnade i soffan.


Längdåkning i Skrylle

Igår blev det skidpremiär. Direkt efter jobbet, så åkte jag till Skrylle. Jag åkte ett varv i 2,2-spåret. Det var inte spårat av någon maskin, så det gick sådär att åka. Vissa sträckor var helt ok, men andra bitar saknade helt spår. I nedförsbackarna i bortre delen av spåret, gällde det att undvika gruset som hade blåst fram. Beckis kom efter en stund. Vi åkte två varv. Första gick inte så snabbt, men under nästa varv fick vi upp farten och jag blev ganska varm. Kul att åka och hoppas det blir mer i vinter! Jag ska prova Bulltofta snart, dels är det spårat av maskin och sen är det närmare.

RSS 2.0